Kirjoitan muutaman pk-merkinnän tai valmennuksen


 • Kouluratsastajat

  Tässä olisi nyt muutaman hetken aikaa vältellä kaikkia pakollisia juttuja ja töissäkään ei mitään tapahdu, joten voisin muutamalla inspiroivalle ratsukolle kirjoittaa pk-merkintää tai valmennusta. En uskalla luvata monta kirjoitan, fiiliksen mukaan mennään. Hevosen sivuilta pitää löytyä jonkinsortin luonteenpätkää. Näyttöä löytyy mm. täältä.

  Ihan ilmaiseksi, valmennuslajeina koulu, esteet & maastoesteet - muista en ymmärrä käytännössä yhtään mitään. Pk-merkintöjä pystyn kyllä tarinoimaan sitten rennommalla otteella minkälaiselle kopulle tahansa. • Meitä saa tulla valmentamaan joko esteillä tai koulussa, kumpi nyt sattuu nappaamaan jos nappaa kumpikaan. 🙂 ❤ • Rolle-poni on vahva heB, mutta nyt on lähdetty pikkuhiljaa nostamaan tasoa heA. Poni vaan on aika nopea liikkeissään, sillä se reagoi ratsastajan pieneenkin tasapainon muutokseen.


 • Raviharrastajat

  Hyväntahtoinen höhlä Sieni vois kaivata valmennusta koulussa tasolla Helppo A tahi maastoesteillä 90cm. Jos Sieni ei nappaa niin elosalama Elviira vois kaahata jonku Helpon B-radan, mut tän kanssa voi käydä ihan hömpöttelemässäkin 🙂


 • Piirrosharrastajat

  Oi vitsi, irtoaisko meidän Martille valmennusta maastoesteillä? 😊 • Azazel nauttisi paljon estevalmennuksesta omistajansa kanssa (lyhyt tietopaketti löytyy sivuilta). Orilta löytyy kapasiteettia aina 160cm asti 🙂 • Meidän puoliveriori Silakka voisi tykätä maastoestevalmennuksesta 😍


 • Kouluratsastajat

  @reibili 306 sanaa, ole hyvä 🙂

  Jostain syystä aina Suomessa lomaillessani löydän itseni joltain suomenhevostallilta. Tämäkään päivä ei ollut poikkeus, sillä päivän ohjelmassa olisi valmentaminen Ristikalliossa. Täytyy myöntää, että vaikken ikinä ollut suomenhevosista erityisemmin välittänyt, alkoi ne olla ihan jees näin pieninä annoksina muutaman kerran vuodessa.
  Tänään treeniin pääsi rautias tamma Suolapähkinänpusuinen. Tehdessäni tammaan tuttavuutta mieleeni tuli monta olevinaan hauskaa vitsiä liittyen pähkinäallergiaani, mutta onnistuin pitämään ne sisälläni, ja lyhyen esittelyn jälkeen päästiinkin aloittamaan treeni. Päivän teemana olisi niin sanotusti ”estekoulu”, eli puomeja ja kavalettejä ripoteltuna sileän treenin joukkoon. Pyysin reibiliä menemään hetken itsenäisesti, jotta näkisin hieman, miten ratsukon yhteistyö sujuisi, ja samanaikaisesti heittelin puomeja maahan. Toiselle pitkälle sivulle laitoin 21m kavalettilinjan, toiseen päähän ympyrälle viuhkamaisesti toisesta päästä korotetut ravipuomit, sekä muutaman yksittäisen puomin sinne tänne.

  Tamman ilme selkeästi kirkastui sen nähdessä puomit. Aloiteltiin treeni tulemalla ravissa hallissa olevia yksittäisiä puomeja keskittyen tamman suoruuteen ja tahdin säilymiseen. Pusuisella olisi selkeästi ollut enemmän menohaluja kuin malttia, ja reibili saikin todella keskittyä rauhallisen tahdin säilymiseen. Jatkettiin treeniä siirtymällä ympyrällä olevien puomien pariin. Ravipuomien välit olivat tarkoituksella hieman lyhyehköt, jotta Pusuinen joutuisi oikeasti keskittymään mihin jalkansa laittaa, eikä vain voisi paahtaa puomien läpi. Ensimmäisellä kerralla Pusuinen meinasikin hieman sotkeutua puomeihin, mutta seuraavilla kerroilla se osasi olla jo varovaisempi. Muutamien toistojen jälkeen annettiin tammalle pieni kävelytauko, jonka aikana selitin, miten kavalettilinjaa tultaisiin.

  Ideana oli alkuun tulla kavalettilinjalle sisään ravissa, linjan puolessa välissä nostaa laukka ja jatkaa toisen kavaletin yli laukassa. ”Älä ajattele linjalla olevia kavalettejä niinkään esteinä, vain enemmän asioina, jotka jäävät vain laukka-askeleen alle. Ratsasta niin kuin niitä ei olisi.” Pusuinen oli selkeästi sitä mieltä, mitä kovempaa sen parempi, ja tamman kanssa saatiinkiin tehdä useampi toisto, jotta se malttoi odottaa laukka-apuihin saakka. Onnistuneiden linjojen jälkeen pyysin ratsukkoa tulemaan linjan vielä muutaman kerran kokonaan laukassa. Pusuinen oli tyytyväisen oloinen päästessään menemään linjaa hieman isompaa laukkaa, ja valmennus olikin hyvä lopettaa sekä ratsastajan että ratsun hyvään fiilikseen. • @maura Kiitos ❤ • This post is deleted!

 • Esteratsastajat

  Mayhem ottaisi mieluusti vastaan kouluvalmennusta tai pk merkintää, voi myös ajaa. • Meidän ihanaa Jaspista saa valmentaa. ♥ Estekorkeus voisi olla jotain 120-140cm väliltä, jumppailujutut on aina medän mieleen. Jos et halua valmentaa, niin Jaspista voi vaikka irtohypyttää.


 • Kouluratsastajat

  @disa 365 sanaa ihanalle Rollelle 😍

  En mahda sille mitään, mutta söpöillä poneilla on aina paikka sydämessäni, ja kieltäytyminen on todella vaikeaa, jos pyydetään valmentamaan poneja. Tälläkin kertaa olin täysin sulaa vahvaa astuessani Stall Sjöholman halliin ja nähdessäni siellä pienen rautiaan poniorin. ”Saatan varastaa tän itselleni”, naurahdin Disalle heti alkuun. Disa kertoi muutaman sanan Rollesta, jonka jälkeen päästiinkin töihin.

  Rollen kanssa tähtäin oli parhaillaan helppo B – luokkien jälkeen helpossa A:ssa, joten päivän teemana oli harjoitella muutamia helpossa A:ssa vaadittuja liikkeitä. Päivän treeni aloitettiin käynnissä tekemällä pitkän sivun alkuun voltti, josta jatkettiin uraa pitkin avotaivutuksessa. Ponin muoto sai olla melko avoin, eikä siltä tarvitsisi heti alkuun pyytää radalla vaadittavaa kokoamistasoa. ”Voltilta tullessa jätät vain taivutuksen päälle, ajattele säkää kohti lyhyen sivun keskipistettä.” Rolle teki käynnissä avotaivutuksia kuin vanha tekijä, vaikka niitä ei kovin montaa kertaa aiemmin oltu orin kanssa treenattu. ”Se tekee käynnissä niin hyvin, että kokeillaan, miten se suoriutuu ravissa. Tule ravissa voltille sisään, taivutat sen hyvin ja samalla lailla kuin käynnissä tehdessä jätät vaan sen taivutuksen päälle uralle tullessa. Voit suoristaa heti kun tuntuu haastavalta, kaksikin onnistunutta askelta on alku.” Disa saikin Rollesta ulos muutaman oikein kivan avotaivutusaskeleen ravissa, ja päätettiin jättää ajatus hautumaan ja siirtyä laukkatehtävien pariin.

  Laukassa syyniin otettiin vastalaukka. Tehtävä aloitettiin menemällä myötälaukkaa uraa pitkin, jonka jälkeen käännetään loiva täyskaarto. Vastalaukkaa jatkettiin alkuun vain suoraa pitkää sivua pitkin, ja kulmaan tullessa otettaisiin laukasta käyntiin, ja nostettaisiin taas myötälaukka. ”Vastalaukassa voit taivuttaa Rollea hieman, jotta sen on helpompi säilyttää tasapaino.” Tehtävä aloitettiin oikeassa laukassa, ja siinä vastalaukka sujui oikein mallikkaasti suoralla uralla. ” Tee laukasta käyntiin siirtyminen maltilla, ja tarkkaile, ettei se pääse valahtamaan etupainoiseksi siirtymisessä. Tällöin saat myös laadukkaamman uuden noston.” Vasemmassa suunnassa vastalaukka tuotti hieman enemmän haasteita Rollen ollessa hieman vino, jonka seurauksena ori tiputti helposti raville. ”Muista istua itse keskellä ja rauhassa, ettet häiritse sitä omalla tekemisellä. Se joutuu vähän miettimään, miten asettelee itseään tuossa vastalaukassa.”

  Kun vastalaukka saatiin rullaamaan hyvin suoralla, kokeiltiin muutamaan suuntaan vielä tehdä loiva ympyränkaari vastalaukassa. Oikeassa laukassa Rolle teki ihan kivannäköistä vastalaukkaa, ja selvisi kaarestakin tiputtamatta raville. Vasemmassa laukassa orilla ei selkeästi ollut tasapainoa tarpeeksi lähteä kaarteeseen, joten otettiin lopuksi vielä muutama vastalaukkapätkä vasemmassa laukassa suoralla uralla. Niiden onnistuessa olikin hyvä lopettaa valmennus – Rolle alkoikin jo näyttää ihan töitä tehneeltä. • Kiitos, valmennus löytyy jo poniinin kirjasta 💕


 

15
Online

1.0k
Users

13.4k
Topics

254.8k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.