Ensiesittelyssä TEAM HATTARA! (O: wD-tamma / E: vuokraajia + talleja linkkilistalle) G: tallipaikasta kiinnostuneita?


 • Tarinaheppailijat

  Hattara on mun nostalgiaprojekti, jonka suhteen koitan pitää meiningin mahdollisimman rentona ja tarinoida edes muutaman kerran kuukaudessa lyhyen tarinan, jos pidempää ei irtoa. Sen enemmittä läpinöittä, ei kun itse asiaan!

  EDIT: Gallup tämän viestin alalaidassa 🙂

  TEAM HATTARA

  Ajatus Team Hattarasta lähti vuosia sitten, kun ostin suomenhevosruuna Torkun eestiläistamma Hillan lisäksi, joka oli ensimmäinen hevoseni. Haaveilin, että joskus mulla olisi pohjoisessa pienen pieni tila, jossa asuisin hevosteni ja aviomieheni kanssa. Tosin nyt oon ilman miestä ja parempi niin, mulle riittää viisi rakasta hevosta. Ne sentään ovat aina iloisia nähdessään minut, ellei Simbaa oteta huomioon, se vihaa kaikkia suurimman osan ajasta. Halu muutokselle kasvoi kasvamistaan hetki hetkeltä, kun jouduin muuttamaan Tuikun uuteen talliin, jossa tallivuokra oli aiempaa paljon korkeampi ja kahden tallin välillä juokseminen kävi todella raskaaksi, vaikka Hilla ja Torkku juoksikin tunneilla pari kertaa viikossa, mikä helpotti mun hommia. Muutenkaan en koskaan viihtynyt pääkaupunkiseudulla, vaikka sieltä oonkin kotoisin sekä peekooseudun hevospiirit olivat sievästi sanottuna todella syvältä perseestä, itsekeskeistä porukkaa minäminäminä-ajatusmaailmalla varustettuna. Hevosten hoitamisesta tuli pakkopullaa enkä enää nauttinut siitä samalla tavalla, oli aika kerätä voimat, ottaa avioero ja muuttaa pohjoiseen.

  Kommenttia saa jättä tähän ketjuun taikka suoraan meidän vieraskirjaan
  Arvostaisin suuresti myös jos koet että Hattara on äänestämisen arvoinen tallilistalla
  Linkkilistalle myös kaipaillaan täytettä, etusijalla rennot tarinapainotteiset tallit, mutta kaikki käy, lisäilen listalle kaikkein miellyttävimmät (ja valmiit) tallit 🙂

  VUOKRAAJAA ETSIVÄT
  eest-tamma Hilla / 13-vuotias esteponi
  Hilla on luonteeltaan yleisesti ottaen hyvin rauhallinen ja helppo hevonen, vaikkakin itsepäinen, mutta ratsastaessa se on todella virkeä eikä varmasti anna mitään ilmaiseksi. Tamma on helppo käsitellessä eikä sen kanssa tule juuri koskaan isompia vaikeuksia, mitä nyt jotain pientä silloin tällöin kuten pullistelua. Yleensä Hilla viipottaa menemään aivan miten sattuu eikä kuuntele ratsastajaa ollenkaan ja toisinaan se on taas kuin herran enkeli ja tuntuu kuuntelevan pienintäkin apua, mutta nämä päivät ovat harvassa. Ratsastajan pitää alusta asti olla hyvin topakka, jotta tamma alkaa kuuntelemaan eikä vain seiso keskellä kenttää liikkumatta milliäkään, Hillan itsepäisyys aiheuttaa välillä todellisia haasteita.

  sh-tamma Tuikku / 9-vuotias yleispuksu
  Tuikku on luonteeltaan säpäkkä ja energinen tapaus, joten se ei malta olla hetkeäkään paikoillaan ja pörrää pyörimään kuin fidger-spinner. Neitokainen osaa myös olla tamma, isolla T:llä, se välillä kiukuttelee ihan olemattomista asioista ja osaa mielenosoittamisen jalot taidot välillä turhankin hyvin. Ratsastaessa Tuikkua saa motivoida paljon, jotta se malttaa keskittyä suorittamiseen eikä törttöilyyn. Tamma kaahaa toisinaan kuin ravuriraato ja ei keskity sitten yhtään mihinkään, joten ratsastaja saa välillä käyttää kovempia apuja, jotta saa Tuikun reagoimaan ja keskittymään ratsastajaan.

  FWB-tamma Penni / 2-vuotias tulevaisuuden estetähti (01.02.2020 täyttää 4v)
  Penni on ihan täysprinsessa, se vaatii juuri oikeaa kohtelua tai muuten voit olla varma mielenosoituksesta, jonka se järjestää. Silloin ei kelpaa porkkanat, omenat tai muutkaan lahjukset. Fiksuinta tällöin onki antaa olla tamman hetken omissa oloissaan, jolloin kohta kuuluu kavion paukutus karsinanoveen, että ne herkut tänne ja vaudilla tai tapahtuu hirveitä. Tästä voit myös päätellä, että Penni on se joka ruokinta-aikaa paukuttaa karsinan ovea ja hirnuu vaativasti. Pennillä on huono tapa rynniä ruokakupille, jolloin ihmisen pitää muistuttaa, että hän poistuu karsinasta ennen kuin Penni pääsee syömään.

  xx-ori Simba / 5-vuotias kouluratsu
  Simba on todella vaativa hevonen kaikin puolin, joten sen kanssa pärjää vain kokenut hevosihminen joka tietää kuinka haastavia orit voivat olla. Herra ei pahemmin osaa käyttäytyä karsinassa ja se varmasti ottaakin ihmisen vastaan korvat liimaantuneina niskaan ja napsutellen hampaitaan. Ratsastaessa Simba on kuuma, se ottaa kierroksia pienimmistäkin asioista ja ratsastaja saakin tehdä töitä, jotta ori pysyy hallinnassa. Simba on kuspäisyydestään huolimatta GP-tason kilparatsu, joten kunhan ratsastaja saa kanavoitua orin energian ja keskittymisen työntekoon se on upea ratsu, joka tuntuu reagoivan pelkästään ajatukseen.

  sh-ruuna Torkku / 12-vuotias (pystyynkuollut) koulusuokki
  Torkkua on todella rauhallinen ja helppo hevonen, sillä on vain pieniä paheita siellä täällä, mutta muuten se on todellinen herrasmies. Karsinassa Torkku, noh torkkuu, ei varmaan tarvitse miettiä mistä nimi tulee. Ratsastaessa ruuna on kankea kuin rautatanko ja laiska, joten sen kanssa tarvitsee verrytellä pitkään, jotta siitä tulee esille upea kouluhevonen. Ruunaaminen vaikutti Torkkuun turhankin rauhoittavasti, mutta pakko mikä pakko, sillä Torkku loukkasi kiveksensä laitumella 5-vuotiaana, onneksi siitä oli kuukautta aiemmin, otettu kolme pakastetta, joten varsoihin on vielä mahdollisuus.

  VOIT LUKEA VUOKRAAJAKSI HAKEMISESTA TÄÄLTÄ!
  Voit jättää myös hakemuksen tähän ketjuun tai chattiin, mikäli et halua sähköpostitse tai vieraskirjan kautta hakea.

  OSTETAAN
  Ostetaan kouluratsuiksi welsh D- ja norjanvuonohevostammat. Tiedossa samat suunnitelmat mitä muillakin Hattaran asukkailla eli kisataan porrastetuissa hevoskohtaiselle maksimitasolle, mutta pääasiassa tulevat elämään rentoa elämää tarinahobusina. Kisailen silloin tällöin yksittäisiä kutsuja villejä/alaisia sekä tarinakisoissa. Ainoat ns. suuret tavoitteet ovat kantakirjaaminen ja koitan näyttelyissäkin näitä pyöritellä, josko saisi jotain arvonimiä NJ:n puolelta hommattua kantakirjapalkinnon lisäksi. Laatuarvostelu(i)ssa käydään, jos siltä tuntuu mutta tätä en vanno kuitenkaan. Suku tulee jatkumaan ainakin yhden varsan verran, enempää en uskalla luvata, pyrin jättämään kummastakin yhden varsan itselleni. Kuitenkin tallin ajankulku on hidas, joten laatuarvostelut yms. ovat hyvin hamassa tulevaisuudessa tiedossa, jos ovat, tiedossa siis rento koti, jossa hevonen viettää loppuelämänsä mun hoivissa, jos mitään maata mullistavaa ei tapahdu.

  Tammoilla saisi olla maksimissaan kaksi polvea sukua, mieluiten tuontisukuinen, jos jollain sattuisi nurkassa turhan panttina joku lojumaan. Tilausvarsat eivät kiinnosta, vaan ehdota jo syntynyttä varsaa tai yhdistelmiä syntymäajan ja nimen/nimiehdotuksien kanssa. Jos sinulla on tarjota isä- ja emäehdokkaita, joille ei omasta tallista löydy puolisoa, niin näitä näen mielelläni. En vain halua itse alkaa selaamaan hevoslistasta, josko joku kiinnostaisi 😄
  Ei haittaa vaikka varsa ei olisi syntymässä heti, hevoset tulevat majoittumaan pihatossa, sillä lisätalli valmistuu vasta heinäkuun loppupuolella. Mikäli varsasta on kerrottu myynti-ilmoituksessa (esim) enemmän se on suurisuuri plussa.

  • wD-tamma tulee olemaan ruunikko ja mulle realistinen värien periytyminen on tärkeää, joten tarjoathan varsoja yhdistelmistä, joista ruunikko väri on mahdollinen

  Vanhemmille kriteerit ovat seuraavat;
  valmiit sivut, josta löytyy kuvat, perustiedot, (lyhyt) luonne ja kilpailutulokset + meriitit, jos niitä on. Tuontisukuisilla plussaa jos on sukuselvitys, edes lyhyt sellainen. Lähinnä vanhempien nimet (ja suvun nimet) ovat sellaisia mitä katson. Persoonallisuus on se mikä pistää mua silmään, en halua nähdä sivua täynnä lorem ipsumia 😉

  TEAM HATTARA

  GALLUP
  Pohdin tässä jos piakkoin rakennettavaan lisätalliin tulisi myös yksityissiipi, joten onko tallipaikasta kiinnostuneita? Jos olet kiinnostunut millaisia palveluita kaipaat? Riittääkö pelkkä karsinapaikka vai tarvitsetko täysihoidon vai jotain näiden väliltä, pitääkö tallilla olla kunnolliset oleskelutilat vai riittääkö satulahuoneessa oleva oleskelunurkkaus? Haluatko hevosellesi oman tarhan vai kelpaako laumatarha*?

  Sen verran olen tällä hetkellä suunnitellut että yksityisille tulee oma siipensä, jossa on kolmen karsinan lisäksi pesu- ja kengityspaikka, rehuvarasto ja satulahuone, jonne tulisi hevosten ja omistajien kaapit sekä pieni oleskelunurkkaus. Tarjottavia palveluita en ole juurikaan pohtinut, mietin että tekisinkö 2-3 erilaista paketti-vaihtoehtoa vai listaanko saatavilla olevat palvelut, joista tallipaikasta kiinnostunut voi valita tarvitsemansa palvelut. Kumman sinä koet paremmaksi vaihtoehdoksi?

  Maneesin rakennus aloitetaan samaan aikaan kuin tallin rakentaminen, eli se on tulossa, mikäli tallipaikka maneesittomalla tallilla on ihan ehdoton nounou, joten siitä ei tarvitse murehtia (kovin kauaa).

  *Meillä on hetkellä vain kaksi tarhaa, joista toiseen ei Simban takia pysty laittamaan muita hevosia. Tämän takia suunnitelmana olisi että yksityiseksi tulevat tammat menisivät laumatarhaan ja lisäksi rakennettaisiin yksi tai kaksi tarhaa lisää orien varalle, jotta kaikki asukkaat voivat tarhata koko päivän.


 • Tarinaheppailijat

  Etusivulle, tarjotkaa vain rohkeasti myytäviä hevosia/varsoja. Unohtui se sanoa, että yksittäisiä emä- ja isäehdokkaita voi laittaa, jos ei satu puolisoa löytymään omasta tallista! 🙂 Muokkasin tämän myös aloitusviestiin 😄 • Emäksi mulla olis wD tammalle tarjota 1-polvinen Barbi. 🙂
  Tamma on väriltään musta ja se on koulu- ja estepainotteinen.
  Kantakirjattu se on KTK-III palkinnolla ja ilmoitettu VWY-laatikseen.

  Varsa vois olla syntynyt 23.7.2019 eteenpäin milloin vaan, mutta myös tuo tuleva heinäkuu kävis 😄


 • Tarinaheppailijat

  @meea pistän Barbin harkintaan 🙂


 • Tarinaheppailijat

  eepu ja sen mahtava muisti! Unohdin linkkilistan olemassa olon kokonaan, joten sille kaipaillaan nyt täytettä 🙂
  Etusijalla tarinatallit, mutta kaikkea saa näyttää, kuten aloitusviestiinkin muokkasin. • Derian Bianka x A.D. Tigger : tammikuun lopulla syntyvä kaksipolvinen vuonohevonen

  Nalle Puh -teemaisesti varsasta voisi tulla Kessie, Jagular, Mama Heffalump tai Birdzilla. Tai ihan vain Brigitte, Borghild, Torunn tai Turid.


 • Ponimania

  Rulla ❤ Skreia -yhdistelmästä ollut jo ikusuuden varsa suunnitteilla. Ei tarvitse kisata valjakkoa kun jätän näistä itsellekin kuitenkin vielä joskus varsat ja ne sitten kisaa tässäkin lajissa 🙂 Nimiehdotuksina orille/tammalle Thorrbys Rutt / Rubin / Snö / Sölvie / Ruff / Sinus / Snoa / Sirocco…
  Ja welshille isäehdokkaina Abba & Rio.


 • Tarinaheppailijat

  Kiitoksia molemmille! 🙂

  @Liia sun hevoset ovat sen verran suloisia ja sukukin miellytti todella paljon molemilla, joten ei tarvitse miettiä kahdesti, että haluanko näistä varsaa 😍
  Tammana tosiaan, kuten mainittu, tulisi, olisko sulla nakella lisää nimiehdotuksia? 🙂
  Pidän nuo welshorit mielessä, kivoja hevosia on tullut jo, mutta mielellään nään edelleen lisää wD-varsoja/yhdistelmiä


 • Ponimania

  @eepu Ainiin olikin joku sata kertaa mainittu että tamma… 😅 mut kiva että hän nappasi, voisin pistää sulle vaikka huomenna lisää nimiä kun menen taas koneelle!


 • Tarinaheppailijat

  @liia selvä juttu! Älä nyt sitä sattuu itte kullakin, älä huoli 😂


 • Tarinaheppailijat

  Etusivulle, eikö muka ole yhtään talleja linkkilistallekkaan? 😮 • Vitsi, miten upea talli, kiinnostuin ehdottomasti! Etin mun yksärille tallipaikkaa mut ilmeisesti ette tarjoo yksäreille tallipaikkoja, siinä tapauksessa lupaan kuitenkin vakavasti harkita vuokraamista 😄


 • Tarinaheppailijat

  @tundratassu kiitoksia kehuista ❤ Tällä hetkellä ei tallissa ole tilaa, mutta voisin kartottaa onko muita yksäripaikasta kiinnostuneita, mietin yksityisten ottamista hetken aikaa nimittäin. Meillä alkaa huhtikuussa rakennustyöt maneesille ja lisätallille, samallahan tuota saisi pystyyn muutaman karsinan yksityistallinkin 😉


 • Tarinaheppailijat

  Yönosto 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Nostellaan 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Etusivulle 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Nostellaan 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Etusivulle 🙂


 

0
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.