E: Hopiavuoren hevostalli: tarinankertojien tyyssija


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hopiavuoren isännän perusilme on positiivinen ja ystävällinen, vaikka ei hän varsinaisesti itsekseen hymyilekään. Harvoin sitä näkee happaman Eetun. Nyt tällainen tilaisuus olisi kuitenkin käsillä, kun isäntä ei voi mennä omaan kotiinsa kahville, vaan joutuu koputtelemaan keittiön ikkunaa rystysillään jotta joku toisi kupin kahvia ulos. Ja Eetu ei muuten juo kahvia mitään yhtä tai kahta kertaa päivässä. Mistähän nyt oikeasti on kyse?


 • Suomenhevoskasvattajat

  Haluatko mukaan tarinaan, mutta sopivaa hevosta ei ole? Ei hätää. Ketku etsii vuokraajaa ja suurin osa hevosista ilahtuisi hoitajasta.

  Jos harkitset tallikissaa, kannattaa harkita ehkä näitä. Hopiavuoressa tarinoiva Jake B löysi nämä ja Jilla olisi kovasti halunnut huolehtia näistä. Niitä ei kuitenkaan voida pitää, vaikka kaikkihan niitä jo rakastavat. Tallin isännän tila ja evakko kotoaan liittyy vahvasti tapaukseen.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jilla-raukka on siivonnut koko päivän tupaa kissojen jäljiltä ja ihan siinä sivussa taas kerran jaksanut ruokkiakin kaikki. Eikö ole aika outo homma, että yleensä tupa on täynnä porukkaa, mutta maagisesti kaikki katoavat heti kun pitäisi järjestää talkoot? Ehkä kaikilla oli vain tosi kiire. Varsinkin Hellolla. Eira näki hänet piilossa tallissa, ettei hän vain missään nimessä joutuisi ainakaan moppaamaan. Eetu tekstasi minulle, että kysyä teiltäkin, että miten me nyt Jillaa keksimme urakasta palkita? Oli kuulemma hyvää ruokaakin tehnyt, myös muiden kuin Hellon mielestä tietenkin. Mutta Jilla tekee aina hyvää ruokaa.

  Myös Tiituksesta on silminnäkijähavainto. Nyt äkkiä ruinaamaan lupa silitellä hänen uutta varsaansa!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tuleeko meille ulko-hopiavuorelaisia vieraita? Maastoreissun aikaan moni meillä piipahti. Sen jälkeen Hukkasuon Ekku on käynyt Hopiavuoren Nellyn luona yökylässä, ja Hukkasuon sivuhenkilönä esiintyvä Markuskin on pyörähtänyt kylässä yhden spin-offin verran ja aikoo kuulemma tulla uudelleenkin työasioissa. Noa on kutsunut Hopiavuoreen yhden Hallavan tarinan päähenkilöistä. Noan, Jillan ja Eetun kotiin mahtuu aina vieraita, ja jokin yöpaikkakin keksitään kyllä kaikille.

  Meillä voi pyörähtää vapaasti, vaikka ei haluaisi jäädä ainakaan heti. Tallipäiväkirjaan voi kirjoittaa kuka tahansa, ja spin-off -alueella on vieraille omien spinnareiden kansio. Jos aiot piipahdella toistekin, voit tietenkin luoda ihan oman päiväkirjan niin tallijutuille kuin spinnareillekin!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jokikannaksen Nelly laittaa tuulemaan, kun tulee tylsä hetki, eikä jää vain vatvomaan tylsyyttään. Nelly järjestää Hopiavuoressa kouluvalmennuksen. Valmennus on avoin oman tallin väelle ja kaikille sellaisille, jotka ovat ansainneet kunniamerkin Hopiavuoren aiemmista tapahtumista. Tästäkin valmennuksesta on luvassa kunniamerkki kaikille annetun ajan puitteissa valmennuksensa kuitanneille ratsukoille.

  //edit: riittää, että joko ratsu tai ratsastaja on ansainnut merkin: aiempaan maastoiluun osallistunut, tapahtuman kuitannut ratsastaja voi siis tulla toisella ratsulla, tai maastossa käynyt ratsu voi tulla toisen ratsastajan kanssa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  En tuota Nellyä henkilökohtaisesti tunne, mutta kaverilta kuulin hänen tekstanneen, että valmennuksessa olisi vielä kaksi paikkaa vapaana. Eetu olisi kovaa menossa toiseen paikkaan, mutta isäntänä antaa asiakkaille ja vierailijoille mahdollisuuden ensin. Osallistumiseen siis vaaditaan, että a) olet tallin väkeä tai b) sinä tai ratsusi olette ansainneet kunniamerkin Hopiavuoren aiemmasta tapahtumasta. 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ei ole kuulunut Eetusta mitään. Oli tekstattava hänelle ja kysyttävä, että mitä hän on mahtanut puuhailla. Vastaus oli että “en kuule mitää”, joten varmasti on jotain epäilyttävää tehty siellä. Eira sen sijaan tekstailee minulle vähän liikaakin. Hopiavuoressa on kuulemma hallavalaisia vieraita, Noa on epäreilu (ellei suorastaan ilkeä äijä) ja Hello tai joku kuulemma vakoilee Eiraa kun hän hoitaa omien sanojensa mukaan yksityisasioitaan Tiituksen kanssa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mysteeripoika Herman ajoi mopollaan Hopiavuoren pihaan. Kuulin siis Hellolta, että joku kolli tuli mopolla, ja Eiralta, joka oli päässyt tämän pojan kanssa puheisiin, että hän on Herman. Hän ei viipynyt kauaa, mutta teki ilmeisesti Eiraan saman tien vaikutuksen. Kun yritin vähän kysellä hänestä, Eira tiuskaisi, että minun tulisi pitää nokkani kiinni ja keskittyä vain ihan omiin asioihini. Mitähän nyt taas? Hermanin terveiset voi lukea Tallipäiväkirjasta.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mitäs Hopiavuoreen kuuluu? Aika rauhallisissa tunnelmissa on pääsiäinen vietetty. Koetin Eetulta kysellä, mutta tarkempia yksityiskohtia ei heru: hän sanoi olevansa äitinsä luona kylässä juuri silloin. Jopa Hello on ollut hämmentävän mietteliäs ja hiljainen eilisestä asti. Äsken kun soitin hänelle, hän ilmoitti kuitenkin tavallisena hyväntuulisena itsenään puhelimeen, että nyt ei kerkiä puhumaan kun pitää virittää sulkkisverkkoa Eetun takapihan koira-aitaukseen. Sen kuulemma pitää olla siinä sekä lenttistä että sulkkista varten, tai kesä ei tule ollenkaan. Verkon viritettyään Hello suunnittelee menevänsä kentälle nostelemaan puomeja, koska ulkonakin voi jo hypätä. Paitsi Hello. Koska Hellolla on vain varsa ja työhevonen, eikä hän taida olla tarpeeksi taitava muutenkaan.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Minkä takia Hopiavuoren Eetu ei edes katso Metsärinteen Noaan päin, kyselee Helmipuron Eira? Kukaan ei tiedä. Uteliaat saattavat saada tietää, kun lukevat ensin Nellyn spinnarin, sitten Noan ja viimeiseksi Eetun.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eira soitti minulle ylpeänä, että hän on nyt antanut Jillalle anteeksi. Ihmettelin, että mitä ihmettä Jilla on muka Eiralle tehnyt, kun hän on niin tosi mukava tyyppi. Eira sanoi, että minä olen kans sitten yksi ääliö, kun en pysy hänen jutuissaan yhtään mukana. Mutta sellaista se on välillä. Millä voisin pysyäkään, kun Hopiavuoressa on Eiran lisäksi niin monta muutakin tyyppiä, joilla kaikilla on omat persoonansa, tapansa, ongelmansa ja kuvionsa? Tai siis – onkohan lie mikään kuvio Hopiavuoressa enää edes omaa, kun kaikki työntävät aina kernaasti nokkansa muiden asioihin ja lusikkansa joka soppaan? Etenkin Eira itse. Jos Eira on nyt siis antanut Jillalle anteeksi minkä lie synnin, niin hän pitää mykkäkoulua enää vain Noalle, eikö niin? Ja sehän johtui taas siitä, että Noa on ääliö eikä viitsinyt varoittaa Eiraa, että Hallavan Jesse ei tykkää hänestä kuitenkaan. …miten Eiran jutuista muka voi pysyä selvillä, kysynpähän vaan…


 

3
Online

867
Users

11.4k
Topics

208.7k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.