Kadon 10v juhlavuosi! (m/o: sh + kisoja) • Kadotetut Suomenhevoset juhlistaa tänä vuonna 10. syntymäpäiväänsä! Suomenhevoskasvatukseen keskittynyt talli perustettiin loppuvuodesta 2009, mutta aloitamme juhlinnan hyvissä ajoin pyöreiden vuosien kunniaksi. Luvassa on pitkin vuotta järjestettäviä kisoja ja muita tapahtumia, joista osa tulee olemaan avoinna vain suomenhevosille.

  Juhlavuoden kunniaksi tallissa tapahtuu myös muutoksia ja yksi näkyvimmistä tulee olemaan nimenmuutos. Vanha nimi on rassannut mua jo usean vuoden ajan, joten nyt repäistään ja tehdään asialle jotain. Kymmenen toimintavuotensa jälkeen Kadotetut Suomenhevoset jatkaakin entistä ehompana nimellä Kadon Kartano !

  Vuosina 2010–2018 meillä on syntynyt yli 200 suomenhevoskasvattia, joista hieno osa on saanut uuden kodin muilta kasvattajilta ja harrastajilta! Mitä kuuluu vanhoille kasvateille? Löytyykö se kasvattilistalta? Jos ei, niin ilmianna listoilta puuttuva hevonen! Oon ihan tajuttoman saamaton pitämään kasvatti- ja jälkeläislistat ajantasalla 😁

  Kadon Kartano 🇫🇮 Anna äänesi tallilistalla


  MYYDÄÄN: Juhlavuoden kunniaksi toteutetaan myös pitkästä aikaa kasvattimyynti, jossa maailmalle laitetaan kahdeksan tuoretta tulokasta ja pari vanhempaa varsaa. Kasvattien myyntiehdot voi lukea täältä ennen tarjouksen jättämistä. Sivuttomien kasvattien nimiin on vielä mahdollista vaikuttaa.

  🍬 t. Kadon Metsämansikkalakritsi / o. Kadon Toffeekrokantti @Sonja
  e. Kadon Kiss-Kiss / i. Pärren Ärriä
  pitkäsukuinen varsa
  rt/rn/m ~155 cm

  Mitä voidaan saada kun yhdistetään siro tamma ja kaksinverroin jykevämpi ori? Melkeen mitä vaan! Tämä varsa voi yllättää rakenteensa puolesta joko hyvin tai hyvin huonosti olemalla ties minkälainen sekasikiö. Varsan toivotaan kuitenkin perivän emän säpäkät hyppylahjat ja isän taidot sileällä työskentelyyn. Varsa on kantakirjakelpoinen.

  ⭐ t. Kadon Pohjankruunu / o. Kadon Karhunvartija
  e. Seppäjärven Arastava / i. Vokotti
  kaksipolvinen varsa
  rt ~161 cm

  Jos tulee yhtään vanhempiinsa, niin varsasta voi saada aivan mahtavan ja todella tasokkaan hyppääjän. Harmi vain että vanhemmat ovat kovia luistamaan töistä ja menevät mieluusti sieltä, missä aita on matalin, joten varsallakin voi olla taipumusta velttoiluun. Sukunsa puolesta soveltunee parhaiten rataesteille tai kenttäratsastukseen, mutta omistaja saa leipoa tästä vaikka kouluratsun jos niikseen tulee.

  🌸 t. Kadon Kielo / o. Kadon Angervo @AnneL
  e. Kaino-Vieno / i. Kadon Aikele
  nelipolvinen varsa
  rt/rn/m + mahd. hopea ~145 cm

  Hieno harrastehevonen kompaktissa koossa. Tämä varsa jäänee selvästi pienhevoskokoiseksi ja tulee olemaan emänsä viimeinen jälkeläinen. Emällä on lajivalikoimaa enemmän kuin laki sallii, mutta se ei ole mikään huippusuorittaja missään lajissa. Isä on puolestaan profiloitunut etenkin esteratsastukseen, joten varsa voi yllättää ja hypätä emän geeneistä huolimatta hyvin. Jos tästä haluaa kisaratsun, niin este- ja kenttäratsastus ovat ainakin harkitsemisen arvoisia lajeja.

  📜 t. Kadon Odysseia / o. Kadon Juppiter
  e. Utusaaren Elegia / i. Seppäjärven Suivinki
  kaksipolvinen varsa
  rt + mahd. voikko, kimo ~ 156 cm

  Tästä hevoskokoiseksi kasvavasta varsasta voi saada tulevaisuudessa hienon kouluratsun jopa vaativan tason luokkiin. Painotuslajeistaan huolimatta molemmat vanhemmat ovat kilpailleet myös yhtä tai kahta muutakin lajia, joten varsalla on kaikki mahdollisuudet myös keskiverto hyppääjäksi, jolla on kolme vahvaa askellajia.

  💃 t. Kadon Cha-Cha / o. Kadon Purpuri
  e. Pirunkorven Utu-Valssi / i. Kadotettu Hapanteri
  kolmepolvinen varsa
  rt ~160 cm

  Isokokoinen, kouluratsuksi suunniteltu varsa, jolla on taitoja myös valjakkoajoon. Soveltunee myös helppojen tasojen este- ja kenttäratsuksi, jos siitä sellaisen haluaa työstää. Tulee olemaan emänsä viimeinen jälkeläinen.

  💎 t. Kadon Ametisti / o. Kadon Opaali
  e. Kototallin Kryptoni / i. Kadon Morrisoni
  neli-viisipolvinen varsa
  rt/rn/m ~ 155 cm

  Hyppääjäksi suunniteltu varsa, joka on varmasti vahviten omalla osaamisalueellaan joko kenttäratsastuksessa, rata- tai maastoesteillä. Helpon tason kouluratsunkin siitä saattaa koulia, mutta tällöin hyppääjän lahjat menevät auttamatta hukkaan. Jos yhtään tulee vahnempiinsa , niin luonteeltaan tulee olemaan rohkea rämäpää, joka hyppää tuli eteen mitä vain.

  🖌 t. Kadon Heinätähtimö / o. Kadon Harakankello
  e. Kadon Herttahortensia / i. Hunajaharmooni
  nelipolvinen varsa
  rt/rn/m + mahd. voikko, hopea, päistärikkö, sabino ~158 cm

  Tämän varsan ehdoton hienous on suvun lisäksi sen lukuisat värimahdollisuudet! Pelkäksi raudikoksi tämä tuskin jää, ellei käy aivan susihuono tuuri. Kaikki mahdollisuudet jopa metrin esteradoille, koulutaidot jäänevät selvästi heikommiksi. Nuoren emän ensimmäinen varsa, isän kohdalla jäänee ainoaksi jälkeläisekseen.


  OSTETAAN: Onko sulla myydä suomenhevosia? Sellaisia olisin valmis ostamaan. Tällä hetkellä etenkin hankintalistalla olisi seuraavanlaiset yksilöt, mutta myös listan ulkopuolelta voi tarjota erilaisia hevosia:

  ▫ 1p suomenhevosori (yleis/kenttä)
  ▫ 4p suomenhevosori (yleis/este/kenttä)
  ▫ 3p suomenhevostamma (ravi)
  ▫ 4p suomenhevostamma (ravi)


  Tällä hetkellä avoimia tapahtumia: • Onnea pitkästä iästä 😍❤️ Valkokulta KAS / o. Vallaton KAS varsalle olisi tarjolla koti Norrgårdista rentona työheposena! 😍


 • Suomenhevoskasvattajat

  Paljon onnea! ❤ • Onnea kymppivuotiaalle! Kärmeniemen Skärsnäppasta saa nelipolvisen sekatyöläisvarsan jos tahtoo 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  Onnittelut kymppisynttäreiden kunniaksi! 🎂

  Ja terkut kasvatiltasi Pärren Varrolta Trullinummesta! Varrolla menee oikein hyvin, etenkin kun se sai vuosi sitten itselleen ruunakaverin jonka kanssa tarhata. Ruuna on tosiaan nuorempana kunnostautunut hyvin varsa-arvioinneissa, sitten näyttelyissä (saavuttanut Champion-Ruuna -arvonimen ja palkittu VSR:n rotunäyttelyissä kahdesti I-palkinnolla ja luokkavoittajana) ja käyty harjoittelemassa myös laatuarvosteluja VFA:n tilaisuudessa ja Rate My Ponysin ensiarvostelussa. “Oikeisiin” laatuarvosteluihin tullaan ruunan kanssa tähtäämään toivottavasti seuraavan parin vuoden aikana, vähän toki sen mukaan miten muistan sitä tilaisuuksiin ilmoitella 😅 Tänä keväänä Varron kanssa keskitytään Tie Tähtiin -kilpailuun.
  Kiitos tästä ihanasta ruunasta, tää on ollut kyllä ihan huippuostos! 😄 • Onnittelut synttärien johdosta !
  Ja iso kiitos hienosta kasvatista Pika-Ristikosta, joka valitettavasti laukkailee nykyään jo taivaslaitumilla ❤ 😕
  Tää oli aivan tajuttoman upea ori, ja teki mahtavan raviuran. 🙂

  Ei sulta olis mahdollista saada kasvattia sh-t. Usvasuon Sinkki nimisestä tammasta ? 🙂 • @vp Kiitos ❤ Työheppa laitetaan ehdottomasti Norrgårdiin, syntymäaika tämän vuoden puolelle ja nimeenkin voi vielä vaikuttaa.

  @Hazel Kiitos kaunis! 🤗

  @V-Penrose Kiitoksia! Ja mää pidän silmät auki, jos Skärsnäppalle löytyis jostakin sopiva sulho 😊

  @Tinu Varro on kyllä upee! Mää oonkin teidät bongaillu tuolla Tie Tähtiin -kisoissa kun itselläkin on pari kopua mukana, muttei kuitenkaan vastakkain samoihin luokkiin satuttu 😁

  @siinau Tiko teki kyllä hienon uran, se on varmaan tallin menestynein ravikasvatti 👏 Sinkistä on mahdollista saada varsa, onko sulla sille oria jo mielessä? 🤔 Meillä on tällä hetkellä vähän huonosti sivutettuja evm-oreja, mutta esim. Pronssi & Kupari ovat käytettävissä, ellet muualta löydä sopivaa oria. • Mahtavaa ❤ Leikkokukista innostuneena mulle tuli mieleen sellainen nimi, kun Ruiskaunokki. Oisko se mahdollinen? 😎


 • Suomenhevoskasvattajat

  Huimasti onnea! 😍 Mä oon kaavoihin kangistunut, ja tuttuun ja turvalliseen tottunut, ja siksi mun pitää mutustella tätä nimenvaihtoo hetki… 😄 Aina ollut nimenomaan Kadotettujen fani. ❤

  Tämän innoittamana pitikin rueta verestämään muistoja ja katsomaan keitäs kadotettuja meillä on asunutkaan; Toivoton (tääh, kouluheppa :–D), Unisieppari (mun yks suosikkihevosista ikinä <3), Viuhti, Pihlaja ja Joukahainen. Huimassa on sitten tulevaisuus. 😄 Harmi kun myytävissä varsoissa ei tämän hetkiseen tilanteeseen oikein sopivaa ollut. Eikä mullakaan ole sulle mitään myydä, johan on! 😂 • Onnea isosti ❤ Mulla olisi tarjota sulle Villahaasta 4-polvinen koulu- ja estepainotteinen kasvattiori Villahaan Vilske, jonka tiedot löytyy myyntisivulta ihan alimmaisena. Kasvattajan +150 sanan muistelotekstin saa mukaan. 🙂 Muita nimiehdotuksia: Villahaan Vinha, Välkky tai Vilkku


 • Suomenhevoskasvattajat

  Paljon onnea pitkästä taipaleesta! 🎊 • Suomenhevosille avoimet NJ näyttelyt ! ERJ:ssä ja KRJ:ssä VIP tänään!


  @vp Sopii hyvin!

  @tvisha Hehee 😁 Sulle lähteneet kasvatit on kyllä kaikki saaneet huippukodin, mutta mää jäin kattomaan vaan Mörkövaaran ulkoasun kehitystä - vähän eri maata nykyään ku alkuaikoina 😂 Jos Tervaomenasta tulee muuten joskus varsa myyntiin kivan tamman kanssa, niin av yv mulle kiitos siitä yks semmonen!

  @Uppe Kiitos! Tuon varsan emällä on vähän turhan tuttu suku (kiitos @tvisha ja sen tutuksi käyneet kopukat 😆), mutta Väläys täytyy laittaa muistiin, jos siitä tulee joskus eri tamman kanssa varsa myyntiin 😄

  @Susiraja Kiitos ❤ • Pikku-Ruusa ❤


 • Raviharrastajat

  Upean pitkä taival Kadolla takana ❤ muistan kun joskus aloittelevana harrastajana ihailin Kadon hevosia kuola valuen 😄
  Tästäpä siis innostuneena, ei Kadon Pohjankruunusta sais hevosta Valokylään (ak)? Lähetään nyt alussa vaan kisailemaan esteitä ja kenttää jaoksissa, joskus sitten laatiksia kohti ja jälkeläisiä. Jos sulle vaan passais, ottaisin vaikka orina/ruunana mutta kyseisellä nimellä? 🙂 • Tänään VIP näyttelyissä sekä työajo- ja kenttäkisoissa!


  @vp Kiitos sivuista, tulipas siitä hieno!
  @Humutin Kiitos kehuista! Pohjankruunu lähtee oikein mielellään Valokylään ja sukupuolen saa vaihtaa 😊


 

22
Online

977
Users

12.9k
Topics

240.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.