VRL:on kehityskeskustelu • Mun mielestä VRL:ssä ei ole mitään vikaa tälläisenään. Niin kauan kuin se ei hajoa käsiin, se on just hyvä. Mä en ainakaan henkilökohtaisesti pidä liian automatisoidusta toiminnasta, ainoa, mihin toivoisin parannusta olisi tilosten vaivattomampi lähettäminen. Omalle harrastukselle nykyisenkaltainen VRL on tärkeä, sen kaatuessa siihen menisi luultavasti koko harrastus. Kalenterit ja rekisterit merkitsevät minulle, ja pidän siitä, että niille on helppo, yhteinen pohja.

  Mä olen valmis osallistumaan myös maksuun. En paljolla,
  koska rahaa ei ylimääräistä ole, mutta vaikka kympillä. Uskoisin, että moni on valmis vaikka vitosen pistämään, se ei pitkällä tähtäimellä ole paljoa, ja meitä on aika paljon, tällä foorumillakin yli 800 rekisteröitynyttä käyttäjää, joista varmasti suurimmalle osalla VRL:llä on merkitystä. • Nykyisellään VRL:ssä on paljon turhaa ja ylimääräistä, kuten jo useaan kertaan eri keskusteluissa myytni/adoptio/jalostu-markkinat - kiva idea, mutta ei koskaan saanut tuulta siipien alle ja sitä ei kukaan käytä. Tallirankingit, joilla todellisuudessa ei kukaan tee mitään ja omasta mielestä aiheuttaa tarpeetonta kilpailua. Nykyisellään seurat, joita ei enää tarvita oikeastaan mihinkään. Aikoinaanhan seuraan kuuluminen oli pakollista, jos mieli kilpailemaan ja myös seurojen nimissä järjestettiin paljon kilpailuja, nykyisellään pelkkä turhake.

  Itsellä kuitenkin oma harrastus pyörii vahvasti VRL:n ja sen toimintojen ympärillä. Itselle tärkeimmät on hevos-, talli- ja kasvattajanimirekisterit sekä porrastetut kilpailut. Tallirekisteriä ilman voisin vielä elää, mutta haluan, että hevoseni ja mielellään niiden sukulaisetkin löytyvät rekisteristä. Hevosen profiilista on hyvä katsoa sukulaisten uusia sivuja ja omistajia, jos suvusta löytyy rikkinäisiä linkkejä ja itse pidän sitä rekisterisivuakin paljon parempana kuin rikkinäistä linkkiä/kadonnut merkintää, sieltä näkee sen hevosen historiaa, oli sitä sitten paljon tai vähän. Porrastetuista pidän nykyisellään, sillä niitä on tavallisia kilpailuja vaivattomampi järjestää ja osallistua, mutta ne eivät ole yhtä automatisoituja kuin esimerkiksi AHAC ja LJ (jotka ovat hienoja laitoksia ja ihanan mutkattomia käyttää, mutta ei palvele itseäni ns. tavallisten lajien parissa, joita haluan harrastaa niin kuin nytkin)

  Tokikaan kun itsellä ei ole osaamista VRL koodata, ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne, jos lasku päätetään jättää maksamatta. Itse kuitenkin tiedän, että VRL:n mukana todennäköisesti myös oma aktiivinen harrastamiseni loppuu. Aikanaan VRL:n piparitauon aikana en pysynyt mukana edes puolta vuotta, sillä harrastukselta tuntui putoavan pohja, enkä usko tilanteen olevan nyt toinen, kun harrastukseni on yhä enemmän riippuvainen VRL:n nykyisten toimintojen olemassaolosta, pääasiassa nyt rekisteristä ja porrastetuista.

  Itsekin kannatan laitoksen karsimista/yksinkertaistamista ja uudelleen koodaamista (siitäkin puhuttu aiemmin) juurikin vaikka jotakuta opsikelijaa hyödyntäen ja hälle palkkaa maksaen, mutta jonkun pitäisi sekin organisoida ja luulen että sitä ei välttämättä opiskelijakaan tee muutaman satasen turvin.

  Halukkaita pikkusummien lahjoittajia varmasti on, ainakin halukkaita ilmoittautui viimeksi rutkasti. Jos keskimääräinen lahjoitus olisi 10€ (osa pystyy ja haluaa lahjoittaa vähemmän osa enemmän) niin lahjoittajia tarvittaisiin n. 35. Ja tässä tulee Suomen rahankeräyslaki vastaan. Miten saadaan laillisesti kerättyä rahaa palvelinmaksuun?

  5 § (16.7.2010/685)

  Luvanvaraisuus

  Rahankeräys saadaan toimeenpanna vain viranomaisen antamalla luvalla (rahankeräyslupa).

  Rahankeräyslupaa ei tarvita päiväkodin ryhmän, koululuokan tai vakiintuneen opinto- tai harrasteryhmän suorittamaan rahankeräykseen, jos rahankeräyksen toimeenpanoon liittyvistä tehtävistä vastaa täysivaltainen henkilö. Rahaa saadaan kerätä päiväkodin ryhmän, koululuokan, opinto- tai harrasteryhmän, päiväkodin, koulun tai muiden tahojen järjestämissä tilaisuuksissa, jos kerätyt varat käytetään opiskelun tai harrastustoiminnan edistämiseen.

  Rahankeräyslupaa ei tarvita myöskään kokoontumislaissa (530/1999) tarkoitetun yleisen kokouksen järjestäjän kokoukseen osallistuvien keskuudessa suorittamaan rahankeräykseen silloin, kun yleinen kokous järjestetään sisätiloissa.
  https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2006/20060255

  Tuossa tuleekin ilmi, mikä meillä on ongelmana, vaikka täytettäsiinkin määritelmä vakiintuneesta harrasteryhmästä. Ymmärtääkseni rahaa saa kerätä vain “fyysisessä” tilaisuudessa, eikä netti/somekampanjat ole tällaiseen sallittuja.

  7 § (8.8.2014/652)
  Luvan saaja
  Rahankeräyslupa voidaan antaa:

  1. Suomessa rekisteröidylle yhteisölle tai säätiölle, jolla on yleishyödyllinen tarkoitus;

  2. Suomessa toimivalle rekisteröimättömälle yhteisölle, jolla on yleishyödyllinen tai 6 §:n 2 momentin 1 kohdassa mainittu tarkoitus, jos rekisteröimättömyys johtuu siitä, että yhteisön asemasta on säädetty Suomen lainsäädännössä, tai yhteisön toiminnan tilapäisestä luonteesta;

  3. Kansallisgallerialle;

  4. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Suomen ortodoksisen kirkon hiippakunnalle;

  5. yliopistolle; (24.3.2017/166)

  6. ammattikorkeakoululle. (24.3.2017/166)

  Rahankeräyslupaa eivät voi saada valtio, kunta tai kuntayhtymä.

  Ja tähän vedoten me ei myöskään voida hakea rahankeräyslupaa, koska ei kuuluta mihinkään näistä. Jos yhdistys saataisiin pystyyn, niin kuuluttaisiin ensimmäiseen osioon ja meillä olisi mahdollisuus hakea lupaa.


 • Kenttäratsastajat

  Ei ole laitonta laittaa esim. PayPalin Donate Here -namiskaa tai ihan vain kirjoittaa tilinumeronsa jonnekin. Ihmisiin vetoaminen ja heiltä rahan pyytäminen lasketaan rahankeräykseksi. Sitten luottamus laskunhoitajaan pitäisi vain olla kohdallaan.

  Tietysti jos isompi summa tulisikin kasaan, saisi palkattua jonkun hommaa. Toisaalta, tässä aina vellotaan niin kauan näissä what next -keskusteluissa, että tämän ja viime keskustelunkin välissä olisi saatu paljon aikaan jos jo edellisellä kerralla olisi oikeasti toimittu. • VRL:on lopettamisen myötä varmaan loppuisi omakin harrastaminen ja mä tykkään kyllä liitosta nykyisellään. Itsellä kisojen järjestämis motivaatiota söisi paljonkin, jos pitäisi alkaa odottelemaan niiden hyväksymistä kalenteriin. Tämä tuli siis mieleen liiton lopettamisesta ja kalenterin ulkoistamisesta jonnekin muualle. Lisäksi liitossa on muitakin hyviä puolia, kuten esimerkiksi jo mainitut rekisterit.

  Olen valmis auttamaan palvelinmaksussa, mikäli rahan keräämiseen keksitään keino. Hallituksessa oloakaan en sulje pois, mikäli sellainen saataisi kasaan ja toimivaksi, ja mikäli sieltä löytyisi tällaiselle urpollekin jotain tehtävää 😂 Liiton toimintojen karsiminen ja toimivammaksi tekeminen opiskelijatyönä on aivan mahtava idea! Tähänkin minusta saa apukäsiä, mikäli tarvitaan, mutta oma tietotasoni koodaamisesta on niin nollissa, ettei minusta ole hommaa järjestämään yksinäni. • Olen samaa mieltä kuin @matty. Eli vain tuommoinen tieto vain VRL:n sivuille, niin ne jotka haluavat antaa rahaa, niin voivat rahaa antaa. Ei siihen mitään yhdistystä tarvita. • @matty said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  Toisaalta, tässä aina vellotaan niin kauan näissä what next -keskusteluissa, että tämän ja viime keskustelunkin välissä olisi saatu paljon aikaan jos jo edellisellä kerralla olisi oikeasti toimittu.

  Eiks tässä just se isoin ongelma oo ettei kukaan halua ottaa vastuuta ja tehdä asioille mitään? Ei se mitää, en mäkää halua. Mutta mun puolesta koko sivuston voiskin vaan heittää menemään tollasenaan. Työryhmä on vähän tekohengitelly kuolevaa romua, mutta muuten ollaan samassa tilanteessa kuin Marsun (vai peräti pipariinan) vähän puuhaillessa jotain useampi vuosi sitten.

  VRL ei oo vieläkään palautunu piparitauosta joka oli jotain 10 vuotta sit 😄

  / Lisäillääs vähän vielä. Mun mielestä ne jotka haluaa VRL tollasenaan säilyttää alkaa lyömään seteliä tiskiin. Ihanku kukaan valvois mitä jotku virtuaalihevostelijat kerää salaisesti jonku suljetun foorumiosion (vinkvink) takana.

  Tai sit irrotetaan jaokset, kantakirjat ja laatikset (jotka ei ees oo VRL sivustolla tai saa mitää iloa koko mestasta…) VRL alaisuudesta ja kerätään se kolmejapuolsataa sitä varten et joku näppärä tekee kisakalenterin ja sukutietokannan. • ihan älytöntä kenenkään enää yksin maksaa 350€ palvelinmaksua, se on nyt ihan selkeä juttu. jos tälle ei saada siihen mennessä, kun lasku kolahtaa postiin, mitään järkevää kollektiivista ratkaisua, niin suoraan sanottuna palvelinmaksun voisi sitten jättää vain maksamatta. VRL on sitten niin kauan pois pelistä, että tilalle muodostuu uusi VRL tai maksuhommiin saadaan järkevä, toimiva ja laillinen ratkaisu. musta nimittäin tuntuu, että tästä oravanpyörästä ei pääse mitenkään pois, jos aina vaan joku uhrautuu maksamaan koko 350 euroa yksin ja hyvässä lykyssä tätä samaa ongelmaa mietitään taas vuoden päästä 😬 VRL kuitenkin hyödyttää meitä kaikkia ja on täällä meitä varten, joten jos se halutaan säilyttää niin osallistutaan sitten kaikki vaikka sillä parilla eurolla lafkan ylläpitämiseen – joko palvelinmaksun maksamiseen tai koodarin palkkaamiseen.

  // ja en nyt tässä lähtis liikaa soimaamaan ketään siitä, että mitään ei ole taaskaan vuodessa saatu aikaan jnejne., koska jos ei ole itse valmis tekemään asialle jotain, niin voi sitten olla heristämättä sitä sormea muille. se heittäköön ensimmäisen kiven ja miten se sitaatti sitten menekään Raamatussa. ihan ymmärrettävää, että tätä ei halua yksi ihminen ottaa kontolleen (minä mukaan lukien). kiitos siis vielä työryhmälle, joka on ottanut härkää sarvista ja edes yrittänyt tehdä asialle jotain. • Jos VRL osana tätä harrastusta (tai tämä harrastus kokonaisuudessaan, jos VRL on korvaamaton osa sitä) olisi niin tärkeä, että ketään kiinnostaisi oikeasti viedä sitä eteenpäin, VRL olisi pelastettu jo ajat sitten kymmeneen kertaan 😄 Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. (Ja siis mun mielestä siinä ei ole mitään väärää.)


 • Kenttäratsastajat

  @kati said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  / Lisäillääs vähän vielä. Mun mielestä ne jotka haluaa VRL tollasenaan säilyttää alkaa lyömään seteliä tiskiin. Ihanku kukaan valvois mitä jotku virtuaalihevostelijat kerää salaisesti jonku suljetun foorumiosion (vinkvink) takana.

  Tämä. Tai vaikka yksityistä FB-ryhmää tmv. kasaan.

  Ja onhan kaikki muistaneet, että myös se “uusi systeemi” tarvitsee palvelimen ja seKIN maksaa. Vai ottaako joku ison laitoksen omalle sivutilalleen ilmaiseksi? • @matty said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  Ja onhan kaikki muistaneet, että myös se “uusi systeemi” tarvitsee palvelimen ja seKIN maksaa. Vai ottaako joku ison laitoksen omalle sivutilalleen ilmaiseksi?

  Tämä. Ei riitä, että 350e käytetään uudelleenkoodaukseen, jatkossakin mahd uutta sivuston ylläpitoa varten tarvitaan rahaa. • Tuskinpa se uus kasvais niin isoks et tarvittas 350e vuodessa 🙂 Ite mielelläni osallistuisin uuden kustannuksiin, tän vanhan kustannuksiin en ite aio osallistua. • @Kati Onko sulla hirveesti kokemusta isommista palvelimista ja niiden vuosikustannuksista? • @kati Ei varmastikkaan, mutta maksaa kuitenkin • @mirkku said in VRL:on palvelinmaksu 2019:

  Onko sulla hirveesti kokemusta isommista palvelimista ja niiden vuosikustannuksista?

  Ei 😄 Mutta järki jo sanoo ettei nykypäivänä tarvita niin paljon tilaa ja liikennemäärätkin olis erilaiset verrattuna tohon ikiaikasen laitoksen säilömiseen. • @Kati Jos toiminta on lähellekkään yhtä monimuotoista, niin se vaatii aika pitkälit yhtäpaljon tilaa. Vaikka koodioptimoinnilla voitaisiin tehdä ihmeitä, niin ei se mahdottomiin pysty. • @mirkku Ootko sä yhtään lukenu mitä mä oon kirjottanu muissa kuin tuossa yhessä viestissä mihin tartuit? 😄 Mä puhuin pelkästään kisakalenterista ja sukutietokannasta.


 • Sekalaisen sakin omistaja

  @marsupieni said in VRL:n taakse yhdistys: PERUSTAMISKOKOUS:

  OCN009 on tarjouspyynnön mukaan toimitettu dedikoitu palvelin

  Prosessori: AMD 3100+
  Keskusmuisti: 512 Mt DDR2
  Kiintolevy(t): 1 x 160 Gt
  Verkkoliitäntä: 100 Mbps (2000 Gt liikenne / kk)
  Varmuuskopiointi: Ei tilattua varmuuskopiointia. Varmuuskopiointi on
  asiakkaan omalla vastuulla.

  Laskutuskausi 12 kk. Voimassaoleva hinta 284,67 € / 12 kk, ALV 0%
  (vuosittainen indeksikorotus on voimassaolevassa hinnassa mukana).


  Mitä ilmeisimmin tähän tulee vielä +24% alv erikseen. ~350 € Todettiin muistaakseni jopa halvaksi näille spekseille. 😅

  Edit: muualta Euroopasta voi saada edullisemmin. • @Kati Jo ihan pelkkä sukutaulujen ja kilpailuhistorian säilöminen tuolla tietomäärällä mikä VRL:ssä on vaatii todella paljon tilaa. • @mirkku Ei kai siellä mitään historiaa tarvita. Senkus vaa löytyy taulukosta linkki kutsuun ja ne tiedot voi poistaa vaikka 6kk välein. • @Kati Entä jos kilpailun järjestäjä poistaa kilpailusivun, niin jos ei ole mitään kilpailuhistoriaa, niin tuloksia ei jää mihinkään talteen. Entä miten esim. porrastetun kaltaiset kilpailut toimisivat ilman, että tuloksia tallennetaan minnekkään? Pitäisikö hevosetkin poistaa 6kk välein tällä logiikalla?


 

11
Online

868
Users

11.4k
Topics

208.9k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.