Valokuvaustopicci 1


 • Kenttäratsastajat

  Vitsi miten ihania bambikuvia!! Jotenkin maaginen fiilis niissä, kunpa olisi vielä jotain auringonsäteitä kajastanut läpi metsästä niin oisivat olleet suoraan kuin jotain sadusta. Oon kanssa hurjan kade kaikille, jotka noita villieläimiä pääsee kuvaamaan, vaikuttaa tosi siistiltä hommalta!

  Mä aiemmin kuvasin melkeinpä työkseni, etenkin hevosia, mutta sitten myin koko kaluston pois ja vasta tässä kesällä alkoi kamerakättä uudelleen polttelemaan, joten ostin käytetyn runkon ja siihen kivan 50-millisen, ja toistaiseksi oon ihan hirveästi tykännyt ottaa poseerauskuvia. Etenkin oma heppa tykkää esitellä itseään laitsalla ja muutenkin, mutta oon kuvannut myös kaverin hevosia ja koiria ja nyt viikonloppuna lupasin mennä kuvaamaan kissojakin!! Jännää 😄

  Nautin hurjasti nykyään tästä kuvaushommasta, ehkä se liikekuvien ja sellaisten otto ei ollut mun hommaa vaan tällainen rauhallinen, still-meininki jälkikäsittelyineen on enemmän se mun juttu.

  Nää on tästä elo-syyskuulta, ja koirakuvat ihan tältä päivältä!

  undefined undefined

  undefined undefined

  undefined

  undefined


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ihania kuvia tässä topassa. ❤ Voi kun itsekin pääsis taas kuvaamaan hevosia ja muutenkin enemmän eläimiä. Tää kesä on onneksi ollut sellanen, että pääsin anopin luokse kuvailemaan maalle kun ei pariin vuoteen ole ollut mitään paikkaa missä olisi päässyt oikeasti luonnon ääreen. Luontoa ja koiraa on tullut kuvattua paljon, tää oli nyt eka kesä tuon pikkukameran kanssa ja oon ollut super tyytyväinen siihen. Lightroomin käyttöä oon opetellut jonkun verran ja se alkaa tuntua oikeastaan jo tosi kivalta. Harmittaa oikeastaan ettei aiemmin tullut otettua kuvia raakamuodossa. Canonin kanssa ehdin hetken kuvata raakakuvia, mut en koskaan hyödyntänyt sitä kunnolla. Välillä onkin tullut laitettua kuntoon vanhoja kuvia.

  Kuvia löytyy ainakin devarista ja tumblurista. En viitti niitä tähän liittää kun on niin isoja suurinosa 😄


 • Moderaattorit

  @matty kiitos :slight_smile: joo tuppaavat noi liikkumaan valitettavasti aamu- tai iltahämärissä 😄 jokusen kerran nähnyt päivällä mutta pilvisellä säällä!! (tietty)


 • Piirrosharrastajat

  Onpa kiva, että tämmönenkin topikki on pistetty pystyyn! 🙂 Mäkin tykkään aivan hirmuisesti kuvailla, mutta ongelma on hieman sama kuin rukkasella, eläimet on kuvauskohteina ihan suosikkeja, mutta niitä saa kameran eteen kunnolla melko harvoin 😞 Tavallisesti mulla konekin täyttyy kuvista, mutta tän vuoden kansiossa on melko vähän tavaraa, sillä kameraan ei ole tullut oikein tartuttua. Pitäisi joku päivä taas lähteä kuvaamaan!

  Kaikilla oli niin ihania kuvia, että innostuin mäkin laittamaan tähän muutaman räpsäisyn tän vuoden varrelta!

  https://snag.gy/zbIcKC.jpg https://snag.gy/KLIVR5.jpg https://snag.gy/d3WIjA.jpg https://snag.gy/7r6CPE.jpg
  Viirun peurakuvista inspiroituneena 😄
  https://snag.gy/xWb30o.jpg https://snag.gy/UrZqWj.jpg


 • Moderaattorit

  @velma ihania kuvia, etenkin tuo perura/kauris ❤ mun kuvissa kauriita 😉

  toisinaan kuvaan mustavalkokuvia tai no harmaasävykuvia ne on 😄 mustavalko on vain mustaa ja valkoista (pilkun nusutusta). Niitäkin vois jossain välissä näytellä, nyt ei ole aikaa, keittiö kutsuu 😄 • Mulla on kuvausinto keskittynyt lähinnä omiin koiriin.

  Ärsyttää kun ostin kolme, vai neljävuotta sitten uuden objektiivin ja rungon d90 ja sigma 2.8 70-200mm. Ne ei sitten halunneet pelata yhteen ja tarkennus vammaa sen verran, että tarkentaa aavistuksen kohteen taakse. Kylläpä ketuttaa. Kävi heti alkuun kaksi kertaa huollossa, ekan kerran tuli ihan samanlaisena kun lähtikin ja toisen kerran palasi takaisin oikein tarkentavana. Sitten meni vuosi ja ongelma tuli takaisin. Kerkesin justiinsa vielä takuun piikkiin käytättää huollossa.
  Oli taas vuoden hyvänä, kunnes erehdyin ottamaan putken irti rungosta ja ongelma oli taas täällä. Hiukan siis ärsyttää tällä hetkellä kuvailla kun kuvista ei saa niin priimaa kun haluaisi.
  Uuden rungon olen kyllä arvellut ostaa, joten toivoa sopisi, että sigma haluaisi sen kanssa toimia vähän paremmin. Luultavasti ja vittuillakseen varmaan ei 😛

  yksi kuva, johon olen varsin tyytyväinen tältä syksyltä 🙂

  kuva


 • Virtuaalikoirat

  Ekan kamerani hankin reilut kymmenen vuotta sitten ja ensimmäisestä järkkäristäkin taitaa kohta tulla se vuosikymmen. Valokuvausharrastus on kyllä omalla kohdalla kokenut melkoisen inflaation vuosien varrella ja tällä hetkellä tulee lähinnä kuvailtua omia koiria joskus ja jouluna. Pitäisi oikeasti perehtyä kuvien käsittelemiseen, mutta… Ei ole kärsivällisyys riittänyt. 😛

  Muutama suosikkikuva tältä vuodelta:

  https://c8.staticflickr.com/8/7439/26914901823_6e27bba38c_z.jpg

  https://c6.staticflickr.com/8/7400/27523070285_4c6649e05d_z.jpg

  https://c5.staticflickr.com/9/8661/29765266572_b8617960ee_z.jpg

  https://c1.staticflickr.com/2/1636/26217595512_cddea32455_z.jpg


 • Raviharrastajat

  Just laskin, että oon tänä vuonna käyny kuvaan 9 näyttelyä, 5 ratsikisaa ja 23 ravit 😄 Viime vuonna kävin enempi ratsipuolen kisoissa, mutta tänä vuonna ne on vähän jääny ja näyttelyt on sit tullu perille. Enpä nyt oo hevosia/muita eläimiä käyny kuvaamassa muuten kun kisoissa, kun ei kellään tutulla ole eläimiä kuvattavaksi. Kuvankäsittelyjono paisuu koko ajan, pitäs vähän sitäkin hommaa tehdä välillä, että saisi kuvat edes joskus nettiinkin asti 😄 Mulla on ollu sama Canonin runko jo 5 vuotta ja putkikin on jo ainakin 3 vuotta ollut käytössä. Näin syksyllä ja talvea kohti kuvaus menee ns. horrokseen, kun esim. ravit on aina iltasin ja pimeäähän siellä jo silloin on. No, onpahan aikaa tosiaan muokkailla noita kuvia.

  Viimeksi kävin kuvaamassa viikko sitten Teivon Kriterium-raveja ja tässä muutama kuva sieltä.
  http://i704.photobucket.com/albums/ww45/merruliini/benjamin_evo_02.jpg

  http://i704.photobucket.com/albums/ww45/merruliini/IMG_2121.jpg
  (en jaksanut muokkailla :D)

  Ja pakko oli yks päivä ottaa kännykkäräpsy, kun käveltiin kaverin kaa satamassa - oli aika kiva maisema.

  http://i704.photobucket.com/albums/ww45/merruliini/WP_20160921_001.jpg


 • Moderaattorit

  @Spookiness hahha mikä apinakoira 😄 hieno kuva!


 • Moderaattorit

  @Lansu_ @MeeriN teillä myös hienoja kuvia 🙂 lisää vaan esille!


 • Moderaattorit

  Vois ottaa jotain kuvaushaasteita tietyillä aiheilla


 • Valjakkoharrastajat

  @Viiru JOOOO! • Kauniita kuvia kaikilla, itsea alkaa surettaa kun en ole paassyt kunnolla kuvaamaan vahan yli vuoteen. Pitaisi kaivaa jarkkari taas esiin ja puhaltaa polyt pois.

  Aiemmin tuli kierrettya kaikki taman pienen maan kisat lapi, kuvasin tosin loppuaikoina lahinna vain ex-valmentajani valmennettavia - mutta sekin loppui kun lopetin talliorjana toimimisen. Kissojani olen nyt lahinna kuvannut, mutta kumpikaan ei valittaisi olla kuvattavina 😛 Ehka sitten ensi vuonna, kun kisakausi pyrahtaa kunnolla kayntiin, alan taas kiertelemaan lahimpia kisoja. Saksan puolelta saattaisin loytaa pari nayttelyakin.

  Lahiaikoina tosiaan en ole paljoa kuvaillut, mutta muokkasin muutamia vanhempia kuvia vanhasta hevosestani ihan harjoitusmielella. Tassa pari kuvaa, lisaa loytyy dAsta. 🙂

  kissa

  Lettu

  random horse

  moon • waau @alex toi kuukuva! itsekin oon joskus yrittänyt kuvata kuuta mutta en oikein onnistunut :’) • @Juulia Kiitos 😄 Kaytan tripodia ja etanappulaa kuuta kuvatessa, kadet tarisee liikaa.


 • Moderaattorit

  @alex hieno kuukuva 🙂 itekin oon kuuta jokusen kerran kuvannut, on se ihan mielenkiintonen kohde ❤

  Tässä vähän uutta ja vanhaa, värillistä ja “mustavalkoa”. Luonto on aina sellanen asia, mitä on ihana kuvata, kaikkina vuodenaikoina ❤ …vielä kun sais hommattua lintukuvaukseen sopivan putken.

  Tässä nyt taas jokunen kuva hetkeksi 😄 ehkä sitä hevoskuviakin kehtaa jossain vaiheessa näytellä, saapi nähdä. Pari “tavallisesta poikkeavaa” löytyy kyllä.

  Vanhempia:
  .

  .

  .

  Tältä keväältä/kesältä:
  .

  .

  .

  .

  semitylsä tähtikuva
  .

  .

  .


 • Piirrosharrastajat

  @Viiru millä putkella ja asetuksilla oot ton kuvan ottanut, missä toi lintu (onko toi nyt tiainen? :D) lentää? Itse oon kans yrittänyt lintuja paljon kuvailla, mutta en ole kertaakaan onnistunut nappaamaan hyvää lentokuvaa! • @Viiru tahtikuva ei missaan tapauksessa semitylsa 😄 itse kun joskus koetin samantyylista kuvaa kuvata, ei onnistunut sitten millaan, asun kai sitten liian valaistussa ymparistossa

  edit. Ja viela piti sanoa, @Viiru, kateeksi kay sun kuu kuva 😄 unelmana etta joskus omistaisin putken tai teleskoopin jolla voisin kuvailla kuuta ja avaruutta tarkemmin


 • Moderaattorit

  @velma se on otettu mun vanhalla putkella, mikähän se oli joku canonin huonolla valovoimalla varustettu teleputki 😄

  @alex voi olla joo. Mä kuvailin ton Upinniemessä, merenrannalla. Vieressä nyt oli sotasataman valot, mut semi pimeää oli silti.


 • Moderaattorit

  @velma se oli tällanen 70-300 .


 

10
Online

862
Käyttäjät

11.2k
Aiheet

204.9k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.