Piirroskeskustelu


 • Piirrosharrastajat

  @hm Onkohan sulla brushissa joku asetus että mitä enemmän painat, sitä tummempaa jälkeä tulee? 🤔 koita väännellä asetuksia tai vaihtaa brushia • @kioja Kiitos! Siinähän se vika oli 😄 Ei tullut edes mieleen tälläinen. • @hm Suosittelen Kritaa, ehdottomasti! Osaa olla vähän monimutkainen, mutta kaikki perusjutut löytyy ja opettelee helposti.


 • Piirrosharrastajat

  @hm krita on hyvä, jos haluaa olla kuvittaja mut on laihialainen eikä halua maksaa siitä. aloittelijan ohjelma se ei kuitenkaan oo, ainakaan mun mielestä - ja ihan siitä samasta syystä, koska se on toiminnoiltaan niin mahottoman runsas. Siirryin photoshop elementsistä sen pariin pari vuotta sitten ja alan vasta nyt päästä kärryille.

  Kritan nettisivuilla on kyllä pitkät romaanit tutoriaaleja, että sekin on mahdollista opetella kyllä läpi. Helpommalla pääsee varmaan silti jos valkkaa alkuun jonkun vähän aloittelijaystävällisemmän ohjelman.

  Kynän jäljen haaleus saattaa johtua siitä, että se sivellin, jonka oot valinnut ohjelmastasi, lukee paineentunnistuksen peittävyytenä/pehmeytenä. silloin käy niin, että jos et paina koko ajan ihan satasella kynää levyyn, niin jälki on hailakkaa. kokeile jotain toista sivellintä, tai säädä nykyisen asetuksia!

  mä aloitin koneella piirtämisen Gimpillä joskus vuonna 2009 tai jotain, mut se kuulemma kenkkuilee joskus wacomien kanssa (muilla ajankohtaisempia kokemuksia??). Se on kuitenkin aika kevyt opetella perusominaisuuksiltaan, kun on niin simppeli, suomenkielinen, ja silti “tarpeeksi photoshop” siinä, että kaikki kuvankäsittelyohjelmien perusvenkslaus löytyy.
  Netissä varmasti myös paljon tutoriaaleja eri kielillä Gimpin käyttöön, kun se on ilmainen ja tietääkseni kans avoimen lähdekoodin ohjelma.


 • Piirrosharrastajat

  Joo, Gimp on simppeli aloitteluun. En oo ite sitä käyttänyt herran aikoihin, mut mulla se ainakin jumitteli niin maan prkeleesti ettei tosikaan. Ja jo pelkkä käynnistäminen kesti ikuisuuden. 😄

  Krita on kiva, itsekin siitä tykkäsin/tykkään.
  Nyt on toi OpenCanvas käytössä ja se on ehkä tähän mennessä ollu kaikkein kivoin. Toki se maksaa kokeilujakson jälkeen. Ajattelin kyllä itse sen sitte maksaa, kunhan aika on täysi.
  Mutta onneksi (?) hajosi edellisen koneen näyttö noin kuukautta ennen sen kokeilun loppumista ja uuden koneen myötä alkoi se kokeilujakso alusta. 😄 • Mä taas alotin Kritalla piirtelyn, Gimp ja FireAlpaca oli musta ihan liian monimutkasia 😄 Täältä siis ääni sille 👍


 • Piirrosharrastajat

  Ah joo, olin jo FireAlpacan unohtanutkin! Se on kans ihan kiva. • Kiitos teille 😄 Sain tämän piirtopöydän mukana lisenssit Painter Essentials ja AfterShot ohjelmille. Kynän sain nyt säädettyä sopivaksi.

  Ehkä mä vaan pompottelen Kritan ja näiden ohjelmien välillä yrittäen löytää sopivaa 😄 Ihan karseeta piirtää näin pitkän ajan jälkeen kun hevosen anatomia menee ihan miten sattuu. Mun linet oli aika sympaattisia silloin kymmenen vuotta sitten vaikka anatomia on mitä on 😄

  1_1561737576953_img129.jpg 0_1561737576952_img096.jpg


 • Piirrosharrastajat

  @hm Ihania, jotenkin tosi ilmeikkäitä! Ohjelmiin tulee tutuksi vaan testailemalla ja piirtelemällä, ajan kanssa löytyy se mikä itselle sopii. Mä olen jo kymmenen vuotta sitten urautunut Open Canvasin käyttäjäksi itse, ja välissä oon kokeillut mm. sitä Kritaa ja Paint Tool SAIta ja ties mitä. Aina palaan vanhaan tuttuun.

  Oli aluillaan mielenkiintoista keskustelua mallikuvista ja niiden käytöstä tuossa joitakin viestejä sitten. Innostuin siitä ottamaan talteen tilaustyöhön ohjeeksi saamani mallikuvat ja luonnoksen:
  https://i.snag.gy/gkdJLu.jpg

  Ohjeistuksena mustanvoikko sabino tamma ja “ei mikään perus” huopa, ja tältä pohjalta syntyi valmis kuva:
  http://lauantaimaalari.net/piirros/vrl/valkyrie.png • Hei kysyn täältä, jos saisin helposti vastauksen! Siis onko Kritassa jotain systeemiä, mikä rajaisi ylemmät layerit vain sille alueelle missä alemmalla on väriä? Ja onko myös jokin työkalu, jolla saisi piirrettyä siististi linet (vapaalla kädellä menee kieroon)? Muistan että photarissa oli ainakin ominaisuus jolla layerin sai ns. rajattua, mutta en ole Kritaa hirveästi käyttänyt niin en tiedä hölkäsen pöläystäkään 😄 Linejä en myöskään ole aiemmin harrastanut mutta ajattelin yrittää.


 • Piirrosharrastajat

  @milma Ctrl+G -näppäinkombolla muistaakseni saa luotua layereille “ryhmän” (halutut tasot voi iskeä samaan ryhmään, jossa niitä voi yhä käsitellä erillisinä mutta tarvittaessa myös “samoina”). Näppäimiä painettaessa pitää olla joku layer valittuna sieltä sivusta, mutta niitä voi siirrellä siihen ryhmään ja ryhmästä pois miten haluaa sitten kun se ryhmä on luotu. Ryhmään kasataan tarvittavat tasot, joista alimman voi säätää “pohjaksi”, jonka yli meneviä tuhruja ei näytetä.

  alt text

  Tuossa esimerkkikuvankaappaus, jossa on ryhmä nimeltä “hevonen”, siellä layeria jos jonkunlaista, ja kaikissa muissa on asetuksena tuo yliviivattu alfa-kirjain, paitsi alimmassa. Layerin näkyvyysasetuksen voi säätää tuosta alfa-merkistä venkslaamalla.

  Toivottavasti sepustuksestani oli jotain apua, pohdin tätä aikanaan itsekin pitkään ennen kuin lopulta osasin iskeä googleen oikeat taikasanat, joilla löysin jonkun tutoriaalin tätä varten 😄 • @Arnika … Kappas :-----D Aina oppii uutta • @arnika Oi kiitos 😍 Piirtelyni sai juuri uusia ulottuvuuksia!


 • Piirrosharrastajat

  Arnikan vinkkaamaan komennon Ctrl+G lisäksi saman “rajaava ryhmä”-toiminnon saa auki myös valitsemalla haluamansa tason/tasot ja klikkaamalla hiiren oikealla korvalla niistä valikon auki! • Hihhihhii, sain jotain aikaiseksi! Ensimmäinen väritys ties kuinka pitkään aikaan joka on tullut valmiiksi asti. Mun on paha tapa alkaa nyhväämään niiden kanssa, mutta tän kanssa yritin olla vähän suurpiirteisempi 😄 Ajattelin tän ensin puokiksi mutta siitä tuli melkoisen ponimainen tai miksei vähän puttemainenkin 🤔 Hevosen piirsin päästäni, värimallina käytin yhtä omaa kuvaani.
  alt text
  Niin no oishan tälle vielä tarkoitus suitset vääntää, mutta ainakaan väritys ei ole jäänyt totaalisesti kesken 😄


 • Piirrosharrastajat

  Oi kuinka kivasti on tänne ilmestynyt taas piirroksia!
  @Milma lla ihana läsipää tulossa, osaispa itsekin tehdä linettömiä!

  Ja Kritaa suosittelen minäkin! En sen kaikkia saloja vieläkään itse osaa, mutta todella monipuolinen piirto-ohjelma.

  Tosin:
  alt text
  Ei paljoa naurata, kun on juuri saanut tehtyä jonkun ison muokkauksen ja sitten ohjelma sanookin haista paska. 🙃


  Viime päivinä täällä käydyn keskustelun perusteella päätin haastaa itseni ja piirsin täysin ilman minkäänlaisia mallikuvia. Yleensä piirtäessä saatan ottaa mallia valokuvista esim. jalkojen asentoon tai valoihin ja varjoihin, mutta nyt en katsonut yhtään mallia vaikka mieli tekikin etenkin tuon ratsastajan osalta, kun en vaan millään ymmärrä että miten se ihminen siellä hevosen selässä istuu. Mutta muuten olen ihan tyytyväinen.
  alt text • @milma Oi kun söpö putte, tosi onnistunu väritys ainakin mun silmään 😄

  @jodochus Sun tyylistä tykkään ihan hirmusen paljon! Jotenkin tavallaan rento, mutta samalla kaunis ja yksityiskohtainen… ❤


 • Piirrosharrastajat

  @jodochus Hyvin onnistunu, ja tuo ihminen varsinki, epistä 😃 … Mun silmä ei ainakaan nää mitään outouksia sen suhteen. Itelle on kans tosi vaikee hahmottaa miten ihmiskeho asettuu hevosen päälle ja siks ne mun akkelit/ukkelit näyttää aina killuvan siel mite sattuu 🤣


 • Piirrosharrastajat

  Sain valmiiks toisen pääkuvan, ja siitäki tuli kiva. Puuvärityötä pohjana käyttäen taas tehty. Käsin piirretty on jo useamman kuukauden vanha kuva, mutten muista käyttäneeni siihen mitään malleja (sen on näkönenki). Edellisestä poiketen tän digiversioon en katellu lisämallia, vaikka ois ehkä kannattanu noita pään muotoja ajatellen vilkasta… 😀 Ainii, mul on edellee pilipali hiiri käytössä, ja sillä ähertäminen on ajoittain aika veemäistä.
  alt text
  Erimerkki, tutummin Errik.


 • Esteratsastajat

  Ihana keltamo ❤ tuommoinen kelpaisi jonnekin viljapellon ääreen käyskentelemään 😊


 

9
Online

940
Users

12.5k
Topics

231.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.