Näyttelyjaoksen tiedotukset • Virtuaalinen Näyttelyjaos


  01.12.2020
  Uudet rotulistat on otettu käyttöön.


  11.11.2020
  Päätuomarin VRL-tunnus on pakollinen tieto näyttelyissä, jotka on anottu tämän päivän jälkeen. VRL-tunnus pitää ilmoittaa myös BIS-listalle päätuomarin nimen lisäksi (Nimi VRL-00000).


  26.10.2020
  Asiaa rotulistoista ja varsa-/ruunaluokista


  14.08.2020
  Rotulistoille korjattu Irlanninhunter / Irish Sport Horse ja Irlanninpuoliverinen


  08.07.2020
  Tästä päivästä lähtien osallistumisissa ei käytetä omistajien nimiä, vaan pelkkiä VRL-tunnuksia. Ennen 08.07.2020 kalenteriin lisätyissä näyttelyissä omistajan nimen saa ilmoittaa, mutta ei ole pakko.


  26.06.2020
  Näyttelyn saa anoa enintään yhden kuukauden päähän (ei koske tuomarinäyttelyitä): esimerkiksi 15.8. järjestettävän näyttelyn saa anoa aikaisintaan 15.7.


  15.06.2020 Näyttelyjaoksen uudet tuulet

  NJ:n ylläpito on vaihtunut ja uusia ylläpitäjiä ovat alaera ja Terhi. Uudet sivut löytyvät osoitteesta nj.safiiritiikeri.net ja sähköpostina säilyy vnayttelyjaos@gmail.com. Näyttelyjaos löytyy nykyään myös Discordista! Osallistu keskusteluun osoitteessa discord.gg/tK7PmYk

  Näyttelyjaos on käynyt läpi niin kokonaisvaltaisen remontin, että jokaisen kannattaa “unohtaa” kaikki aiemmin oppimansa ja tutustua sääntöihin kuin ensimmäistä kertaa!

  Sivujen ja sääntöjen remonttia tehtiin sillä ajatuksella, että asioiden tulee olla ensinnäkin helposti ymmärrettävissä. Toisekseen niiden tulee olla helposti löydettävissä, joten kaikki tarpeelliset tiedot löytyvät nyt osallistujien, järjestäjien ja tuomarien omilta sivuilta eikä asioita tarvitse etsiä jonkun muun sivulta. NJ-näyttelyitä on järjestetty jo 19 vuoden ajan ja vaikka sääntöjä on välillä uudistettu, on sinne aina jäänyt joitain vanhanaikaisia asioita. Tämän remontin myötä säännöt on käyty aiempaa tarkemmin läpi ja tuotu tälle vuosikymmenelle.

  VH-numero on jatkossa pakollinen ja se pitää linkittää hevosen VRL-profiiliin.

  Piirretyt on lisätty Näyttelyjaoksen toimintaan ja niille voi järjestää omia luokkia.

  Rotulistat tullaan päivittämään käyttäjäystävällisempään muotoon, mutta sitä ennen ne olisi hyvä tarkistaa. Otathan siis yhteyttä, jos huomaat, että rotulistoilla on jotain korjattavaa!

  Sääntökokeilu

  NJ-näyttelyissä on tänään otettu koekäyttöön sääntö, joka kieltää hevosten laittamisen samalle sijalle luokissa. Tätä voi verrata VSN:n identtisten kuvien kieltoon, mutta ilman osallistujien hylkäämistä. Sääntökokeilu on voimassa lokakuun loppuun asti, jota ennen järjestetään kysely ja päätetään, että tehdäänkö tästä pysyvä sääntömuutos.

  Kieltolista

  Tulemme tarkkailemaan aikarajojen noudattamista ja järjestäjän tai tuomarin tehtävien laiminlyömisestä voi joutua väliaikaisesti kieltolistalle, jolloin ei saa anoa uusia näyttelyitä tai osallistua näyttelyihin.

  Sinustakin voi tulla Näyttelyjaoksen tuomari

  Tuomarikoulutus on käynyt läpi yhtä suuren remontin kuin muu Näyttelyjaos.

  Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu mukaan!

  Näyttelykalenteri ja BIS-lista

  Etsimme uusia näyttelyanomuksien ja BIS-tuloksien käsittelijöitä. Voitko sinä auttaa näyttelytoiminnan sujuvuuden varmistamisessa?

  Tutustu ohjeisiin ja ota yhteyttä!

  Jos sinulla on jo NJ-kalenterioikeudet, niin ilmoitathan meille sähköpostiosoitteesi.

  Mikäli teillä on kysyttävää, palautetta tai muuta asiaa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä!

  Mukavaa kesää!

  Terveisin,
  @alaera & @Terhi • Onko uudet säännöt voimassa jo auki oleviin näyttelyihin vai vasta tämän päivän jälkeen järjestettäviin näyttelyihin? Osallistuin juuri tänään aamulla rekisteröimättömillä poneilla näyttelyihin, eli saavatko ne nyt hylsyä? Vai riittääkö, että lisään VH-tunnukset sivuille myöhemmin kun saan ponit rekisteröityä (ilmoittautumisessa ei kuitenkaan ole tunnuksia mukana).


 • Friisiläiset

  @jp said in Näyttelyjaoksen uudet tuulet:

  Onko uudet säännöt voimassa jo auki oleviin näyttelyihin vai vasta tämän päivän jälkeen järjestettäviin näyttelyihin? Osallistuin juuri tänään aamulla rekisteröimättömillä poneilla näyttelyihin, eli saavatko ne nyt hylsyä? Vai riittääkö, että lisään VH-tunnukset sivuille myöhemmin kun saan ponit rekisteröityä (ilmoittautumisessa ei kuitenkaan ole tunnuksia mukana).

  VH-numero on pakollinen näyttelyissä, jotka on lisätty kalenteriin 15.06.2020 jälkeen. • Hmm, eli tänään kalenteriin lisätyissä näyttelyissä ei ole pakko olla VH-tunnuksia? Toki @JP jos haluat, saat kyllä vielä lisätäkin ne VH-tunnukset, oli nimittäin mun näyttelyt 🙂


 • Friisiläiset

  Näyttelykalenteriin on lisätty tuomarinäyttely ja kolme erikoisnäyttelyä, jotka ovat avoinna kaikille roduille. Myös piirretyille löytyy luokkia! • Koskeeko kuvien käytön kieltolistalla oleva Slawik myös ostettuja lisenssejä? 🤔 Vaiko vain niitä ennen vapaasti käytössä olleita kuvia?


 • Suomenhevoskasvattajat

  @chao ei koske ostettuja kuvia, kun niihin on lisenssi!


 • Friisiläiset

  ⬆ • Pari ujoa kysymystä tietämättömältä 🙊

  Miksi VH-tunnus on pakollinen? Ja toiseksi, miten tuo käytännössä toimii, ettei hevosia laiteta samalle sijalle? Jos kuvat ovat täysin identtiset niin millä perusteella toinen on parempi?

  Pahoittelut, jos vastaukset kysymyksiini luki jossain, en tähän aikaan aamusta jaksanut ihan lukea kaikkea


 • Suomenhevoskasvattajat

  @elli-l Tiedot kohta VH-numeron linkittäminen profiiliin aukeaa teksi, missä kerrotaan miksi VH-numero on pakollinen. Sääntökokeilu-kohdassa kerrotaan miten jaettu sija toimii.


 • Friisiläiset

  @elli-l said in Näyttelyjaoksen uudet tuulet:

  Miksi VH-tunnus on pakollinen? Ja toiseksi, miten tuo käytännössä toimii, ettei hevosia laiteta samalle sijalle? Jos kuvat ovat täysin identtiset niin millä perusteella toinen on parempi?

  VH-numerosta on kerrottu osallistu-sivun tiedot-kohdassa. Identtiset/samantasoiset hevoset laitetaan omille sijoilleen osallistumisjärjestyksessä ja oikeaa järjestystä on painotettu järjestäjille (ensin kaikki ensisijaiset osallistujat ja vasta sitten osallistumisjonon hevoset). • @terhi tack! Tämä selvensi 🙂 mutta miksi tämä kuvakokeiluasia? Tai niin kuin miksi on ongelmallista, että hevosia on samoilla sijoilla? 😊 anteeksi kyselyni!


 • Friisiläiset

  @elli-l said in Näyttelyjaoksen uudet tuulet:

  @terhi tack! Tämä selvensi 🙂 mutta miksi tämä kuvakokeiluasia? Tai niin kuin miksi on ongelmallista, että hevosia on samoilla sijoilla? 😊 anteeksi kyselyni!

  Jaetulla sijalla olevat hevoset aiheuttavat helposti ongelmia sekä luokassa että BIS-kehässä. Luokassa ei voi jakaa alustavaa irtoSERTiä yli kolmelle hevoselle, jolloin pahimmillaan yksikään ei saa alustavaa sertiä, koska 1. sijalla on neljä hevosta tai enemmänkin. Mikäli jossain luokassa on useita hevosia 1. sijalla, niin silloin kaikkien luokkien voittajat eivät myöskään pääse BIS-sijalle, koska MVA-SERTejä saa jakaa saman verran kuin näyttelyssä on perinteisiä luokkia (esim. 5 luokkaa = 5 x MVA-SERT).

  Hyvä vain, että kyselet 🙂 • @terhi Ymmärrän! Kiitos, kun vastasit! 🙂


 • Friisiläiset

  Jos joku on lähettänyt rakenne- tai sääntökokeen, mutta ei ole saanut siitä mitään kuittausta, niin ottakaa yhteyttä! Jostain syystä automaattisten sähköpostiviestien lähettäminen lopetti toimintansa jossain välissä. Kokeet on nyt “korjattu” toimimaan toisella tavalla.


 • Friisiläiset

  ⬆ • Mites tuo omistajatieto nyt pitää oikeasti merkitä hevosen sivuille, kisaosallistumiseen ja hevosen VRL-profiiliin? Muutama vuosi sitten kysyin (silloiselta) ylläpidolta eräiden hylkytapausten jälkeen tätä asiaa ja silloin painotettiin sitä, että jos hevosella on useampi kuin yksi omistaja, molempien nimet ja VRL-tunnukset täytyy olla merkittynä kisaosallistumiseen. Tämä lukee näissä nykyisissäkin säännöissä: omistajien VRL-tunnukset, nimenomaan monikossa.

  Pitääkö useamman omistajan tapauksissa myös VRL:n profiilissa olla molemmat omistajat merkittynä? Se tietysti teoriassa on sääntöjen mukaista, koska siellä sanotaan että hylky tulee, jos tiedot hevosen sivuilla ja VRL-profiilissa eivät täsmää.

  Milloin nämä uudet säännöt ovat muuten astuneet voimaan? Tämä ketjukin on tehty vasta alle 2 viikkoa sitten ja 1.6. pidetyissä näyttelyissä suurin osa minun hevosistani hylättiin sillä perusteella, että omistajatieto ei täsmää hevosen sivuilla/kisaosallistumisessa ja sen VRL-profiilissa. En keksi muuta syytä kuin se, että hevosen sivuilla ja kisaosallistumisessa lukee minun ja Virginian nimet ja VRL-tunnukset (ihan oikein, on jopa VRL-tunnusten etunollat), mutta VRL:ssä hevoset ovat vain minun omistuksessa.
  Muistaakseni silloin kun osallistuin noihin näyttelyihin, ei ollut vielä tietoa näistä uusista säännöistä eikä kai vissiin VH-tunnuskaan pakollinen osallistuvilla hevosilla, joten nuo hylyt vaikuttavat vähän epäreiluilta siinä mielessä. Sentään ei olla lähdetty hylkäämään sen takia, että VH-tunnuksia ei ole linkitetty hevosten sivuille, mutta hylky on hylky.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @sirpa

  @terhi said in Näyttelyjaoksen uudet tuulet:

  @jp said in Näyttelyjaoksen uudet tuulet:

  Onko uudet säännöt voimassa jo auki oleviin näyttelyihin vai vasta tämän päivän jälkeen järjestettäviin näyttelyihin? Osallistuin juuri tänään aamulla rekisteröimättömillä poneilla näyttelyihin, eli saavatko ne nyt hylsyä? Vai riittääkö, että lisään VH-tunnukset sivuille myöhemmin kun saan ponit rekisteröityä (ilmoittautumisessa ei kuitenkaan ole tunnuksia mukana).

  VH-numero on pakollinen näyttelyissä, jotka on lisätty kalenteriin 15.06.2020 jälkeen.

  Uudet säännöt, mitkä löytyvät nykyisiltä sivuilta ovat astuneet voimaan 16.06., kun ollaan julkastu uudet sivut ja säännöt 15.06.

  Nykyisillä säännöillä osallistu-linkin takaa Hylkäyssyyt-kohdsta löytyy:

  Hevosen sivun ja VRL-profiilin tiedot eivät täsmää;
  huomioidaan vain hevosen sivulla vaaditut tiedot

  Hevosen sivulta puuttuu…

  • luokassa vaadittu kuva
  • virallinen nimi, syntymäpäivä, rotu, sukupuoli
  • VH-numero tai sen linkitys, omistajien VRL-tunnukset

  Sitä ennen, linkkaamissasi näyttelyissäsi on menty vanhojen sääntöjen mukaan, missä VH-tunnus ei ole ollut pakollinen. Vanhoilla sivuilla on maininta: Jos hevosen VH-tunnus ilmoitettu, sen tulee täsmätä sivuilla ja osallistumisessa. oon myös tulkinnut tämän säännön niin, että ne VH-profiilisivun tiedot tulee vastata hevossivujen tietoja jos se VH-numero on ilmoitettu, ja että se vastaavuus on koskenut juurikin virallista nimeä, syntymäpäivää ja omistajamerkintää, että on voinut tarkistaa onhan hevonen oikea ja että sert-menee oikealle hevoselle, on syntynyt ja elossa näyttelypäivänä ja että omistaja(t) ovat oikeat henkilöt. 🤔 • @alaera
  No mutta tuon perusteellahan olisi minun hevoset pitänyt aina hylätä näyttelyistä sen perusteella että omistaja ei täsmää hevosen sivuilla (minä ja Gin) ja VRL-profiilissa (vain minä, vanhojen kohdalla Gin, me emme harrasta VRL:ssä kaksoisomistajuutta koska liikaa vaivaa), mutta tämä oli nyt eka kerta kun hylättiin tällä perusteella. Olen kyllä jossain määrin näyttelyttänyt hevosia NJ:ssäkin. Minä nimittäin en rehellisesti sanoen tiennyt että NJ-tuomarit ennen tätä sääntömuutosta olisivat tarkistaneet hevosten VRL-profiilin, jos hevosella sellainen on.

  Lisäksi pitää huomauttaa, että NJ-tuomarien on edelleen tarkistettava BIS-lista, koska hevosilla voi olla vanhojen sääntöjen aikaisia sertejä jotka on hankittu ennen kuin ne on rekisteröity VRL:ään eli ne eivät näy sen VRL-profiilissa.


 • Friisiläiset

  @Sirpa
  NJ:n säännöt olivat melkoinen sekametelisoppa ennen 15. päivä julkaistua uudistusta. Siellä oli epäselviä ja tulkinnanvaraisia asioita, lisäksi tuomareille on ehkä voitu antaa ohjeistuksia uusista tai muuttuneista säännöistä, joiden sivuille päivittäminen onkin unohtunut.

  Esimerkiksi tuo VRL-profiilin tarkistaminen, jos VH-numero on ilmoitettu osallistuessa. En ole ollut tuomari muutamaan hetkeen, joten en tiedä tuomareiden saamista ohjeistuksista, mutta eihän tosiaan vanhoissa säännöissä mainita erikseen VRL-profiilin tarkistamista tai sen perusteella hylkäämistä. Vanhoilla sivuilla olevien sääntöjen mukaan minä en siis olisi hylännyt VRL-profiilin takia, koska mielestäni säännöissä puhuttiin vain hevosen sivuista.

  Mutta nämä ovat tosiaan menneitä asioita. Teimme uusia sivuja ja kävimme sääntöjä läpi kolmisen kuukautta, jotta siellä ei olisi enää epäselviä ja tulkinnanvaraisia asioita. Tuomareille on myös laajempi sääntökoe, jonka vanhatkin tuomarit käyvät läpi. Lisäksi sitä sääntöjen noudattamista ja yleistä osaamista tarkkaillaan enemmän kuin aiemmin, jotta voidaan pitää huolta siitä, että kaikki toimivat samojen sääntöjen mukaan.

  Pitääkö useamman omistajan tapauksissa myös VRL:n profiilissa olla molemmat omistajat merkittynä? Se tietysti teoriassa on sääntöjen mukaista, koska siellä sanotaan että hylky tulee, jos tiedot hevosen sivuilla ja VRL-profiilissa eivät täsmää.

  Kyllä. Pitäisikö tätä selventää NJ:n sivuilla?

  Lisäksi pitää huomauttaa, että NJ-tuomarien on edelleen tarkistettava BIS-lista, koska hevosilla voi olla vanhojen sääntöjen aikaisia sertejä jotka on hankittu ennen kuin ne on rekisteröity VRL:ään eli ne eivät näy sen VRL-profiilissa.

  Jos hevonen on syntynyt ennen 15.06.2020, on hakua pakko käyttää vain jos tuomari epäilee, että hevosella ei ole tarvetta palkinnolle. Kaikkien hevosten rutiininomainen tarkistaminen BIS-listan haulla on niin työlästä, että tässä on jouduttu miettimään kumpi on pienempi paha: mahdolliset ylimääräiset sertit hevosille vai kohtuuttoman suuri työtaakka tuomareille.


 

11
Online

1.0k
Users

13.9k
Topics

267.0k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.