VRL:on kehityskeskustelu • @mirkku Emmä nää mitää järkeä tossa sun logiikassa. Parempi kun ei väännetä aiheesta kun selkeästi et tahdo ymmärtää mitä mä tarkotan.

  Porrastetuthan menetettäis jos VRL tuollaisenaan kaadetaan eikä kukaan ole koodaamassa uusia vastaavia. • @Kati Jos et itse porrastetun kaltaista toimintaa tarvitse, niin good for you. Mutta täällä on useita jotka niitä harrastavat. Tietotekninen fakta on kuitenkin se, että tälläkin harrastaja määrällä pelkkä hevostietokantaa pyörittävä palvelinkin tulisi maksamaan satasia + koodaukset päälle. • @mirkku laatikset ei vaadi, että sijoituksissa on linkki kutsusivulle, joten vaikka järjestäjä poistaisi sivut 6kk päästä ei sillä olisi mitään merkitystä toimiiko kutsun linkki vai ei. eli basically perusharrastamiseen ei tarvitse niitä itse kutsusivuja yhtään mihinkään enää sen jälkeen kun sieltä on sijat ottanu omalle hepalleen talteen. • @leahiiii Oon laatuarvostelussa tuomaroimassa vanhempien pisteitä, joten tämä kyllä tiedossa. • @mirkku en tiennyt tätä, joten pahoittelut jos jostain syystä sitten loukkasin edellisellä kommentillani 😳 • Multa löytyis vapaaehtoinen koodaaja, mutta sitä varten tarvittais selkeät rakenteet ja ohjeet tekemiseen. Englanniksi tosin, kun tuo mokoma ei vielä ole oppinut suomea puhumaan Miinan ja Manun puuhakirjasta huolimatta.

  Tykkään kattojärjestöstä. Se auttaa palaamaan harrastukseen pitkänkin tauon jälkeen. Porrastetut tuo sitä fiilistä, että hevonen kehittyy. Itsellä niiden mukaantulo teki kaikesta aivan älyttömän päheetä, helppoa.

  Netistä löytyvä sukurekisteri on mahtava. Hevosrekisteri on mahtava. Itse ainakin pidän kirjaa hevosistani juurikin hevosrekisterin kautta.

  Joten minä haluaisin että pysyy. Pistän myös kolehtiin rahaa ja tuon vaikka koodarinkin kehiin. Muttakun sitten päästään taas siihen, että pitäis alkaa tekemään. Ja kuitenkin pitäis servut maksaa. Että sillee.

  // okei, vapaaehtoinen koodari on vähän huono termi, kun ei tuo nyt välttämättä ihan ilmaseksi tee sitä. mutta edes hinnna arvioimiseenkin tarttis aika pirun tarkat speksit. • Laskun tiedot esiin, niin kukin voi suoraan maksaa oman osuutensa lafkan tilille. Toki tämä tarkoittaa sitä, että jonkun tulisi suunnilleen reaaliajassa olla selvillä, että kuka on maksanut ja paljonko, jottei summa kerrasta ylipauku.

  Minä esimerkiksi maksan mieluusti osani, vaikka uskoisin harrastukseni selviävän ilmankin. Kyllä VRL:ssä on sen verran hyvää ja itsellenikin tarpeellista, että maksaisin mieluusti jonkin verran, jotta saataisi taas vuosi armon aikaa 😄 Sitähän se on.


 • Kenttäratsastajat

  @Meiju-K oletko koodarillesi esitellyt VRL:n nykyistä muotoa? Uskon, että valtaosa haluaa säilyttää kilpailut (ml. porrastetut) ja hevoset melkeinpä sellaisenaan, mutta tulostenlähetykseen helpotusta. En tiedä onko VRL-tunnukset nykyisellään enää järkeviä, toimisiko paremmin jos jokainen rekisteröisi itse itsensä kuten mille tahansa sivustolle. Jonkinnäköiset yksilöidyt tunnukset kai tarvitaan jo hevosrekisteriim (minä ainakin haluan pystyä näkemään ja kontrolloimaan omia hevosiani) ja kisoihin.

  Olen samaa mieltä sen suhteen mitä joku aiempi sanoi, että VRL:n sisäiset myyntitoiminnot jne ovat turhia kun kauppa tapahtuu kutenkin muualla. Tallirekisteriä tarvitaan kilpailuihin, kasvattajanimen rekisteröintiin ja siten kasvatukseen, ellei jengi halua hylätä VRL:n tallirekisteriä ja kasvattilistausta, jolloin kasvattajaliite jää pitkälti ainoaksi merkinnäksi kasvattajasta. Silloin profiilin tiedoista lähtisi kotitalli ja kasvattaja, mikäli talli. Yksittäisen VRL-tunnuksen sinne kuitenkin saisi.

  Imo tallirekisterin voisi unohtaa. Miksi kilpailujen järjestämistä rajoitetaan järjestyspaikalla? Eikö kisoja voisi järjestää vain henkilönä? Tallirekisterikin on kuitenkin jo rikki, kaikki vanhemmat tallit on mukamas rekisteriöty 1970, joten siinä mielessä se ei paljoa virtuaalimaailman historiaakaan säilytä.

  Hevosrekisteri, porrastetut, automatisoitu kilpailukalenteri ja parempi tuloshyväksyntä? Itse en osaa sen tarkemmin huudella speksejä, ehkä @Timberwolf osaisi riippuen haluaako enää osallistua liiton asioihin 😅😅 Toki uudelleenkoodaamisessakin on isona kysymyksenä se, halutaanko tiedot vanhoista tietokannoista mukaan vai aloittaa puhtaalta pöydältä, mikä tarkoittaisi uusia VRL-tunnuksia ja VH-tunnuksia eli hurjaa rekisteriryntäystä alkuunsa. Tosin en sitten osaa sanoa onko tietojen poiminta vanhasta tietokannasta kuinka raskasta?

  Anyway, tl;dr JOS nyt vaikka Meijun tyyppi haluaisi tarttua haasteeseen ja harrastajien hyväksymää summaa vastaan koodata uutta versiota: tallirekisteri veks: kilpailujen järjestäminen ja kasvattaminen ns. yksityishenkilönä, järjestyspaikat ja tallipaikat jne voi sitten halutessaan mainita kisojen/hevosten sivuilla. Siinä jo kevenee jonkin verran liiton kokonaispaino.


 • Virtuaalikoirat

  Noh, siis. Emmä hirveesti osaa sanoa, kun ei noista VRL:n kävijöistä taida olla mitään oikeaa statistiikkaa.

  marsupieni said in VRL:n taakse yhdistys: PERUSTAMISKOKOUS:
  OCN009 on tarjouspyynnön mukaan toimitettu dedikoitu palvelin

  Prosessori: AMD 3100+
  Keskusmuisti: 512 Mt DDR2
  Kiintolevy(t): 1 x 160 Gt
  Verkkoliitäntä: 100 Mbps (2000 Gt liikenne / kk)
  Varmuuskopiointi: Ei tilattua varmuuskopiointia. Varmuuskopiointi on
  asiakkaan omalla vastuulla.

  Laskutuskausi 12 kk. Voimassaoleva hinta 284,67 € / 12 kk, ALV 0%
  (vuosittainen indeksikorotus on voimassaolevassa hinnassa mukana).

  Turrilafoorumin kokonaispaino on vajaat 3 GB, josta tietokantaa on 1,9 GB. Muistaakseni VRL:n kanta oli siinä 3 GB luokkaa. Turrilan webhotelli maksaa joku 60 e/v ja siellä on yhteensä 10 GB tilaa ja rajaton kaista. Bottiliikenne mukaanluettuna Turrilalla kuluu kaistaa noin 6 GB/kk. Toki palveluntarjoajaa aina harmittaa, kun foorumi tekee varmuuskopioita, mutta pienellä optimoinnilla palveluntarjoajakin on lakannut ahdistelemasta. Webhotellin statistiikka väittää, että RAMia olisi 512MB. Nykyään inasen kalliimmalla paketilla taitaa saada 768MB. Maksimi samanaikaisten kävijöiden määrä on 50 kpl. Aiempi palvelin Turrilalla maksoi myöskin sen kolmisensataa vuodessa.

  Sanoisin, että ei siinä nyt paljoa häviä, jos kokeilisi siirtää VRL:n jollekin ~100 e/v maksavalle webhotellille. Kehitys kehittyy jne. Suurin haitta lienee mahdolliset downtimet, jos joku vaikka avaa 230 VRL:n välilehteä selaimeen tai siellä sivuilla muuten vaan sattuu pyörimään ihan pipona väkeä samaan aikaan. Mut paha näitä on sanoa, kun sitä todellista statistiikkaa ja vierailijamäärää ei taida olla tiedossa.


 • Esteratsastajat

  Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä, että myös uuden VRL:n ylläpito maksaisi rahaa. Kyse on enemmänkin ehkä siitä, että moni ei halua maksaa suurta summaa sivustosta, joka on selkeästi nähnyt parhaat päivänsä. Nykyinen systeemi kuulemma pohjautuu purkkakoodiin (joka luultavasti vie tilaa), ja mukana on lisäksi ihan älyttömästi turhaa dataa. Tällä hetkellä harrastajia on huomattavasti vähemmän kuin aikoinaan, Keskustassa näyttäisi olevan noin 850 käyttäjää. Villi veikkaukseni on, että uutta käyttäjäryntäystä tuskin tulee…

  Mielestäni yksi nykyisen VRL:n suurin ongelma on se, että niin moni toiminto on hyväksynnän takana ja sääntöjä on aivan liikaa. Olen käyttänyt paljon ulkomaalaisten kilpailujaoksia / hevosrekistereitä, ja siellä käyttäjällä on paljon enemmän oikeuksia ja vähemmän valvontaa. Tykkään etenkin saksalaisten hevosrekisteristä, esimerkiksi tämä sivu on todella kivasti toteutettu! Pystyn muokkaamaan kaikkea dataa ihan miten haluan, ilman että joudun ottamaan mihinkään tukeen yhteyttä… Pystyn myös osallistumaan kilpailuihin ilman sen kummempaa saksan kielen taitoa, sillä sääntöjä ei ole yhtä paljon.

  Jäin vähän pohtimaan, että mitä siihen mahdolliseen uuteen systeemiin olisi kiva saada mukaan, ja tulin seuraavaan lopputulokseen:

  1. Jäsenrekisteri - riittäisi joku automaattisesti generoitu tunnus ja kenties sähköpostiosoite? Olisi aika hauska, jos tunnus olisi ihan random, eikä sen perusteella voisi pitää harrastajaa uutena tai vanhana. Joskus harrastajia arvostellaan sen perusteella, kuinka vanha VRL-tunnus on… Ei ole kivaa uusia kohtaan.
  2. Hevosrekisteri - olisi mukava, jos hevosen kaikkia tietoja voisi korjata jälkikäteen. Mielestäni tärkeää olisi saada hevosen nimi, sukupuoli, rotu, sukutaulu ja jälkeläiset rekisterisivulle.
  3. Kilpailut - olisi ihan super (!!) jos nämä saisi suoraan VRL:n sivuille, kuten vaikkapa Laukkajaoksessa. Kilpailuiden pitäjä sanoisi päivämäärän ja luokan, osallistujat ilmoittaisivat itse itsensä. Kilpailupäivänä tulokset arvottaisiin yhtä nappia painamalla, erillistä tulostenlähetystä ei olisi koska kaikki tapahtuisi VRL:n sivuilla. Tämä osio taatusti aiheuttaisi eniten töitä koodaajalle.
  4. Hyvä hakutoiminto, etenkin jäsen- ja hevoshaku!

  Sitten sellaisia nice-to-have-toimintoja:

  1. Hevosen rekisterisivulle sen kilpailut, kuten esimerkiksi tuolla Saksan hevosrekisterissä. Kuinka paljon tilaa tämä vie, en osaa yhtään sanoa! Jos tulokset saataisiin hevosen sivulle suoraan, ei monimutkaisia porrastettuja kilpailuja välttämättä tarvitsisi ollenkaan. Itse tykkään porrastettujen tasolta tasolle menosta, mutta niissä on paljon ongelmia. Tuloksen pystyy oikeastaan aina arvaamaan suoraan ihan pisteiden perusteella, joten yllätysmomentti on olematon. Lisäksi pikkuponit pystyvät osallistumaan vain muutamaan kilpailuun, kun taas puolestaan puoliveristen kilpailuttaminen on varsin tuskallista ainakin nykyisellä kilpailumäärällä. Tämän lisäksi on vaikeaa välillä miettiä, että mitäs tasoa tämä hevoseni nyt pystyykään menemään, etenkin ponien kanssa on vaikeaa ettei vahingossa mene liian korkeisiin luokkiin. Vielä jos laatuarvostelut eivät enää välittäisi onko nyt kilpailtu tarpeeksi monta starttia tietyillä tasoilla, niin porrastettuja ei tarvittaisi oikeastaan ollenkaan.
  2. Tallirekisteri / kasvattajanimirekisteri - Onko turha toiminto? Tämän voisi toteuttaa helposti vaikka Keskustan puolella jossain viestiketjussa, tai ulkoistaa Google Docsiin tms. Talliranking oli minusta aina vähän tökerö, se aiheutti aikoinaan paljon “kilpailutilannetta” ja pahaa mieltä. En tiedä, välittääkö ihmiset siitä enää nykyään. Epäilen, että eivät.
  3. Jotkut olellisimmat tekstit myös englanniksi, jotta myös ulkomaalaiset voisivat osallistua kilpailuihimme ja rekisteröidä hevosia.
  4. Rajapintatyökalu, esimerkiksi vaikka niille kilpailuille? Saisi suoraan tulostettua tulokset hevosen oikealle sivulle.

  Uusi VRL voisi olla simppelimpi kaikin puolin. En näe mitään ongelmaa siinä, että VRL:n ylläpidon hintaa alennetaan siirtämällä jotain toimintoja toisille sivuille, kuten vaikkapa nyt laatuarvostelut ovat omilla sivuillaan. Tietysti olisi ihan super jos laatuarvostelut saataisiin samalla tavalla VRL:n piiriin niin kuin aikoinaan, mutta se on ehkä monimutkaisempaa ja työläämpää?


 • ♞ Puoliveriharrastajat

  Hyödyntääkö teistä kuinka moni VRL:n rotustatistiikkatietoja vai koetaanko se myös turhaksi? Itse harvinaisten rotujen harrastajana olen tykännyt tästä ominaisuudesta, kun on voinut seurata jollakin asteella rotukannan kehitystä ja kasvattajien määrää, toki tässähän käy ilmi vain bittimaailman rekisteröidyt yksilöt. Jos uuteen liittoon ei haluta tehdä rotustatistiikkahimmeliä, niin silloin hevosrekisteristä toivoisin sellaista, että sieltä voisi selata hevosia pelkän rodun perusteella, nythän rodun lisäksi täytyy syöttää myös esim. nimen alkukirjain tai VH-numero jos heppoja haluaa selata (?), muistan että joskus muinoin hevosten selaaminen pelkän rodun perusteella onnistui ilman että vaadittiin muiden tietojen syöttämistä.

  Olisin myös itse valmis sponssaamaan maksuissa, mikäli vuosisumma per nuppi pysyy inhimillisenä. Ja luonnollisesti on ymmärrettävää, ettei uutta sivustoa saada pystyyn ilmaiseksi, vaan koodari ansaitsee työstään myös asiallisen korvauksen, jonka maksuun myös mielelläni osallistun.


 • Kenttäratsastajat

  Jos nyt ensin saisi riisuttua VRL:n nykyisestä koodistaan tarvittaviin perustoimintoihin, jotka ovat jo olemassa, sitten voisi alkaa haaveilla noista uusista toiminnoista 😅 • Mä tuun tänne nyt Jayden viestin jälkeen ideoimaan ihan muuta, mutta osaltaan VRL liittyen 😬

  Onko tossa 60 kutsun ryppäiden järjestämisessä mitään järkeä? Laatikset voisi tulla vastaan tossa sijotuksien määrässä (faktahan on se, että nykypäivänä jokaikiselle kaakille ne sijat saadaan) ja me harrastajat voitaisiin muuttaa omaa tyyliä. Miksei voisi olla yhtä kutsua jossa olisi vaikka se 40 luokkaa jos semmosella tyylillä halutaan jatkaa? Tämmöselläkin saatais nykyaikastettua harrastusta ja vähennettyä VRL tilantarvetta.

  SPC toimii vallan loistavasti 3 kutsun ryppäillä ja kaakeille kertyy vauhdilla silti tittelit (= sijoitukset).

  Miks suomalainen virtuaalihevostelu laahaa 100 vuotta jäljessä kun kaikki muu menee IRL ja URL eteenpäin? Siks koska ”aina on tehty näin”.

  / ja kyllä, loisin kaikki systeemit ja pelit ja vehkeet valmiiks jos osaisin muutaki ku tehdä rivinvaihdon ja paksunnoksen nettisivuille.


 • Esteratsastajat

  @kati olen samaa mieltä… Ymmärrän toki että kaikki eivät halua harrastaa realistisesti eikä ole missään nimessä pakko, mutta jos sijoitukset tulisivat joskus suoraan hevosen rekisterisivulle niin ainakin viimeistään silloin voisi katsoa, että onko niissä superryppäissä järkeä. • Mun mielestä laatiksissakin voitas katsoa hevosen voitto- ja sijoitusprosenttia ni mistä tahansa kaakista ei sais tehtyä ykkösen hevosta 😛 mutta eihän semmonen käy koska tallissa on oltava kaikilla hevosilla neljästä lajista ykköset. • Rahankeräyksen saisi varmaan hoidettua laillisesti, jos vastuu henkilö myy vaikka lisenssiä johonkin kuvaan 10e hintaan ja sen ostaa 35kpl niin homma kasassa. Tosin sitten kun tämä lasketaan varmaan tuloksi ja pitäisi maksaa verot päälle tai muuta ongelmaa nii sittenhän homma kusikin siinä.

  Tosin en kyllä usko, että jos täällä julkaistaan tilinumero ja porukka sinne rahaa laittaa maksua varten niin on poliisit perässä luvattomasta rahankeruusta, mikäli heitä edes kiinnostaa virtuaalihevosten liiton palvelinmaksu, rohkenen pikkuisen epäillä, vaikka eihän sitä tiedä jos meidän seurassakin on joku tarkka, joka ilmiantaa laittomuudemme. • Jos VRL:oa halutaan karsia, niin itse näkisin että yksinkertaistettu hevosrekisteri ja kisasysteemi kulkevat käsi kädessä, muiden ominaisuuksien karsimisella ei ole kuin ehkä esteettistä merkitystä. Tässä ketjussa halutaan karsia niitä asioita, jotka on ihan murto-osa siitä, mitä VRL tekee, ja nuo kaksi on ne ehdottomasti raskaimmat asiat. Työntekijäpula on toinen ongelma, mutta siihenkin voisi pureutua poistamalla jonouttaminen kokonaan.

  Periaatteessa jos rekistereistä ottaa jonot pois, ja muuttaa ne moderaattorimalliseksi (joku jälkikäteen siivoaa pahimmat trollaukset pois), poistaa kisatulosarkiston ja mahd. tappaa porrastetut, homma saattaisi pelata kalliimmalla webbihotellillakin, ja tarvitsisi vähemmän työntekijöitä. Näistä kisatulosarkisto on ehdottomasti kaikkein raskain juttu, ja jos sille antaa kenkää, oltaisiin ihan eri tilanteessa. Kyse ei ole siitä, käytetäänkö sitä enää yhtä aktiivisesti kuin ennen, vaan siitä että siellä on HELVETISTI dataa, ja mitä enemmän tietokantataulussa on tavaraa, sitä enemmän kestää esim. yhdenkin uuden kisatuloksen tallentaminen.

  Mun tekemä Karus kisakeskus, jossa nyt jo ilmoittautuminen toimii automaattisesti (tosin keskittyy vain porrastettuihin, ja vaatii rekisterinumeron). Siitä saisi helposti muokattua laajempaankin käyttöön sopivan vehkeen, ja sen toiminnallisuuden voisi liittää osaksi VRL:oa. Jo näin pienellä käytöllä se kolkuttelee kuitenkin aika ikävästi jo mun webbihotellini rajoja, eli ihan mihin tahansa sitä ei voi siirtää. Sekin tosin kevenisi huomattavasti, jos tulosarkistosta luovuttaisiin.

  Tässä olisikin muutama kysymys:

  1. Oletteko valmiit luopumaan tulosarkistosta?
  2. Oletteko valmiit luopumaan tarkastus/hyväksyntäjonoista?
  3. Oletteko valmiit luopumaan statistiikoista rekisterisivulla (ne ei toimi kunnolla muutenkaan).
  4. Oletteko valmiit unohtamaan seura-, talli-, ja kasvinimirekisterit?
  5. Ja oletteko valmiit unohtamaan öö oikeastaan kaiken muun paitsi hevosrekisterin ja kilpailemisen? Porrastetut saatetaan voida säästää.

  Jos näin on, niin mulla on itseasiassa aloitelma VRL:n uudelleenkoodauksesta, jossa on jo jossainmäärin toimiva yksinkertaistettu hevosrekisteri, johon voisin kevään aikana liittää Karuksen toiminnallisuuden. Tunnusrekisteri tarvitsisi käytännössä koodata uusiksi, mutta sekin on pienehkö duuni, jos ei tarvitse hyväksyntäjonoa.

  Voin tämän tehdä jonkinlaiseen toimintakuntoon, mikäli

  1. Saan jonkun palvelimennurkan, jolla testata (ilmaiseksi)
  2. Saan ei-koodauksellista apua (esim. hevosrekisterin läpikäyntiapua ennen siirtoa uuteen systeemiin, sääntöjen ja tekstisisältöjen kirjoitusapua jne.)
  3. Saan koodausapua (tervetuloa vaikka meille Tampereen Hervantaan istumaan iltaa ja naputtaan koodia)
  4. Ne jotka auttaa, ottaa ylläpitovastuun ja palvelinvastuun sen jälkeen kun on valmista.
  5. Joku muu tekee ulkoasun 😄 😄 😄

  Lopputuloksen pitäisi olla helpommin ylläpidettävä, siirrettävä ja esim. versionhallinnassa, toisin kuin nykyinen… Tää myös tarkoittaa, että olisi mahdollista järkevällä tavalla ottaa mukaan kokemattomampiakin koodareita kokeilemaan, koska ei enää olisi pelkoa että yksi muutos aiheuttaisi kovin isoa tuhoa. Aina olisi mahdollisuus palata edelliseen versioon (toisin kuin nyt 😄 😄 😄 ).

  Mä en ole ihan varma kuin tosissani tän nyt kirjoitin, mutta tosiaan jos rajusti karsittu VRL kiinnostaa, niin mulla vois olla siihen suurin osa palikoista valmisehkoja, ja mulla ei ole yhtään koodausprojektia meneillään just nyt… • @marsupieni kohdassa 2. voin auttaa sekä palvelimen rahankeräykseen voin osallistua mutten tiedä mitään millainen setti pitäisi ostaa.

  Ite en koe vanhojen hevosrekisteritietojen siirtoa tosin tarpeellisena • Mun mielestä vanha hevosrekisteri on ihan älyttömän tärkeä. Siellä rekisterissä on parikymmentä vuotta virtuaalihevoshistoriaa, sellaista, mitä ei muualla ole, ja monien vanhasukuisten suvut johtavat ennemmin tai myöhemmin VRL:n sivuille. Sillä on merkitystä, ja niin suuria hevosmassoja on turha edes haaveilla tallennettavan esimerkiksi Web Archiveen. Kuka ne tallentaisi ja millä ihmeellä ne sivut löytyisivät, kun pitäisi tietää sivun osoite? • @miivi ei ne oikeesti vanhat kyl ole VRL rekisterissä 😄


 

9
Online

901
Users

11.9k
Topics

219.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.