E: Hopiavuoren hevostalli: tarinankertojien tyyssija (os. estevalmennukseen)


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hopiavuoren isännän perusilme on positiivinen ja ystävällinen, vaikka ei hän varsinaisesti itsekseen hymyilekään. Harvoin sitä näkee happaman Eetun. Nyt tällainen tilaisuus olisi kuitenkin käsillä, kun isäntä ei voi mennä omaan kotiinsa kahville, vaan joutuu koputtelemaan keittiön ikkunaa rystysillään jotta joku toisi kupin kahvia ulos. Ja Eetu ei muuten juo kahvia mitään yhtä tai kahta kertaa päivässä. Mistähän nyt oikeasti on kyse?


 • Suomenhevoskasvattajat

  Haluatko mukaan tarinaan, mutta sopivaa hevosta ei ole? Ei hätää. Ketku etsii vuokraajaa ja suurin osa hevosista ilahtuisi hoitajasta.

  Jos harkitset tallikissaa, kannattaa harkita ehkä näitä. Hopiavuoressa tarinoiva Jake B löysi nämä ja Jilla olisi kovasti halunnut huolehtia näistä. Niitä ei kuitenkaan voida pitää, vaikka kaikkihan niitä jo rakastavat. Tallin isännän tila ja evakko kotoaan liittyy vahvasti tapaukseen.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jilla-raukka on siivonnut koko päivän tupaa kissojen jäljiltä ja ihan siinä sivussa taas kerran jaksanut ruokkiakin kaikki. Eikö ole aika outo homma, että yleensä tupa on täynnä porukkaa, mutta maagisesti kaikki katoavat heti kun pitäisi järjestää talkoot? Ehkä kaikilla oli vain tosi kiire. Varsinkin Hellolla. Eira näki hänet piilossa tallissa, ettei hän vain missään nimessä joutuisi ainakaan moppaamaan. Eetu tekstasi minulle, että kysyä teiltäkin, että miten me nyt Jillaa keksimme urakasta palkita? Oli kuulemma hyvää ruokaakin tehnyt, myös muiden kuin Hellon mielestä tietenkin. Mutta Jilla tekee aina hyvää ruokaa.

  Myös Tiituksesta on silminnäkijähavainto. Nyt äkkiä ruinaamaan lupa silitellä hänen uutta varsaansa!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Tuleeko meille ulko-hopiavuorelaisia vieraita? Maastoreissun aikaan moni meillä piipahti. Sen jälkeen Hukkasuon Ekku on käynyt Hopiavuoren Nellyn luona yökylässä, ja Hukkasuon sivuhenkilönä esiintyvä Markuskin on pyörähtänyt kylässä yhden spin-offin verran ja aikoo kuulemma tulla uudelleenkin työasioissa. Noa on kutsunut Hopiavuoreen yhden Hallavan tarinan päähenkilöistä. Noan, Jillan ja Eetun kotiin mahtuu aina vieraita, ja jokin yöpaikkakin keksitään kyllä kaikille.

  Meillä voi pyörähtää vapaasti, vaikka ei haluaisi jäädä ainakaan heti. Tallipäiväkirjaan voi kirjoittaa kuka tahansa, ja spin-off -alueella on vieraille omien spinnareiden kansio. Jos aiot piipahdella toistekin, voit tietenkin luoda ihan oman päiväkirjan niin tallijutuille kuin spinnareillekin!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Jokikannaksen Nelly laittaa tuulemaan, kun tulee tylsä hetki, eikä jää vain vatvomaan tylsyyttään. Nelly järjestää Hopiavuoressa kouluvalmennuksen. Valmennus on avoin oman tallin väelle ja kaikille sellaisille, jotka ovat ansainneet kunniamerkin Hopiavuoren aiemmista tapahtumista. Tästäkin valmennuksesta on luvassa kunniamerkki kaikille annetun ajan puitteissa valmennuksensa kuitanneille ratsukoille.

  //edit: riittää, että joko ratsu tai ratsastaja on ansainnut merkin: aiempaan maastoiluun osallistunut, tapahtuman kuitannut ratsastaja voi siis tulla toisella ratsulla, tai maastossa käynyt ratsu voi tulla toisen ratsastajan kanssa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  En tuota Nellyä henkilökohtaisesti tunne, mutta kaverilta kuulin hänen tekstanneen, että valmennuksessa olisi vielä kaksi paikkaa vapaana. Eetu olisi kovaa menossa toiseen paikkaan, mutta isäntänä antaa asiakkaille ja vierailijoille mahdollisuuden ensin. Osallistumiseen siis vaaditaan, että a) olet tallin väkeä tai b) sinä tai ratsusi olette ansainneet kunniamerkin Hopiavuoren aiemmasta tapahtumasta. 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ei ole kuulunut Eetusta mitään. Oli tekstattava hänelle ja kysyttävä, että mitä hän on mahtanut puuhailla. Vastaus oli että “en kuule mitää”, joten varmasti on jotain epäilyttävää tehty siellä. Eira sen sijaan tekstailee minulle vähän liikaakin. Hopiavuoressa on kuulemma hallavalaisia vieraita, Noa on epäreilu (ellei suorastaan ilkeä äijä) ja Hello tai joku kuulemma vakoilee Eiraa kun hän hoitaa omien sanojensa mukaan yksityisasioitaan Tiituksen kanssa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mysteeripoika Herman ajoi mopollaan Hopiavuoren pihaan. Kuulin siis Hellolta, että joku kolli tuli mopolla, ja Eiralta, joka oli päässyt tämän pojan kanssa puheisiin, että hän on Herman. Hän ei viipynyt kauaa, mutta teki ilmeisesti Eiraan saman tien vaikutuksen. Kun yritin vähän kysellä hänestä, Eira tiuskaisi, että minun tulisi pitää nokkani kiinni ja keskittyä vain ihan omiin asioihini. Mitähän nyt taas? Hermanin terveiset voi lukea Tallipäiväkirjasta.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Mitäs Hopiavuoreen kuuluu? Aika rauhallisissa tunnelmissa on pääsiäinen vietetty. Koetin Eetulta kysellä, mutta tarkempia yksityiskohtia ei heru: hän sanoi olevansa äitinsä luona kylässä juuri silloin. Jopa Hello on ollut hämmentävän mietteliäs ja hiljainen eilisestä asti. Äsken kun soitin hänelle, hän ilmoitti kuitenkin tavallisena hyväntuulisena itsenään puhelimeen, että nyt ei kerkiä puhumaan kun pitää virittää sulkkisverkkoa Eetun takapihan koira-aitaukseen. Sen kuulemma pitää olla siinä sekä lenttistä että sulkkista varten, tai kesä ei tule ollenkaan. Verkon viritettyään Hello suunnittelee menevänsä kentälle nostelemaan puomeja, koska ulkonakin voi jo hypätä. Paitsi Hello. Koska Hellolla on vain varsa ja työhevonen, eikä hän taida olla tarpeeksi taitava muutenkaan.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Minkä takia Hopiavuoren Eetu ei edes katso Metsärinteen Noaan päin, kyselee Helmipuron Eira? Kukaan ei tiedä. Uteliaat saattavat saada tietää, kun lukevat ensin Nellyn spinnarin, sitten Noan ja viimeiseksi Eetun.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eira soitti minulle ylpeänä, että hän on nyt antanut Jillalle anteeksi. Ihmettelin, että mitä ihmettä Jilla on muka Eiralle tehnyt, kun hän on niin tosi mukava tyyppi. Eira sanoi, että minä olen kans sitten yksi ääliö, kun en pysy hänen jutuissaan yhtään mukana. Mutta sellaista se on välillä. Millä voisin pysyäkään, kun Hopiavuoressa on Eiran lisäksi niin monta muutakin tyyppiä, joilla kaikilla on omat persoonansa, tapansa, ongelmansa ja kuvionsa? Tai siis – onkohan lie mikään kuvio Hopiavuoressa enää edes omaa, kun kaikki työntävät aina kernaasti nokkansa muiden asioihin ja lusikkansa joka soppaan? Etenkin Eira itse. Jos Eira on nyt siis antanut Jillalle anteeksi minkä lie synnin, niin hän pitää mykkäkoulua enää vain Noalle, eikö niin? Ja sehän johtui taas siitä, että Noa on ääliö eikä viitsinyt varoittaa Eiraa, että Hallavan Jesse ei tykkää hänestä kuitenkaan. …miten Eiran jutuista muka voi pysyä selvillä, kysynpähän vaan…


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eetu soitteli. Nellyllä on kuulemma yksi paikka vielä avoinna valmennukseen. (Osallistua saa oma väki + kaikki sellaiset ratsukot joista joko hevosella tai ratsastajalla on Hopiavuoren kunniamerkki.) Eetu haluaisi myös Jussilla valmennukseen. “Mut minen viitti ku – tai no aiva sama. Minen mene”, hän kuitenkin lopetti selostuksensa. Sen jälkeen en saanut hänestä mitään irti. Liittyisiköhän se Nellyn viimeisimpään spinnariin?

  Karsinapaikkojen suhteen Eetu oli hitusen puheliaampi. “Vähiin käy ennenku loppuu”, hän tokaisi. Se tarkoittaa, että karsinapaikkoja on vielä, mutta vähän. Viimeiset mahdollisuudet saada oma heppa Hopiavuoreen tällä erää. 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kuinkahan Jilla osaa nyt arvioida viikonloppuna ruuan määrän, pääkokiksi kun on joutunut? Suursyömärit Hello (kunniasuursyömäri), Noa ja Tiitus lähtevät käymään Helsingissä. Eira on luvattu mukaan jo aikoja sitten, ja nyt sitten lupauksen toteutuessa hän ilmeisesti antoi Noalle anteeksi koko Jessejupakankin. Tai sitten hän vain unohti. Myös Jitta on mukana. Reissun syy on kuitenkin oikeastaan se, että Noan ihana Flida on nyt astutettavana ja Noa taitaa tarvita vähän muuta ajateltavaa. Matkakertomuksia on Noan, Tiituksen, Hellon ja Eiran spinnaripäiväkirjoissa jo nyt. Inarin päiväkirjasta voi lukea, mitä Helmipurojen isälle meinattiin tehdä kostotoimenpiteinä, kun hän aluksi kielsi Eiraa lähtemästä minkään vieraan kollin mukaan.

  Lisäksi Hello on pyytänyt minua kertomaan jo usean päivän ajan, että hänelle on myönnetty kaksi erityiskunniamerkkiä. Toinen myönnettiin, koska hänellä on kiharat hiukset, ja toinen, koska hänellä on koira nimeltään Jerusalem. Tällä hetkellä hän säilyttää merkkejään hahmoalueella kaapissaan. (Siellä niitä voi ihailla.) Hän aikoo kuulemma kuitenkin tehdä niistä vielä joku kaunis päivä pinssejä reppuunsa. Lienee selvää, että Hello on hyvin tohkeissaan tästä uudesta jutusta, että tallilaiset myöntävät tällaisia merkkejä toistensa enemmän ja vähemmän kyseenalaisista saavutuksista.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eetu Hopiavuori on lojunut jo useampia tunteja täysin tiedottomana sängyssään. Huomenna on yhtä rankka päivä kuin tänäänkin. Hevoset on hoidettava tavalliseen tapaan, mutta hommat pellolla ovat nekin alkaneet. Apua ei voi kuitenkaan millään muka pyytää. Samaan aikaan hän yrittää olla energinen ja kiva isäntä Hopiavuoren hevostallilla: järjestänyt Hellon ajamaan Skotilla ja itsensä Uunolla, niin että ihan kaikki halukkaat mahtuisivat huomenillalla kärryseikkailulle Mäensisukseen ja takaisin, koska tähän aikaan siellä on niin tosi kaunista. Kukkia nousee jo, kun se on niin suojaisa niityntapainen ihan piilossa keskellä metsää ja pienten mäkien ympäröimä. Grillikausikin avattiin, ja jossain välissä isäntä aikoo ehtiä järjestää takapihalla Hopiavuoren Maailmancupin lenttiksessä ja sulkkiksessa, kun Hello ja Tiitus kerran laittoivat sinne verkonkin jo. Pelkään kuitenkin pahoin, että Eetu tulee vielä kipeäksi yrittäessään niin kauheasti liikaa. Ja kun hänellä on vielä ylimääräistä mietittävää ihmissuhteissaankin. Päättyyköhän tämä nyt hyvin vai ei?


 • Suomenhevoskasvattajat

  Eilen naapuritallien omistajat (kyllä, täällä naapurien välissä voi olla kymmenisen kilsaa matkaa ja silti se on ihan ääres) Eetu ja Joonas löivät kättä sopimuksen päälle. Hopiavuoren kenttä ja maneesi ovat nyt kahden tallin käytössä. Se tarkoittaa, että jos Hopiavuoren vilinä vähän jo vaikka pelottaa, Hopealinnan kautta pääsee yhtä lailla luikertamaan tiensä mukaan tarinaan.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hello Ilves on sitä mieltä, että nyt on takatalvi. Eli melkein kuin talvi. Talvella taas on poltettava takassa tulta, juotava kuumaa kaakaota ja oltava viltin alla. Eetu puolestaan on sitä mieltä, että nyt on kesä, eikä kesästä enää luovuta. Kesällä kuuluu grillata terassilla. Kaiken lisäksi molemmat ukkelit ovat sellaisia, että tapaavat laittaa tuulemaan loistavan idean saadessaan. Siinä on syy sille, miksi Hopiavuoressa on valakia niin takassa kuin pihassakin. Jos olisin itse lähimaastossa, menisin nyt kyllä käymään. Ottaisin Eetun grilliruokaa ja söisin sitä Hellon takkatulen edessä viltin alla. 😄 Sinne saa kuulemma mennä. Niin kuin aina.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Nellyn järjestämä kouluvalmennus on tänään. Siellä Noa, Heli, Jilla ja Eetu pyörivät omassa tutussa maneesissa hevosineen, ja maastoreissulta tuttu Oonakin pääsi tulemaan mukaan. Valmennuksen jälkeen tuvassa on kaffia, mikä ei ole varmaan aivan hirveä yllätys, koska ainahan siellä on. Ja jos ei ole, ensimmäinen tulija kuitenkin keittää. Hello ja Eira (kyllä, Hello ja Eira…) ovat leiponeet kindervoisilmäpullia. Ne ovat kinderpullia siksi, että jokaisen pullan kohdalla on varmasti yllätys. Joka ainoa maistuu varmasti erilaiselta (ja suurin osa ehkä pahalta?) ja osassa on aivan varmasti munankuoria tai jotain. Sankarimme eivät ole keittotaidon ihmelapsia. Pullat eivät todennäköisesti ole kuitenkaan tappavia, sillä ne on edes yritetty tehdä Jillan ohjeen mukaan. Saa maistaa ken uskaltaa.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Maastakäsittelyvalmennus / -tapahtuma järjestetään Hopiavuoressa 26.5. Kuittaus ei ole pakollinen, mutta ajoissa kuitanneet saavat tuttuun tapaan kunniamerkin. Tämäkin kunniamerkki toimii hahmosi pääsylippuna suljetumpiin tapahtumiin, kuten varsinaisiin valmennuksiin.

  Tämä tapahtuma on avoin kaikille. Mukaan mahtuu viisi osallistujaa. Rata ei vaadi mitään osaamista, ja esimerkiksi varsalla osallistuminen on ihan järkevä veto. Tavoitteena on lisätä hevosen rohkeutta ja luottamusta omaan ihmiseensä. Tähän on järkevintä osallistua oman hevosen tai oman hoitsun kanssa, eikä millä tahansa lainahevosella, sillä tällä kertaa kyse on hevosen ja ihmisen suhteen syventämisestä.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kävi niin, että maastakäsittelyhulabaloo oli tosi suosittu. Sen takia tätä koko juttua sivusta seuraavien ilmoittautujien kanssa katsellut Hello Ilves toteaa, että hei, tehdään mekin tuota. Eli avaan samaan tapahtumaan uuden ryhmän, johon saa mennä Hello Ilveksen kanssa. Siihenkin mahtuu kuusi osallistujaa. Ryhmä 2 toteutuu, jos vähintään kaksi ilmoittautuu siihen. Muokkaan tästä vielä tietoa kutsuun. 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kolme heppua mahtuu vielä maastakäsittelyhulabaloohon. 🙂

  Hopiavuoressa on ollut myös paljon vieraita. Hopealinnan väki vuokraa maneesia ihan säännöllisesti, ja Hermanista on taas näköhavainto muutama päivä sitten! Lisäksi kuulin juuri Hellolta, että Inari Helmipuro on paikalla “sen häijynnäköisen Jyrkän teatterin kollin kans”. En usko, että Markus Dahlsten on mitenhään häijyn näköinen. Hello Ilves vain saattaa kokea itsensä tavallaan Helmipurojen isoveljeksi ja olla siksi niin rasittava tässäkin asiassa. 🙂


 

11
Online

916
Users

12.0k
Topics

222.7k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.