E: tallipaikkaa piirretylle • ”Moikka!
  Nyt olis haussa hyvä ensimmäinen hevonen kahdelle yli 16-vuotiaalle pojalle yhteiseksi. Unelma olisi semmoinen jonka kanssa voisi tehdä vähän kaikkea, ajaa kärryillä, ratsastaa rennosti, tehdä kaikkea maastakäsin ja sillointällöin vähän treenatakin. Kumpikaan ei ole oikein innostunut suomenhevosista, korkean tason kilpahevosista tai poneista. Hevonen pääsee rentoon kotiin pääasiassa harrasteratsuksi, joskus saatetaan pyörähtää kisoissa leikkimielellä. Luonteeltaan hevosen tulisi olla helposti käsiteltävä ja ratsastettava, ja sillä tulisi olla oma moottori, mutta jarrujenkin täytyisi löytyä. Hevosen tulisi olla sellainen jonka selkään voi laittaa vaikka nuoremman sisaruksen huoletta opettelemaan ratsastuksen saloja. Iältään hevonen ei saisi olla ihan nuori muttei vanhuskaan.

  Kiitos jo etukäteen kaikista tarjouksista!”

  Poikien ikuinen sopimus sanoi jo nuorempina että jos jompikumpi hevosen saa niin se on sitten yhteinen. Alla lyhyemmin tiivistettynä mitä haluttaisiin:

  • Tarinapainoitteinen, piirretty hevonen
  • Ikää saisi olla 10-18 vuotta
  • Mikä tahansa sukupuoli, orin tulee olla ruunattavissa
  • Luonnetta tulisi löytyä edes jonkin verran sivuilta, samoin mieluiten ainakin yksi kuva
  • Monitoimihevonen, tasoltaan järkevä (ei siis huipputason kilpahevosia)
  • Luonteeltaan helposti käsiteltävä ja mieluiten tilanteen mukaan mukautuva
  • Ei suomenhevonen tai poni

  Olisi ihan mahtavaa jos sopiva löytyisi, samalla saa myös tarjota tallipaikkoja mikäli sopiva löytyy! • Jos pojat ei pelkää kummituksia niin kurkkaa toki Ansamaata, tarjoan sitä tallipaikaksi 🙂 karsin epäaktiiviset kirjoittajat puolenvuoden välein, joten ei mitään paineita tekstien suhteen. Talli on aika uusi ja asukkaita vasta muutama, joten hahmot pääsisivät helposti mukaan tarinaan. Tässä vielä Ansamaan topic, lisää tietoa saa sieltä 🙂 • Meillä juuri ovensa avanneella Syyn Kartanolla tallipaikkoja. Sivut eivät vielä täysin valmiit ja esimerkiksi foorumi puuttuu, mutta pääsen sen kimppuun kunhan ennätän reissusta takaisin Suomeen. 😊


 • Piirrosharrastajat

  No, kokeillaampa tarjota hiljaisessa myynnissä olevaa Hertta tammaa!

  Lehtovaaran Frozen Heart
  i. Grainger x e. Oxeye Daisy

  Hertta on joulun alla syntynyt nvh tamma joka on satunnaisesti ikäännytettävänä juuri siihen ikään mikä parhaalta tuntuu. Valkohallakko on ainakin varsana ollut mitä fiksuin tapaus minkä se on kaiken järjen mukaan perinyt monitoimihevosena toimineelta elämältään - totta kai silläkin on välillä ollut pilkettä silmäkulmassa! Ennustettu säkäkorkeus 148cm ja taipuu varmasti lajiin kuin lajiin näpsäkästi.

  Hertta on nyt elellyt täysin tarinapainotteista elämää ja sen varsaseikkailuja voi poimia emänsä päikystä. Mitään vaatimuksia varsaa kohtaan ei ole - toki rakastava ja pitkäaikainen koti on kultakimpaleelle kisoja ja varsoja tärkeämpi asia. 🙂 Hevoselle mahdollista saada aikuisluonne mukaan & aikuiskuvaa tietenkin jos siltä tuntuu


 • Tarinaheppailijat

  En ole nyt varma, oliko poni tässä yhteydessä koon puolesta poni vai rodun puolesta, mutta tarjoan kuitenkin Flipperiä. 🙂 Koska on tukevamman rakenteinen hevonen, vaikka säkäkorkeudeltaan vähän matala, niin menisi juuri mukavasti niin aikuisella kuin lapsellakin. Kiltti käsitellä, monitoimikäyttöön passeli ajo mukaan lukien ja oppii varmasti nopeasti (hyvässä ja pahassa). Saa ruunata, tosin on erittäin lauhkea orinakin, ja iän sekä ikääntymisen asetella itselle sopivaksi. Kuvat tulevat mukaan ja lisäksi saa toivoa yhtä toivekuvaa vielä extrana matkaan.


 • Piirrosharrastajat

  Narri kuulostaa just eikä melkeen sopivalta kaverilta tähän menoon! Ruunata saa, mutta toiveena on että mahdollisesti yhden varsan haluan tästä itselleni (vaikka takautuvasti kun sillä on jo ikää, varsa voi hyvin syntyä ennen ruunausta).
  Toimiva ja mukava monitoimi heppa kaikenlaiseen käyttöön, ja miksei näyttöönkin sen hienolla ulkonäöllä! • Kiitos kaikille hevosta tarjonneille, se oma löytyi toista kautta. Edelleen saa tarjoilla talleja!


 • Piirrosharrastajat

  Hopealinnasta löytyisi tallipaikka kauniin suomalaisen luonno ääreltä, mielettömät maastoilumahdollisuudet! Tallin oma kenttä on vielä työn alla sen oltua monta vuotta käyttämättömänä, mutta valmistunee kesän mittaan. Myös maneesia suunnitellaan rakennettavan talveksi.
  Sillä välin Hopealinnalaiset saavat käyttää Oresaman omistaman Hopiavuoren ratsastustiloja vapaasti, autolla matka taittuu n. 20min ja mikäli omaa kyytiä ei ole tallilta lähtee joku lähes päivittäin trailerin kanssa, joten kyytiin varmasti pääsee. Myös Hopiavuoressa on vielä vapaita karsinapaikkoja!

  Suomen ulkopuolella Australiassa on sen sijaan Ranch O’ Hara jossa ei tekeminen lopu, isot tilat harrastaa ja touhuta monella eri tavalla!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Myös Hopiavuoressa on tilaa vielä kolmelle hevoselle. Meillä on kaksi valttia, jolla erotumme kaikista muista talleista. (Tai harrastustyylistä riippuen vikaa, heh: kaikille ei sovi kaikki.)

  Ensimmäinen valttimme (tai vikamme) on yhteisöllisyys kommenttien ja reagoinnin muodossa. Minä luen kaiken, ja niin tuntuvat tekevän muutkin. Hopiavuoresta näkee esimerkkejä siitä, miten kommentoin. Sieltä näkee myös sen, että muutkin tapaavat kommentoida aktiivisesti pitkiä ja lyhyitä kommentteja. Keneltäkään kommentointia ei vaadita, mutta pyrin kannustamaan kaikkia siihen. Jos kommentoit, tulet saamaan muilta kommentteja. Monesta toisten juttuihin vastaaminen tuntuu aluksi pelottavalta, mutta kommentointi on taito siinä missä tarinointi tai viulunsoittokin: sen oppii harjoittelemalla. 🙂
  Reagoinnilla taas tarkoitan sitä, että jos on itse aktiivinen ja ottaa muiden hahmoja mukaan, muut kirjoittajat reagoivat todella herkästi takaisin vastaamalla tarinalla tarinaan. Tietenkään kaikilla ei ole aina aikaa, mutta uskallan väittää, että meillä reagoidaan muiden juttuihin erityisen herkästi.

  Toinen valtti/vika on hahmokeskeisyys. Hopiavuoressa tapahtuu koko ajan ja paljon. Välillä hoidetaan hevosia joo ja ratsastellaan tai ajellaan yhdessä. Sellaisesta menosta moni tarina kertoo. Ainakin puolet tarinoista kertoo kuitenkin aivan muusta. Kaikilla hahmoilla on tai on kehittymässä ihan oma persoonansa. Ne rakastuvat ja riitelevät. Niillä on omat elämänsä tallin ulkopuolella, ja koska olen luonut miljööstä pienen pohjalaiskylän, hahmot tapaavat pakostakin myös Hopiavuoren ulkopuolella. (Rekisteröitynyt käyttäjä näkee Otsonmäen kartan.) Jos haluaa kirjoittaa pelkkää heppatarinaa, sekin onnistuu kyllä, mutta moni on sanonut syvällisten ihmishahmojen olevan Se Hopiavuoren Juttu.

  Kohderyhmämmekin on vähän eri kuin virtuaalitallilla yleensä. Yleensä tarinatalli tehdään houkuttelevaksi sellaisille, jotka tykkäävät hepoista. Tämän tallin kohderyhmää ovat sellaiset, jotka tykkäävät tarinoista. 🙂

  Talli tämä kuitenkin on siinä missä muutkin, ja hyviä talleja sinulle on jo ehdotettu. Samalla tavalla meilläkin on kenttää, maneesia, hakaa ja karsinaa. Nämä yllä olevat seikat ovat vain ne, jotka meidät muista erottavat. • Tallipaikkaa tarjoaisin Storywoodsista.

  Talli on koulupainotteinen, mutta myös estekalustoa löytyy ja silläkin saralla valmentautuminen onnistuu.

  Tai jos rennompaa menoa haluaa, niin sitten Kontola voisi olla hyvä vaihtoehto.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hukkasuosta löytyy karsina- tai pihattopaikka sekä mahdollisuus laiduntaa laumassa tallin muiden tammojen ja ruunien kanssa. Meillä ei höngitä niskaan aktiivisuden suhteen, eli saa kirjoitella ihan rauhassa siihen tahtiin mikä itselle tuntuu hyvältä. Tarinoista ja piirroksista saa kuitenkin aina kommenttia, sekä tapahtumiin osallistumisesta merkkejä. Meillä on porukka välillä myös roolipelaillut. 🙂


 • Sekalaisen sakin omistaja

  Meille Virtuaalitalli Päikesaareen mahtuu vielä oikein hyvin niin valokuvallinen kuin piirrettykkin yksilö! Tarjoamme niin karsina kuin pihattopaikkojakin ja laadukkaat ratsastusolosuhteet. Mukava ja rento ilmapiiri kutsuu mukaansa ja yksityisten vuokra on todella huoleton kuitata (lisää täällä). Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tiluksiimme! ❤


 

2
Online

924
Users

12.2k
Topics

225.5k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.