O: tarinoita (ja niiden hevosia) (etsinnässä vielä "erikoisuus")


 • Tarinaheppailijat

  Haluaisin ostaa tarinoita, ja niiden mukana hevosia. 🙂 Suomeksi tämä on siis hevosenostoilmoitus, jolla ei haeta listaa myytävistä hevosista ja tilausvarsojen vanhemmista, vaan sen sijaan hevosia, joilla on sielu ja tarina. Huom: sielu ja tarina ei tarkoita yleensä valmiita tekstejä!! Hevonen voi olla täysin tekstitön. Kirjoitan luonteenkin joka tapauksessa itse uusiksi.

  Haluan, että myyt minulle mielikuvan hevosesta. Hevosten rodulla, sukupuolella, iällä yms. ei ole väliä. Sen pitää inspiroida minut kirjoittamaan olemalla erityinen. Erityisyys voi olla vaikka näkemyksesi hevosen luonteesta, taustatarinasta, tai mielipiteesi siitä kuinka kamala/ihana/tylsä/huikea hevonen on. Myös tilausvarsat ovat OK, kunhan niillä on se tarina. Kaikki inspiroiva on OK! Ei haittaa, vaikka heppa olisi elänyt tähän asti valokuvallisena. Ei haittaa, jos sen suku on kadonnut. Mikään ei haittaa, jos vain haluan kirjoittaa siitä.

  Tarjoan hevoselle vahvasti tarinapainotteisen, piirretyn kodin Hopiavuoren hevostallilta, joka on ulkoasua vaille valmis tarinatalli. Jos hevosella on hyvä laatissuku, kisaan nopeasti painotuslajien sijat täyteen. Jos suvun suhteen ei ole mitään toivoa päästä laatiksiin, en kisaile. Toiveena kuitenkin olisi, että saisin puksutella tarinakisoissa ja suku mahdollistaisi myös ne laatikset. Painotus on kuitenkin tarinoissa! Hevosen elämä tulee olemaan siis melko samantyyppistä kuin Mayalla, Minillä, Pondilla ja Apassilla. Joskus kirjoitan kuin mielipuoli, ja joskus hevonen on puolikin vuotta vailla päiväkirjamerkintöjä. Koskaan en sitä kuitenkaan hylkää, ja aina lopulta palaan sen pariin!

  Hevoset tulevat eri alter-egojeni käyttöön. Hopiavuoressa ei tietenkään ole vielä muita kävijöitä, koska sitä ei ole julkaistu. Istutan sinne siis monia omia hahmojani ensialkuun, jotta ensimmäisilläkin sinne (toivottavasti) tulevilla kirjoittajilla olisi vilinää ympärillään. Suurin osa hevosista ja hahmoista jää varmasti Hopiavuoreen, mutta osa muuttaa yksityisiksi hahmoineen, jos Hopiavuoreen ikinä saadaan tarpeeksi muitakin satusetiä ja -tätejä kuin minä. 😄

  Hevoset tulevat saamaan samantyyppisen väliaikaisen sivun kuin Hopiavuoren ensimmäinen asukas, Make. Kaikille tulee heti luonne, ja ensimmäisen kuvankin yritän piirtää/värittää ihan viikon sisällä ostosta, ellei varastossani ole heti valmista. Ennen kesää aion kuitenkin saada kaikki hevoset oikeille, pysyville sivuilleen. Ostan hevosia tällä tavalla jo ennakkoon siksi, että hyväksyn vain oikeasti inspiroivat yksilöt! Uskon, että niiden löytymisessä kestää kauan, ja siksi aloitan jo nyt. Hopiavuoren ulkoasu on kuitenkin jo kuulemma varovaisesti tekeytymässä. 🙂


 • Tarinaheppailijat

  On löytynyt jo pari ihanaa tarinaa ja tarinan hevosta. 🙂 Vielä olisi kuitenkin tilaa. Hopiavuoren hevostallikin näyttää tällä hetkellä siltä, että eiköhän sekin olisi pian julkaisukunnissa, jos siellä asuisi vielä muutama hevonen lisää.

  Tällä hetkellä etsinnässä on erityisesti Jussi. Jussi on ori, ja se on todennäköisesti hevoskokoinen ja sillä voi ratsastaa esteitä ja koulua kevyesti kilpaillen. (Tarinassa kevyesti kilpaillen, ja nopeasti laatissijat keräten.) Onko Jussia näkynyt? Jussia odotellaan kotiin Hopiavuoreen. • Meillä on hiljaisessa myynnissä nuori FWB, joka ei ole ori eikä Jussi, vaan ruunanrupsukka Kupari.

  Kysessä on Copperhead Hills eli Kupari - isopäinen ja isoegoinen esteratsu, joka ruunattiin, koska tallissa oli jo samasta emästä yksi orivarsa. Jälkeenpäin ajateltuna ruunaus oli kyllä ainoa oikea vaihtoehto, sillä kukaan ei olisi jaksanut tämän isottelijan kanssa, jos se kaiken päälle olisi vielä ori. Nimensä Copperhead Hills on saanut sen kuparinhohtoisesta karvapeitteestä sekä - noh - isosta ja kovakalloisesta päästään. Kupari on vahva ja melkoisen kovasuinen höyryveturi, jonka kanssa täytyy hioa aika paljon perustyötä ennen kuin uskaltaa esteradalle tötöilemään. Pitkäjänteisyys palkitaan ja kun Kuparin kanssa saa sen paljon puhutun henkisen yhteyden, niin prosentit onnistua esteillä nousevat huimasti - siihen pääseminen vaatii tosin ratsastajalta sekä osaamista että hermoja. Kuparin kanssa tuntuu siltikin sattuvan ja tapahtuvan koko ajan - milloin ruuna keulii nähdessään ison kiven maastossa ja milloin se höyryää maneesissa niin kierroksilla, että ratsastaja roikkuu kaulalla kauhunilme naamallaan. Vastapainoksi joskus sitten kaikki kolahtaa kohdalleen ja Kupari antaa palaa koko potentiaalinsa voimalla ja sekös on harvinaista herkkua ja upeaa katsottavaa! Kuparin kanssa on käytetty melko kovia kuolaimia, mutta ehkä sen The Ihmisen kanssa päästäisiin joskus siihen tilanteeseen, että Kupari toimii pienemmälläkin varustuksella - ehkä jopa kuolaimetta kotona hömpsytellessä? Tavotteita ja tapahtumia Kuparin kanssa siis olisi vaikka millä mitalla, jos vain inspiraatioviisari yhtään häntä kohtan vipattaa.

  Kupari on myynnissä siksi, että näyttää vahvasti, ettei sen taso yllä kovin korkealle - tai sitten me ei Akselin kanssa vain kertakaikkiaan ymmärretä tätä uniikkia lumihiutaletta tarpeeksi hyvin. Koulutustaso on vain arvio ja sitä voi nostaa (tai laskea) sitä mukaa, millaiseksi Kupari muodostuu oikeissa käsissä. Itse näen Kuparin parempana harrastehevosena, mutta ennen kaikkea tärkeänä ystävänä, jonka sydämeen reitti ei ole helppo tai suora, mutta sitäkin antoisampi ja vivahteikkaampi.


 • Tarinaheppailijat

  @sylvi Vaikka Kupari on kivan oloinen heppa, en nyt siihen parhaani mukaan tutustuttuani löydä sille oikein sijaa tarinasta. Kiitos tarjoamisesta, mutta tällä kertaa jää välistä. 😕

  Etsinnässä on vielä monta hevosta, ja erityisesti Jussi. Sain käsiini sellaisen kuin Uuno. Uuno on jonkun oman elämänsä Don Quijoten Sancho. Nyt vain puuttuu se harhainen sankarihevonen, jonka harmiton ja höntti apuri minulla jo on. Vähän uumoilen, että Uunon Don Quijote saattaa olla poni: pienikokoinen ja teräväpäinen kaveri, joka saa Uunon puhuttua mukaansa vaikka omenavarkaisiin.

  //edit: ai niin, ja ravuri pitäisi saada. Siitä tulee kuvitteellisen (/oikean, jos on kiinnostusta) kimpan kimppavarsa, jota treenataan Hopiavuoressa. Parasta olisi saada sellainen ravuri (sh/lv) joka olisi syntynyt jo joitain irl-vuosia sitten. • Mulla ois tämmönen tapaus kuopan reunalla keikkumassa.
  Hapan lv-tamma, jota ei oo juoksulahjoilla pilattu, mutta varmasti se ois kiva ratsu, jos sen sais siinä toimimaan! • Meillä olisi Jussin virkaan ehdottaa Goodtime Scottish Gentlemania, jota on kotona kutsuttu ihan vaan Skotiksi, mutta eiköhän hän taipuisi myös Jussiksi.

  Skotti (tai Jussi) on kookas clydesdaleori, joka on tällä hetkellä kääntymässä 8-vuotiaaksi eikä ressukan elämässä ole tehty yhtään mitään. Peruskoulutettu se toki on, kulkee ihan näppärästi valjakkokärryjen edessä ja pari kertaa on kokeiltu ihan metsätöitäkin. Onhan se vähän laiskanpuoleinen ja ahmatti, mutta seurallisempaa ja kiltimpää hevosta saa hakea. Taitaa Helppo C:n asiat jotenkuten ja puomeja on jonkun verran menty, mutta enempää ei ole orin kanssa tehty, enemmän ollaan keskitytty ajamiseen ja rempseään maastoiluun.

  Vaikka Skotti on omalla tavallaan aivan ihana hevonen, niin ei se oikein meille sovellu ja jää muiden hevosten varjoon.


 • Piirrosharrastajat

  Meiltä Rosiksesta Pullo voisi olla etsimässä Sitä Oikeaa Kotia. Pullo on aiemmin ollut kovan luokan kilpaponi ja energinen ruuna kaipailee kotia jossa voitaisiin tarjota vähän enemmän virikkeitä ja liikuntaa. Kirjava poni ulkoilee mieluiten laumassa ja sopii laumaan sekä tammojen, orien ja muiden ruunien kanssa, joskin kyllästyessään se voi muuttua jopa tuhoisaksi. Aitojen ylälankut ja langat, kavereiden harjat ja tarhojen puut nakerrellaan. Energian pakkautuessa myös ratsastaminen voi olla varsin mielenkiintoista. Pullo on kuitenkin monipuolinen harrastus- ja kilpaponi, jolla lienee tarjottavaa vaikkapa vähän kokeneemman junnun kanssa. Ihmisen kanssa ruuna kävelee vaikka kielekkeeltä alas. Karsinaan ja tarhaan suosittelen virikkeeksi hevospallon tai muuta vastaavaa 😄


 • Tarinaheppailijat

  @reibili tällä on kiinnostava tarina, mutta en tällä kertaa siitä huolimatta pysty yhdistämään sitä sellaiseen hahmoon, jonka kanssa tarina voisi jatkua. Minun on valitettavasti sanottava, että tämä ei tunnu Hopiavuoren hevoselta, vaikka ihana onkin.

  @hm Jussi tämä ei kyllä ole, mutta uskon löytäväni tälle toisen roolin. Ottaisin tämän erittäin mielelläni Hopiavuoreen jatkamaan tarinaa!

  @kioja uskon, että tässä on meidän Uunon Don Quijote. 😄 Pidän tässä ponissa tarinasta, mutta en välitä sen lempinimestä. Saako sen kutsumanimen muuttaa? Seuraako sen upea galleria sitä uuteen kotiin? Seurasi tai ei, soisin mielelläni tämän liittyvän tarinaan. • Skotti lähtee ehdottomasti teille Hopeavuoreen, sopii teille varmasti paljon paremmin kuin meille 😄


 • Piirrosharrastajat

  @oresama Lempinimen saa toki vaihtaa! Eipä sillä niin väliksi millä nimellä ponia kutsuu 😄 Gallerian ja tekstit saa mukaan kun laittaa teosten yhteyteen copymerkinnäksi © Kioja VRL-13006 tai muun kirjoittajan nimen (luonteen copyt sivun alareunassa). Suotavaa olisi myös jos sivuille saisi kilpailu- ja näyttelytulokset jossain muodossa. • Mikäli vielä on haussa, niin meillä on maailman sympaattisin Lost Without Love vailla kotia. Se syntyi odotetuksi tilausvarsaksi, mutta ostaja kyllästyi hassunhauskaan tupsujalkaansa nopeasti, eikä kasvattajalla ole moiselle hirviöristeytykselle oikein minkäänlaista puuhaa. Lost on siis edelleen ihan lost. Oisko tästä superisosta shettiksestä kaveriksi sulle? 💔


 • Tarinaheppailijat

  @nikki olen katsonut tätä hevosta jo aiemmin, ja se on kyllä mielenkiintoinen kaveri. Olen vieläkin kahden vaiheilla. Itse hevonen on oiva kuin mikä, mutta en ole sen nimen fani. Se kuulostaa pahalta enteeltä. 😄 Samalla jo tavallaan näen sen meidän pihassa. Minun pitää vielä miettiä tätä.

  Etsinnässä on vielä erityisesti seuraavaa (ja olen tarkentanut mielikuviani):

  Jussi: Hopiavuoren isännän kilpahevonen: tilan kuningas. Todennäköisesti aika kookas yleispainotteinen puokkiori, jolla on suvun puolesta mahdollisuudet laatiksiin. Tästä tulee myös ainakin tarinallisesti siitosori, ja on tälle luvassa oikeastikin ainakin yksi jälkeläinen. Minulla on omassa puoliveritallissanikin Jusseja, mutta mielummin ostaisin ulkopuolisen elävöittääkseni omalta osaltani hevosmarkkinoita.

  Ravihevonen: kuvitteellisen ravikimpan yhteinen hevonen (sh/lv), joka valmennetaan vauvasta vaariksi meillä oman valmentajan toimesta. Ravikimpasta saattaa tulla myös todellinen, jolloin hevosen ympärillä on muutakin kuin arkista tarinatoimintaa ja leppoisaa kilpailutusta.

  Hellon oma hevonen: oma ykköshahmoni on muotoutumassa Hopiavuoren hevostallia varten. Hänen nimensä on tällä hetkellä Hello, ja hän tarvitsee yhtä spesiaalin ratsun kuin Mikael Kontiokorven Apassi. Todennäköisesti tämä hevonen on puoliverinen, ja mieluiten tamma. Hello on pitkä ja sitä myöten painava ukko, joten hänelle ei käy poni, eikä arabin kaltainen tikkujalka. 🙂

  Mukaan mahtuu kuitenkin vielä yksi tai kaksi muutakin hevosta. Isoja kylmäverisiä ei taideta enää ottaa, koska niille varattuja rooleja näyttelevät Uuno ja Skotti. ❤ Myös ponien roolit ovat varattuja, vaikka superihana ponikin saatetaan vielä mahduttaa mukaan. • @Oresama Nomut sähän ammennat siitä vähän jännitystä teksteihis! Onko se paha enne, ja jos on, mihin se johtaa? 😏 • Rigel on syntynyt Suomessa Veeran toisella tallilla Ponipallerossa. Sieltä se rahdattiin sitten Thrilliumiin Saksaan koulutettavaksi ja kisahevoseksi. Kilpailuihin asti se ei kerennyt, kun se jo myytiin muualle kisaratsuksi. Uudessa kodissan se keräsikin mainetta kisakentiltä ja näyttelyistä, kunnes eräänä päivänä Veera bongasi hevosen tallin lopetusmyynnistä takaisin Thrilliumiin asumaan. Ei meidän tallilla ole juurikaan käyttöä orille, sillä suomipojalle ei ole nyt Saksassa ollut paljoa kysyntää jalostukseen. Sitä paitsi kaikilla alkaa menemään hermo, kun kyseessä on hieno ja hyvä käytöksinen ori, mutta joku (allekirjoittanut) ei anna tallilaisten sillä huvikseen köpötellä tai lähteä tavoitteellisesti enää kisaamaan, vaikka orilla olisi kykyä vaikka mihin muuhunkin lajiin. Ehkä uusi omistaja uskaltaisi lähteä kokeilemaan tai laskea jonkun muun kokeilemaan…

  Onhan meillä myös Cano, meidän peräkammarin poika. Ori kerkesi hienosti kisoissa menestyä, ennen kuin sitä alkoi vaivaamaan kinnerpatit. Kinnerpattien takia koulukisat jäivät joksikin aikaa, kun ori ei liikkunut aivan täydellisesti ja lopulta orin kanssa kisakentät unohtuivatkin, vaikka nyt herra olisikin täydessä iskussa taas kisakentille. Meidän tallilla on vain hirveä kato kisaajista.

  Kuka tahtoo puoliverisen, kun suomenhevonen kantaa ratsastajat vauvasta vaariin ja menee vielä monessa eri lajissa! Huima on äärimmäisen miellyttämistahtoinen vaalea tamma, joka rakastaa kuralätäköissä piehtaroimista. Huima vaatii helläkätisen ratsatajan, sillä muuten siitä tulee kova suustaan ja sitten sitä ei pidättele mikään, kun se puree kuolaimeen kiinni… Huima tulee hienosta, menestyneestä suvusta ja tammalla onkin hieno startti ollut jo menestykselle. Toivottavasti Huimakin menestyy urallaan, mutta menestystä voidaan onneksi mitata monella eri asteikolla 😉

  Kovasti ihmettelen, miksi ei russiravuria haluta. Daba & Celsius mielellään lähtisivät kokeilemaan siipiään raveissa - eiväthän nuo ole vielä edes vuoden ikään kerenneet ja MEJ sijoituksetkin voidaan unohtaa sieltä kokonaan 😄


 • Tarinaheppailijat

  @hm tänne on muotoutumassa Skotti. Sillä ei ole vielä omaa hahmoa, mutta eiköhän sellainen ala kehittyä nyt kun meikäläiselläkin on pari vapaapäivää aikaa miettiä. 😄

  @veerar Rigel, Cano ja Huima ovat vähän turhan “valmiita” minulle jo. Tykkään ihan kilpailemisestakin nimittäin itse, ja näillä kummallakaan se ei ole mahdollista. 😄 Ne eivät sovi näyttelemään nyt Jussin roolia sen paremmin kuin Hellon hevostakaan, vaikka ovatkin ihania. Daba ja Celsius sen sijaan kuulostavat molemmat tosi kivoilta ja sopivilta kavereilta. Niitä minun on mietittävä hetki: haluaisin ehdottomasti jomman kumman, mutta samaan tarinaan ei todennäköisesti mahdu molempia, ja kun molemmat ovat tosi ihania. 😄

  Etsitään edelleen kuumeisesti puoliverisiä! Tarvitaan ori ja tamma, joista ainakin orilla olisi laatissuku. Myös sh/lv-ravuri puuttuu. 😄


 • Oreihin hurahtaneet

  Forcefull "Jussi"
  FWB, 172cm

  I.Formidaple
  Ii.Lackdaical
  Iii.Martyrdom
  Iie.Good Fortune

  Ie.Godfather
  Iei.Grandfather
  Iee.Many of Moon

  E.Draconian Dramatic
  Ei.Frivolous Fred
  Eii.Windfall
  Eie.Lily-White

  Ee.Draconia Wicked Witch
  Eei.Cut To The Quick
  Eee.Draconian Wishy-Washy

  Kun joku puhuu Jussista mielikuvaksi muodostuu rautis suomenhevonen jonka hermot on terästä ja se menee läpi vaikka harmaan kiven. Todellisuudessa edessäsi seisoo roteva tumma puoliveriori jonka olemus on kunnioitusta herättävä.

  Jos lempinimi on enne Jussin tilanteessa se tarkoittaa jääräpäistä ja omalaatuista suomalaistapuoliveristä. Se menee läpi vaikka harmaan kiven jos sattuu sille päälle. Jussi tarvitsee rajoja ripauksella rakkautta ja huolenpitoa.

  Ratsastaessa Jussi toimii hyvin kun siltä vain viitsii pyytää. Ei se mitään ilmaiseksi anna mutta sen ratsastaminen on todella palkitsevaa ajoittain. Siltä löytyy paljon intos työskennellä mutta jos ratsastajaa ei kiinnosta niin ei silloin kiinnosta Jussiakaan vaan mennään sieltä mistä aita on matalin. Kouluradoilla se hieman ryhdistäytyy ja näyttää parhaansa tuomareille
  Sillä isot näyttävät askeleet mutta niissä on hieman vaikea istua. Esteillä se on varms hyppääjä ja tavoitteena kuljettaa ratsastaja maaliviivalle asti. Tosin kerran taidi käydä niin että ratsastaja tipahti matkasta mutta Jussi jatkoi radan loppuun yksin.

  Saa käyttää jos tämmöinen tuonti kelpaa 🙂 • @oresama Skotti näyttää hyvältä! Kiitos sivuista 🙂


 • Tarinaheppailijat

  @nana suurkiitos, tässähän se meidän Jussi on! Teen sille heti sivut, kun ensimmäinen kuvakin tuli valmiiksi jo. 🙂

  Hopiavuoren perusporukka alkaa olla kasassa. Jussi ja Hellon hevonen löytyivät. Vielä etsitään ravuria. Myös jokin erikoisuus saattaa vielä mahtua mukaan.


 • Raviharrastajat

  Piljardööri/Piljartööri
  suomenhevonen, ori/ruuna, 156cm, ravipainoitteinen, syntynyt 03/2016-03/2019
  kasvattaja Juhani Väärä, Oulu

  i. Miljoonat 01.23,3a
  ii. Törkyhintanen (iii. Markkamakkara x iie. Piensävel)
  ie. Vuoksen Miina (iei. Vuoksen Vänrikki x iee. Mustat Mullat)

  e. Purnauskis 01.24,6a
  ei. Väen Puhdistus (eii. Alla Valhalla x eie. Väen Piiski)
  ee. Kissanpäivä (eei. Letkee Meno x eee. Nuoskanaukuja)

  Piljardööri on mies. Rehellinen oululainen ryömies. Semmonen ittensä työllä väsyttävä, omikseen viihtyvä, eipä tuo ittestään meluakkaan piä. Naisiinpäin pikkasen menevä, juro mököttäjä, joka ei riitaa haasta mut vie kyllä sit loppuun. Aamulla saattaa ölistä hyvät huomenet ohikulkiessa.
  Oikeestaan Piljardööri on ihan mukava. Pääasiassa tulloo toimeen kaikkien kanssa, eikä kattele paljon pärstän päälle. Huono kyllä keskustelemaan eikä oikeen ossaa mieltänsä ilmasta, mutta näyttää sitten hapanta naamaa jos tuulee vastakarvaan.
  Radalla Piljardööri on turhapurolaisittain röissä. Sinne ku mennään, niin siellä sitten juostaan kanssa. Nii perhanan kovaa ku kintuista lähtee. Ajuri on Piljardöörin mielestä joko vaatimaton paha tahi muuten vaa koristeena, mutta kyllä sitä ny kuunnella pittää aina välillä, ettei ihan lapasesta lähe ja pikkuimmeisestä tuu rataraato.


  Tässä olis semmonen kunnon suomenhevosravuri jos vaan kiinnostaa 🙂


 • Tarinaheppailijat

  @nana tässä Jussi

  @humutin voi veljet miten hieno. :DD Näiden tekstien perusteella repii kyllä inspiraatiota tarinoihin ainakin vuodeksi. Kyllä ehdottomasti kiinnostaa, kiitos!


 

10
Online

965
Users

12.7k
Topics

237.4k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.