Seikkailu Saksassa - tarinoita, piirroksia ja tuonteja! (m. estepv) • alt text

  Auburnin kartanolta tutut Rasmus ja Josefina seurustelevat ja ovat päätyneet kesäksi Saksaan kilpailemaan (ex?-)esteratsastaja Dirk Mayerin tallille. Miten parivaljakon yhteiselo sujuu kaukana kotoa toistensa sekä paikoin erikoisen talliporukan kanssa? Tule ottamaan selvää ja seuraa kesän ajan kaksikon menoa blogissa - seikkailu Saksassa on jo alkanut! Blogissa minä ja upea @Lynn kirjoittelevat hahmojen näkökulmista kuulumisia, ja Lynnin kynästä on myös tulossa (lisää) piirroksia kuvittamaan kaksikon matkaa.

  Koska Dierk Mayer on ensisijaisesti bisnesmies ja sitten vasta kilparatsastaja, hevoset tallilla vaihtuvat. Vakioporukan kuvaukset löytyvät linkkien takaa sivun oikealta puolelta. Näillä hevosilla tullaan jonkun verran kisaamaan “oikeasti” ja niitä voi myös kysellä jalostukseen, jos haluaa aivan uutta verta ilahduttamaan hevosensa sukutaulua.

  Lisäksi vierailevia tähtiä tulee säännöllisin väliajoin myyntiinkin. Ensimmäinen settin tuonteja on jo saapunut, ja näistä voi tehdä tarjouksia tähän topikiin. Hevosille tulee mukaan pieni pätkä tekstiä, ja saattaa olla että ne vierailevat tarinoissa vielä ennen myyntiä tai sen jälkeenkin. Kummempia kotivaatimuksia ei tuontihevosille ole!

  Palautetta, kommentteja, tarjouksia tuontihevosista otetaan lämmöllä vastaan - tervetuloa Jusun ja Rassen matkaan!

  Seikkailu Saksassa • Myynnissä siis kolme hevosta: kaksi hannoveroria ja old-tamma!

  01 hann-o. Filigraf MYYTY ARNIKA
  i. Ferez (ii. Fractions, ie. Santa Susana)
  e. Gemglow (ei. Glaschu, ee. Emerald)
  12-vuotias mustankimo esteratsu. Tahkonnut 140-150cm luokkia virolaisen nuoren ratsastajan, Merit Kaldan, kanssa.
  Luonnekuvaus
  Saksalaissyntyinen ori Filigraf on näyttävä, melko kookas kimo esteratsu. Se ei ole ratsuna turhan tarkka, vaan pikemminkin suurpiirteinen puurtaja. Hieman hitaasti kääntyvänä mutta valtavan hienolla ja etenevällä laukalla varustettuna hevosena se on tehnyt kovaa jälkeä uusintardoilla, jotka on rakennettu ratkaistavaksi puhtaasti vauhdilla. Teknisillä, vikkelyyttä edellyttävillä radoilla se on vähän työläs, mikäli tahtoo ratsastaa huippuajoille. Muilta osin Filigraf on varsin miellyttävä hevonen, sillä se on asiallinen käsiteltävä ja kyttäilemätön, suoritusvarma kilpahevonen.

  02 hann-o. Arrax
  i. Arroyo van Crust (ii. Argumenz, ie. Letiziana)
  e. Contextual Madness (ei. Coloradoring, ee. Mint Chip)
  9-vuotias mustanruunikko, Merit Kaldan nuorempi ratsu.
  Luonnekuvaus
  Ensin oli Filigraf, joka opetti kokeneena konkarina Merit Kaldan hyppäämään suuria luokkia jo valmiiksi osaavalla hevosella. Sitten tuli Arrax, tuolloin kuusivuotias ikäluokkakisoihin valmisteltu muttei tippaakaan sen enempää osaava hevonen. Tämän hevosen kanssa Merit on kokenut onnistumisen riemua ja ehkä vielä enemmän epätoivon hetkiä. Ensimmäset puolitoista vuotta ratsukko vaikutti hakkaavan päitään yhteen niin että kolisi, ja jos joku olisi Meritille tämän säpäkästä ja ailahtelevaisesta orista riihikuivaa käteistä tarjonnut, Arrax olisi takuulla jo aikoja sitten myyty. Hitaasti kova työ kuitenkin alkoi maksaa itseään takaisin. Merit oivalsi, että Arrax on hankala vain epävarmuuttaan. Lisääntyvä ratarutiini ja ennen kaikkea ratsastajan kehittynyt osaaminen nosti Arraxin hyvin nopeasti isompiin luokkiin, ja taakse jäivät alkuvaiheen hankaluudet. Arrax on yhä varovainen ja herkkä, mutta tutun ja luotetun ratsastajan kanssa todellinen taistelija.

  03 old-t. Aconcagua MYYTY INNA
  i. Kangchenjunga (ii. Keychainchaos, ie. Craiova)
  e. Abranta (ii. Elbrus, ie. Anadina)
  5-vuotias musta oldenburgilaistamma, joka on yhtä lupaava ja kovasukuinen kuin on tammamainenkin.
  Luonnekuvaus
  Aconkagkaurgua. Menikö kieli solmuun? Ei se mitään, äkkiä siihen oppii. Tamman mielialojen ennustamiseen sen sijaan ei opi. Aconcagua on joko loistavalla tuulella tai täydellisen yhteistyökyvytön ja lentoon lähdössä. Se on juuri niitä hevosia, jotka pomo ostaa voidakseen tyrkätä sen itseään kulloisellakin hetkellä eniten ärsyttävän palkollisensa ratsastettavaksi, koska jos ratsastajalla on liian kiire ratkoa hankalan hevosen ongelmaa, tämä ei ehdi käydä Dierkin hermoille. Vakavasti puhuen Aconcagua ei ole ollenkaan niin ikävä kuin miltä se voi pahimpina hetkinään vaikuttaa, sillä niitä on loppujen lopuksi aika harvoin. Tavallaan. • Josefinan isä vieraili loppuviikosta Saksassa etsimässä itselleen (kenttä)hevosta. Koko porukka kävi myös kisoissa, mutta mitä Josefinan ja Grannin radalla tapahtui? • Mä tarjoon Aconcagualle kotia! Tarina koti, kisausta, ei paineita etc. Ehkä tunnette mut, ehkä ette 😄 maailman paras ostotarjous ever!


 • Piirrosharrastajat

  Yritin estää, mutta Kalvakan Ratsutilan Risto Kalvakka ehti jo huomata tämän myynti-ilmoituksen ja saa kohta slaagin, jos en usko että Kalvakoiden tallin orisiiven tyhjä karsina on juuri passelisti Filigrafille sopiva. Siispä, Riston käskystä puolesta, tarjoan kotia Kalvakan Ratsutilalta hannover-ori Filigrafille. Oriin tulevaisuutena olisivat piirretyt kuvat, tarinointia ja reaaliaikainen ikääntyminen. • @Inna, se sulle!
  @Arnika, siitäpä Ristolle kiva uusi hyppyheppa - Filigraf lähtee mielellään Kalvakkaan!

  Laitelkaa sivuja vaikka tähän topaan, kun valmistuvat, niin päästään seuraamaan hevosten elämää Suomessa jatkossa!


 • Piirrosharrastajat

  Risto kiittää. Filigrafin sivut löytyvät nyt täältä. Karsinan nurkkia pitää vielä vähän puunata, mutta olennaisimmat asiat sieltä jo löytyy.


 • Piirrosharrastajat

  @Arnika Oikein on kivan näköinen karsina Graffella! Toivottavasti siitä on paljon ja pitkään iloa! 🙂

  No mutta, onko Josefinassa ripaus ovelaa bisnesnaista? Ainakin Amanda Sokassa on, sillä yhteistyösopimus ulkomaanuraa tekemään karanneiden nuorten ja Sokka Luxuriesin välillä saattaa olla sopivasti reilumpi brändille kuin nuorille, jotka sitä promoavat… vaikka ei kai nyt kohtuuttomasti sentään!

  Montakohan Sokka Lux -tuotetta on jo ikuistettu blogin kuviin ja instagramiin? • Pari uutta tuontia löytyy blogin puolelta. Kannattaa vilkaista, jos elämään sopisi täysiveritamma! • Tällaiset tammat siis tällä kertaa:

  04 xx-t. Iwana xx
  i. Bourbon Street xx (ii. Baker Street xx, ie. Like The Wind xx)
  e. Iguana xx (ei. Pride xx, ee. Inriri xx)

  Viisivuotias, tumma mutta kimoutuva Iwana on 164-senttinen englantilainen täysiverinen. Sen isälinja vie nopeasti irlantilaisiin sprinttereihin, mikä näkyy Iwanassakin tiiviinä ja lihaksikkaana runkona. Tamma pääsee halutessaan kovaa, ja usein se myös haluaa mennä niin lujaa kuin pitkistä koivista lähtee! Nuoreksi hevoseksi Iwana on käsittämättömän rohkea; se ei jää katsomaan erikoisesteitä, on kisoissa kuin kotonaan, ja matkustaa rauhassa pitkätkin matkat. Tamman reaktionopeus saattaa aiheuttaa kokemattomalle hoitajalle ongelmia ja ratsuna se on hieman vahva. Hyppytyyli Iwanalla on hieman persoonallinen, mutta jaloistaan se on tarkka. Hevonen on sisäänratsastettu myöhään ja se on vielä hieman raaka, mutta lupaava ja tarjolla edullisesti sopivaan kotiin.

  05 x-t. Cherish x
  i. Lazarus x (ii. Ikaros xx, ie. Jean Genie ox)
  e. Beside You xx (ei. Memphis xx, ee. Cry For Love xx)

  Angloarabi Cheris on 6-vuotias punaruunikko. Pienikokoiseksi (155 cm) tammaksi sillä on uskomattoman voimakas hyppy ja iso, eteenpäinvievä laukka. Cheris on kaunis, pitkäsäärinen, tasapainoisesti rakentunut tamma, jolla on tulevaisuudessa taatusti myös siitosarvoa. Sen isä on kansainvälisen tason estehevonen, jonka emälinjasta löytyy laadukkaita puolalaisia arabeja. Cherishin emän puolella on taas englantilaista kasvatustyötä. Tamma itse hyppää vaivatta 120 cm:n ratoja ja on helposti nostettavissa korkeampiinkin luokkiin vaikka jo tällä kaudella. Luonteeltaan se on herttainen ja herkkä hevonen, joka ottaa epäonnistumisista nopeasti itseensä ja tarvitsee sen vuoksi hieman kokeneemman ratsastajan, ennen kuin sille kertyy lisää kokemusta. Cherish on kuitenkin yritteliäs ja uuttera hevonen, jolla ei taatusti lopu motivaatio kesken kaiken.

  Emme edellytä piirros- tai tarinakotia, vaan kaikki kelpaa!


 • Piirrosharrastajat

  Nyt on talliin tupsahtanut myyntiä varten valmisteltavaksi nuori, potentiaalinen ori, josta joku Frendit-fani saattaisi innostua, sekä kaunis trakehnertamma. Kantsii olla kuulolla, lähiviikkoina tulossa näistä myynti-ilmoituksia.

  Aiemmista tuonneista ihanat täysiveridaamit ja hannoverori Arrax etsivät vielä kotejaan. • Täykkäritamma Iwanalle tarjolla piirros- & tarinakotia virtuaalipiireihin palailevalta harrastajalta. :–)


 • Piirrosharrastajat

  @sectu Kiitos tarjouksesta, mutta päädyimme siihen että Iwana jatkaa vielä oikean kodin etsintää.

  Sille siis vielä tovi treeniä Dierkin poppoon toimesta — ja samalla valmistellaan vielä ainakin parit myyntihepat esittelykuntoon. Ehkä jo huomenissa nähdään, mitä Dierkillä on vielä jemmassa.

  Power Jump -karkelot lähestyvät, joten pikainen visiitti kotiin Kallaan on edessä. Rasmus ja Josefina ovat ilmoittaneet puolisisarushevosensa lähisukuisten estehevosten kisoihin ja aika pian nähdään, miten tässä jännässä parikilpailussa käy (ja onko tarvetta vuosisadan parisuhdekriisille, jos toinen pilaa menestysmahdollisuudet?). • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA emmä kestä 😍 Mä haluisin tarjota molemmille tammoille kotia vielä keskeneräisestä piirrosprojektista, lähdettäisiin koettamaan onnea kenttäradoille ja ehdottomasti tehtäisiin molemmilla parit varsat. Voin privalla heittää linkkiä projektiin, en viitti tässä vaiheessa vielä esitellä julkisesti 😅 Tarinointia ei todennäköisesti ole luvassa, mutta pk-merkintöjä joskus ja jouluna varmastikin.


 • Piirrosharrastajat

  @nikki Vilkaistaan mieluusti vähän sivunäyttöä! Tarinointiahan ne satunnaiset pk-merkinnätkin on, ja toisaalta näiltä ei sellaistakaan välttämättä edellytetä 🙂 Pistä vaan linkkiä privaan niin me palaillaan asiaan jahka keretään yhdessä pohtia!

  Toisesta tammasta on jo kainoa kiinnostusta ilmaistu toisaallakin ja tässä kohti kannustan lämpimästi laittamaan kaikki tarjoukset suoraan tänne, mistä me ne huomioidaan 🙂

  Vaan nytpä niistä on myynti-ilmoitukset vihdoin tehty ja julkaistu. Pitkäänhän näitä lupailtiin: Frendit-fanin unelmaori Howudoin Z sekä Rasmuksen vakkarityönantajalta Suomesta postipakettina palkolliselle myyntitoimeksiannoksi lähetetty trakehnertamma. Araminta oli jo aiemmin Keskustassa myynnissä, mutta on nyt uusiokaupiteltavana yhtä tarinaa rikkaampana, kun sivut jäivät tekemättä. Käykää tsekkaamassa nämä hienot nuoret hevoset, ihastukaa ja noukkikaa hellään huomaan. • Tuli näitä myyntihevosia nyt uudemmin katsottua ja taisin rakastua Cherisiin ihan pikkuriikkisen ❤ Nyt siis tarjoaisin tammalle kotia meikäläisen yksityishevosten laumasta. Sivunäyttönä toimikoot vuotias ori Quill, sekä sähäkämpi, ensimmäistä kertaa Power Jumpiin osallistuva Lovely.

  Tammalle olisi siis ehdottomasti piirrettyjä kuvia tulossa ennemmin tai myöhemmin ja tarinointiin se pääsisi mukaan muidenkin panostusponien tapaan silloin tällöin, kun omistajalla riittää inspiraatiota. Kilpakenttien kiertelyä (todennäköisesti) kenttäratsastuksen, tai miksei esteiden nimessä on kuitenkin varmasti luvassa, etenkin näin potentiaaliselta tammalta. 😊


 • Piirrosharrastajat

  Voi eiiikä. Howdy on aivan ihana ja vannoutuneena Frendit- fanina enhän mä millään voi sitä sivuuttaa 🙈 Tarjoan sille siis kotia Lindsay Estatesta, jonne kaivattaisiin nyt tarinallisesti vähän rauhallisempaa ja mutkattomampaa kaveria. Kisaamista voin luvata ja piirroskuvat, sekä jalostuksessa voisi olla onnen omiaan. Zangersheide on jo pitempään kiinnostanut ja tästä saisi hyvän aloituksen kyseisen rodun parissa 😊 • En tiedä kehtaanko edes tarjota, mutta Iwana xx ja Cherish x voisivat saada kodin Juksulasta. Ei todellakaan tarinointia, mitä nyt jokunen hikinen päiväkirjamerkintä, mutta kilpailuita (porrastettuja) ja jälkikasvua (Moanassa jo kuolataan näitä wpb-varsojen äideiksi). Tämä on ostotarjousten aatelija, mutta täysverisille on aina käyttöä 😄


 • Piirrosharrastajat

  Huu, onpa kiva nähdä, että hepoille on koteja tarjolla - ja mukavan oloisia koteja onkin! Yritetään tänään istahtaa samanaikaisesti koneelle ja käydä tarjoukset läpi. 🙂

  Kesään mahtunee vielä tuontihevoslasti tai kaksikin. Jos on ajatusta siitä, millaisia hevosia kaivataan (esim. täysiverisille ilmeisesti tilausta? Entäs pv-kantakirjalemppareita? Oreja vai tammoja?) niin niitä voi toki jättää. Tehdään hepat inspiksen mukaan, mutta pidetään kyllä toivomukset mielessä jos jollain sellaisia on.

  Blogin puolella Josefina on raottanut pientä osaa hevoshistoriastaan ja ylittänyt itsensä. • Kiitos ostotarjouksista kaikille! Seuraavanlaisia valintoja tehtiin:
  Cheris - @ScrewDriver
  Iwana - @Nikki
  Howdy - @Jesse

  Araminta ja Arrax vielä koteja vailla 🙂


 

16
Online

1.0k
Users

13.4k
Topics

253.1k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.