Miten tienata rahaa? • Olen alkanut vuokraamaan ponia, mutta rahallinen tilanne on sellainen, että jää 42€ vajaaksi kyseinen vuokra. Ennen kuin joku tulee sanomaan, että ‘‘mitä järkeä köyhän on vuokrata hevosta jota ei kykene kustantamaan?’’ tai muuta samanlaista niin tiedän, tämä oli todella tyhmä veto edes mennä katsomaan kyseistä ponia.

  Samantien kun istahdin sen selkään niin tiesin, että halusin vuokrata sitä. En ole koskaan, en yhdenkään hevosen kanssa 9 vuoden aikana kokenut sellaista kuin sen kanssa. Tuo kirjava poninketale valloitti sydämeni siltä istumalta enkä ole voinut muuta ajatella. Enkä suinkaan ollut ainoa halukas, joka sitä halusi vuokrata - ehei, halukkaita oli jonoksi asti. Hevosihmiset saattavat ymmärtää tunteeni - oletteko koskaan ratsastanut hevosta tai ponia, joka valloittaa sydämenne samantien ettekä haluaisi päästää enää irti? Katuisin loppuelämäni ellen nyt tarttuisi tilaisuuteen. Pari kuukautta meidän (äitini) kanssa on kuitenkin laskettava rahat niin, että riittävät elämiseen sekä ponin vuokraamiseen.

  Mikä olisi sellaista, mistä ihmiset maksavat? Koiran ulkoilutus, lastenhoito? Mitä uskaltaisi pyytää, jotta ei kuulostaisi ryöstöltä? Auttakaa ihmistä hädässä. • Koirien lenkityksiin on netissä ainakin erinäisiä palveluita, esim pawshake.fi care.com jos et ole näihin ennestään tutustunut. Lisäksi lapsia vahtimalla tienaa myös, riippuen miten pääsee lapsenvahdiksi, varmasti siihenkin löytyy jotain nettisivustoja jossa etsitään tai tarjotaan lapsenvahtipalveluita.

  Lisäksi virtuaalimaailmassa on myös mahdollista tienata euroja esimerkiksi tekstejä tai kuvia myymällä 🙂 Lisäksi jos olet piirtotaitoinen niin piirruksilla voi myös tehdä rahaa.

  Myös jos sulla on käyttämätöntö tavaraa niin niiden myyminen kirpputorilla (fb, tori, huutis…). Tai jos oot jossain taitava (esim kynsien laitto, kutominen) niin palveluiden myyminen. Lisäksi joillain nettikyselyillä voi ansaita rahaa.

  Netistähän löytyy vaikka mitä oppaita, esim tämä tai tämä.


 • Virtuaalikoirat

  Pihatyöt, kotityöt, lehtien haravointi, lumien luominen, ikkunanpesu, perussiivous, kaupassa käyminen, kokkaaminen, lastenhoito, koirien ulkoilutus, lemmikkien hoito yleensäkin, mummojen ja pappojen ulkoilutus/kotona auttaminen/asioilla käyminen… Meillä päin paikallisissa fb-ryhmissä näkyy ilmoituksia niin renkaanvaihdosta kuin pojista, jotka käy mopoautolla kaupassa ihmisille. Entisaikaan kierrettiin ovelta ovelle kysymässä palautuspulloja.

  Ite maksaisin mielelläni jollekulle siitä, että pesisi meidän ikkunat tai suihkun. 😄

  Iästä ja kokemuksesta riippuen joku 10-15 e/tunti olisi varmaan ihan kohtuullinen summa. Monesta tunnista tai isommasta urakasta kannattaa tarjota könttää, että vaikka ikkunat puhtaiksi 50 eurolla. 🤷 Monesti ihmisillä on myös oma hintarajansa, joten kannattaa myös ihan reippaasti kysyä, että mikä olisi hänestä hyvä hinta.


 • Esteratsastajat

  Edellisiltä tulikin tuossa jo hyviä ajatuksia. Minulla käy pikkupalkkaa vastaan välillä nuori mies kaupassa, asioilla ja toimii kävelyseurana, kun ei yksin tulisi lähdettyä. Varmasti moni avuntarpeessa oleva arvostaisi ihan juttukaveria/pelikaveria ja ulkoiluseuraa. Toki riippuen vähän iästäkin ja sun vanhemmista, että millaiseen juttuun ovat suostuvaisia 🙂 onko tallilla missä poni asuu mahdollista saada hieman taskurahaa auttelemalla? Tai asuuko tosiaan naapuristossa koiraperheitä, jolle olisi iso apu ulkoilutuksesta (yläasteikäisenä kaverin kanssa kierrettiin läpi koko tienoon koiraperheet kyselemässä avuntarpeesta, yllättävän moni oli innostunut vaikka oltiinkin suht nuoria). Myös niitä pulloja keräämällä saa aika hyvin rahaa kokoon, entäs se ponin omistaja? Olisiko hänellä jotakin tarvetta avulle? Parhaiten varmasti saisit kartoitettua alueen mahdollisuuksia laittamalla kauppoihin ilmoituksia ja oman alueen fb ryhmään. Nyt kun on talvi tulossa kannattaa tarttua lumilapioonkin 🙂 (saako muuten kysyä missäpäin vaikutat, jos jotain tulisi itselläkin mieleen, voit laittaa chatissakin, jollet halua tähän yleisesti :D) • Kiitos kaikille ihanista ehdotuksista!

  Asun Turussa, joten kuljen kaikkialle minne Fölikin :'D @Jannica
  Täytyykin heittää facebook ryhmiin viestiä, että pientä palkkaa vasten olen valmis tekemään lähes mitä vain, pieni epätoivo on läsnä kyllä kun stressannut tätä rahapuolta. Toki näillä neuvoilla saan varmasti kerättyä sen verran, että saan jatkossakin ratsastaa kyseisellä ponilla.


 • Tarinaheppailijat

  Meidän kaupungin FB-ryhmässä on aina välillä nuorten ilmoituksia, osa listaa tarkemmin mitä voi tehdä (esim. vaikka just lumitöitä, lastenhoitoa jne), toiset jättää avoimeksi (mitä tahansa kotitöitä, lasten tai vanhusten kanssa seurustelua) ja voivat sitten muut kysyä tekeekö vaikka pihatyötä X tmv. Eli jos ei itse meinaa keksiä mitä voisi tehdä, voi kirjoittaa ympäripyöreästi, että kykenen auttamaan missä vain koti/pihatöissä.

  Mä ainakin maksaisin auton sisäsiivouksesta myös 😄 • Jos pääset mynämäen keskustaan jollakin, niin voisin tarjota sulle parin viikon päästä työpäivän heppatallilla sillä edellytyksellä, että hommat lutviutuu. Tarjolla olis yleistä siivoamista, kesälaitumen purkua ja vähän lapiohommaa. Heittele chattia, jos tuntuu että onnistuu ja kiinnostaa.

  Edit. hommien jälkeen tarjolla voisi olla extraherkkuna suomenpuksulla maastoilua tai sileän ratsastustunti. • Pahottelut, en lukenu muiden juttuja ylempää silmäilyä tarkemmin, mutta jos vaan iteltä luonnistuu, niin renkaiden vaihto, sillä rengasralli on nyt aktiivisimmillaan 👀


 

14
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

256.1k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.