Valjakkoajon ryhmävalmennuksia • En millään jaksa kirjoittaa pelkästään omille kantuille, joten nyt olis mahdollisuus saada ryhmävalkkuja tasolla noviisi, joissa seikkailee mukana myös Maybeckin ponit. Koska kirjoitan täysin oman inspiraation mukaan ja valitsen kirjoitettavat sattumanvaraisesti, en ota työstä minkäänlaista vaivanpalkkaa.

  Tekstien kirjoittajaksi merkitään Amelie Maybeck. • No siis Leiahan tulis mielellään teillä käymään! Ja tietysti sen oma varsa Teppo, joka on vielä nuori ja vähän kokematon (voin kirjoittaa tarkemmankin kuvauksen, jos tarvitsee). Ja jos haluaa välillä vähän isomman ponin mukaan, niin ihastuttavan kamala Anni kaipaa myös valjakko-ohjausta. Silläkään ei kyllä ole mitään kuvausta kärryiltä, mutta ehkäpä tuosta luonteesta saa vähän viittausta millainen se on myös ajettaessa 😄 • Vastakohdat täydentävät toisiaan, vai miten se meni?

  Koska Sakke on melkein kuin poni korviensa välissä niin eiköhän ori sopisi joukkoo vaikka onkin muuten paaljon isompi. • Radilta ei nyt luonnetta löydy sivuilta kirjoituksen muodossa, mutta ori voisi siitä huolimatta liittyä mukaan, jos hieman isommalle ja kevyemmälle valjakkohevoselle on tilaa. 🙂


 • Tarinaheppailijat

  This post is deleted!


 • Meiltä pakkaa sekoittamaan tarjoutuu esim. Cindy (pieni raketti), Kerttu (ihan osaava, mutta vähän hankala) tai Vani (varsinainen enkeliponi!)


 • Raviharrastajat

  Oman elämänsä ehdoton ykkönen Meeko tarjoutuu esittelemään itsensä Maybeckin tammoille (sekä pahastuttamaan muita ponioreja). Ja toki, löytyyhän meiltä vastarannankiiski Iisa, joka on varsinaisen omalaatuinen mutta hyvin ajettava jos ei mitään muuta (tätä voi käyttää mikäli kuvittelee, että oma tapakoulutus ponien kohdalla on mennyt hukkapiiloon).


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Jurottamiseen taipuvainen Dara tai välillä hieman keskittymiskyvytön Hemuli eivät pistäisi pahakseen jos pääsisi valvovan silmän alle kärryjen kanssa 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  Paw tulis mielellään 🙂 • Meiltäkin voisi mukaan tarjoutua Sinna tai Aatu 🙂


 • Ponimania

  Mää nyt heittelen meiltäki pari ponia tähän koska kyllähän niille tekis aina enemmän ku hyvää päästä kisauran jälkeen vähä ihmisten ilmoille… 😆 Siis en tiedä miten tai mihin valmennusjengiin tää ori muka sopis mutta Rukka ilmoittautuu silti “palvelukseen”. Sitte pontsopullat Helga ja Pullapulla on kans innokkaita kärryjen eteen! • Meillä on useakin vaihtoehto, ja kuski ei ole mitenkään erityisen kokenut valjakkokuski (Peetu)

  Taavi ärsyttävä rasittava mutta silti Peetun lemppari
  Aatu rauhallisempi tuntihevonen, rakastaa ajo hommia vaihteluna
  Aku Harjoittelee aktiivisesti valjakko juttuja
  Likka 4v aivan aloittelija vakavammassa harjoittelussa, mutta toimii hyvin vaunujen edessä


 • Kouluratsastajat

  Jalmarille ottaisin mielelläni valjakkovalmennuksen☺ • Rick vois tulla mukaan mielellään tai sit Lallybrochin (linkki ak) shetukat kans voi seikkailla mielellään messis, jos Rick rukkaa ei kelpuuteta aiheuttaan vähän hämminkiä 🙂 • Pinkkiponi Hilpalle kelpaisi ylimääräinen treeni 😄 • @Liia n Rukka pääsi Dysonin kanssa treeniin. Kirjoittelen näitä tekstejä tässä oman ajan mukaan, muutto painaa kovasti päälle mutta tälläinen aivot narikkaan jaarittelu on hyvää vastapainoa sille. 🙂


  “Voiko poni enää kovin tympeämmältä näyttää?” Jessica piruili Daysonin kärryiltä Liialle, jonka poniori maleksi pitkin Maybeckin kenttää korvat luimussa.
  Rukka ei selkeästi ollut arvostanut matkustamista Suomeen, ja vielä vähemmän töihin joutumista. Sen perusolemus ja -ilme kieli tyytymättömyydestä, enkä uskonut itsekään ilmeen ainakaan muuttuvan siinä vaiheessa, kun Liia ja Paju lähtisivät viikonlopun jälkeen takaisin kotimaahan, ja jättäisivät poniorin Maybeckiin muutamaksi kuukaudeksi tehotreeniin.
  “Nyt suuta soukemmalle nuori nainen, tai sä otat päävastuun Rukan treenistä.” Liia kuittasi Jessicalle, ja iski tälle silmää.

  “Jaaha. Jospa me keskityttäisiin vaikka niiden ponien ajamiseen.” puutuin vinoiluun kentän laidalta, ja ohjeistin naisille alkuverryttelyn, jonka tarkoituksena oli sekä lämmittää ponien lihaksistoa, että aktivoida niitä liikkumaan heti takaosansa läpi ylämäkeen.
  “Nyt vain ajatusta mukaan siihen ajamiseen. Te molemmat annatte Daysonin ja Rukan vähän valahtaa siirtymisissä jonka myötä kaikki tehokkuus katoaa - ja mä puolestaan haluaisin nähdä, kun ne polkee takasia vatsan alle, tekee tehokkaita siirtymiä ja ovat muutenkin avuille skarppeja. Kyllä te tiedätte, joten laittakaahaan parastanne.” moitin naisia, jotka tuntuivat istuvan kärryillä kuin sunnuntaiajelulla konsanaan.
  Pienen moitteen jälkeen sekä Daysonin että Rukan perusolemus muuttui huomattavasti. Ne alkoi hiljalleen kantamaan itseään paremmassa muodossa, niiden liikkeisiin lyötyi hyvä säännöllisyys ja tahti, eikä ne puljanneet ohjastuntumaa vastaan laisinkaan sillä tavoin, mitä alussa. Ja Rukkakin alkoi tyytymään kohtaloonsa, eikä näyttänyt niin vaivaantuneelta hetken pötkittyään.

  Kun valjakot olivat lämmitelleet erinäisten tehtävien parissa, siirryimme hiljalleen tekemään niiden kanssa päivän päätehtävää laukkatyöskentelyn parissa.
  “Vaikka vastalaukka ei millään tavoin kuulu noviisitasoisten hevosten kilpailuohjelmiin, on se ihan älyttömän hyvä treenimuoto ja tuo miljoona uutta avainta työskentelyyn. Nyt mä haluaisinkin, että te nostatte ensin ihan uralla muutaman kerran vastalaukan kaikessa rauhassa ja lähdetään sitten hakemaan kokoamista, tasapainoa ja tahtia puolikkaalla pääty-ympyrällä.” ohjeistin naisia, jotka näyttivät vähintään peuralta ajovaloissa, kun väläytin näille idean vastalaukasta. Eihän se helppoa tulisi olemaan, mutta mikäpä olisi hauskempaa kun itsensä haastaminen ja vielä siinä onnistuminenkin!

  Kuten arvelin, molemmilla valjakoilla oli vaikeuksia jo pelkästään vastalaukan nostamisen kanssa, joten kävimme näiden nostamisen vaihe vaiheelta läpi. Kun naiset malttoivat ohjeistaa ja tukea ponejaan loppuun asti, ei vastalaukan nostaminen ollut temppu eikä mikään - ja poniorit pötkivät vastalaukkaa kohtalaisen hyvässä tasapainossa alusta asti.
  Kun lisäsimme treeniin kaarteen, löytyi myös ohjastajien tekemiseen ihan uusia ulottuvuuksia ilman, että minun piti niistä erikseen mainita.
  “Mä huomaan, että heti kun teille antaa vähän haastetta, teidän aivot raksuttaa sen verran paremmin, että te myös ajatte huomattavasti tarkemmin. Ja autatte niitä poneja, ettekä vähän tuudittaudu siihen, mitä ne puoli-ilmaiseksi omalla mukavuusalueella antaa. Nyt molemmat ottaa itsenäisiin treeneihin myös vastalaukat ihan jokaisen ponin kanssa; se on kuitenkin älyttömän kehittävä liike, ja loppujen lopuksi kuitenkin melko yksinkertainen.” vinoilin naisille.

  Koska valmennus oli loppujen lopuksi melko rankka ja vaati niin poneilta kuin ohjastajiltakin mukavuusalueelta poistumista, palkitsin valjakoita pitkillä loppukäynneillä maastossa. Ja ilmeisen kannattava palkinto olikin, sillä valjakon tallille paluun kuuli jo kaukaa naurun siivittämänä.


 • Tarinaheppailijat

  Ois tosi kiva jos Mocca pääsis mukaan valmennukseen 🙂


 • Ponimania

  @vp Hahhah eikä, ihana, hihittelen tää itekseni tolle Rukan angstille ❤ 😂


 

15
Online

1.0k
Users

13.2k
Topics

249.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.