E: Hopiavuoren hevostalli: tarinankertojien tyyssija


 • Tarinaheppailijat

  Hopiavuoren joulukalenteri 2019 on avattu!!

  🎄 🎄 🎄

  Se on tavallinen mainosten mukana saatu lähikauppojen tarjouskalenteri kai, sillä ei se ainakaan suklaakalenteri ole. Ekasta luukusta paljastui juuri joulukuun eka ylläri, joka on tällä kertaa kaikille avoin. Olisi ihanaa, jos sinun hahmosi kävisi osallistumassa. ❤


 • Tarinaheppailijat

  Tänään askarrellaan: joulukalenterin 2. luukku on avattu!
  Kaikkia luukkuja saa täyttää aattoon asti, ellei muuta mainita. Kakkosluukkua saa täyttää 21.12. asti. Eilisen ja tämän päivän luukku ovat avoimia myös tallin ulkopuolisille harrastajille!


 • Tarinaheppailijat

  Joulukalenterin 3. luukussa on – iik – mörkö. Tai ainakin Pasin, Inkan ja Ketkun mielestä. Hirveän mörkötapauksen keksi ja kuvitti @Jesse

  Vanhojen luukkujen juttuihin saa osallistua vieläkin. 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Joulukalenterin 4. luukussa on jouluinen talliradio Hellon tapaan. Luukussa on siis käsittämättömän hellomainen joululauluvisa ja se on avoin kaikille. 😄


 • Tarinaheppailijat

  Anteeksi nyt vaan, mutta mitähän ihmettä joulukalenterin 5. luukussa puuhataan?? Varsinkin Jake, Tiitus, Santtu ja Heli: selityksiä!


 • Tarinaheppailijat

  Viimeisimmässä joulukalenterin luukussa Noa ja Flida ovat hempeissä tunnelmissa.

  Hopiavuoressa on pihatonrakennusprojekti kesken. Eetu on ollut sen suhteen tähän asti ihan seesteinen, mutta ilmeisesti nyt alkaa panta puristaa. Toki osasyynä voi olla Dressage Masters -reissukin. Isäntäähän eivät edes suuret kilpailut pelota niin kovasti kuin tallin jättäminen… …mutta joka tapauksessa hän on nyt ahdistuneen kuuloinen. Kuulemma talli on nyt niin ääriään myöten täynnä, että vaikka pihatto saataisiin sormia napsauttamalla valmiiksi nyt ja heti, siltikään ei mahduttaisi ihan mukavasti. Siitä, että jokainen karsina on täynnä, Eetu on tietenkin yksinomaan hyvillään! Ahdistus johtuukin varastotiloista. Nyt heiniä säilötään kahdessa karsinassa, kun muualle ei mahdu isomman hevosmäärän tarvitessa isommat varastotilat. Seuraako pihatonrakennusprojektia heti toinenkin rakennusprojekti?

  Oskari Susi on sentään palkattu helpottamaan tallimestari Camillan ja osa-aikaisesti hommissa olevan Tiituksen sekä tietenkin isännän arkea. Jostain syystä Oskarin työsopimus on määräaikainen. Mistähän isäntä meinaa löytää uuden apulaisenkin kaikessa tässä rytäkässä? Olisitko se sinä…? Aloittaa saisi rauhallisesti osa-aikaisena niin kauan kunnes Suden pojan työsopimus päättyy.

  **

  Vaikka Hopiavuoren karsinapaikat ovat täynnä, uusia hahmoja mahtuu kyllä mukaan tarinaan. Hopiavuoreen etsitään osa-aikaista, kokoaikaiseksi mielellään myöhemmin muuttuvaa työntekijää. Lisäksi Uuno, Make, Skotti ja Ukko ovat vailla hoitajaa. Ihan yleisiä tallityttöjä ja -poikiakaan ei juuri nyt ole, kun Hermanista tuli Typyn hoitaja, mutta kyllä tallille saa tulla silläkin tavalla aikaa viettämään ihan niin kuin ennen vanhaan. Vai olisiko hahmosi niin kuin Nelly Jokikannas, joka perusti oman yrityksensä Hopiavuoren kupeeseen: hän vuokraa maneesivuoroja valmentaakseen ratsukoita.


 • Piirrosharrastajat

  Musta näin joulukuussa ihan parasta on joulukalenteri. Joka päivä on jotain, mitä odottaa ja jännätä, ja sitä jatkuu ihan koko kuukauden!

  Kaikki muutkin jotka joulukalentereista tykkää, niin käykää kahlaamassa Hopiavuoren joulukalenterin jo tähän mennessä mitä monimuotoisimmat luukut läpi! On tarinaa, kuvaa, visailua, juonipaljatuksia, kauhunhetkiäkin ja vaikka mitä!
  Moneen luukun menoon ja meininkiin voi jokainen osallistua, ei tarvitse olla Hopiavuoren omaa väkeä.
  Mun omia suosikkiluukkuja tähän mennessä on ehdottomasti yhteinen pallonkoristelutehtävä, jouluinen radio, ja ehkä hetkeen parhain asia mitä oon nähnyt ja lukenut, Kuinka hämmästytään säikähtäin.
  Ja on siellä muuten yksi ponikin myynnissä!! Aikamoista menoa Hopiavuoren joulukuussa, eikö vaan? 🎄 • että on nätti paikka ! harmittaa kun olen ihan toivoton piirtämään ja oikeat kuvat sotkisivat tallisi sivut ikävästi, muuten muuttaisi yksi mun hevosista varmasti tallinsuojiin. 🌂


 • Tarinaheppailijat

  @ylva Kiitos! Mutta hei. Eikös tässä kuvienkin suhteen tärkeintä ole hauskanpito, seuraavaksi ehkä kehittyminen ja joskus viimeisenä tulee se varsinainen laatu? 😄 Hopiavuoressa fokus on aina sosiaalisessa tarinoinnissa ja muiden kanssa leikkimisessä: siinä, ettei harrasteta yksin nurkassa oman ponin ja hahmon kanssa. Ei muulla ole niin väliä. Että kunhan karsinapaikkoja seuraavan kerran vapautuu, niin… :DD


 • Tarinaheppailijat

  Haluatko omasta hevosestasi pienen ja soman joulukoristeen? Hopiavuoren joulukalenterista niitä saa. ❤ Hauskoja askarteluhetkiä. 😄


 • Piirrosharrastajat

  @oresama Oi, ilahduin koristetiedoston jaosta! Pitääpä askarella omista lemppareista. Kadehtien ihailin jo pari vuotta sitten niitä Auburnin joulukalenterin kuusenkoristeheppoja, kiva saada omat tuunailtua alusta tekemistä pienemmällä vaivalla 😊 Yksi pieni toive vain: pystyisiköhän tuota tiedostoa tallentamaan .psd-muodossa? Kritaa ei ainakaan mun tämänhetkiset ohjelmat toista oikein, psd taitaa olla laajemmin toimiva – tai ihan lineartillakin pääsisin alkuun 😍 (pallojen koristelukin on ollut mielessä mutta katsotaan miten kerkeän!)


 • Tarinaheppailijat

  Suncometin päivityksen takia Hopiavuori ei toimi juuri nyt. Olen viestinyt saadakseni apua, ja eiköhän ainakin jotain ohjeita ja jeesiä tule Suncometiltakin viimeistään maanantaina. Yrittäkää pysyä rauhallisempina kuin itse olen. 😄


 • Tarinaheppailijat

  Hopiavuoren heppatallilla on ilmeisesti Pleikkari 2 -lanit meneillään tai jotain. Ne eivät varmaan kestä nykyisellä kokoonpanollaan loputtomasti, koska ainakin Eetulla on kiire vielä takaisin tallihommiin, joten äkkiä mukaan!! Vaikka voihan pelaamista jatkaa myöhemminkin muiden kanssa. Vanha Pleikkari ei lähde SPR:n keräykseen vielä tänä iltana. 🙂

  **

  On sillä Suncometilla NOPEA asiakaspalvelu, kun nyt on jo sivu toiminnassa!!


 • Tarinaheppailijat

  Suurin osa Hopiavuoren hevostallin väestä on aikuisia. Nuorisoa on kuitenkin kaikkien aikuisten mielestä ihan riittävästi, varsinkin kun teininelikko Herman, Santtu, Eira ja Sanni eivät tule kauhean hyvin toimeen ja kiristävät ilmapiiriä. Älkää kertoko kenellekään, mutta vähän aikaa sitten Sanni sai Santun melkein itkemään. Vaikka tämä tapahtumien alkupiste ei olekaan kenenkään tiedossa, kaikki tietävät miten Eira sen jälkeen ärjyi Sannille. Pakkohan se on tietää: Eira huusi niin että hevosetkin pelkäsivät monta päivää! Herman onkin aikamoisessa ristipaineessa viimeaikaisten tapahtumien vuoksi. Hän on Sannin hyvä ystävä ja liikkuu samoissa kaveripiireissä, joihin Eiralla ja Santulla ei ole mitään asiaa. Samalla hän on kuitenkin Eiran poikaystävä ja pitää Santtuakin kivana tyyppinä. Ihan aikuinen ja teinidraaman keskelle ihan vahingossa ajautunut yksärinomistaja Sonja sattui sotkemaan lusikkansa soppaan, ja pian koko talli taitaa tietää epätotuuden, että Sonja on muka sanonut Sannia ääliöksi ja paskaksi ämmäksi, vaikka ei ihan olekaan. Uusimmat juonenkäänteet (ja Eiran käsityksen sukupuolirooleista…) voi lukea Typyn päiväkirjasta ja Tallipäiväkirjasta.

  Yleensä Hopiavuoren hevostallilla on kuitenkin suurimmaksi osaksi ihan mukavaa, ellei kuulu tähän hieman alle ajokortti-ikäisten kahnaukseen. Tällä hetkellä tarinaan on mahdollista päästä mukaan. Kaksi karsinapaikkaa on auennut sosiaalisille kirjoittajille, joilla on miljööseen sopiva hahmo ja tarve meidän muiden tavoin tukkia nokkansa muiden hahmojen ja kirjoittajien kuvioihin tavalla tai toisella! Mukaan pääsee myös hevosenhoitajana, jos se sopii omalle hahmolle tai omalle kirjoitusharrastukselle paremmin. Skotti, Uuno ja Ukko ovat hoitajaa vailla.


 • Tarinaheppailijat

  Haluatko mansikkarahkaa? Hopiavuoressa sitä on nyt jostain syystä 20 litraa. Varmaan kun Helanderin Karo (kyllä, se Helanderin Karo) tulee tänään vähän katsomaan ratsastajien peerään valmennuksen merkeissä. Tervetuloa. Varsinkin, jos aiot auttaa mansikkarahkan syömisessä.

  Kuulin Eetulta huhuja, että myös karsinapaikkoja on vapautumassa. 🙂


 • Tarinaheppailijat

  Minä luulin, että joku on kuollut!! Hopiavuoren Eetu soitti ja puhui niin sekavia ja hätääntyneitä asioita, että ajattelin hänen soittavan hädissään mulle kun ei muista ambulanssin numeroa tai jotain. Mutta ei, kukaan ei ole onneksi kuollut!! Se mitä todella tapahtui, on että Noalla on jalkaproteesi ja se meni rikki. Tietenkin se hankaloittaa aika monen tyypin elämää ihan hirveästi. Noa ei kauheasti käveleskele, se on selvää, mutta kärsii hän monesta muustakin oheisvaivasta. Eetu ei esimerkiksi jätä häntä rauhaan, vaan aikoo ilmeisesti tukahduttaa hänet passaamalla. Hellon aivoissa tilanne on kääntynyt niin, että Noa on jotenkin kipeä, joten hänen ratkaisunsa on tuoda peittoa ja keittoa ja mitä näitä nyt on, eikä Noa ihan hirveästi nauti sellaisesta. Nitthan on ominut Noan koiran, Mielikin, ja häneenkin meinaa mennä pikku hiljaa hermo, kun hän rumbaa koiran kanssa niin että ikkunat helisevät ja taulut putoilevat.

  Jos piipahdat katsomassa Noan kuntoa, niin hän ei tarvitse enää yhtään lisäholhousta! Hänen hevostaan, Flidaa, voisi kyllä varmasti harjata, kunhan ehdottaa sitä vähäsen hienotunteisemmin kuin Eetu ja Hello tarjoavat apuaan!

  Muitakin siellä on, jotka saattavat apua ja rohkaisun sanoja tarvita. Sonjan hevonen oli eilen todella kipeä, ja Eetu sanoikin, että aivan oli hänelläkin pää kipeä kun sitä murehti. Salierille kävi kuitenkin hyvin.

  Sitä mansikkarahkaakin voi varmaan vielä tänään syödä. Hello teki sitä 20 litraa. Sitä on jäljellä noin 17 litraa.


 

24
Online

979
Users

12.9k
Topics

241.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.