M: tuontisuokkeja! • Mihinkäs sitä muuhun aikansa käyttäisi kuin tuontihevosiin. Vappulan Kartanolla on nyt välitettävänään toinen toistaan hienompia tahi persoonallisempia ratsusuomenhevosia. Näille on hakusessa mieluiten kilpailevat kodit, sillä saatan myöhemmin nykiä hihasta ja pyytää jalostuskäyttöön tuomiani hevosia. Hevosten sivuille tuojaksi on merkittävä Vappulan Kartano tallin etusivulle linkitettynä. Sivujentekoaikaa saa sen tutut kaksi viikkoa, jonka jälkeen hevonen palaa takaisin myyntiin, mikäli sivuja ei ole lähetetty minulle. Lisäaikaa saa pyydettäessä.


  🍄 🍁 Hepolan Muorinilo

  suomenhevosori, 3-vuotias
  punaruunikko 155cm
  koulu/yleispainotteinen

  Positiivisen energian ympäröivä Muorinilo on totta tosiaan ilo joka muorille! Ja miksei vaareillekin. Taikka tyttärille. Muorinilo on tupsahtanut maailmaan joulupäivänä. Se oli kauan odotettu ja hitaasti haudutettu varsa, joka oli emänsä ensimmäinen jälkeläinen. Muoriniloa kasvatettiin lempeydellä ja rakkaudella ja näin piakkoin nelivuotispäivänsä kynnyksellä siitä on kasvanut erinomaisen hyvätapainen herrasmies. Liikkeiltään ori ei valitettavasti ole kovin näyttävä, mutta yritteliään ja helposti oppivan luonteensa ansiosta Muorinilo oppii varmasti vaikka espanjalaisen käynnin salat.

  I Samovaari (vrt 158cm)
  II Silmun Ruttuvaari (vprt 152cm)
  IE Kuunlilja (prt 160cm)
  E Hepolan Muiske (rn 150cm)
  EI Tuulen Kuiske (prn 156cm)
  EE Söötti (prt 149cm)


  🍄 🍁 Honkatonttu varattu 8.11. asti

  suomenhevosori, 10-vuotias
  musta 157cm
  koulupainotteinen

  Nyt on kuulkaas ladyt kyseessä sellainen ilmestys, että pitäkää tammoistanne kiinni. Honkatonttu on niin komea. Ehdottomasti hyvää isä-ainesta, ainakin noin niin kuin ulkonäkögeeniensä puolesta. Luonteeltaan Honkatonttu on vähän… No macho man kuvaa oria varmasti oikein hyvin. Se pitää itsestään valtaisan suurta meteliä, vaikka se saisi varmasti kaiken huomion joka tapauksessa. Keskittymiskyvyltään Honkatonttu ei ole maailman parhaimpia. Sen ajatuksenjuoksu katkeaa ulkoisista ärsykkeistä liiankin helposti, joten sen kanssa oikeastaan pitääkin olla aina askeleen edellä palauttelemassa ajatuksia takaisin ruotuun.

  I Vuoksen Havu (m 156cm)
  II Väinämö (prt lkk 155cm)
  IE Vuoksen Käpylikka (m 157cm)
  E Metkamimmi (hprn 150cm)
  EI Manun Mahtava (prn 157cm)
  EE Sisukas (prt (hopea) 153cm)


  🍄 🍁 Kettupolun Kiirus varattu: Oresama 29.10. asti

  suomenhevostamma, 7-vuotias
  punarautias liinakko, 153cm
  yleispainotteinen

  Pois alta heikkosydämiset ja männynkävytkin! Täältä tulee Kiirus! Elämänsä ensi hetkistä lähtien tällä hevosella on ollut kiire. Ensin oli kiire nousta, sitten kiire syödä ja sen jälkeen on ollut kiire mennä. Ei se tiedä itsekään, miksi se niin kovalla vauhdilla tahtoo paikasta toiseen, mutta mentävä on. Kiiruksen kanssa on tehty ihan valtavasti töitä, jotta se malttaisi rauhassa odotella. Sana rauhassa ei vieläkään kuulu Kiiruksen sanavarastoon, se kun on saanut synnyinlahjanaan malttamattomuuden. Mutta odottelee se, ainakin hetken verran. Sanomattakin taitaa olla selvää, että Kiirus on ratsuna erittäin hätäinen. Sillä on kuitenkin kivanoloiset askeleet ja vahva takaosa.

  I Kettupolun Kalevi (vprt lkk 155cm)
  II Konsta (prt 155cm)
  IE Sulon Sussu (vrt lkk 156cm)
  E Tähden Soma (vprt 150cm)
  EI Pyrstötähti (tprt 151cm)
  EE Aprin Liinu (vprt 157cm)


  🍄 🍁 Hopea-Hippunen

  suomenpienhevostamma, 6-vuotias
  hopeanruunikko 141cm
  yleispainotteinen

  Hopea-Hippunen tulee Syysjoen tallilta, jossa hevoset elävät mahdollisimman luonnonmukaista elämää. Niillä on vapaa pääsy pihatosta isolle laitumelle vuoden ympäri, ne saavat pitää talvella karvansa ja kulkevat kesät ja mieluiten talvetkin kengättä. Syysjoen tallilla kasvatetaan pienhevosia, minkä lisäksi hyvin tärkeä toimintamuoto on ratsastustunnit. Ja nyt päästään siihen, miksi Hippunen on myynnissä. Vuodenpäivät Hippunen ehti asua Syysjoella ja sitä yritettiin saada sopeutumaan laumaan ja päivittäin vaihtuviin ihmisiin, mutta ei. Laumaeläin Hippunen ei suostu olemaan ja mitä pienempi on ihminen, sitä ärsyttävämpi se Hippusen mielestä on. Tamma olisi omiaan ehkäpä yhden ihmisen hevosena. Tai miksei sitä voisi ajatella jalostuskäyttöönkin, jos se yhdistetään sosiaalisempaan oriin. Rakenteeltaan Hippunen on kuitenkin mitä erinomaisin rotunsa edustaja ja se on varsana palkittu usein II-I-palkinnoilla.

  I Hurmelo (hprn 147cm)
  II Kukan Hurmuri (trt (hopea) 142cm)
  IE Molli (prt 148cm)
  E Satumetsän Hilla (vrn 143cm)
  EI Pikkarainen (rn 139cm)
  EE Satumetsän Lakka (vrt 145cm)


 • Tarinaheppailijat

  Minusta Kettupolun Kiirus on sellainen, että sen pitäisi ehdottomasti asua Erkinheimoissa, jotta se voisi elää täyttä elämää. 😄

  Meillä kaikki hevoset kisaavat neljää lajia, käyvät lajilaatikset, YLA:n ja SLA:n. Tarvittavat kisat on nopeasti kasassa, mutta laatiksiin viemisessä voi vierähtää toistakin vuotta, sillä laatisjononi ovat aika kauheat. Lisäksi kaikki hevoset saavat ainakin yhden varsan, joka jää kotiin jatkamaan sukuaan. Se on se Erkinheimon peruspaketti.

  Tämän tamman varalle suunnittelen lisäksi PKK:n näyttelyitä. Varmaa menestystä en lupaa, koska en tosiaankaan ole mikään ammattitaiteilija, mutta yritys on kuitenkin kova. Olen myös kyllästynyt ihan-vaan-laatishevosiin, joten tällä hepalla olisi myös tarinallinen merkitys. Siitä tulisi tarinallisesti emännän, Katariina Erkinheimon hevonen, jonka kanssa hän nyt kuusikymppisenä aloittaisi ihan ekoista heppakilpailuistaan. 😄

  Sivu- ja kisanäyttöä voi katsoa miltä vain hevoselta, mutta linkitänpä nyt vaikka Skyllan, joka on muuntautumassa laatisraakista Kettupolun Kiiruun tapaiseksi puolitarinahepaksi.
  http://kristallijumala.net/erkinheimot/hevoset/erkinheimonskylla.html • @oresama vie Kiirus mukanasi vain 😊


 • Piirrosharrastajat

  Eih tämmösiä, ku just oon uhonnut työntäneeni ostohousut syvälle kaapin perälle enkä hommaa uusia hevosia ennen kuin jo olemassa olevien kaakkien sivut on ajantasalla ainakin kuvien ja luonteiden osalta. 😞 ❤ 😅 • @mila kaivahan ostopökät takas jalkaan 😉

  myyntiin saapunut hopeanruunikko pientamma! • 🐎


 • Tarinaheppailijat

  Näitä suokkeja oon jo hyvän aikaa kuolannu. Varsinkin tuo Aivan Villi iski heti suoraan sydämeen! 😍 Hän olis siis tervetullut Halvmånenin(ak)poppooseen!

  Rakastavan loppuelämänkodin Villille tarjolla. Orin kanssa kisattais ainakin esteratsastuksessa sijat täyteen rentoon tahtiin. Halvmånenissa Villi pääsee rentoon tarinakäyttöön. Laatiksia varmasti suuntana, kuten kaikkien halvmånenilaisten, niin Villinkin kanssa pyritään vähintään lajilaatiksiin ja ktk pääsemään. Ei sitä tiedä miten rahkeita on, mutta se on tavoite 🙂 Vähintään yhden varsan Villi tulee varmasti myös saamaan, koska tästä orista halajan vähintään yhtä varsaa!

  Sivinäyttönä olkoot (joskaan ei suokki) Minny ja Ritsa • @aava-p Aivan Villi lähtee sun matkaan. 🙂


 • Tarinaheppailijat


 • Raviharrastajat

  Mun on ehkä pakko tulla hakemaan Honkatonttu kotio Lapin perille Valokylään (linkki taitaapi olla alla) 😀
  Eli siitä koulupeliä (kenties esteitä siinä sivussa) Lappiin, sitten joskus sukua jatkamaan ja toivottavasti kantakirjaan joskus (jos myö löydän tälle semmoset tonttukuvat niinku haaveilen)? Ja jos saanee kysellä, ei millään sais vaihtaa väriksi tylsää rautiasta? 🤭 • @Aava-P Kiitos sivuista! 🙂

  @Humutin Honkatonttu meni valitettavasti yksityisviestitse 😕


 • Tarinaheppailijat

  Kiirus. Siitä tulee piirretty, mutta laitoin nyt jotain kuvaa sivulle siksi aikaa, kun en millään ehtinyt piirtää/värittää ajoissa. 😄 • muori nilo mulle “niilo” 😍 😌 • siis muorin ilo


 

23
Online

1.0k
Users

13.4k
Topics

253.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.