Ravikeskustelu


 • Moderaattorit

  🐴 Mielipidekysely tai jokin sellainen… 🐴

  Tuontihevosia haluaisin tehdä koko ajan (niitä pyörii mielessä melkein päivittäin), mutta kun omaan talliin ei mahdu (lisäsin karsinamäärän rajoittamaan vihdoin 10 vuoden jälkeen), ajattelin että laitan tuonteja tuonne omalle foorumilleni.

  Kysymys lähinnä niiden kisauttamiseen liittyen:

  Mitä mieltä olette siitä, että

  • tuontihevosia kisauttaa vain tuontihevosraveissa esimerkiksi ihan max. 7-vuotiaiksi ja sitten loppuisi kisauttaminen ja hevonen jäisi odottamaan uutta kotia, mikäli sitä ei löydy jo aikaisemmin? (tämä olisi itselle helpompi pitää kirjaa siitä, mihin kisoihin osallistuvat) Kaikki hevoset ovat kuitenkin avoimesti myytävänä kaikille harrastajille.

  • Vai pitäisikö tuonteja vain kisauttaa muiden järjestämissä raveissa? (vaikeuttaa kirjanpitoa, lisää työmäärää ja vaikeuttaa kisojen lisäämistä)

  HUOM! Tarkoituksena ei itsellä ole kuitenkaan poimia parhaimmin pärjääviä hevosia omaan käyttöön tyylillä “kerää kirsikat kakun päältä” 🤷

  Tokihan virtuaalihevosia saa kukin (minäkin 😄 ) harrastaa miten itse haluaa, mutta ajattelin silti kysyä teiltä 👍 • @elisa Ei minua ainakaan henkilökohtaisesti häiritsisi, vaikka tuontia olisiki kilpailutettu vain tuontiraveissa. Ravipuolella kun ei ole väliä, onko villejä vai jonkun alaisia startteja. Kiva vain, että hevosella on jo lähtöjä alla ja sen tuomaa “historiaa ja luonnetta” - tulee mielikuva millainen hevonen on 😏


 • Tarinaheppailijat

  Meidän myyntivälitys ori Colour me perfect on @Elisa jonkin verran startteja sekä muuta tekstiä alla. Startteja tuolle tulee vielä varmaan lisää, muuta ei niinkään mutta mun mielestä ehkä ihan kiva että mahdollinen ostaja näkee vähän millainen hevonen kyseessä.


 • Moderaattorit

  @RHN10138 @Minni joo kiva kuulla! 🙂


 • Raviharrastajat

  Muistakkeepa sitten ilmoittaa vaavit matkaan!


 • Moderaattorit

  Tiedotus kanssaharrastajille, jotka kasvattejani omistavat:
  Aloitan rekisteröimättömien kasvattieni rekisteröinnin lähipäivien aikana VRL:oon ja siirtelen niitä sitten teidän omistuksiinne mikäli VRL-tunnuksen omistatte. Kuolleeksi merkatut hevoset merkitsen myös kuolleeksi.

  Olen nyt päivitellyt kasvattilistaa ja etsinyt vanhoja hevosia / tehnyt niille muistosivuja. Ihanaa salapoliisityötä 🙂


 • Moderaattorit

  Tänään rekisteriin päätyi liuta hevosia (omia tuonteja, omia kasvatteja ja muutama aikaisemmin omistuksessani ollut otus, joita en itse aikanaan saanut rekisteröityä syystä x (jaksanut)). Päivitän hevosten profiileihin vielä uudet sivujen osoitteet, mahdolliset jälkeläiset ja siirtelen niitä nykyisten omistajien tunnuksille, osan laittanutkin jo 🙂

  Jonkin verran on vielä heppoja jäljellä, huomisen juttuja ne.

  Tässä vielä listaa hevosista:


 • Moderaattorit

  This post is deleted!

 • Raviharrastajat

  Polkaistaas Ravigaalakin vihdoin tulille.

  Ravigaalaehdokas-ehdotuksia saa nyt laittaa

  • sähköpostilla os. varjotassu@gmail.com, otsikolla “Ravigaalaehdotukset”
  • viimeinen ehdottelupäivä on 30.1.
  • ilmoita ehdokkaan nimi JA OSOITE
  • kategorioissa vuoden ravivalmentaja, kasvattaja, ravitalli, komeetta ja raviteko toivotaan myös perusteluja miksi juuri tämä ehdokas pitäisi saada mukaan äänestykseen

  Muistakaa että kyseessä on VRER:n alainen äänestys. Tämä tarkoittaa sitä, että suurkilpailutuloksista vain VRER:n alaisten suurkisojen finaalitulokset otetaan huomioon.

  “Vuoden kilpaileva”-kategoriat:

  • Suositeltavaa olisi, että hevonen on sijoittunut edes yhdessä VRER:n alaisessa suurkilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Lähtökohtaisesti ehdolle ei oteta hevosia joilla ei ole suurkilpailusijoitusta.
  • Perusravien kohdalla ei tarvitse olla eroteltu ovatko ne villit vai VRER:n alaiset.
  • Ennätys, voittosumma ja statistiikka ovat myös ratkaisevassa asemassa.
  • Mikäli hevosella ei ole VRER:n suurkilpailusijoitusta, mutta se on menestynyt villeissä suurkisoissa erityisen hyvin, kannattaa laittaa se joka tapauksessa ehdolle. Erityisesti rohkaisisin kaikkia kylmäveristen omistajia ilmoittamaan hevosiaan mukaan!

  “Vuoden siitoshevonen”-kategoriat:

  • Hevosella tulee olla vähintään 1 vuoden 2020 aikana startannut jälkeläinen. Jälkeläisten tulee löytyä hevosen sivuilta ja vain jälkeläisten kalentereista löytyvät tulokset voidaan hyväksyä mukaan (poislukien VRER:n suurkilpailut, joiden tulokset on löydettävissä helposti).

  Ja ne kategoriathan ovat (kaikkiin ei tietenkään tarvitse ehdottaa)
  Vuoden ravivalmentaja:
  Vuoden kasvattaja:
  Vuoden ravitalli:
  Vuoden kilpaileva lämminveriori/ruuna:
  Vuoden kilpaileva lämminveritamma:
  Vuoden kilpaileva suomenhevosori/ruuna:
  Vuoden kilpaileva suomenhevostamma:
  Vuoden kilpaileva kylmäverinen:
  Vuoden lämminverinen montéhevonen:
  Vuoden kylmäverinen montéhevonen:
  Vuoden lämminverinen siitosori:
  Vuoden suomenhevosten siitosori:
  Vuoden lämminverinen siitostamma:
  Vuoden suomenhevosten siitostamma:
  Vuoden kilpaileva A-poni:
  Vuoden kilpaileva B-poni:
  Vuoden montéponi:
  Vuoden jalostusponi:
  Vuoden kilpaileva peitsariori:
  Vuoden kilpaileva peitsaritamma:
  Vuoden peitsarisiitosori:
  Vuoden peitsarisiitostamma:
  Vuoden komeetta:
  Vuoden raviteko: • @aksu en tiijä mihin näitä voi ehdottaa, mutta että uusia kategorioita eikö tuohon voi lisätä? Esim. kylmäverisille ei ole ollenkaan esim. vuoden siitoshevosta… Se on vain poneille, sh,lv ja p… Toki niiden käyttö on melko pientä ja se titteli melko helposti saatavilla, mutta mutta. Nyt siihen ei ole ollenkaan mahdollisuutta… Lisäksi mie haluisin ainakin A- ja B siitoskategoriat erikseen. Hirveesti on aina hyviä poneja molemmissa (a ja b), mutta sitten vaan yhdelle jaetaan niin se on epistä 😄
  Mutta jeee silti! 😄


 • Raviharrastajat

  @spookiness Kylmäveristen siitoskategoria ja ponien kategorian jakaminen A- ja B-poneille on kyllä ihan asiallinen idea. Ja itseasiassa taidettiin siinaun kanssa miettiä tuota kylmäveristen kategoriaa jo viime vuoden gaalan jälkeen 😄
  Niissä nyt on kuitenkin vähän hankalaa se, että kasvattajia ja siitoshevosia on melko vähän. Siitoskategoriat muutenkin on noista kaikkein vaikeimmat, koska hevosia joilla olisi vähintään 2 startannutta jälkeläistä on yllättävän vähän 😬 Jopa suomenhevosten ja lämpösten kategorioihin on monesti hankalaa löytää enemmän kuin 2 järkevää ehdokasta.

  Mutta ehdottomasti pistetään idea-listalle!


 • Raviharrastajat

  Sain vihdoin hevosten kilpailukalenterit ajan tasalle ja samalla päivitettyä muutenkin niiden sivuja + hevoslistausta. Muutama siitoshevonenkin lähti vihreimmille laitumille, mutta tilalle tulee heti uusia 😄 Meidän tämän vuoden ensimmäinen kasvattikin syntyi, Alcremie Snilli 😍

  Seuraavaksi pitäis siirtyä ponien pariin ja tehdä sielläkin hieman uuden vuoden siivousta.


 • Moderaattorit

  Mä oon myös päivitellyt heppalistauksia ajantasalle ja tehnyt tässä nyt myös noita muistosivuja, jotka laitan tuonne omaan osoitteeseen (sieltä voi hakea hevostensa sukulaisille toimivia sivuja):

  http://kuippana.net/muistoissa/

  Lisää on tulossa lähiaikoina ja pyrin tuota päivittelemään silloin tällöin 🙂


 • Raviharrastajat

  Myydään 4-polvinen amerikan-ranskalainen (75%) tamma Suncrush MacLily.
  i. Power Snilli - e. Sugar Puff MacLily
  Tämän hetken statistiikka 56: 5-7-4 | ennätys 16,1ly. • Mä tulin vaa huutelee että meidän raveista tuloksia toivottavasti ainakin osasta jo huomenna kun mulla on vapaa töistä. Ei oo kerinny ei niin yhtään keskittyy pikseliponeihin nyt.


 • Raviharrastajat

  https://karoluksenravit.blogspot.com/2021/01/villit-ravit-2212021-2612021-viidet.html
  Ilmoittautukaahan noihin raveihin. Edellisistä arvon viimeisten lähtöjen osalta tulokset ihan kohta. • Kiinnostaisiko ketään ostaa:
  🐴 7v. Sh o. Sølv’s Mustahuumori
  Luonteen yms. tiedot ja kaikki härpäkkeet mukaan. Ihan hyvä hevonen, ruvennut meillä vaan juoksemaan nihkeästi!
  🎀 SV-II, Tilaisuuden paras 4-vuotias
  🎗 KTK-kelpoinen!
  🎀 Aken Herttua 20018 -voittaja
  🎀 Nuorten toukokatsaus 4v. 5/2018 -voittaja


 • Raviharrastajat

  @rhn10138 Vinkkinä ostajalle, tää on myös KTK-kelpoinen. Emä on nykyään meillä 🙂


 • Moderaattorit

  Mä en vielä uskalla ostaa uusia hevosia, ennen kuin oon saanut edellisten sivut tehtyä ja päätettyä lopullisen karsinamäärän talliin. Mua ahdistaa kun en saa hevosille kisoja kasaan jos kisautan kaikkia 😞 Ihan kamala työ kisojen muotoonlaittamisen kanssa ja sit harmittaa et kasvattien omistajat (ehkä) harmittelee kun ei kisoja ilmesty sivuille, vaikka niitä olis tuhat ja yks laittamatta… ja sit meen aina sekasin kuka osallistui mihinkin.

  Samalla harmittaa ,etten viitti ehkä omia kasvatteja tehdä, kun ei ne mene kuitenkaan kaupaksi


 • Ponimania

  Oon pitkää seurannu tätä keskustelua ja salaa haaveilen tuovani itselleni yhden lämminverisen vähä juoksemaan, kun melkein kaikkeen muuhun mulla on jo hevonen… 😄 Kävin “nostalgiatripillä” selailemassa mun vanhoja ravureita ja tulin taas tänne selaaman teidän heppoja ❤


 

4
Online

1.1k
Users

14.3k
Topics

276.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.