E: Ympäristö valmennustarinalle


 • Piirrosharrastajat

  Esteratsukko Jusun ja Grannin vuodenaikatrilogiaprojekti (ks. Grannin sivut) on edennyt kevääseen, ja keskimmäistä kevätosaa varten tarvitsisin tallin/ympäristön, jonne ratsukko matkaisi osallistumaan esteratsastusaiheiseen valmennusklinikkaan. Tahdon otsikoida jokaisen kevätosan eri paikannimellä, siksi luvassa on retkeilyä.

  Toiveet paikalle & mitä tuleman pitää:

  • Valmennustapahtuma la 20.4. (ensi viikonloppu)
  • Sijainti Suomessa, jokin paikkakunnan nimi käytettäväksi tarinan otsikkona
  • Hyvä estekalusto, hyvät pohjat, jotakuinkin yleisölle sopivat tilat ja valmennusklinikat sopivat tallin henkeen
  • Saan käyttää tarinassa joko tallin omaa valmentajahenkilöä tai luoda tallin tiloihin “vierailijagurun”
  • Ei edellytä tallin ylläpitäjältä muuta aktiivisuutta kuin tallinsa (ja mahd. valmentajahahmon) tarjoaminen - toki saa innostua ja kirjoitella itsekin tekstejä tapahtuman ympärille, mikäs sen hauskempaa kuin olla omassa tarinointitarpeessa hyödyksi toisen inspikselle 😄
  • Tutkailen mieluusti esittelytekstejä ja nivon tarinani mahdollisimman hyvin ko. ympäristöön ja hyödynnän paikallistyyppejä. Valmiin tarinan saa julkaista tallipäiväkirjassa tms., jos tallilla sellainen on.


 • Mä tarjoan järjestyspaikaksi joko Kontolaa tai jos haluaa isompaa maneesia, niin onnistuu myös siirtää Kontolan estekalusto Storywoodsiin jota voi myös käyttää valmennuksen paikkana.


 • Esteratsastajat

  Adinaa saa käyttää Rovaniemellä 😊 Esittelyn löydät täältä ja valmentajaksi sopii käyttää estepuolelle minua tai Christiania.


 • Kouluratsastajat

  Ratsastuskeskus Eevan talliympäristöön voi kirjoittaa! Valmennuksia saa haluamalleen ajalleen, joten tuo ajankohta on soppeli myös.
  Paikkakunnaksi voi merkitä Haapavesi. • Tervetuloa Suonperän kylään Metsälammin tilan maneesille tai kentälle! • Ehdotan Synduria, vaikka se sijaitsee Ruotsissa (tarkemmin sanoen Lövestadissa Skånessa) mutta helpostihan hevoset saadaan lennätettyä tänne. Valmentajan tosin saatte ottaa omasta takaa, mutta kaikki muu tarpeellinen löytyy meiltä.

  Vaikka Syndur on islanninhevostalli, löytyy meiltä silti estekalusto (joskin hyvin vähän käytetty), käytettävissä on nykyaikainen, lämmitetty maneesi ja pieni kenttä, jonka saa myös halutessa käyttöönsä. Maneesissa on tilaa yleisölle hyvin ja hevoset on mahdollista majoittaa pikkutalliin, jossa on kuusi karsinaa tyhjillään tällä hetkellä ja tarvittaessa voidaan kärrätä säänkestävät hevoset ulos pihattoon. Tämän lisäksi meillä on pieni kenttä, joka ajaa asiansa ja islanninhevosille tarkoitettu ovaalirata.

  En mä edes tiedä miksi tarjoan Synduria teille 😄 Sieltä löytyy kaikki puitteet eikä Suomestakaan matka ole hirmuisen pitkä. Meillä ei ole ollut ulkopuolisia tapahtumia pitkään aikaan ja ulkopuolinen elämä toisi pientä piristystä tallin arkeen. Ja lisäksi Skånen maaseutu on mielettömän kaunista, peltoja ja maatiloja silmänkantamattomiin.

  Jos valmennukselta jää aikaa ja löytyy halukkaita, niin me voidaan kyllä järjestää myös maks. neljän tunnin islanninhevosvaelluksia kylkeen esimerkiksi tai ihan vaan lähteä maastoon köpöttelemään omilla hevosilla. Täällä pilkottaa jo nätisti kevät ja maastoreitit alkavat olla sulassa kunnossa.

  alt text • Meillä on Soligtissa myös laadukkaat puitteet, erityisesti kenttä! Nyky sijaintina on Tampereen alue, eli etusivulle jäönyt Maarianhamina ei pidä paikkaansa 🙂 • Vappulan Kartanoa saa käyttää 🙂 Vappulan henkeen sopisi meidän oman italiaanon pitämä esteklinikka - jos haluaa tekstissä kikkailla englannilla taikka huonolla suomella muutamilla italialaisilla sanoilla höystettynä. Jos valinta osuu Vappulaan ja Matteoon, voin linkittää pari Matteon valmentamaa hevosta, niin saa vähän osviittaa miehen puhumasta suomesta. 😄 Matteo Locatellista löytyy lisää infoa esittelysivulta. • Tekis melkein jopa mieli perustaa tuo valmennusklinikka, mutta tarjoan nyt vain tiloja ja henkilöstöä.

  Pöllökumpu, ikuisuus remontissa, mutta silti toimiva talli. Meiltä löytyy kaksi isoa maneesia, joista toinen on areena tyyppinen, eli oikein toimiva isommankin yleisön kohteeksi. Myös Derby kenttä löytyy, mutta ei ole vielä käytössä kosteuden vuoksi. Kun taas iso estekenttä vaalealla hiekka-/kuitupohjalla on jo loistokunnossa ja sielläkin on katsomo mahdollisuus.

  Valmentaja vaihtoehdot:
  Sissi Pietinen, kenttäpainotteinen (2-tason estevalmentaja)
  Henrik Mäentausta, estepainotteinen Sissin oma valmentaja. Vammautumisen jälkeen panostanut vain valmentamiseen ja ratsukon kehittämiseen, sekä nuorten hevosten rakentamiseen.
  Mikael von Gletter Hollannin vahvistuksemme. Valmentaa mm suomen ponimaajoukkuetta. • Kastanjeholm on myös vapaasti käytettävissä. Meiltä löytyy valmiina valmentajahahmoina Kastanjeholmin omistaja-esteratsastaja-valmentaja Akseli Ruusuvuori sekä Taiston viimeisimmässä valmennusmerkinnässä seikkaileva vanhempaan (ja ilmeisesti myös nuorempaankin) silmään sopiva silmäkarkki Tuomas Kajanen, jonka valmennuksia on hinguttu ikuisuus Kastanjeholmin tiluksille.

  Kastanjeholmiin on mahdollista majoittaa hevonen halutessaan ja itse voi yöpyä vaikka Hasselströmin ruukkialueen romanttisessa majoitushotellissa, joka on vain parin kilometrin päässä Kastanjeholmista.


 • Piirrosharrastajat

  APUA stooop seis nythän tämä homma lähti lapasesta! Liikaa vaihtoehtoja, inspiroiduin monesta. Tutkailen hetken tallien ja henkilöiden esittelyjä ennen kuin uskallan valita mitään.

  Toivon myös kovasti, että saan myöhemminkin nykiä sitten teitä hihasta vähän vastaavanlaisten tempausten osalta! Olisi ihan huippua saada sotkettua tallien tarinaympäristöjä myöhemminkin tällä tavalla ristiin. Keksin kyllä kaikenlaisia syitä tulla vierailemaan eri paikkoihin 😄


 • Piirrosharrastajat

  Nyt tähän hätään @Elli-L :n Matteo tuntuu sopivan hommaan kuin nenä päähän ja Vappulan sijainti ja miljöö toimii!

  Viskailen kuitenkin varmasti muutamia teistä muista viestillä myöhempiä tarinaideoita silmälläpitäen, jahka tulevat vähän ajankohtaisemmiksi. Kiitos paljon kaikille kun tarjouduitte, nyt on taas monta hauskaa teidän tallienne herättelemää miljöösidonnaista tarinointi-ideaa kirjattu muistioon ❤ • @lynn Oi mahtavaa!! En malta odottaa tarinaa 😊


 • Piirrosharrastajat

  Innostuin. Saattoi rönsytä. Julkaisin ehkä kymmenesosaromaanin: täältä se löytyy, jos huvittaa kurkistaa, mitä Vappulassa oikein tapahtuu.

  Oli mukavaa! Testaan toistekin. 😄 • @lynn kiitos paljon vierailustanne! Sain niin paljon inspiraatiota tota tallia kohtaan tästä tapahtumasta 😍


 

12
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

256.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.