Piirroskeskustelu


 • Piirrosharrastajat

  @MiiaS minusta ehdottomasti karismaattinen, kyllä tuossa sellaista älykästä vetovoimaa on! 😉 • @Jannica & @J Jee! Ei menny suunnitelman mukaan, mutta mikäpä nyt yleensä meneekään… 😄 Suunnataan “karismaattisin kirjava” luokkaan siis.


 • Piirrosharrastajat

  @Jannica miksei naisesta/tammasta vois sanoa karismaattinen? :thinking: se on aika neutraali adjektiivi ainaki mun mielestä 😄


 • Esteratsastajat

  Oon aina ymmärtänyt et se on jotenkin miestenjuttu : D (ehkä pohjautunut siihen, että karismaattinen tulee alunperin uskosta ja itse koen aina uskonnolliset johtajat ja muut “isot johtajat” miehiksi : D) Mutta tokihan nainenkin sellainen voi olla, ei vaan tule yhtäkään naista mieleen joka sellainen ois 😄 heppojen kohdalla tietenkin asia eri, millainenkohan ylipäätään on karismaattinen hevonen? 😄


 • Piirrosharrastajat

  The Greek term for charisma (grace or favor), and its root charis (grace) replaced the Hebrew terms [hanan & hen] in the Greek translation of the Hebrew Bible (the 3rd century BC Septuagint). Throughout, “the paradigmatic image of the charismatic hero is the figure who has received God’s favor”.

  Karisma (kreik. χάρισμα, kharisma) on käsite, jota käytetään usein kuvailemaan yksilön voimakasta kykyä viehättää ihmisiä tai vaikuttaa heihin. Yhteiskuntatieteilijä Max Weber on todennut karisman olevan tunteen asia, jota ei voi pohjimmiltaan järjellä selittää.

  Takala littää karismaan sellaisia ominaisuuksia kuin “viehkeys, ylenpalttisuus, mielentyyneys, mystiikka, positiivinen energia, viehätysvoima ja sähköisyys.”

  t. Wikipedia
  Itse tiesin vain sanan tulevan kreikasta, mutten tiennyt sillä olevan mitään teologista taustaa, tämä oli tosi jännä 😄 mainittiinpa tuolla Hitlerkin karisman velhoksi, mikä on kyllä ihan totta valitettavasti kun edelleen on väkeä jotka siitä hullaantuu.
  Silti olen kans Kiojan kanssa sitä mieltä että kyllä karisma on ihan sukupuolineutraali sana. Vaikka tämä onkin jo aika kaukana tän topikin aiheesta.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @Arnika lla uljas musta ja @MiiaS n neiti on mielettömän kaunis! 😍


 • Piirrosharrastajat

  No nyt on pulma piirtiksen kanssa. Siinä jää paine päälle ja seuraamaan kynää vaikka kärki olisi reilusti irti pöydästä. Sitten kuvassa viuhuu siellä täällä hyvin kapeita teräviä viivoja, jotka on hankala tehdessä havaita ja jälkikäteen ikävä peitellä päällemaalailemalla. Mikä neuvoksi?

  Tässäkin niitä pari on ja ne häiritsee itseä, vaikka eivät hirveän näkyviä olekaan.
  http://nurinkurin.net/lynn/kuvat/lumilynnkontrasti.png


 • Piirrosharrastajat

  https://snag.gy/3oXnrU.jpg

  Tuossa noita viivasuiruja 😠 Kokeilin jo resetoida piirtopöydän ja kynän asetukset, mutta ehei auta ei. • @Lynn muistu nyt mieleen että mun piirtishän teki samaa ja johtui siitä kun patteri vähissä! (vaikkei siinä vaiheessa vielä punainen valo palanutkaan)


 • Piirrosharrastajat

  @Lynn driverin uudelleen asentaminen on korjannut mulla saman ongelman (wacom). Kaikki wacomin driverit saa netistä ladattua 😊


 • Piirrosharrastajat

  Mulla etenee siihen malliin, että pääsin vihdoin muutaman päivän kestäneestä blokista eroon (käykö muille ikinä tätä?) ja sain taas jatkettua to do -listaa eteenpäin. Tämä on nyt taustaton versio, sillä puntaroin samaa kuin @Arnika, että kyhäisinkö stock-kuvista nopeasti taustan vai panostaisinko ja piirtäisin itse. Vähän kahden vaiheilla 😥

  Ja ainiin: tammat on vaikeita. Tosi vaikeita. Mutta tähän olen itseasiassa ihan tyytyväinen! Auburniin muuttaa pian Armi, joka on kaikenlisäksi kantavana: varsoja siis tiedossa jee ❤

  Armi


 • Piirrosharrastajat

  Täysin ennenkuulumatonta: sain valmiiksi näin lyhyessä ajassa jo toisenkin kuvatuksen! Kyseessä tällä kertaa hannover-tamma, aikaisemman uljaan mustan emä:

  alt text

  Kuten näkyy, tässäkin väsähdin kun oli aika ryhtyä miettimään taustaa. Voih! Ja hepan varjokin on mitä on, voi itku… No, kärsimättömällä on just tällainen loppu, vai miten sitä sanotaan. • Tällänen nopea (n. 10min) söhry tuli tehtyä kun tallin sivun geneerinen koristekuva alkoi ärsyttämään ^^"
  alt text


 • Piirrosharrastajat

  Olen vallan tuotteliaalla tuulella! Tässä välissä räpelsin vielä yhden suokkitamman rakenteen, jota en esitellyt täällä, etten tule postanneeksi ketjuun liikaa (voiko niin edes tehdä xD ). Nyt olisi kuitenkin jopa ihan kysymys liittyen seuraavaan tekeleeseeni:

  alt text

  Kyseessä on varsakuva puoliveriselle (joka nyt on kyllä jo 2-vuotias, mutta halusin mieluumin piirtää varsan kuin jonkun konkkelin parivuotiaan, joten tämä kuva olkoon tuulahdus kyseisen hepan varsa-ajalta). Hevosen on tarkoitus olla kimo, kunhan se tuosta kasvaa, ja kysymykseni liittyy juuri tähän kimoutumiseen: 1) minkä ikäiseltä tämä varsa suurinpiirtein näyttää (jotain kuukausia, reippaasti alle vuoden kuitenkin, luulen ma), ja 2) miten paljon harmaata/valkoista tuohon voi laittaa, että on realistista. Nythän siinä on tässä vaiheessa vasta vähän vaaleata silmän ympärillä ja ajattelin ehkä pistää jouhiinkin vähän valkoista. Liikaa vai liian vähän? • @Arnika kyllä mä ajattelisin, että ensimmäisen karvanvaihdon yhteydessä ei välttämättä ole muuta kuin sekakarvaa silmien ympärillä, myös rungossa voi olla hajanaisia valkoisia karvoja, kannattaa katsoa googlesta apua. Myös kimoutumisen nopeuteen vaikuttaa, onko Gg vai GG

  Tämä on 4kk ikäinen


 • Piirrosharrastajat

  @Arnika haeskelin vähän äsken hakutermeillä “grey weanling thoroughbred foal” koska niistä on vieroitusiässä usein parempia kuvia kuin muista roduista ja löysin tämän:

  alt text

  Ikähaarukassa ehkä vanhempi kuin tuo sinun varsasi, mutta tätä voisi pitää ehkä maksimiharmaana sitten?


 • Piirrosharrastajat

  Minikuvatulva tulossa. Oon ollu hiljaiselolla keräämässä inspistä ja motivaatiota, jota onki nyt sit löytyny ihan kivasti. Laitan tähän muutaman uusista tekeleistä. Valitsin omasta mielestä kivoimmat/erilaisimmat näytille.

  alt text
  Stardust ox. Laiska valokuvatausta, mut musta tähän tuli kivasti ilmettä.

  alt text
  Unikone. Värisilmä vammas enkä mitenkää saanu taustasta enää luonnollista, joten vedin överiks.

  alt text
  Kotikonsti. Simppelit yötaustat on mukavia.

  alt text
  Unikone. Piti pitkästä aikaa kokeilla linetöntä. Ei vieläkää tunnu ihan sujuvalta, vaikka on tää jo parempi ku aikasemmat. Oon silti tyytyväinen siihen miten paljon tää näyttää hevoselta kun taas piti itsepäisesti ilman mallikuvia räpeltää 😄


 • Piirrosharrastajat

  @Jouni Siis kyllä tuo linetön on aivan älyttömän nätti, vaikka normityylistäsi tykkäänkin, ihan turhaan huolit ettei muka näyttäisi “tarpeeksi hyvältä” 😄 Hienosti tosi rodunomainen ilme ja paksu harja siinä.


 • Piirrosharrastajat

  @J. Kiitos isosti! Tuota ilmettä sai hinkata pitkään, ennen ku onnistu 😅 Tai oikeesti koko kuvaa sai hinkata pienen ikuisuuden. Varmaan yks syy sen itsekriittisyyden lisäks miks tää ei tunnu omalta 😄 … Tottunu tuottamaan kuvia tosi nopealla tahdilla ja linettömiä ei pysty tehä nopeasti ainakaan mun nykyisillä taidoilla xD • Mäkin oon tässä lähiaikoina taas innostunut piirtämään. Tuntuu että oma tyyli on vähän vielä hakusessa ja hyvin tarkkaan mallista piirtelen, mutta ainakin harjoitusta tulee ja pystyy myöhemmin sitten enemmän itsekin soveltamaan. 😄


 

1
Online

935
Users

12.4k
Topics

230.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.