Miten hyödynnätte ohjelmointikieliä virtuaalihevostelussa? • Hejsan! Opiskelen “web developeriksi” (mikä se sitten suomeksi onkaan 🙈), ja tietysti koulu suosittelee tekemään omia projekteja vapaa-ajalla varsinkin JavaScriptin, PHP:n ja ylipäätään ohjelmoinnin parissa. En kuitenkaan itse oo oikein saanut aikaiseksi tehdä mitään vielä, vaikka tiedänkin että virtuaaliheppojen kanssahan voisi varmasti tehdä vaikka mitä (vaikken varsinaisesti enää pahemmin virtuaaliheppoja harrastelekaan).

  Siksi kiinnostaisikin, miten te muut hyödynnätte esim. tietokantoja ja ohjelmointia, siis mitä vaan HTML:n ja CSS:n ohella, omilla talleillanne tai projekteissanne? 🙂 • RMP on rakennettu Wordpressillä, hyödyntäen ACF:ää ja koodi siis PHP:tä. Siellä on hepat, tallit yms. kannassa ja kaikki laskeminen tapahtuu PHP:llä.

  Omaa tallia suunnittelen myös Wordpressin päälle, hepat kantaan ja kaikki mahdollisimman automatisoiduksi niin, että hevosia voi lisätä, muokata, myydä, kasvattaa yms. yksinkertaisilla lomakkeilla ja nappuloilla. Kun hevosen lisää lomakkeen avulla kantaan, niin se ilmestyy automaattisesti myös hevoslistaukseen, kisalistoille yms, koska kyseiset listaukset on kantahakuja tietyillä ehdoilla.

  Tallin ja RMP:n välimaastoon sijoittuu myös mun elämänkaarigeneraattori-idea, joka niinikään on tarkoitus kehittää yhdistelmällä WP+PHP+ACF.

  Jollakin oli käytössä myös ns. kisatulosten scraper-tool, eli syöttämällä kutsusivun ja ilmoittamalla, että millä hakuehdoilla tuloksia etsitään, teki ohjelma automaattisesti tuloslistauksen oikeassa muodossa tai lisäsi tulokset jopa suoraa kantaan. Eli ei tarvitse itse etsiä missä luokassa mikäkin hevonen on ollut sijoittuneena ja koota tuloksia käsin. Tämä olisi kätevä tool varsinkin jos kisahevosia paljon ja kisaa ns. massakutsuissa/-kisoissa.

  Kielellä ei sinänsä ole väliä, mutta tietokannasta on paljon hyötyä. Kannattaa rohkeasti kokeilla eri tekniikoita ja kieliä, vain tekemällä oppii 😄 Jos haluaa puhtaasti kehittyä koodaajana ja oppia uutta, niin sama projekti kannattaa harjoitusmielessä toteuttaa useammalla kielellä/toteutustavalla. Silloin oppii eri tekniikoiden haasteista ja eduista.


 

21
Online

977
Users

12.9k
Topics

240.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.