Piirroskeskustelu


 • Piirrosharrastajat

  @Jouni En kestä miten mahtava tuo kolmen hevosen potretti on 😂 Sopisi niin hyvin pistettäväksi isona ja näkyvästi jonkun tallin etusivulle, alle teksti että “Tervetuloa meidän tallille! Kuten kuvasta näkyy, meiltä löydät kaltaistasi seuraa!” • @arnika Kiitos, oli kyllä nii hyvät mallikuvat ettei voinu ku onnistua 😂 Mä rehellisesti sanoen yllätyin iteki siitä et täst tuli ihan kiva, ku sen piti olla vaa nopee hassu juttu tänne, ja samalla harjotusta ilmeiden piirtämiseen. Ehkäpä sen vois vielä myöhemmin värittää 😃


 • Piirrosharrastajat

  Sanokaa, että tää menee (puna)ruunikosta. 😐 Tein koko homman ensin harmailla sävyillä ja vasta lopussa lisäsin värit, enkä sitten enää muistanut että tämänhän piti olla ruunikko eikä rautias.
  alt text

  Ahdistaa, kun on ihan hirveästi piirrettävää, mutta en ole koko viikkona saanut aikaiseksi tehdä mitään. Yo kuvakin on siis viikon takaa, tänään vasta sain valmiiksi.


 • Piirrosharrastajat

  @jodochus menee ehdottomasti, tällaiset voi aina selittää valaistuksella 😁😂 rakennekuvassa selkeesti raaka salamavalo, jollon hohde voi olla ihan erilainen kun ulkona luonnonvalossa!

  Ainiin. Ja heppahan on ihan 6/5, mutta mun ihastuksen sitä kohtaan taisitkin jo tietää 😂❤


 • FWB

  @jodochus Voi apua miten hieno! 😍

  Oma tunnin (vai parin) pikaväkerrys, ettei tarvitse uuden varsan sivuja täysin kuvattomiksi jättää. Koska-en-jaksa-piirtää-rakennekuvaa.

  alt text • @Juinttu AAAAaaaaAAaaaaaaaAAAAAAAAaa toi päänmerkki 😍😍😍😍


 • Moderaattorit

  Ahh ihania hevosia taas niin paljon täällä ❤ Piirtelyinspis kasvaa kun näitä katselee 🙂

  Eilen väkersin tällaisen ilman mallia pikaisesti 😄 Tulee uudelle Uuno nimiselle sh orille, jonka ostin jokunen päivä sitten. • Innostuin tekemään parit lyijykynä luonnokset ☺
  alt text

  alt text


 • FWB

  @nikki Hassut ja toispuoleiset kuviot on mun heikkous 😂


 • VHRY

  Salaa täällä ihaillu muiden tekeleitä ja saanu itekki inspiraatiota niistä 😍 Tietty vähän erilaista

  alt text • @Juinttu Mulla kaikki turpajutut on se juttu!! 😍


 • Piirrosharrastajat

  Mistä yleensä aloitatte värittämisen? 🤔 Mä alotan aina hevosesta ja viimeisenä teen taustan, mutta rupesin tässä miettimään että varmaan pitäis miettiä miljöön värimaailmaa ja valoa myös. Nyt teen työtä jossa aloitin taustan värittämisestä


 • Piirrosharrastajat

  @kioja Aloitan aina hevosesta, jolloin taustakuvasta tulee herkästi sellainen nopeasti sutaistu ruma “tapetti”, kun ei enää jaksaminen ja kiinnostus riitä taustan värittämiseen. Sitten vielä yleensä blurraan sen taustan, jotta ei näy mitkään terävät brushien reunat ym.
  Joskushan sitä voisi aloittaa taustasta ja käyttää enemmän energiaa siihen, tulisi piirustuksiinkin enemmän tunnelmaa kun taustaan on panostettu. • Pahoittelut romaanista 😄 Oon hassusti kipeenä, koska oon kovasti juttutuulella koko ajan.

  Oon todellakin maailman tylsin vastaaja nyt tähän, koska en tee kaikille kuville kokonaan omaa taustaa. Tai monesti tämmösten “teemavalmiskuvien” kanssa edes muokkaa sitä erinäköseksi, kuten allaolevista uusista quarter-kuvista hoksaakin.

  Mutta, mun oli pakko kuitenkin vastata, koska mä en vaan kykene värittään heppaa, jos ei sen takana oo jotain. 😄 Mulla tulee kauhee valkosen taustan kammo ja sit koko heppa tympii vaikka väritys sujuis kuinka hyvin 😄 Oon kehittäny tän syndroomani jo niinkin pitkälle, että jos koen, että kuvassa on oltava naru, niin se on lisättävä jo ennen hepan väritystä. Puhumattakaan siitä, kuinka pahasti se ahdistaa, jos ei kuvassa oo jo copyrightiä. Se voi olla vähän vaikka vinksin vonksin, mutta se “copy”-niminen layer on oltava olemassa 😄

  alt text

  Mua itseä vähän kiinnostais, että missä järjestyksessä väritätte hevoset?

  Mä pyrin värittämään samaa tekstuuria tai tarkkuutta vaativat asiat yhtä aikaa. Esim. näiden karjaheppojen esityspuolella olevan harjan tapauksessa häntä ja harja pitää värittää kertaistumalta, koska muuten jouhet on eri kohdassa erinäköset, mikä vaivaa mua myös. Muutenkin kaikki jalat kintereestä alaspäin, sekä pää korvia myöten on väritettävä kerralla, että saan terävimmät valot ja varjot mätsäämään keskenään ilman että sitä joutuu varta vasten yrittämään.

  Mutta sillä, että alotanko noista terävimpien valojen ja varjojen alueista vai kropasta, mä vaihtelen ihan miten sattuu. Ylläolevien kanssakin orin väristä ja kuvioista johtuen alotan varmaan jaloilla ja päällä, sen jälkeen lisään uudelle layerille kaiken päälle kuviot, jotta tiiän missä kohdassa pitää pitää huoli, että valkonen sekakarva erottuu tai ei oo mitään järkeä panostaa ruskeaan, koska se valkonen peittää kaikki muodot/tekee ne muodot siinä toisella layerillä. Mutta tamma on semmonen papurikkosuttu, että alotan varmaan rungosta, niin ei tarvi kiristellä nutturaa heti alkuun. Ja kuva näyttää yhtäkkiä melkeen valmiilta, kun ei oo ku jalat ja pää (ja jouhet) pohjavärillä 😄 • Mä heitän hepalle pohjavärin, sit silmän ja kaviot, jouhet, valot, varjot ja sit jonku suht yksinkertasen taustan. Ja unohan aina ottaa huomioo et miten värit menee myöhemmin taustas ni sit se on ristiriidas hepan varjostuksen kaa oho.


 • Piirrosharrastajat

  @miias Mä teen värit ääriviivojen yli ja pyyhin pois sitten kun on valmista 😂 Jos ois tommoset tarkat rajat valmiiks, alkais ahdistaa. Ensin vetelen pohjavärin ja sitten siihen päälle yleiset sävyerot ja värierot (esim. ruunikon jalat ja turvan) Tällä hetkellä väritän tuolla vähän kovareunaisemmalla brushilla ensin kaikki varjot ja valot ja sitte vesivärisiveltimellä pehmennän. Toistan paikoittain jos tarvitsee. Sitten jos on kirjava hevonen tai isoja jalka- tai päämerkkejä niin käytännössä väritän hepan tai halutun alueen valkoiseksi, laitan varjot ja valot niihin kohtiin missä on kirjavuuskuviota ja sitten pyyhin ylimääräisen pois niin että heppa näyttää jotakuinkin samanlaiselta 😄 Pienet merkit piirrän suoraan

  alt text


 • Moderaattorit

  @kioja Mä teen myös värit yli, mutta en noin paljoo 😄 Kumittelen tai leikkaan ne sit vaan lopuks.


 • Piirrosharrastajat

  @elisa Mä tykkään sutata ni pitää mennä paljon yli 😂 sit saatan testailla juttuja tohon ylimenevään osaan kans ni tarviin sen tilan • Joo siis toi rajahomma tympis muakin, jos ei gimpissä ois maailman ihaninta “siirrä tason alfakanava” tasomaskia! 😄 Se pitää huolen, että tohon layeriin ei tuu väriä mihinkään muualle ku just ton rajan sisään. Laiskan viimeistelijän ja muutenki kärsimättömän värittäjän unelmakapine.


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Ite länttään vaan yhen pohjavärin hevoselle ja alan värittää valoineen ja varjostuksineen aina kohta kerrallaan, melkein poikkeuksetta alotan päästä. Sen jälkeen kaviot ja vikana harja ja häntä. Ratsastuskuvissa aika usein väritän ekaks ratsastajan ja varusteet, mut joka tapaukses ite suttaan ja annan mennä reunojen yli ja siistin sit vasta lopussa.
  Taustoja en oikeestaan ite väritä kun tuntuu ettei vaan onnistu, mut jos satun sille tuulelle et ite teen taustan niin se jää kyl just vihoviimeseks asiaks koko työssä!


 

4
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.8k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.