Joulutontun tuontipaja • Laitetaan joulun ilosanoma kiertämään ❤ Nyt teille rakkaat virtuaalitoverit ois tarjolla ilmaisia jouluteemaisia tuonteja vain joulukuun ajan. Onkohan turhan aikaista? En usko. Kerkeääpä kaikki mukaan ja mullakin on aikaa tonttuilla enemmän eikä tuu kiirettä 😊

  Kirjoita siis alas kirje joulupukille minkä rotuisen ja sukupuolisen hevosen/ponin/koiran/kissan tai minkä tahansa eläimen toivoisit joululahjaksi. Voit kertoa myös kirjeeseen muita toiveita jos niitä on. Kerro toiveessasi myös jos et tahdo jouluteemaista tuontia, mutta silloin toivoisin sinun esittävän minulle eri teeman, jotta tuontien tuominen olisi kivempaa minulle.

  ps. Kirjettä voi hyödyntää myös tulevan tuonnin päiväkirjamerkinnäksi 😉

  Jokaiselle tuonnille saat 2-polvisen sukutaulun, nimen ja perustiedot tahtoessasi (kasvattaja, väri, säkä, rotu, painoitus). Tietoja saa myös muutella mieleisekseen. Ainoa mitä toivon olisi, että merkkaat tuojaksi sarqquu tuonnin sivuille ja esität sivut kun ne ovat valmiit (sivuilla ei kiirettä). Voit myös pistää hyvän kiertoon ja tehdä itse jotakin kivaa toisille joulun kunniaksi 😊

  ps. Tuontia ei oo pakko ottaa jos se ei mielytä.

  Hyvää joulun odotusta kaikille tasapuolisesti ❤


 • Esteratsastajat

  Rakas joulupukki,
  Adinaan on jo pitkään toivottu uutta sieniponia mushroom linjan jatkajaksi ja pikkuisille kaitsijoiksi, omassa mielessäni on siintänyt kaunis tummanharmaa yksilö, jolla on hopeiset jouhet, eikä haittaa, jos tontut ovat erehdyksessä taitelleet sen pitkään kuontaloon punaisen joulunarun tai pari koristamaan… Oripoika olisi meillä toiveissa, tonttujoukon saadessa sellaisen kiinni shetlannin nummilta (kuulemma muutama maahinen voisi ehkä onnistua saapumaan paikalle apujoukoksi). Ponille emme toivo kuuta taivaalta tai muutakaan maallista omaisuutta mukaan, riittää kun se voisi osallistua meidän aattomaastolle reki perässään. Olisi vallan ratkiriemukasta, jos ponin jouluiseen nimiteemaan saisit jotenkin hauskasti keksittyä tuon sieniteeman myös! Muuten saat vapaat kädet, kunhan muistat tiputtaa ponin jossakin kohden Rovaniemeä alas reestä. Kaiketi uuttera etsintäpartiomme lyhtyineen löytää ponin sieltä nähtyään missä reki pysähtyy. Voisitko tänä vuonna ottaa muorinkin mukaan? Viime vuonna emme häntä nähneet lainkaan, mikä herätti melkoista epäilystä tonttujen iltahartaudessa.

  Rakkahin terveisin, Jannica & Adinan odottava ponipoppoo • Rakas sarqquu -pukki,

  Tänä jouluna en toivo mitään suurta,
  vaan yhtä pientä ponipalloa.
  Ehkä niitä saattaa olla jo monta,
  mutta silti tahtoisin yhden - toivotonta?
  Olisi se varmasti kiltti ja soma,
  aivan Bellan ikioma!
  Ei väliä onko ori vai tamma,
  kunhan ei ole ihan mamma!
  Saisi olla pörröinen shettis,
  jolla on säkä metris.
  Bella sitä hoitaisi ja puunaisi,
  aivan varmasti pilalle palvoisi.

  ~ Hyvää Joulua pukille ja muille toivottaa Bella. • Rakas Joulupukki

  Tänä jouluna toivoisin tammaa. Tiedäthän, sellaista hyvällä suvulla varustettua, suorajalkaista ja hyväselkäistä. Olisi se kiva, jos korvien välikin olisi kunnossa. Ja jos se olisi vielä kaunis kuin karamelli, kullanruskein kyljin ja mustin jaloin. Niin, olisi sillä hyvä olla lahjoja kouluradoille, mutta ei se haittaa, jos hypätäkin osaisi. Ja niin, parasta olisi, jos tälläsen löytäisi trakehnerina, ettei sieltä paketista ilmestyisi kuitenkaan mitään pikkuponia.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Rakas joulupukki,
  Tänä vuonna toivoisin ponia - mielellään edes melkein täysijärkistä shetlanninponia, sillä sellaista meiltä ei vielä ennestään löydy. Plussaa olisi, jos se osaisi vetää kärryjä perässään eikä se söisi naapurin Eila-tädin kukkaistutuksia. Eikä sekään haittaisi, jos se olisi söpö ja pörröinen.


 • Tarinaheppailijat

  Rakas joulupukki
  Tänä vuonna toiveena ei olisi shetlanninponi tai suomenhevonen. Haluaisin ikioman paint-hevosen. Suloisen, kirjavan lehmäheposen. Tamma tai ori, ihan sama. Kunhan järkevä ratsu, niin lähes kaikki kelpaa. • @jannica Tässäpä tälläinen kiva pieni poni vetämään rekeä teidän reissuillenne 🙂 kylläpä tämä ori myös vähän valjakkoajon saloja taitaa! Hyvää joulun odotusta ja toivottavasti poni ilahduttaisi teitä 🙂

  🎁 Elf’s Magic Mushroom / Some Mushrooms For Elfs
  shetlanninponi ori
  85cm mushroom (rt?)
  valjakkoajo (va. noviisi)
  s. 16.08.2018 Iso-Britannia
  kasv. Elfenwall

  i. Elf’s Mush In Rooms
  ii. Rony v.d. Elienwin
  ie. Elfenwalls Maitake

  e. Miesje v.d. Lievhaner
  ei. Berryland’s Captain America
  ee. Mirake v.d. Lievhaner • @Bella Tää ei oo ihan mamma, mutta on silti ihan kiltti ja soma (kunhan tamma saa vaan kaiken huomion itselleen). Ihan söpö ja höppänäkin poni, joka toivottavasti ihastuttaa ja vihastuttaa sinua vielä pitemmänkin aikaa 🙂

  I’m So Elfish / I’m Just A Elfish / Sorry I’m Elfish / Elfish v.d. Bloemendhal
  shetlanninponi tamma
  100cm rautias
  valjakkoajo (va. noviisi)
  s. 19.07.2018 Alankomaat
  kasv. Bloemendhal Stud

  i. Fisherman v.d. Bloemendhal
  ii. Manny v.d. Bloemendhal
  ie. Fanny v.d. Weenia

  e. I’m So Perfect
  ei. Bradford Black Jaguar
  ee. Alania’s Perfectionist

  @Loci Tässäpä ihanan makeahko ja vielä oikein eteväkin traksutamma sulle! Kaikenlisäksi varustettuna kivalla luonteella.

  Glitterbun / Brandyberry / Sugartree
  trakehner tamma
  164cm ruunivoikko
  kouluratsastus (ko. Int II, re. 90cm)
  s. 19.06.2018 Saksa
  kasv. Gestüt Hempholme

  i. Mr. Boston
  ii. Driftless Glen
  ie. Afire Love

  e. Sugarmouse
  ei. Critical Breakdown
  ee. Berry Cobbler

  @Hazel Tässä poni joka on ulkoapäin vähän hapananaamainen kaveri, mutta sisältä täyttä kultaa. Hauskalla tavalla ihan söppänäkin, kun sen puunaa nätiksi ja kauniiksi. Mitenkä hapannaama ja pinkit rusetit yhdistettynä ei voisi huvittaa (hän näyttää vähän tältä ) 😄 Vetää hyvin kärryjä perässä ja on oikein etevä valjakkoponikin!

  Grinch Stole The Christmas! / Grinch’s Christmas Spirit / Grinch’s Get A Gift / Evil Grinch
  shetlanninponi ori
  97cm musta
  valjakkoajo (va. noviisi)
  s. 02.06.2018 Iso-Britannia
  kasv. Grinchen

  i. Grinch The Evil One
  ii. Grinch’s Happy Face
  ie. Myrlyhill’s Emanuella

  e. Sanlows Little Pumpkin
  ei. Sanlows Pumpkinhead
  ee. Sanlows Little Sunrise • Hyvä Joulupukki,
  Tänä vuonna suurin toiveeni olisi saada ikioma ratsuponi. Mieluiten sellainen lempeä, ruunikonkirjava ruuna jolta löytyisi hieman enemmän korkeutta. Olisi mahtavaa jos se olisi sellainen jonka kanssa pääsisi kilpailemaan kenttäratsastuksessa ja puuhailemaan kaikkea muutakin kivaa. Paras sen ei tarvitse olla missään, enemmänkin sellainen hyvän mielen poni. • rakas 🎅,

  toivon lahjaksi:
  🥕 (paljon!!1)
  uuden 🐴-kaverin (sellasen joka tykkää leikkiä eikä saa olla poika ettei tuu poikapöpöi)

  t. lysti

  PS. uus kaveri ei saa olla liian vanha koska vanhat ponit on tylsiä. ja haluun sellasen kaverin joka juoksee nopeesti mut ei nopeemmin ku mä koska haluun voittaa meidän väliset laukkakisat sitte… 🏆

  PPS. oon ollu koko vuoden tositosi kilttinä 😈 • @aava-p Tässäpä sulle ihka aito lännenheppa varustettuna lehmänhermoilla. Opettaa varmasti westernin salat aloittelijoillekin.

  Imma Be A Snowman / Jamming Snowman / Ol’ Snowman
  paint ori
  156cm mustankirjava tobiano
  westernpainoitus (ratsastusluokat)
  s. 16.07.2018 Yhdysvallat
  kasv. Connor Robinson

  i. Ol’ Man River
  ii. Hard To Drive
  ie. Ol’ Lady

  e. Imma Be A Good Girl
  ei. Imma Be A Good Boy
  ee. Dancing In The Moonlight


 • Esteratsastajat

  Voi vitsit miten ihana, kiitoksia paljon 😍 laittelen sivuja pian! • @jannica ihana et kelpaa 😊

  Jos tuonnit ei jostakin syystä nappaa niin sen voi myös jättää ottamatta 🙂

  Tuon näitä sit sitä mukaan kun aina inspis iskee mut jokainen tulee omansa saamaan 🙂 • Dear Santa,
  tämän vuoden toiveeni on oikeastaan kaksiosainen, mutta ymmärrän, että sinunkin vaikutusmahdollisuutesi ovat rajalliset. Ensimmäinen osa toivettani on nimittäin, että tuo miehenkuvatus, John, hyväksyy toiveeni toisen osan. Ei enempää eikä vähempää kuin maailmanrauhahan tässä oikeastaan on siis kyseessä, koska onhan tuo talli meille koko maailma.

  Pakettiinhan tätä ei oikein saa, joten ulkokuori voisi olla tyylikkään valkoinen. Se maastoutuisi paremmin tuonne valkoiseen (tai harmaaseen) säähänkin, jolloin voisin esitellä lahjan vasta kun aika on sille sopiva. Valkoisen ulkokuoren toivoisin kuuluvan samettiturpaiselle shiretammalle, joka luonteensa kanssa edesauttaisi rauhan säilymistä niin lahjanantohetkellä kuin tulevina vuosinakin. Nättiin naamaan on tietty helpompi ihastua, mutta siitä voidaan joustaa. Niin paljon tuo mies sitä korvienväliä arvostaa yli kuoren. Iänkään puoleen en ole hirveän kranttu, saman karsinan se vaatii kuitenkin. Kunhan nyt olisi yhteisiä vuosia sen verran edessä päin että ehtisi käydä muillekin näyttämässä ja jokusen varsankin kasvatella.

  Kiitos valtavan paljon jo näin etukäteen!


 • Moderaattorit

  Rakkain Joulupukki ❤️ haluaisin tänä jouluna new forestin ponin. Tamma olisi mieluisa, mutta sukupuolella ei kuitenkaan ole niin väliä 🙂 väriksi haluaisin jotain kivaa… Kunhan olisi sukka tai pari, ja ehkä päässä jokin merkki. Painotuksella ei niin väliä, ratsuksi se tulisi kuitenkin.

  Jos sinä ja tontut pystytte tämän toteuttamaan, olisin iki onnellinen 😊 • @perho Toivon mukaan toiveesi toteutui. Ainakin matkaasi laukkailee näppärä kenttäpeli ruunikonkirjavalla värityksellä. Ei mikään kovan tason peli, mut luonteeltaan oppivainen jos tavoittelee korkeampia kenttätasoja joskus 🙂 Luonteeltaan täyskymppi, vaikka vähän poninmaisuuttakin löytyy.

  Daemhill’s Frostybeard / Cocofrost / Frostybeer / Frostybear
  tanskalainen ratsuponi (50%) ruuna
  149cm ruunikonkirjava
  kenttäpainoitus (helppo)
  s. 19.07.2018 Tanska
  kasv. Daemhill Stud

  i. Frozen Jack
  ii. Jack The Rapper
  ie. Frosty Queen

  e. Daemhill’s Unique Corn
  ei. Ultimate Hunter
  ee. Daemhill’s Baby Corn


 • Piirrosharrastajat

  Arvon herra Joulupukki, tai joku muu asianosainen,

  Kovin usein ei tällaista postia tällä iällä tule Teille laitettua, mutta olisin kovasti kiitollinen, jos lukisitte kirjeeni siitä huolimatta. Olen ollut melko kiltisti.
  Kysehän on siitä, että työhevosia saa aina etsiä kissojen ja koirien kanssa. Ehkä Te sieltä napapiiriltä käsin onnistuisitte näkemään jonkin kääntämättä jääneen kiven.

  Toivoisin oikein oikein kovasti matalaa, muhkeaa työhevostammaa. Sellaista rustiikkisen lämpöistä, hyvätapaista ja kilttisilmäistä rouvaa, jolla olisi järki päässä. Eikä sen liikkeidensä puolesta mikään balleriina tarvitse olla, vaikka Pähkinänsärkijä onkin kaunis jouluinen tarina ja joululaulut usein kovin kevyitä.

  Rodultaan toiveideni tamma on suffolkinhevonen tai perchenhevonen (sitä ranskalaista mallia, kiitos, ei amerikkalaista). Väriltäänhän suffolkilaiset ovat rautiaita ja perheronit kimoja tai mustia, mutta tontut varmaankin voivat laittaa lahjahevosen osoitekorttiin myös eläimen sävyn.

  Hevosen kotiuttaminen venyy luultavasti joulun yli, joten älkää suotta kiirehtikö, sillä Hemsbury vaihtaa paraikaa osoitettaan. Joulutyttöä odottavat kuitenkin jo innolla kaksi samankokoista tammakaveria.

  Kiitos jo etukäteen Teille, ja rauhallista joulunaikaa • @juulia Toivottavasti Lysti tykkäisi uudesta kaveristaan 🙂 Pukki ei pystynyt lupaamaan, että Lysti voittaisi kaikki kisailut, mutta ehkä Lysti osaa alkaa varautumaan ja pistää treenit pystyyn 😉

  Jolly Holly Killer / Jolly Saint Tricks / I’m On The Naughty List
  shetlanninponi tamma
  84cm vaaleanrautias
  valjakkopainoitus (noviisi)
  s. 20.05.2019 Iso-Britannia

  i. Killing Me Softly
  ii. Elfis Is Dead
  ie. Flippylove

  e. Bad Bad Girl
  ei. Bad Bad Boy
  ee. Bibbina v. Peterhav • @V-Penrose Jottet hukkaisi lumenvalkoista tammaa olivat tontut asettaneet sen selkään ihanan jouluiset kulkuset. Kun lähdet etsimään tätä suurempaa pakettia niin seuraile ääntä niin saatat löytääkkin tuon super suloisen ja vielä sydämmestäänkin kultaisen tamman 😉

  Westdon Elves Belles / Westdon Silver Bells / Westdon Jingle Bells / Westdon Christmas Bells (tai Westdons)
  shire tamma
  170cm rautiaankimo
  työ- ja valjakkopainoitus (veto- ja kyntöluokat, noviisi valjakko)
  s. 20.07.2018 Iso-Britannia
  kasv. Westdon Stud

  i. Bircheys Last Christmas
  ii. Bircheys Dazzle Man
  ie. Hazelfall Messy Xmas

  e. Westdon White Hope
  ei. Otterhill Gentle Giant
  ee. Westdon Holy Nova • Hyvä Joulupukki,

  En ole tänä vuonna ollut kovinkaan kiltti. Olen hieman laiminlyönyt hevosteni hoitoa ja keskittynyt itseeni. Olen kuitenkin yrittänyt parhaani mukaan pitää langat käsissäni ja ottanut tallilleni uusia työntekijöitä hoitamaan askareita. Oikeastaan lahjatoiveeni ei olekaan minulle, vaan heille - rakkaille tallitytöilleni, jotka ovat olleet minulle korvaamaton apu viimeisen vuoden ajan.

  Haluaisin Korpihoviin suomenhevosorin, sellaisen suuren ja sporttisen, mustan väriltään. Olisi erityisen hienoa, jos ori tulisi muiden hevosten kanssa niin hyvin toimeen, että sitä voisi tarhata kaverin kanssa. Emme aio käydä näyttelyissä, vaan yritämme päästä kilpailemaan yleispainotteisena sekä koulussa että esteillä - niin perinteisillä kuin maastoesteilläkin. Ymmärrän kuitenkin, jos kaikkia toiveita ei pysty ottamaan huomioon.

  Jos saamme tänä vuonna talliimme tämän ihanan orin, lupaan ensi vuonna olla entistä enemmän mukana tallin menossa ja vähentää puolestani tallityttöjen taakkaa.

  Ps. Talvi, Lappi ja sen upeat tunturit sekä luonto ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Ehkäpä saisimme mustan orin koristeltuna jouluisella, näihin teemoihin yhdistyvällä nimellä? ❤

  Terveisin Korpihovin omistajat
  Sini ja Miko


 

25
Online

1.0k
Users

13.4k
Topics

253.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.