VRL:on kehityskeskustelu • Oletteko valmiit luopumaan tulosarkistosta?
  – Ehdottomasti! Tulosarkistolla ei minun mielestä ole mitään virkaa, koska porukka katsoo kutsuista ne sijoittuneet. Kilpailuita järjestetään sen verran aktiivisesti, että jos sieltä nyt joku kolmen rypäs jää roikkumaan ilman tuloksia, maailma ei siihen kaadu. Porrastetuissa taas vähän eri, ne olisi kuitenkin super saada pelastettua mutta jos ei voi, ei elämäni siihen kaatuisi 😄

  Oletteko valmiit luopumaan tarkastus/hyväksyntäjonoista?
  – Kyllä, jos tietoja mitä itse naputtelet pystyy kohtalaisen laajasti muokkaamaan. Esimerkiksi nytkin on minulla tuessa odottamassa viesti, kun oli kolmen kilpailun anomuksesta jäänyt puuttumaan kaksoispiste ja kutsujen osoitteet eivät toimi. Eli jotenkin täytyisi saada asioita itse korjattua, ettei tarvitse aina jotain muuta pyytää apuun. Vaikka sitten poistamalla kutsu ja tehtyä uudestaan.

  Oletteko valmiit luopumaan statistiikoista rekisterisivulla (ne ei toimi kunnolla muutenkaan).
  – Kyllä, niillä ei ole tehnyt mitään

  Oletteko valmiit unohtamaan seura-, talli-, ja kasvinimirekisterit?
  – Talli/kasvattajanimi rekisteri olisi hyvä säilyttää, mutta tämänkin varmasti saisi tehtyä VRL:n ulkopuolelle muutamien ihmisten toimesta, joten voisihan ne unohtaa…

  Ja oletteko valmiit unohtamaan öö oikeastaan kaiken muun paitsi hevosrekisterin ja kilpailemisen? Porrastetut saatetaan voida säästää.
  – Itselle tärkeitä ovat VRL-tunnus, VH-tunnus, kummatkin kilpailumuodot eli kilpailukalenteri (sija/porr), profiilisivulla nähtävillä olevat omat hevoset (miksei ne kasvatitkin) ja niiden sivulla perustiedot mitkä nytkin sekä jälkeläiset & sukutaulu.


  Marsupienen viestistä sain ainakin itse pienen toivonkipinän, että ei tämä harrastus ehkä sittenkään kuole, koska todellakin kevyempi VRL kuulostaa aivan super hyvältä! Kuten sanottu, tällä hetkellä kaikki on liikaa “kiinni”, ettei tietoja pääse muokkaamaan niin paljon kun on tarvis, jos sattuu virheitä esim juuri kilpailuita anottaessa. Jos todella tulisi karuksen tyylinen kilpailumuoto sijoituksille, olisin ehkä tooodella happy, koska kilpailuihin osallistuminen helpottuisi todella suuresti! Miten käytännössä kilpailun arpominen tapahtuisi? Arvotaan kuitenkin ihan samalla tavalla kuin nykyisin, vai tuleeko siihen joku “nappi” mutta tulokset ei silti lähtisi mihinkään eteenpäin vaan ne jäisi sivuille ja sillä hyvä? 😄

  Itse olen valmis auttamaan maksussa oman osani, kun vain saadaan jonkinlainen ratkaisu, miten VRL:n kanssa tulee vielä tapahtumaan. Voisin hyvin hurauttaa Hervantaan (äitini asuu hervannassa) viettämään iltaa tämän aiheen parissa mutta koska en meinaa edes perus ulkoasua tehdä alusta lähtien niin tiedä sitten, kuinka paljon minusta olisi hyötyä ^^’

  Mutta joo, ehdottomasti paljon kevyempi VRL olisi oikea ratkaisu, tulevaa ajatellen 🙂 • @kati no eikö se lähemmäs 15 vuotta, jolta ajalta niitä hevosia ainakin on rekisterissä, ole tarpeeksi arvokasta säilytettäväksi? Sen lisäksi vanhempia, rekisteröityjä hevosia? VH-profiili on ison osan vanhoja hevosia viimeinen sivu virtuaalimaailmassa. • @marsupieni tää kuulostaa musta ihan sika hyvältä!
  Itse olen valmis tulemaan tampereelle ja suunnittelemaan sivuston ulkoasua ja responsiivisuutta jotta toimisi hyvin myös mobiilissa.
  Opiskelen lahdessa graafista suunnittelua ja hallitsen html ja css • Elkää nyt vielä innostuko, tarviin sen testipalvelimen nyt ihan eka ;D

  @miivi

  @miivi said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  @kati no eikö se lähemmäs 15 vuotta, jolta ajalta niitä hevosia ainakin on rekisterissä, ole tarpeeksi arvokasta säilytettäväksi?

  Mulle (vaikken edes enää juur harrasta), hevosten tietojen säilyminen on tärkeä motivaattori, joten vanhat kyllä siirretään tavalla tai toisella, jos mukaan lähden.

  @sorel said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  Itse olen valmis auttamaan maksussa oman osani, kun vain saadaan jonkinlainen ratkaisu, miten VRL:n kanssa tulee vielä tapahtumaan. Voisin hyvin hurauttaa Hervantaan (äitini asuu hervannassa) viettämään iltaa tämän aiheen parissa mutta koska en meinaa edes perus ulkoasua tehdä alusta lähtien niin tiedä sitten, kuinka paljon minusta olisi hyötyä ^^’

  Koodausavun lisäksi tosiaan tarpeeseen tulee testaus, tekstien kirjoitus ja ylipäänsä ideoiden pallottelu, sekä erinäisten exceleiden säätäminen, tai vaikka teen/kahvin/viinin tarjoileminen koodareille 😄 • @Marsupieni vei paljolti sanat suustani. Palvelinmaksu on naurettavan iso, VRL:ssä on paljon turhia toimintoja ja kanta paisuu pikku hiljaa ihan mahdottomaksi ja on täynnä turhaa shaibaa.

  Kyseenalaistan myös esimerkiksi porrastettujen “APIn” ainakin nykyisessä muodossaan. Paljonkohan se vie kaistaa kun kymmenien ellei satojen harrastajien epäammattimaisesti koodatut sivut tekevät pyyntöjä/latauksia VRLn palvelimelle :D?

  Mä mielelläni kannan jonkinlaisen korteni kekoon VRLn hyväksi. Eniten kiinnostaisi koodaus, mutta en ole kohta enää manselainen ja yksin koodaaminen ei oo kivaa - parasta olis koodata kimpassa ja Marsupienen herwood VRL-koodilanit olis ihan muksa juttu. Ehkä mun pitäis koittaa mahduttaa vähän herwood aikaa tulevana syksynä kun palaan aina helsingistä viikonlopuksi kotio haha.

  Hepparekisterin säilyminen on mun mielestä myös tärkeää. Täydellisiä kisatuloksia ei sen sijaan tarvitse kukaan mihinkään, niiden sijaan panostaisin esimerkiksi statistiikan keräämiseen ja arvontakoneeseen. Kisatulokset voi ihan hyvin säilyä sen määrittelemättömän ajan kisajärjestäjän sivulla, turha niitä vielä VRLn kantaan säilöä. VRLn sivuille voisi tyrkätä osallistujat, se arpoisi tulokset ja tallentaisi samalla sijottuneille hevosille tiedon sijoituksesta ja esim rankingpisteet (tai porrastettujen ollessa mukana, ominaisuuspisteet). Ihan parastahan olisi Karuksen tapainen automatisoitu kisajärjestelmä, jossa hepat saisi vaikka VRLssä yhellä napilla lisättyä kisoihin tms ja kisat ajettaisiin aina yöllä. Tyhjentävät tulokset voisivat tässä tapauksessa säilyä vaikka 2kk?

  Samaan aikaan mulla on vähän ristiriitaset fiilikset kun kehittelen edelleen takavasemmalla RMP:tä, mutta ehkä voisin kantaa korteni kekoon ennemmin VRLn puolesta ja kehittää/siirtää sinne vaikka suunnittelemani varsageneraattorit, arvostelusysteemit ja automatisoidut kisat yms.

  edit// Isoimman muutoksen saisi aikaan asenteita muuttamalla. Jos laatuarvostelupalkintoon ei vaadittaisi isoja sijoitusmääriä ja jos kutsuryppäiden järjestäminen kiellettäisiin, niin kisadatan määrää saataisiin suitsittua. Vähemmän kisoja = vähemmän dataa = vähemmän sijoituksia => erilaiset standardit “hyvälle kisahevoselle”.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Olen pitkälti samoilla linjoilla Sorelin vastausten kanssa. Mulle liiton kannalta tärkein asia on nimenomaan hevosten rekisterisivut ja VRL-tunnukset. Porrastetut sekä tallirekisteri (ja ehkä kasvatusnimirekisteri) on myös kivoja, mutta niistä olen tarvittaessa valmis luopumaan.

  Lisäksi voin tarjota ei-koodauksellista apua, jos on tarvis 🙂 Periaatteessa voisin auttaa myös koodauksessa, mutten mitään kovin kummallista osaa, joten olisin varmaan enemmän haitaksi kuin hyödyksi 😅 • Vaikka itse olen nyt ihan virallisesti virtuaaliharrastusta lopettamassa, niin kyllä tuo karsittu VRL (eli hevosrekisteri + kisat) olisi ihan riittävä systeemi saman katon alla. Tietysti ideaali olisi jos kaikki VRL:n nimen alla edes periaatteessa kulkeva (kuten jaokset, laatuarvostelut, kantakirjat) saataisiin joskus saman katon alle – sehän on ollut sen 10 vuotta tavoitteena, mutta hienostihan nuo pyörii noinkin… Oikeastaan ainoa harmistus noissa on sen, että jokaisen lafkan osoitteet, mailit ym. on pakko muistaa ulkoa tai olla jossain ylhäällä + säännöt saattaa ajoittain poiketa toisistaan, mutta nää on niin pienia juttuja ja niihin on jo totuttu. • @cannabia ne kaikki mestat vois vihdoin linkata uuden VRL sivuille 🙂 • Jos marsun ideaa lähdetään viemään eteenpäin, voisin olla avuksi koodauksessa projektiluontoisesti. Oma harrastukseni on niin on-off -tilassa tällä hetkellä, että ylläpito- ja jatkokehitysvastuuta en halua ottaa. Tietokanta- ja SQL-osaaminen on suht hyvällä tasolla ja PHP onnistuu myös, mutta koodin laadusta ei ole takeita 😄 Kai sitä joku viikonloppu pääsis Hervantaankin.

  Nyky-VRL ei ole mielestäni palvelinmaksun arvoinen ja täällä onkin tullut hyviä pointteja miksi. Oma harrastus on jo vuosia vähän väkisin pyörinyt siellä mukana, koska VRL on niin vahvasti kaikkien systeemien keskiössä. Tää harrastus on niin pitkään pyörinyt samanlaisena VRL:n ympärillä, että jonkinlainen muutos tekisi hyvää 😄 • Mä saatan saada tota mun koodariheppua tungettua ties minne, se on noitten tietokantojen ja php:n kanssa paininut bähän enemmänkin työnsä puolesta. Mutta sitten tarvitaan englantia. :'D

  Minä hänestä vinkkasin yhdistykselle jo aiemmin, mutta siitä ei tullut mitään.

  Syynähän tuon maksun suuruudelle on todnäk tuo dedikoitu servu, virtuaaliservuille kun mennään niin tila on halpaa. Toki, sitä pitäisi uudelleen koodata ja vääntää, mutta niinhän tuossa nyt on.

  Mua kinnostais olla kärpäsenä katossa jos uutta aletaan vääntämään, minkälaista servun nurkkaa @Marsupieni halajaa? Voisin siis ihan yhteisen hyvän puolesta järjestää mukavan nurkan missä testata. • Oletteko valmiit luopumaan tulosarkistosta?

  • Kyllä. En ole sitä aiemminkaan tarvinnut, enkä koe sitä tarvivani tulevaisuudessakaan (ellei kisojen järjestäjät ala poistamaan kutsuja tyyliin kk tuloksien tulon jälkeen 😄 )

  Oletteko valmiit luopumaan tarkastus/hyväksyntäjonoista?

  • Tässä komppaan Sorelia.

  Oletteko valmiit luopumaan statistiikoista rekisterisivulla (ne ei toimi kunnolla muutenkaan).

  • Kyllä. Samasta syystä, kuin tulosarkistostakin.

  Oletteko valmiit unohtamaan seura-, talli-, ja kasvinimirekisterit?

  • Periaatteessa en. Tai no seurat voisin unohtaa, en nytkään ole edes ajatellut mihin seuraan kuulun jne, kun ei se pakollista kuitenkaan ole. Talli- ja kasvinimirekisteri ois kuitenkin oikein mukava sen puolesta, että saa helposti tarkistettua olemassa olevat ja rekisteröidyt nimet ja näin ei syntyisi päällekkäisyyksiä.

  Ja oletteko valmiit unohtamaan öö oikeastaan kaiken muun paitsi hevosrekisterin ja kilpailemisen? Porrastetut saatetaan voida säästää.

  • Porrastettuja en itse periaatteessa kaipaa, mutta tiedän monen harrastajan niissä kilpailevan, joten sen puolesta toivoisin niiden säilyvän. Hevosrekisterin ja kilpailemisen lisäksi talli- ja kasvinimirekisteri ois jees, mutta oikein muuta en sitten koekaan kaipaavani em. neljän asian lisäksi 🙂

  Kevyempi VRL olisi vallan mainio ratkaisu ja ihanaa, että nyt vihdoin on jonkinlaisia ajatuksia siitä saatu ja jopa mahdollisuuksia siitä, että se voisikin toteutua. Musta ei valitettavasti pohjoisen päästä ole mitään hyötyä (enkä mä kyllä osaa edes tehdä mitään) muuten, kuin rahallisesti! Jos en useammalla kympillä, niin eiköhän tuota aina jostain kaiveta edes kaksi. Kesän jälkeen mahdollisesti enemmänkin riippuen työllistymisestä 😄 • @meiju-k said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  Mä saatan saada tota mun koodariheppua tungettua ties minne, se on noitten tietokantojen ja php:n kanssa paininut bähän enemmänkin työnsä puolesta. Mutta sitten tarvitaan englantia. :'D

  Englanti ei ole ongelma 🙂

  Servun nurkan speksit olisi kutakuinkin seuraavat:

  • pari gigaa tilaa
  • uusimmat mysql ja php asennettuna
  • FTP
  • alidomain (tai no, varmaan IP-pohjaisella osoitteellakin elää testausvaiheessa)
  • SSH-yhteys olisi plussaa (haluan ajaa esim. vanhan VRL:n tauluja sisään komentoriviltä, koska PHPmyadmin ei kestä isompia tiedostoja)

  Mitään vaatimuksia tehoille tai kaistalle en aseta, koska testaamassa tuota on kuitenkin vain kourallinen tyyppejä kerralla. • @marsupieni Kaik noi löytyy, heitä viestiä? • Jos jossain vaiheessa testaajaa tarttetaan, niin mua voi nykäistä hiasta. Koodaustaitojakin löytyy juurikin PHP ja SQL saralta, mutta aika tällä hetkellä niin kortilla, että en vielä koodausapua uskalla luvata. • Koodeja tuskin osaan mutta jos testaajaa tarvitaan niin myös minulle voi viestiä laittaa. Ja jos tulee Tampereen herwoodiin koodi-iltaa, niin jos vain pääsen niin voisin myös osallistua (vaikken usko että minusta mitään hyötyä on) mutta siinä samalla voisi ehkä itsekin jotain oppia 😄 • Tarjoudunpa minäkin tänne nyt potentiaaliseksi koodausavuksi (sillä varauksella että sattuu olemaan sopivasti aikaa). En hirveästi ole php:llä mitään isompaa väsäillyt mutta muuten sen verran koodaillut että kielen ei pitäisi olla iso ongelma. • Millaiselle koodausavulle olisi tarvetta? Mitä kieliä pitäisi olla hallussa?

  Entinen harrastaja ja nykyinen IT-opiskelija eksyi nyt selvästi tänne oikeaan aikaan! • Koodaustukea musta ei valitettavasti saa, mutta itselläni vrl toiminnoista kisakalenteri, hevosrekisteri ja kasvattinimi on ne tärkeimmät ja aika must harrastuksen osalta. Tai no tuosta kasvattinimestä siis, että näkee kasvattinimen alla rekisteröidyt hevoset = pysyy kärryillä kasvattamastaan hevosmäärästä, jos syystä x unohtuu joku omille listoille lisätä.

  Ennenhän jokaisen jaoksen kisat olivat jaoksen omilla sivuilla, tai ainakin silloin kun olen itse ekat alaiset kisannut ehkä 2010-2011 välimaastossa? Jos kisakalenteria ei saada mukaan niin mikseipä tähänkin voitaisi palata?


 • Kenttäratsastajat

  @Oona, koska kisojen päivittäminen manuaalisesti oli TUSKAA. Nimim. KERJ-kalenterissa VRL:n tauon aikana 😅 • Itse olen valmis tulemaan Hervantaan vaikka kahvinkeittäjäksi ja ideoiden pallottelijaksi, jos tarvetta on. Koodiosaamista itseltä kun ei löydy, niin siihen ei musta valitettavasti apua saa, tosin inokkaita koodareita täällä nyt tuntui aika hyvin olevankin 😄

  Oletteko valmiit luopumaan tulosarkistosta?
  Omasta puolesta tulosarkisto joutaa pois. Toki olisiko porrastettujen osalta ne pakko säilyttää? Ellei ole jotain kikka kolmosia, joilla ominaisuuspisteet saadaan säilytettyä.

  Oletteko valmiit luopumaan tarkastus/hyväksyntäjonoista?
  Hyväksyntäjonoilla ei varsinaisesti ole tarvetta, kunhan tietoja pystyy myöhemmin muokkaamaan laajemmin kuin nykyisellään. Kunhan siellä nyt joku trollien siivous työkalu on jollakin porukalla käytössä. Uskon, että porukka on jo sen verran fiksua, että ns. sisäisellä valvonnalla ja toisten auttamaisella ja ohjaamisella saadaan kyllä kaikki tarvittava löytymään esim. kisakutsusiat ja hevosten sivuilta, vaikka kaikkea ei tarvitsisikaan hyväksyä erikseen.

  Oletteko valmiit luopumaan statistiikoista rekisterisivulla (ne ei toimi kunnolla muutenkaan).
  Joutaa romukoppaan

  Oletteko valmiit unohtamaan seura-, talli-, ja kasvinimirekisterit?
  Erityisesti kasvattajanimirekisteri olisi hyvä säilyttää. Ihan jo päällekäisyyksien estämisen takia. Sieltä on helppo tarkastaa, onko se itselle kaavailtu nimi jo jossakin käytössä. Ja onhan itsellekin kiva, kun kaikki rekisteröidyt kasvatit löytyy yhdestä paikasta. Tallirekisteri olisi myös ihan kiva säilyttää, ihan jo sen kannalta, jos porrastetut saadaan säilytettyä (ja jos porrastettujen kisalistan tyyppinen ominaisuus saadaan säilytettyä, on ihan älyttömän kätevä)

  Ja oletteko valmiit unohtamaan öö oikeastaan kaiken muun paitsi hevosrekisterin ja kilpailemisen? Porrastetut saatetaan voida säästää.
  Itselle tärkeimmät lienee hevos- ja kasvattajanimirekisteri, kisakalenteri ja porrastetut kilpailut. Hevosten profiilissa riittää oikein hyvin nykyiseen tapaan ilmoitetut perustiedot, jälkeläiset ja sukutaulu, sekä porrastettujen ominaisuuspisteet. NJ sertien kertyminen profiiliin on myös älyttömän kätevää 🤔 Muu on sitten toissijaista tai yhden tekevää oman harrastamisen kannalta


 

11
Online

932
Users

12.3k
Topics

228.3k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.