M: sh-tammavarsat Vappulasta • Minkälie tähtien alla on nämä varsat pistetty alulle. En melkein meinannut uskoa silmiäni, kun maailmaan putkahteli tammavarsa toisensa perään. Melkoisen takapihan akkajengin nämä neidit saivatkin aikaiseksi, eikä yksikään ole taatusti toistaan huonompi!

  Varsat lähtevät ensisijaisesti kilpaileviin koteihin, jotta vanhemmat joskus aikanaan pääsevät pyörähtämään laatuarvosteluissa. En kuitenkaan velvoita kilpailemaan sekunneissa jälkeläisnäyttöihin vaadittavia sijoja täyteen, ovathan nuo vanhemmatkin vielä vähän keskeneräisiä. 🙂

  Sivujentekoaikaa saa kaksi viikkoa, lisäaikaa saa kysymällä. Mikäli en saa sivuja kahden viikon kuluessa, palautuu kasvatti takaisin myyntiin. Varsan sivuille tulee merkitä kasvattajaksi Vappulan Kartano etusivulle linkitettynä. Lisäksi varsat tulee rekisteröidä ja rekisteriin on merkattava kasvattajaksi VAPP4462.


  🍁 sh-tamma Vappulan Vadelma varattu 29.9. asti: Aava P.
  s. syyskuussa 2019, Suomessa
  hevoskokoinen, yleispainotteinen KRJ+KERJ
  1-polvinen suku

  Tämän yhdistelmän pistin alulle ihan vaan vanhempien luonteiden takia. Alunperin ajattelin astuttaa pitkärunkoisen muhkumamma Jädelmän jollakin sporttisella esteoriilla, mutta vaakakupit alkoivat kallistua nopeasti kouluori Ruuneperin puoleen. Ajattelin Ruuneperin tuovan pehmeään ja ymmärtäväiseen Jädelmään hieman ryhtiä ja reippautta, ehkä myös hyppysellisen kovempaa päätäkin. Ja mitä hienoja väriyhdistelmiä tästä varsasta voisikaan tulla! Ehkä herasilmäinen rautias sukilla tai kaunis punaruunikko pitkällä puhtaanvalkealla piirrolla? Nimikin on kiertäen ja kaartaen yhdistelmä kumpaakin vanhempaa - Jädelmä ja Vadelma natsaa ja rimmaa ja mitä vielä, minkä lisäksi Runebergin tortut ovat tunnettuja vadelmahillostaan. 😉

  Vanhemmat ovat kisaurissaan vielä keskeneräisiä. Ruuneperi kilpailee vain kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B (12 sij.) ja Jädelmä kenttäratsastuksessa tasolla Helppo (26sij.) ja kouluratsastuksessa Helpossa A:ssa (6 sij.). Ainakin isä kierrätetään kantakirjan kautta jossakin kohtaa.

  ISÄ Ruuneperi ktk-kelpoinen
  EMÄ Jädelmä


  🍂 sh-tamma Vappulan Säpinä
  s. syyskuussa 2019, Suomessa
  hevoskokoinen, yleispainotteinen KRJ+ERJ
  2-polvinen suku

  Vähän kokeneempaa ja valmiimpaa oria minä aluksi Kipinälle mietin, mutta sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kipinä ja Särmä laitettiin pussauskoppiin, koska tästä yhdistelmästä jos mistä saadaan aikaan aivan erinomainen kilpahevonen! En aio kaunistella tulevan varsan luonnetta, se tulee aivan satavarmasti olemaan kova kuin kivi. Ratsuna isäori Särmä on aavistuksen tasaisempi eikä ihan niin kierroksia ottava kuin emätamma Kipinä, joka suorastaan kipinöi vain esteitä nähdessään. Jos hyvä tuuri käy, niin vähän emäänsä tasapainoisempi tytär olisi siis tulossa. Mutta takuuvarmaa haastetta olisi luvassa, eikä potentiaaliakaan puutu. Melkovarmasti rautias tulossa, liinaharjainen, ja isokokoinen neitokainen. Sormet ristissä toivon varsalle emänsä kaltaista näyttelykehien ruusukehain rakennetta.

  Emä Kipinä on kilpaillut esteillä 110cm sijat täyteen, sekä koulupuolella Helppoa A:ta 11 sijan verran. Isä Särmä kilpailee vain esteillä, 120cm luokissa (8sij). En pistä pahitteeksi, vaikka Säpinästä muovattaisiin pelkästään estehevonen. Molemmat vanhemmat käyvät kantakirjattavana jossain vaiheessa.

  ISÄ Vappulan Särmä
  EMÄ Myrskylän Kipinä ktk-kelpoinen


  🍁 sh-tamma Vappulan Katla
  s. syyskuussa 2019, Suomessa
  hevoskokoinen, yleispainotteinen KRJ+ERJ
  2-polvinen suku

  Toivottavasti nimi ei ole enne niin kuin emällään Etnalla aikanaan oli. Hirveän kivahan tuo Etna on ja valtavan osaava, mutta… Sanotaanko, että se räjähtää vähän useammin kuin kaimansa tulivuori Etna. Aina ei edes oikeastaan ota selvää, miksi tämä meidän Etna kiukuttelee kuin kolmevuotias. Siksipä Etnaan yhdistettiin hurjan kiltti ja hurjan kultainen ori Tuhattaikuri. Se on niin mussukka, että sen geenit takuulla laimentavat Etnan tulenkatkuisia geenejä. Tai ainakin kovasti toivon niin. Väriltään tämä varsa voipi olla joko rautias tai voikko. Isänsä molemmat jälkeläiset ovat voikkoja, ehkä sama linja jatkuu tämänkin kanssa.

  Isä Tuhattaikuri on lastenratsun virkansa ohella kilpaillut esteillä 110cm luokissa (42sij) ja kouluratsastuksessa Helppo A -tasolla (38sij). Emä Etna on tuittupäisyydestään huolimatta näppärä ratsuhevonen ja sekin kilpailee esteillä metriä (44sij.) ja koulua Helppo A -tasoisesti (10sij.). Isä on kantakirjattu, emä kantakirjataan.

  ISÄ Liljan Tuhattaikuri KTK-III
  EMÄ Vappulan Etna ktk-kelpoinen


  🍂 sh-tamma Vappulan Ulpukka
  s. syyskuussa 2019, Suomessa
  todennäköisesti hevoskokoinen, yleispainotteinen KRJ+ERJ (+VVJ+KERJ)
  3-polvinen suku

  Ja sitten on pieni Ulpu. Herkkä, rauhallinen Ulpu. Joka kyllä on melkoinen tänttähäärä sekin sille päälle sattuessaan. Ulpun emä Lillukka on supermoniosaaja, joka on jo ikuisuuden odotellut laatiskierrostaan, muttei jälkeläisnäyttöjen puuttuessa ole vielä käynyt pyörähtämässä yksissäkään. Lillukan sukukin on niin palkittua, että heikompaa hirvittää! Vaikka tamma on käyttöhevosena varmasti yksi monipuolisemmista, ei se rakenteeltaan ole kummoinen. Siksipä siksi Lillukan sulhoksi valikoitui ensimmäisellä palkinnolla kantakirjattu muotovalio-ori Konstaapeli, joka on kaikinpuolin niin perinteikäs suomenhevonen, että sen kuvan voisi liittää suomenhevosista kertovaan Wikipedia-artikkeliin.

  Emä Lillukka on siis kilpaillut sijat täyteen kaikissa neljässä lajissa, muttei varsalta odoteta kuin koulu- ja estekentillä kiertelyä, sillä isän puolelta ei tule näyttöjä valjakosta taikka kentästä.

  ISÄ VIR MVA Kevolehdon Konstaapeli KTK-I
  EMÄ Hengenvaaran Lillukka • ☝


 • Tarinaheppailijat

  Tuo Vadelma😍 • ☝


 • Raviharrastajat

  onneks nää on tuttuja sukuja niin ei tarvi tulla trailerin kans Vappulaan, kaikki on aivan ihania 😍 • @humutin eeei kai Säpinän suku vielä tuttua ole 😏 • Jos vielä etusivun puolelle


 • Tarinaheppailijat

  No voi nyt kekäle. Arvasin heti kun tuon Vadelman näin, että joskus siitä vie tarjoan. Mä luulin että voisin vastustaa kiusausta. Tietenkään en voi. Eli tässä sitä ollaan tarjoamassa kotia Vadelmalle❤️. Halvmåneniin(ak) pääsis muiden suokkien seuraksi. Varmaksi voin luvata aktiivisen tarinakäytön, sijat täyteen krj ja kerj, uskoakseni kyllä aika hissukseen sekä jalostuskäyttöä. Kyllä me Vadelman kanssa myös joitakin kissanristiäisiä kierretään, kunhan tyttö on valmis niihin. Tietty pitää myös kaikenmaailman tarinatapahtumia ja villejä tilpehöörejä kierrellä, saa vähän toimintaa tamman kanssa! 😊 • @aava-p ota mukaasi vaan 😊


 • Tarinaheppailijat

  @elli-l jeij! 💕 • ☝ • Hopsanssssaaa


 

2
Online

923
Users

12.2k
Topics

225.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.