Kaunovaaran kasvattivalmennus! // kaikki kommentit tulleet!


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kaunovaaralaiset ovat tervetulleita meille valmentautumaan 8.3.

  Kahdessa ryhmässä järjestettävä valmennus on avoin vain Kaunovaaran kasvateille. Kasvatilla tulee olla edes lyhyt luonnekuvaus sivuillaan. Valmennukseen voi tuoda vain yhden hevosen per osallistuja. Yksi hevonen voi osallistua vain yhteen ryhmään.

  Kummallekin ryhmälle kirjoitetaan yleinen kuvaus valmennuksen tehtävistä, jokainen ratsukko saa valmennuksesta tiivistelmän, jossa kerrotaan kuinka se homma sitten onnistuikaan. Hevosen tasolla ei ole merkitystä, mennään ihan sen mukaan miten porukka sattuu olemaan ja tehtävät ovat helposti sovellettavissa eri tasoisille ratsukoille. Voidaan myös mahdollisesti jakaa ryhmät kahtia ja pitää valmennusta kahdessa eri porukassa, jos tulisi niin eritasoisia.

  Ryhmiin mahtuu max. 6 ratsukkoa.
  Ilmoittautuminen tähän topikkiin.
  Ryhmä nro
  Ratsastaja - Hevonen (linkitettynä)

  Ryhmä 1: kouluvalmennus 6/6

  reibili - Kaunon Marianne
  Marianne tuli valmennukseen selkeästi energisenä eikä oikein malttanut alkuun keskittyä. Kavereiden tuijottaminen vei suuren osan alkuverkasta eivätkä siirtymiset meinanneet millään onnistua. Reibili sai kuitenkin tamman kuulolle ja pohkeenväistöt sujuivat jo hienosti. Avo- ja sulkutaivutukset tuottivat Mariannelle alkuun ongelmia, mutta sujuivat lopulta hyvin kun tamma jaksoi keskittyä ja avut menivät vihdoin kunnolla läpi. Loppu valmennus sujuikin jo paremmalla tyylillä, Marianne kuunteli apuja rauhallisesti, suoritti nätisti ja sai jopa kehuja erityisesti peruutusten maltillisuudesta. Hieno tamma!

  Jannica - Kaunon Kaarle
  Heti alkuun Kaarle näytti orimaiset tapansa ja hyppeli vähän minne sattuu. Jannican kanssa tulimme siihen tulokseen, että Kaarlen kanssa täytyisi ottaa vähän napakkamat otteet ja tehdä omaan tahtiin harjoituksia. Alun hölmöilyt laantuivat ainakin hetkeksi kun ori keskittyi siirtymisiin. Jannica sai hienosti Kaarlen ravaamaan pitkillä sivuilla. Ympyröistä ei vain meinannut tulla ympyröitä kun Kaarle oikoi alkuun jokaisen ympyrän, uusi yritys käynnissä ja johan alkoi oripoika kuunnella apuja. Jannicalla oli hyvät selkeät avut ja mieletön tahto saada Kaarle toimimaan. Lopulta ympyrät menivät nätisti ravissakin kun vauhdin sai pidettyä kurissa. Pohkeenväistöjä tarvitsi toistaa useampaan kertaan, mutta lopulta nekin onnistuivat nätisti. Avo- ja sulkutaivutukset olivatkin orille uutta juttua ja sen kanssa käytiin niitä hartaasti läpi, pienikin onnistuminen ja kehuja. Kaarlen kanssa näitä voisi treenata kotonakin enemmän, pienen hetken verran kerrallaan. Ei olisi alkuun uskonut, että hyppeleväisestä orista saataisi niin keskittynyttä kuin mitä Kaarle lopussa näytti. Peruutukset ja pysähdyksetkin Kaarle malttoi tehdä tunnollisesti.

  Crimis - Kaunon Mielivalta
  Mielivalta ja Crimis pistivät heti alkuun jo parastaan. Musta ori oli hienosti avuilla, kuunteli korvat hörössä ja vähän välitti vaikka ympärillä pyöri monta uutta hevoskaveria. Olin odottanut Mielivallan pörhistelevän tapojensa mukaisesti ja pistävän paikat sekaisin, mutta ehei. Mielivalta kuunteli keskittyneenä, suoritti hienosti ja häikäisi ainakin kasvattajan käytöksellään. Siirtymiset sujuivat kuin vettä vain eikä pohkeenväistöissäkään ollut ongelmia. Ori meni tasaisen kauniisti ja teki kaiken mitä siltä pyydettiin. Avo- ja sulkutaivutukset tuottivat enemmän päänvaivaa ratsastajalle kuin ratsulle. Crimiksen kanssa katsottiin askel askeleelta taivutukset läpi ja pian ratsukko suoritti kuin vanha tekijä. Hienoa! Mielivallan katseleminen valmennuksessa oli yksi päivän huippuhetkijä. Olin itse orin nuoruusaikana taistellut sen kuritonta luonnetta vastaan ja tuskastunut niin pahasti, että nyt tuntui kuin Mielivalta olisi muuttunut täysin. Ehkä aikuisuus teki orille hyvää ja tietysti kärsivällinen omistaja, joka jaksoi selkeästi tehdä orin kanssa töitä. Mielivalta sai kasvattajatädiltä isot halit valmennuksen lopuksi. Hienoa työtä!

  Ilona - Kaunon Ruusunmarj
  Maru potki melkoisia ninjapotkuja heti maneesiin saapuessaan. Tammalla oli selkeästi kiukkulohikäärmepäivä menossa eikä sitä huvittanut yhtään olla samassa tilassa niin monen muun ratsukon kanssa. Ilona hallitsi tamman kuitenkin hienosti eikä Marun raivareista tullut sen suurempaa ongelmaa muille. Marun kanssa joutui olemaan tarkkana. Siirtymisissä tamma esitteli muutaman kipakan pukin, mutta rauhoittui aika nopeasti. Ravissa se näytti jopa ajoittain oikein hyvälle, meno oli tasaista ja kaunista. Ympyrät näyttivät pyöreiltä eikä siirtymisissä tullut muita ongelmia. Pohkeenväistöt olivat selkeästi Marulle tuttu juttu ja se suoriutui niistä kuin vettä vaan. Hienoa työtä! Avo- ja sulkutaivutuksetkin olivat selkeästi olleet kotitreenissä aiheena viimeaikoina. Tamma kuunteli korvat hörössä ja unohti kaikki itkupotkuraivarinsa. Mikäs siinä katsellessa kun Ilona ja Maru tekivät tehtävät niin nätisti. Lopun peruutuksissa Marulla oli kuitenkin vaikeuksia keskittyä. Se olisi halunnut lähteä heti yhden peruutusaskeleen jälkeen hirveää vauhtia eteeenpäin, mutta joutuikin tekemään muutaman ylimääräisen peruutuksen hätiköintinsä takia. Olipa siinä tammalla turpa rutussa kun ei saanut tahtoaan läpi. Onnistuneiden peruutusten ja laukannostojen jälkeen tamma sai isot kehut. Ihana Maru!

  Hilla - Kaunon Venla
  Venla tallusteli maneesiin kuin ei olisi koskaan meiltä lähtenytkään. Sen näkeminen oli aina ilo ja varsinkin näin hienon omistajan löydyttyä Venla oli selkeästi entistä tyytyväisempi elämäänsä. Hieman pullealta se näytti, mutta eihän se mitään, lihasta löytyi ja energiaa treenata. Venla meni tapansa mukaan automaatiolla heti ensimmäisestä harjoituksesta lähtien. Käskin Hillaa herättelemään Venlaa ettei se tekisi kaikkia töitä yksin. Tuntihevosmainen Venla oli aina ollut sellainen, herättelyä kaipaava ja turhankin tunnollinen. Kun tamma alkoi oikeasti kuunnella ratsastajan apuja oli se myös energisempi. Askel nousi ja ravissakin tamma näytti aika napakalta pakkaukselta. Pohkeenväistöissä Venla yritti mennä taas omaan tahtiin kuuntelematta apuja, tamma olisi mennyt väistöt varmaan vaikka unissaan. Hilla otti harjoituksen väliin pienenä herättelynä laukannostoja, Venlakin tajusi vihdoin ettei tässä voida automaatilla kulkea vaan täytyi tehdä töitä. Väistötkin sujuivat sitten ongelmitta, tamma kuulolla ja teki juuri mitä ratsastaja pyysi. Avo- ja sulkutaivutukset menivät myös upeasti kun Venla keskittyi kuuntelemaan apuja. Laukka nousi juuri siinä kohdassa kun piti ja Venlan alkaessa ennakoida vaihdettiin laukkannostojen paikkaa. Hieno suoritus Venlalta. Kotonakin voisi tehdä vaihtelevampaa treeniä ettei Venla ehtisi niin paljoa ennakoimaan.

  Tinsu - Kaunon Marrasleidi
  Tinsu saapui Martan kanssa valmennukseen ja olin kovasti odottanut tämän kasvatin tapaamista pitkästä aikaa. Pohjois-Ruotsista Pohjois-Karjalaan matkannut ratsukko oli enemmän kuin tervetullut tapaus meille. Martta ei ollut muuttunut hapannaamaisuudestaan mihinkään, kasvanut vain suuremmaksi hapannaamaksi. Ihanaa! Tamma kuitenkin ryhtyi töihin hyvällä motivaatiolla ja Tinsu loisti sen satulassa kuin Naantalin aurinko. Alkuverryttelyn siirtymiset sujuivat kuin tanssi. Tamma teki töitä reippaasti eikä jumittanut vaikka kaverit vähän jäivätkin välillä tielle. Tinsu sai Martan tekemään hienosti ympyröitä aina tarvittaessa. Pohkeenväistöissä Martta ei olisi malttanut mennä käyntiä vaan yritti jolkottaa omituista ravisekoitustaan. Kun avut saatiin kunnolla läpi alkoivat väistöt sujua ja tamma pysyi pyydetyssä askellajissa. Avo- ja sulkutaivutusten kanssa Martta jaksoi jo paremmin keskittyä eikä juossut alta pois. Kerta toisensa jälkeen taivutukset alkoivat näyttää paremmilta ja Tinsu pääsi Martan kanssa siirtymään peruutuksien pariin. Tammaa ei olisi huvittanut yhtään pysähtyä vaan se olisi halunnut painella pitkin maneesia tukka putkella. Onnistuneesta peruutuksesta Martta sai nostaa laukan ja olipa se iloinen päästessään vauhtiin. Hapanta naamaa Martta näytti heti kun joutui pysähtymään uudestaan. Muutama toisto ja tamma alkoi tajuta harjoituksen. Se peruutti välillä niin hirveää vauhtia, että muut meinasivat jäädä jalkoihin. Nostot onnistuivat kuitenkin hienosti ja tamma teki hyvää työtä. Tinsulle ja Martalle annoin kotiläksyksi tehdä enemmän pysähdyksiä, harjoitella malttia.

  Kaunovaaran kasvattivalmennus 8.3.2019 kouluryhmä

  Kaunovaaran pihassa kuhisi kun kuusi kouluratsukkoa valmistautui valmennukseen. Tämän parempaa perjantai-aamun aloitusta ei voinut ollakaan. Maneesilla ratsukot kävelivät alkukäyntejä samalla kun juttelin jokaisen kanssa hieman valmennuksen tasosta. Aloitimme valmennuksen siirtymisillä. Pitkällä sivulla ravia, lyhyellä käyntiä ja tarvittaessa iso pääty-ympyrä. Kuusi ratsukkoa mahtui juuri sopivasti kulkemaan isossa maneesissa, mutta ruuhkaa täytyi purkaa välillä ympyröillä. Kun kaikilla ratsukoilla siirtymiset onnistuivat siivosti seuraavana tehtävänä otettiin pohkeenväistöjä. Pohkeenväistöt sujuivat kaikilta hyvällä rutiinilla, avo- ja sulkutaivutukset tuottivat osalle ongelmia ja niiden kanssa sitten otettiin taivutukset rauhallisesti askel kerrallaan. Jaoin ryhmän eri osiin maneesia. Ne, joilla taivutukset sujuivat paremmin saivat luvan tehdä pysähdyksiä, peruutuksia ja siirtymisiä. Kun taivutukset saatiin onnellisesti loppuun otimme vielä koko porukalla vuorotellen laukannostoja. Tähän oli hyvä lopettaa ja kiittelin kovasti porukkaa valmennuksesta.

  Ryhmä 2: estevalmennus 5/6
  Esteryhmän saapuessa iltapäivällä tallin pihaan pelkäsin hieman mitä tuleman pitää. Syystäkin olin keskittynyt omieni kanssa aina kouluratsastukseen ja estesuokkeja meidän tallista löytyi vain muutama. Olin kuitenkin luvannut pitää estevalmennusta kasvateille, joten viiden valmennettavan voimin siirryimme maneesiin. Elli toimi toisena ohjaajana tänään ja oli rakentanut pienet radat meille valmiiksi.

  Alkulämmittelyn jälkeen porukka sai tehdä siirtymisiä. Ensin käynti-ravi-käynti ja sen jälkeen käynti-laukka-käynti. Nämä sujuivat porukalta niin nätisti, että seuraavana pääsimme jo hyppäämään pientä ristikkoa, jonka eteen oli aseteltu maapuomi. Hypyt sujuivat hyvin, Ellin käskystä porukka sai hypättäväksi pienen radan. Ensin sama pieni ristikko, seuraavana pystyeste ja viimeisenä toinen ristikko. Ensimmäiselle esteelle lähestyminen ravissa, esteen jälkeen laukkaa ja loppurata laukassa. Radan kanssa tuli pieniä ongelmia, mutta kärsivällisyydellä näistä ongelmista päästiin yli ja jokainen ratsukko ylitti esteet lopulta kunnialla. Seuraavana nostimme hieman jokaisen esteen korkeutta, tällä kertaa hevoset joutuivat jo hieman hyppäämään ja ratsastajat keskittymään lähestymiseen sekä omaan olemiseen selässä hypyn aikana.

  Näiden ratojen jälkeen ratsukot saivat hetken hengähtää ja mennä vapaasti uralla. Järjestelimme Ellin kanssa hieman puomeja keskelle kenttää. Hyppäämisestä siirryimme harjoittelemaan tasapainoa. Jokainen ratsukko meni vuorollaan ravipuomeja, ratsastajat ilman ohjia ja kädet selän takana kevyessä istunnassa. Osalla oli ohjausvaikeuksia, mutta toisella yrittämällä ratsu meni jo suoraan puomien yli eikä lähtenyt omille teilleen. Ne jotka halusivat saivat vielä kokeilla samaa laukassa, pakko ei ollut.

  Viimeisenä otimme vielä pienen radan, jonka sai mennä oman harkinnan mukaan missä askellajissa halusi ja mistä suunnasta halusi. Tässä näimme monenlaisia ratkaisuja neljän esteen radalla ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Kehuimme Ellin kanssa esteryhmän osallistujia ja annoimme loppuun vielä pieniä kotitehtäviä.

  Osallistujat
  meea - Kaunon Nonparelli
  Meean ja Ellin alkulämmittely sujui ongelmitta eivätkä siirtymiset tuottaneet vaikeuksia. Elli olisi halunnut kovasti jo esteille, joita se kyttäsi kovasti. Kun ratsukko pääsi vihdoin hyppäämään oli Elli aikamoisilla kierroksilla. Meea sai tamman vielä hyvin estelle ravissa, mutta pienen hypyn jälkeen Elli yritti kovasti päästä laukkaamaan ja kohti muita esteitä. Reippaat pidätteet tekivät tehtävänsä ja Elli rauhoittui takaisin uralle. Rataa hypätessä Elli yritti mennä omaa reittiä ja painaa täysillä menemään, meaalla oli aika kova työ saada tamma takaisin ruotuun. Käskin ratsukon tekemään ympyröitä ja peruutuksia samalla kun muut menivät rataa. Uudella yrityksellä meea sai pidettyä Ellin paremmin avuilla ja pidätteet menivät hienosti läpi. Nostimme esteitä vielä toisen kerran ja Elli nautti kovasti hyppäämisestä. Sille esteet olivat helppoja kun pysyivät melko pieninä 50-70cm korkuisina.

  Tasapainoharjoituksessa Elli keskittyi heti alusta hienosti, se ravasi nätisti puomit ja meea sai kehuja istunnastaan. Tämä rohkea ratsukko meni puomit vielä laukassa ja onnistuivat loistavasti! Viimeisenä pienellä radalla itsenäisesti mennessään meea valitsi selkeästi haastavamman tien esteille ja pisti Ellin kuuntelemaan tarkasti apuja. Elli sai isot kehut kun se oli niin hienosti kuulolla. Kotitehtäväksi tälle ratsukolle annoimme lisää puomiharjoituksia, jos niiden avulla Elli keskittyisi paremmin kuuntelemaan pidätteitä radalla.

  Jonna - Kaunon Hiputti
  Ihanan suloinen Hiputti suoritti lämmittelyt hyvin rennoin ottein eikä tammaa tuntunut häiritsevän vaikka mukana oli monta sille ennestään tuntematonta hevosta. Rennosti se löntysti ympäriinsä käynnissä. Siirtymisissä sen olemus muuttui heti reippaammaksi vaikka ravissa sekä laukassa Hippu olikin melkoisen letkeä. Rauhallisesti jolkottelevaa tammaa oli mukava katsella, se vastasi pienimpiinkin apuihin ja näytti nauttivan menosta. Ensimmäisen ristikon Hippu hyppäsi kuin vastassa olisi ollut metrinen este. Isolla loikalla yli ja sen jälkeen hirveää vauhtia eteenpäin. Kipakkuus tulikin sitten esteiden myötä esiin ja Jonnalla olikin melkoisesti tekemistä Hipun kanssa kun ratsukko suoritti rataa. Hippu olisi halunnut juosta ja hyppiä kuin kenguru vaikka esteet olivat enemmänkin juosten ylitettäviä. Toisella kerralla esteiden korkeuden nostamisen jälkeen Hippu hieman rauhoittui kun se sai jo oikeasti hypätä. Silti esteet ylittyivät dramaattisella ylisuorittamisella ja Jonnalla oli kädet täynnä töitä Hipun kanssa. Pidätteitä lisää! Hippu kuunteli paremmin kolmannella kerralla.

  Puomiharjoituksessa Hippu oli ehdottomasti ryhmän kuuliaisin. Se olisi varmasti juossut suoraan puomeille, ylittänyt ne kiltisti keskeltä vaikka ratsastajana olisi ollut perunasäkki. Jonna pystyi sulkemaan silmänsä toisella ylittämisellä ja ratsukko sai hienosta suorituksesta kehuja ja ihailuja koko ryhmältä. Tässä oli oikein esimerkillinen suoritus! Hippu ja Jonna ylittivät puomit vielä laukassa, ilman käsiä ja Jonna uskalsi taas mennä silmät kiinni. Hippu kulki korvat hörössä ja kuuliaisena.

  Viimeisellä omatoimisella radalla Hippu ja Jonna menivät turvallisinta reittiä, pitkät ja loivat tiet ja esteet ylittyivät hienosti. Nyt ylidramaattinen hyppiminen oli muuttunut tasaisemmaksi ja Hippu kuunteli hienosti. Toisella kerralla nostimme vielä esteitä ja Hippu nautti suunnattomasti hyppäämisestä. Kotitehtäväksi annoimme tälle ratsukolle lisää pikkuruisten ratojen hyppäämistä ja vauhdin hallintaa.

  Calla - Kaunon Hamariina
  Callan ja Riinan alkuverryttely oli todella hidasta ja rauhallista. Riinaa sai herätellä useamman kerran ennen kuin se suostui tekemään ravisiirtymisiä eikä laukannostot oikein tupanneet onnistumaan. Annoin lopulta Callalle raipan ja saimme yhteisvoimin Riinan laukkaamaan. Tammalla oli nätti laukka, mutta se olisi kaivannut lisää ryhtiä ja energiaa. Ensimmäisellä ristikolla Riinaa ei oikein olisi kiinnostanut hyppääminen vaan se enemmänkin rynni esteen yli. Käskin Callan tekemään lisää siirtymisiä ja voltteja. Riinasta löytyi radalla paremmin vauhtia ja se suoritti pienet esteet hienosti. Kun korkeutta lisättiin alkoi Riina tekemään töitä tosissaan. Se hyppäsi hyvällä tyylillä vaikka ei ollut mitenkään erityisen ketterä. Tiet esteille olivat loivia ja rauhallisia, niihin olisi voinut ottaa vielä enemmän vauhtia, tilaa olisi ollut hyvin.

  Puomiharjoituksessa Riina suoriutui hyvin. Se tömisteli menemään tasaisen laiskasti ja Calla pystyi keskittymään tasapainoiluun tamman selässä. Toisella yrityksellä Calla sai lisätä vauhtia ja silti homma pysyi hyvin kasassa. Riina paineli menemään reipasta ravia suoraan puomien yli. Hieno tamma!

  Viimeisellä radalla Riinasta löytyi jo enemmän vauhtia ja esteet ylittyivät ketterämmin. Ratsukko valitsi turvalliset loivat tiet esteille. Toisella kerralla hieman nostetut esteet menivät hienosti eikä Riinaa tarvinnut ajaa eteenpäin vaan se meni jo omalla moottorilla eteenpäin ja Calla sai keskittyä ratsastamaan esteelle jo pikkuisen tiukempia teitä. Kotitehtäväksi ratsukko sai laukannostoja ja harjoitella enemmän laukkatyöskentelyä niin esteillä kuin sileällä.

  Uppe - Kaunon Sammeli
  Valmennuksen ainoa orivahvistus Sasu oli koko porukan vauhdikkain ratsu. Se aloitti valmennuksen tekemällä omituisia loikkia ja esittelemällä pientä rodeonpoikasta. Rauhallinen ja vakaa Uppe sen satulassa sai kuitenkin orin rauhoittumaan nopeasti. Ori jouduttiin pitämään osan aikaa hieman kauempana tammalaumasta, mutta pian se tottui ympärillä pyöriviin tammoihin (joita ei muuten kiinnostanut orin toilailut yhtään). Siirtymiset sujuivat parilla yrittämisellä ja Sasu teki työtä käskettyä. Ensimmäisellä ristikolla Sasu rynni eteenpäin niin kovaa vauhtia, että Uppe meinasi horjahtaa satulasta alas. Käskin ottamaan ristikon heti uudestaan ja keskittymään pidätteisiin. Sasu hyppäsi ristikon jo nätimmin ja Uppe sai jäädä uran sisäpuolelle tekemään orin kanssa pysähdyksiä hetkeksi.

  Radalla Sasulla oli niin paljon vauhtia, että se olisi voinut vain juosta helposti esteiden yli. Uppe sai pidätteet kuitenkin jo paremmin läpi ja toisella yrityksellä esteet ylittyivät maltillisemmin. Kolmannella kerralla nostimme korkeutta ja Sasu pääsi loistamaan hypyillään. Silti esteet olivat naurettavan pieniä orille. Se hyppäsi kuitenkin korvat hörössä ja kuuliaisena.

  Puomiharjoituksessa Sasu yritti lähteä omille teilleen eikä se jaksanut kuunnella yhtään ratsastajan apuja kun kerran ohjat päästettiin irti. Orin mielestä tämä tarkoitti vapautta valita ihan omat reitit. Kokeilimme lopulta harjoitusta taluttamalla. Uppe sai keskittyä tasapainottelemaan ja Elli juoksi Sasun vierellä juoksutusohjan kanssa. Ori vähän ihmetteli mitäs tämä tällainen pelleily on, mutta ravasi kiltisti puomien yli.

  Omatoimisella radalla Uppe ja Sasu tekivät selkeästi nopeusennätyksen ja loikkivat esteet niin nopeilla ja tiukoilla teillä, ettei kukaan muu ryhmässä olisi pystynyt samaan. Kun estekorkeutta vielä nostettiin teki ratsukko samat tiukat tiet ja suoriutui esteistä hienosti! Upea ratsukko! Harmi ettei tällä kertaa voitu hypätä korkeampia, mutta toisaalta Sasulle tekisi hyvää muutenkin keskittyä enemmän kuunteluun eikä vain hyppäämiseen. Kotitehtävänä tämä ratsukko saisi tehdä enemmän töitä sileällä ja keskittyä esimerkiksi siirtymisiin.

  Viveka - Kaunon Jalopähkinä (pieniä esteitä)
  Viveka ja Jarna aloittivat valmennuksen pienellä tahtojen taistelulla. Jarnan mielestä olisi voinut aivan hyvin vaan painella ravissa pitkin ja poikin kenttää, mutta Viveka yritti saada tamman kulkemaan käynnissä uraa pitkin. Jarna suostui tähän vasta pitkällisen neuvottelun jälkeen. Kovapäinen tamma teki siirtymiset korvat luimussa, mutta totteli kuitenkin ratsastajaa. Jarnan mielestä laukannostot käynnistä tarvitsivat räjähtävää voimaa ja tamma sinkosi ensimmäisellä nostolla keskelle kenttää riepottaen ratsastajaa mihin sattuu. Toisella yrityksellä Viveka varautui paremmin ja sai tamman pysymään uralla halutussa askellajissa. Ratsukko sai tehdä pysähtymisiä ennen ensimmäistä ristikkoa. Jarna alkoi olla taas paremmin kuulolla ja estettä lähestyessään se kuunteli tarkasti Vivekan apuja. Pieni ristikko hypättiin isolla loikalla ja uralle palattuaan tamma sai paljon kehuja.

  Radan Jarna suoritti nätisti ja keskittyi paremmin Vivekan apuihin kuin aikaisemmin. Tamma hyppäsi toisella kerralla vielä hienommin. Ratsukko sai mennä radan vielä kolmannen kerran ja Jarna todisti osaavansa olla hillitympi. Se lähestyi jokaisen esteen rauhallisesti ja kuunteli tarkkaavaisesti.

  Puomitehtävä tuotti pieniä vaikeuksi Vivekalle ja Jarnalle. Tamma kuunteli kyllä, mutta olisi halunnut painella omille teilleen kun suun puolella ei ollutkaan ohjausta. Toisella yrityksellä Viveka ratsasti jo paremmin painolla ja Jarna meni suoraan puomien yli eikä lähtenyt omille teilleen. Ratsukko ylitti puomit vielä laukassa ja onnistui tehtävässä odotettua paremmin.

  Omatoimisella radalla Viveka valitsi melko tiukat linjat esteille ja Jarna teki mitä käskettiin. Ratsukko ylitti jokaisen esteen puhtaasti ja hyvällä tyylillä. Toisella kerralla tiet olivat vielä tiukemmat ja Jarna paineli hirmuista vauhtia radan läpi. Yksi puomi putosi, mutta muutoin korkeampi rata meni hienosti. Ratsukko sai kotitehtäväksi tehdä enemmän töitä pelkillä painoavuilla.

  Ilmoittautua saa 8.3. asti. • Ryhmä 2
  meea - Kaunon Nonparelli

  Voin samantein kirjoitella hieman lisää tamman estepuolesta, jos tuo pelkkä reipas ei riitä 😀 • Ryhmä 1
  reibili - Kaunon Marianne

  kiitokset 🙂


 • Esteratsastajat

  Ryhmä 1
  Jannica - Kaunon Kaarle

  Kaarle ei vielä paljoa osaa, mutta eiköhän se perusratsastettunakin siellä mukana keiku 😄

  //EDIT. Luonnetta pidennetty ^^


 • Suomenhevoskasvattajat

  Papukaijamerkki kivalle kasvattajalle 😚

  Ryhmä 1
  Crimis - Kaunon Mielivalta • Ryhmä 2
  Jonna - Kaunon Hiputti

  Kiitos 😊 • Ryhmä 1
  Ilona - Kaunon Ruusunmarj

  Päästetään Marukin nyt jo siitosuralle siirryttyään välillä maailmallekin! 🤗


 • Raviharrastajat

  Venla vois käydä ihastuttamassa kasvattajaansa paksun talvivatsansa kanssa 😛
  Ryhmä 1.
  Hilla - Kaunon Venla • Ryhmä 1
  Tinsu - Kaunon Marrasleidi

  Olipahan valinnanvaikeus, mutta Martan kanssa tullaan mielellään ❤ • Ryhmä 2
  Kaunon Hamariina

  Kiitos ❤


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ykkösryhmä täynnä ja yksi ylimääräinenkin mukana kun en raaskinut jättää ulos ryhmästä 😄 Estevalmennukseen mahtuu vielä. • Ryhmä 2
  Uppe - Kaunon Sammeli

  Kiitos paljon! 🙂


 • Raviharrastajat

  Ryhmä 2 (pieniä esteitä)
  Viveka - Kaunon Jalopähkinä

  Kiitos 💕 • Me osallistuttiin Ellin kanssa ryhmään 2, mutta olet laittanut meidät ryhmään 1 😄


 • Suomenhevoskasvattajat

  @meea hups, korjaan myöhemmin kun oon koneen ääressä. 😅


 • Suomenhevoskasvattajat

  Vielä yksi mahtuu esteryhmään 😛


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kouluryhmän kommentit tulleet! 🐎 Huomenna yritän saada esteryhmänkin valmennuksen sekä kommentit tänne! 😛


 • Esteratsastajat

  Kiitos paljon 🤗 lisäilen Kaarlelle tämän heti ❤


 • Suomenhevoskasvattajat

  Unohdin sähköpostissa aikaisemmin sanoa, mutta Kaunon Wissi muuten puuttuu kasvattilistalta 🙂


 • Suomenhevoskasvattajat

  @hapero kasvattilista ei ole yhtään ajantasalla. Täytyisi ottaa se pian päivitettäväksi mutten ole yhtään jaksanut 😅


 

11
Online

1.0k
Users

13.7k
Topics

261.6k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.