o: suomenhevonen kisa- ja tarinakäyttöön


 • Suomenhevoskasvattajat

  Claus alkaa olla jo pikkuhiljaa saavuttanut kaiken, joten mielessä on pyörinyt jo jonkin aikaa uuden suokkiyksärin hankkiminen. Multa löytyisi sopivat kuvat hopeanruunikosta piekkariorista, joten hevosen tulisi ulkomuodoltaan täyttää nämä kriteerit. Lisäksi olisi ihan huippua, jos vanhemmat kilpailisivat erj, krj ja kerj. Suvun pituudella ei ole väliä.

  Ori tulisi siis itselleni tarinakäyttöön kenttähevoseksi. Suunnitelmissa olisi kilpailla todennäköisesti melko hitaassa tahdissa kolmessa eri lajissa sekä kiertää näyttelyitä ja villejä tapahtumia. Jalostuskäyttöä voin luvata ainakin yhden varsan verran. Katselen mielelläni sekä valmiita yhdistelmiä että vanhempiehdokkaitakin. Tarvittaessa itseltä löytyy sopiva evm-sukuinen hopeanruunikko isäehdokaskin 🙂 • Mulla voisi olla joitakin yleispainotteisia piekkareita, joista saa yhdistellä jonkun toisen hevosen kanssa tai keskenäänkin! 🙂

  Meepo ois mun oma ykkösvalinta isäoriksi! Todella kiltti, selväpäinen, järkevä ja hillitty ori, joka on ratsastaessa helposti oppiva ja motivoitunut, mutta liikkeiltään hieman vetelä ja hidas. Meepo on KTK-III-palkittu, ja se kisaa ERJ (40+ sijaa), KRJ (n. 20 sijaa) ja KERJ (ei vielä sijoja, kisalistalla).

  Piipa on yhtä lailla helposti koulutettava pienhevonen, joka on tällä hetkellä kisaillut sekä esteillä että koululla. Sillä varmasti riittäisi motivaatio myös maastoesteille, eli tosi hyvin voitaisi käydä hakemassa sijat myös kerj:n puolelta. Piipa on myös luonteeltaan rauhallinen, ja ratsastaessa varma ja huolellinen - askeleet valitettavasti melko lyhyet ja jäykät.

  Hopeageeniä kantaisi Faunus. Faunus on 2-polvinen, suvultaan kiva tapaus! Piipan tavoin on mahdollista lähteä valtamaan ratoja kenttäratsastuksessa! Luonteeltaan ori on ihan kiva; haluaa aina olla mukana siellä missä tapahtuu, katselee ympäristöä korvat höröllään ja muutenkin (ehkä vähän liiaksikin) jatkuvasti iholla. Ratsastaessa kivat askeleet ja mukava istua selässä, löytyy jonkin verran omaa moottoria mutta saa kuitenkin myös tehdä töitä ratsastettavuuden eteen.

  ++ Laitetaan nyt vielä näytille evm-sukuiset, yleispainotteiset (erj, kerj, krj) piekkaritammat Mysti ja Sinttu


 • Suomenhevoskasvattajat

  ⬆


 • Raviharrastajat

  Ps. Tulen Sitten Kun Tulen, tuontisukuinen ihana hopeageeninen rautias vois olla ihan nappivalinta isätapaukseksi, vaikka sentin yli pienmittojen meneekin. Kisaa hienosti kaikkia kolmea lajia (Helppo A, 110cm, CIC1), luonteeltaan menevä ja hyväntuulinen seikkailijaluonne. Pienmittoihin menevää tammaa mulla ei ole itsellä tarjota, mutta saa vapaasti yhdistää miten tahtoo 😊 • Konjakkipusu vois olla hälle passeli emäehdokas, vaikka onkin kisannut vain kerj- alaisissa kisoissa. Tamma on sievä KTK-II palkittu evm-sukuinen piekkari hopeanruunikolla värityksellä.

  Toisena ois tarjota Konjakkipusun poikaa Konjakinkaatajaa, joka on raudikko, mutta kantaa hopeageeniä. Hänkin on oikein kiva tapaus ja palkittu KTK-II palkinolla ja on kisannut myös KERJ:n alaisissa kisoissa.

  Meiltä voi myös katsoa heille isä- ja emäehdokasta jos jompikumpi heistä ois sopiva näin muutoin tai käyttää ulkopuolista oria/tammaa 🙂 • Täällä myynnissä Kaino-Vieno x Kadon Aikele -yhdistelmästä pienhevosvarsa, jolla mahdollisuus hopeanruunikkoon väriin 😊 Nimeen ja syntymäaikaan mahdollista vaikuttaa!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tosi kivoja vaihtoehtoja näytetty! Tässähän iskee valinnanvaikeus 😅 Katselen mielelläni kuitenkin vielä lisää hevosia. • Minulta ei yhtään hopeageenistä suokkia löydy, mutta laitan vanhempiehdokkaiksi kaikki vähintään krj+erj+kerj kisaavat piekkarit 🙂

  evm ori Kruuni KTK-III
  1p ori Tuulenpesän Kuusoturi KTK-III
  2p ori Vähäpellon Kreivi KTK-II

  1p tamma Vähäpellon Riimineilikka KTK-II
  1p tamma Tuulenpesän Kuisku KTK-I
  1p tamma Mörkövaaran Konvehtikissa

  Kaikilla kisataan sijoitukset täyteen (jos ei jo ole). Luonne puuttuu osalta, mutta kyllä ne sellaisenkin sivuilleen saavat. Kaikki käyvät ainakin SLA ja mitä luultavimmin myös lajilaatikset.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Nostellaas tätäkin vielä 🙂 • Minullakaan ei ole hopeageenisiä hevosia (okei, rautiaat on toki voinut piilossa kantaa), mutta jos joltain sen värinen kumppani löytyy, niin tässä muutama vanhempiehdokas.

  5-polvinen

  Kyöstin Valonkantaja on 158 senttinen ruunikko, joka on palkittu varsalaatiksissa ja kilpailee koulua porrastetuissa ja esteitä sekä kenttää sijoitusten parissa.

  4-polviset
  158 senttinen ruunikko Mörkövaaran Huntuhurmaaja on KTK-I- ja SLA-I-palkittu neljässä lajissa kilpaillut herrasmies. Mennään laji- ja yleislaatikseen, kunhan jälkeläisnäytöt saadaan kasaan.

  145 senttinen kulomusta Herraisä on myös palkittu ykkösellä kantakirjassa ja suokkien laatuarvostelussa, lajina herralla on esteet ja kenttäratsastus. Tulee menemään laji- ja yleislaatikseen aikanaan.

  Hengenvaaran Usvahukka on neljässä lajissa menestynyt 146 senttinen punarautias kiusankappale, joka on palkittu kantakirjassa kakkosella ja SLA:sta se on saanut ykkösen.

  3-polviset

  Mörkövaaran Murmur on vastikaan aloittanut neljässä lajissa kilpailemisen, palkittu kantakirjassa kolmosella ja tulee menemään aikanaan laatiksiin. Väriltään Muru on rautias ja korkeutta sillä on 152 senttiä.

  Kurjen Karneia on KTK-II-palkittu rautias kaunotar, jolla on säkää 159 senttiä. Silläkin on vasta aloitettu kilpaileminen erj+kerj+krj-akselilla.

  2-polvinen

  Vasta 13.11. syntyvä Mä oon tikis! on 154 senttinen musta komistus, joka tulee kilpailemaan erj+kerj+krj jahka saa varsalaatikset hoidettua plakkariin.

  1-polviset

  Sotamaalauksen Tiikeritär on edellä olevan Tikin emä, 144 senttinen ruunikko KTK-III-palkittu neljän lajin taitaja neiti, joka käytetään aikanaan ainakin SLA:ssa.

  Navajan Lohtulempi on kenttäpainotteinen 157 senttinen punarautias tamma, joka on kilpaillut myös 22 KRJ-sijoitusta. Tässä KTK-III-palkitussa olisi hyvä mahdollisuus tuohon hopean kantamiseen ilman, että sitä on suvussa nähty.


 • Piirrosharrastajat

  Jos ei piirretty emäehdokas kauhistuta liikaa niin hopeanruunikko Tossu olisi käytettävissä. 🙂
  Kolme polvea sukua ja ollaan kisattu niin esteitä kuin kouluakin. Kenttää ei olla kokeiltu (ainakaan vielä), mutta eiköhän mahdollisesta jälkeläisestä kenttäradoillekin potentiaalia olis.


 • Suomenhevoskasvattajat

  ⬆


 • Tarinaheppailijat

  Multa löytyy jalostukseen KTK-I palkittu hopeanruunikko pienhevosori Kaunon Käärmeöljy, joka on +3-polvinen. Orin kanssa kisattu vain porrastetuissa koulussa. 🙂 Toki voi yhistää yleispainotteiseen tammaan • Vanhempiehdokkaita liisattavaksi 🙂 • Mulla ei valmista yhdistelmää ole antaa, mutta ulkopuolisiin hevosiin näitä on helppo yhdistellä. Kaikki ovat kisanneet porrastetuissa kenttää omalle maksimilleen.

  Reemos on ruunikko, mutta vaatisi kaverikseen sitten hopeaa kantavan PIENEN tamman, sillä korkeuttakin tältä orilta löytyy peräti 155 senttiä.

  Pienempiä hevosia löytyy rautiaat Tessa ja Tanja, jotka taasen vaativat sitten sen hopean orin puolelta.

  Loimu taasen on ruunikko tamma, mutta silläkin on korkeutta 151 senttiä, joten hopeaa piekkari oria kaivataan tälle.


 • Suomenhevoskasvattajat

  3-polvinen hopeanruunikko piekkariori Huvin Kahvipapu tarjoutuu isäehdokkaaksi. Orin palkintorivi on tällä hetkellä VIR MVA Ch, KTK-I, KV-II, SV-II. Papun voi yhdistää myös ulkopuoliseen tammaan. Itseltä löytyy seuraavat hevoskokoiset tammaehdokkaat kaveriksi: Hirrenhuokaus KTK-II, SV-II & Helmiahon Jäälilja SV-I

  Lisäksi kaikki meidän hevoset, joilla on max. 2 jälkeläistä ovat pienellä varauksella tarjolla ulkopuoliselle hopeanruunikolle. 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Pahoittelut, tää on vähän unohtunut… Joka tapauksessa olen nyt tutustunut vähän kaikkiin hevosiin ja erityisesti mieleen jäi @Humutin Ps. Tulen Sitten Kun Tulen 😍 Ihana ori, tästä olisi kiva saada varsalle isä ja jatkaa mahdollisesti nimiteemaakin!


 • Raviharrastajat

  @hazel Peeäs ehdottomasti edelleen käytettävissäsi, laita viestiä kun varsalle löytyy emä ja saa sivunsa ☺❤ • Emäehdokas isäksi valikoituneelle orille meiltä:
  Vaaleanruunikko Kapakkaruusu. Tamma on kisannut neljässä lajissa ja käynytkin jo muutamissa laatuarvosteluissa hyvin menestyen. Tavoitteena on vielä erjl, vvjl ja mahdollisesti joku näyttely arvonimi (Ch/Vir Mva). Ruusu on kaikin puolin todella näppärä hevonen, sopii luonteensa puolestakin hyvin siitokseen ja on kasvattanut pari edellistä jälkeläistään hellästi. 🍒
  Edit/ Noniin, mulla meni ihan ohi silmien tuo piekkarivaatimus, Ruusu ei tosiaan tähän nyt sovikaan! 😂


 • Suomenhevoskasvattajat

  @viixi voi että, Ruusu olis ollut tosi hieno 😍

  Täällä olis ollut hirvittävästi muitakin hienoja tammoja (ja oreja!) - harmittavasti yksikään ei oikein mene yhteen @Humutin orin kanssa 😕 Pistän kuitenkin täältä hevosia korvan taa ja kenties tulen kärkkymään varsoja lisää kunhan Kaihovaaran uudet sivut alkavat valmistua 😅


 

3
Online

955
Users

12.6k
Topics

235.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.