Kirjoittajakeskustelu


 • WESTERNRIDERS

  @minni Ihanaa! Saako tuota ostaa sulta? On varmaan ihan uskomaton fiilis pidellä omaa kirjaa kädessä - tuskin maltan odottaa, että sama onni osuu omalle kohdalle! 💓

  Miten muuten tuon kannen kanssa, päätitkö sen itse vai kuka toteutti? • @alexiina-c tällä hetkellä mulla ei oo yhtään ylimääräistä kappaletta, mutta loppukuusta/ens kuun puolella olisi tarkoitus tehdä uusi tilaus niin siihen tulee sitten myyntikirjoja, mutta voin huudella uudemman kerran kun tilaus on saapunut : )

  Siis mähän melkein itkin kun tuo paketti oli tuossa lattialla ja en voi millään uskoa edelleenkään että tuo kirja on oikeasti olemassa : D

  Kansi on toteutettu ihan itse, tai no pohja on BoD:in kansi designerista ja kannen kuva on itse otettu. Tuosta kuvasta taitaa olla 2-3 eri versiota mitä kuvailin keskellä yötä kylppärin lattialla silmät ristissä ja tbh en tykkää siitä, mutta sopii kuitenkin kirjan teemaan joten menkööt, koska iteppä olin myöhässä tuon kuvan ottamisen kanssa 🤷

  Edit:// kaipaan viisaiden mielipiteitä mun myyntihinta pohdintoihin.

  ”Nouto” hinnaksi aattelin 20€/kpl jolloin se kuittaa painokulut ja yhden kirjan postikulut sekä tuottais mulle euron voittoa/kirja.

  Sitten taas jos kirja pitäis postittaa niin mietin hinnaksi 25€/kpl joka tähän mennessä laskettuna kattaisi kaikki kulut ja tuottaisi mulle noin 40-60snt/kirja, mutta tuohon hintaan ei oo laskettu pakkausmateriaaleja, jolloin tilanne vois olla ±0 tai sitten joutuisin ite laittaa omaa rahaa peliin.

  Tuo tilanne postitettavan kirjan kanssa olisi siis silloin kun tilaus sisältäisi ainoastaan 5 kirjaa, isommalla määrällä tietenkin hintaa voisi alentaa/itselläni olisi mahdollista tehdä edes pientä voittoa jo pienemmälläkin myynnillä. • nostellaan ja tuplaillaan kuten mun tapana näyttää olevan 🤷

  oon tässä nyt alkanut preppaamaan itseäni heinäkuun nanoa varten ja voi pojat miten ihanan vaativaa tää kirjoittaminen taas onkaan kun on ihan uusi tarina kirjoitettavana ja ihan uudet juonikuviot punottavana.

  Oon pyrkinyt kirjoittamaan semmosta 500-1000 sanan vauhtia aina kun oon kirjoittemisen alottanut ja se on toiminut tällä hetkellä hyvin, mutta pitäisi päästä ainakin tommoseen 1000 sanaa / sessio rytmiin jos haluan millään tavalla voittaa camppia tai nanoa. • Uppailija triplailija täällä taas hei 😁 koko käynnissä oleva kuukausi on kulunut nanon campin parissa ja samalla kirja kakkosta uurtaen.

  Projektin aikana on tullut tajuttua että on vaativaa kirjoittaa kahta eri linjaa kerralla ja että helpoin olisikin kirjoittaa ne erikseen ja editissä laittaa sitten lomittain.

  Kuitenkin nyt ollaan jo loppusuoralla joten toivottavasti pian saataisiin kirja pakettiin ja muhimaan hetkeksi ennen kuin olisi aika aloittaa editointi ennen marraskuuta ja uutta kirjoitusprojektia.

  Kakkosen kohdalla oon törmännyt myös suuriin ongelmiin nimeämisen kanssa, mutta nyt viimein silläkin on nimi ja katsotaan pysyykö se tuommoisena maaliin asti. • Mun haaveeni kirjan kirjottamisesta on edelleen ihan jäissä, hyvä että jollain luistaa kirjottaminen 😄 En edelleenkään tiedä mistä haluaisin kirjottaa, mutta jostain haluisin.
  Sen sijaan oon kirjotellut kandia aika ahkerasti ja se alkaa olla sisällöltään valmis. Kielen hiomista vielä edessä sen kanssa 🙂
  Pikseliponeille pitäisi kirjoittaa päikkymerkintöjä ja sukuselvityksiä (jotka on tuskaa) ja oon aika paljon saanut lähiaikoina kirjotettuakin. Sen lisäks mua on alkanut himottamaan joku sellainen piirretty panostuspolle, jonka kanssa voisi tarinoida, mutta oon pitänyt sen suunnitelman jäissä ihan ajanpuutteen vuoksi 😅 • @milma mulla taas kaikki muu kirjoittaminen paitsi piksiponeille sujuu ja ponit vaan kasvaa hometta 😄 no jos sitten vaikka ens kuussa kokeilis niille kirjoittaa jotain kun taukoilee toisesta kirjasta…


 • Piirrosharrastajat

  Mä oon kaikenlaisia lyhyitä ficcipätkiä rakennellut, mutta samalla alkoi yhtäkkiä kypsyä muutamasta aiemmasta toistaiseks hyllytetystä tarinanaihiosta ihkauus siemen. Oon aika innoissani koska musta tuntuu että siitä itää jotain hyvää jossa yhdistyy moni kiva idea.

  Se olis vähän tällänen… maailmanloppu-vintage? Mut ei niinku mitenkään pahalla, vaan sillee positiivisesti seuraavaan maailmanaikaan katteleva mysteeriseikkailu.

  Musta tuntuu että päähenkilöt on nimiltään Helka, Jella ja Aatos. Nimet ja koko hoidon ensimmäinen kohtaus pienen kahvilan nurkassa tuli oikeastaan ensimmäisinä mieleen. Niitä seurasi sitten heti koko tarinan loppukohtaus ja uusi elämänasenne, jonka tiedän jo jokaiselle hahmoista haluavani.
  Nyt pitää vaan selvittää että minkälaisen matkan kolmikko tarttee päästäkseen perille 😄 Harvoin käy näin hyvä mäihä että tiedän jo mistä mihin oon menossa näin varhain!

  Tässä on pari hyvää kuukautta aikaa suunnitella, joten ehkä tästä sais jo nanoprojektin sit syystalveks!

  Voisin ehkä jakaa noi pari tunnelmapätkää jos kerkeän siistimään niitä. Ekoja luonnoksiahan ne vasta on mutta kivoja silti!


 • WESTERNRIDERS

  @j Kuulostaa mielenkiintoiselta, varsinkin tuo “positiivisesti seuraavaan maailmanaikaan katteleva mysteeriseikkailu”. Inhoan itse dystopioita ja sitä, että kaikki kamala negatiivinen maailmanloppusotatuho on niin pinnalla mediassa ja varsinkin elokuvissa… Eikö olisi jo aika vaihtaa levyä ja katsella välillä vähän iloisempia tulevaisuuden näkymiä?

  Omat kirjoittelut on tällä hetkellä vähän taka-alalla, kun työstän sen sijaan sarjakuvia. Niissä on muuten ihan valtava työ, vaikka tekisi parin sivun mittaisia ministrippejä! 😓


 • Piirrosharrastajat

  @alexiina-c joo siis mä oon kyllä ehdottomasti enemmän sellasen hopepunkin kannalla ku minkään inhorealistisen pessimistisen “kuolema ja onnettomat loput on totta kasvakaa aikusiks”. Niinku. Ei tarinoita lueta sen takia että kaikki kuolee joskus vaan siks että tarinoissa ois jotain kivaa tän elämän ajaks.

  Tai jossei kivaa, ni edes joku ajattelemaan pistävä sanoma, joka ei oo vaan “no koska naisilla ei ollu arvoa renessanssihovissa niin en anna niille arvoa mun tarinassakaan, deal with it” 😛

  jotenki nuortenkirjatkin on tällä hetkellä niin edgyjä ja kiimasia ??? En ymmärrä. Haluun jotain positiivista ja sillä lailla romanttista että maailmassa voi nähdä hyvääkin. Ei se estä jännitystä ja seikkailua jos loppu on onnellinen ja kaverit tärkeämpiä ku joku maailman kuumin mies lol.

  Sarjakuvan käsikirjottaminen on kans joo työlästä! Ei riitä pelkkä tarina kun pitää miettiä kans se visuaalinen kerronta


 • WESTERNRIDERS

  @j Juuri näin! Olen itse varsin nirso nykyroskalle (eli juuri tällä hetkellä vallalla olevalle massatyylille) ja tiputan kyllä kirjan äkkiä kädestä, jos se lähtee liian synkälle tai muuten ala-arvoiselle tielle. Vakavampia teemoja saa olla, mutta itse optimistina ja utopian uskojana haluan lukea ja käyttää ajatusenergiaani tarinoihin, joissa on hyvä opetus, joista tulee hyvä mieli tai jotka rikastuttavat elämää. Ja aivan kuten sanoit, se ei estä seikkailuja eikä jännitystä!

  En tiedä ajatteleeko joku muukin näin (vai nieleekö kaiken viihteen “laput silmillä”), mutta itse kun luen kirjaa (pätee myös elokuviin), mietin aina sen kirjoittajan tietoisuuden tasoa - siis sitä, millä intentiolla hän on kirjansa tehnyt, mitä hän sillä haluaa sanoa ja tuleeko maailmasta sen avulla parempi paikka (esim. antamalla ajattelemisen aihetta tai inspiroimalla sen lukijoita). Kai jotkut sitten haluavat ahtaa pään täyteen vain biletystä, lapsellista neverending ihmissuhdedraamaa (ja tarkoitan nimenomaan sellaisia ihmissuhdekuvioita, joissa pyöritään aina samojen ongelmien ympärillä eikä niihin koskaan tule ratkaisua eivätkä hahmot opi niistä mitään tai kasva ihmisinä) ja sairaalloiseksi vedettyä seksiriippuvuutta (mainitsemasi kiimaisuus), mutta minä en voi näitä sietää… 🙂

  Rant over, pardon me. 🍷 • Ah dystopiat on mun rakkaus 😍 Tai enemmänkin maailmanlopputarinat, mutta haluisin kyllä myös enemmän lukea sellaisia positiivisia kertomuksia. Vaikka kaikki menisikin alussa päin persusta niin myöhemmin kuitenkin oppisi pärjäämään ja elämään hyvin. Jotain sellaista haluisin ehkä itsekin kirjottaa 🤔


 • WESTERNRIDERS

  @milma Makunsa kullakin 🙂 Pidän itse kohtalaisesti Hunger Gamesista (se on juuri siinä rajalla, että onko liian raaka makuuni, tietyllä tavalla oikeastaan onkin), joka on dystopiaa, mutta siinä on hyvä loppu, joka antaa vähän anteeksi.

  Oma fantasiakirjasarjani on utopiaa tavoitteleva, mikä ei toki tarkoita, etteikö vastoinkäymisiä matkassa olisi mukana. Ja se ei muuten pidä paikkansa, että dystopia olisi mitenkään yhtään sen enempää “realistista”, kuin utopia 😘 • Tuli nyt tästä puheenaiheesta mieleen vaan se, kuinka Good Omens (puhun nyt sarjan pohjalta, kun en kirjaa ole vielä päässyt lukemaan) on just täydellinen kokonaisuudeltaan. Tarina käsittelee maailmanloppua ja hyvää ja pahaa, mutta silti se ei ole mikään super angsty apocalypse homma, vaan on alusta loppuun iloinen, ja toimii, ei ikinä ole ällöttävän fluffy. Ja samalla vielä kerrotaan rakkaustarinaa, ja sekin onnistuu, eikä tarvita fyysistä koskettamista (seksiä tai edes suutelua) tai rakkauden julistuksia.

  Ei nyt varmaan yhtään kuulu tänne, mut tuli vaan puheaiheesta mieleen ja oli pakko mainita, koska mustakin tuntuu että nykyään elokuvien ja sarjojen tekijät tuntuu vaan tunkevan sitä angstia ja kuolemaa kaikkialle, ihan niinkuin ei muuten tarinat toimisi.


 • Piirrosharrastajat

  Joo siis mä kuuntelin kans just Good Omensin radiodraamaversion BBC:ltä ja sanon ihan suoraan et siinä on nimenomaan sitä hopepunkkia jota mun mielestä Terry Pratchettin kaikissa tarinoissa on. Good Omens on IHANA.

  Että ihmiset ei oo syntyjään hyviä tai pahoja, ja vastoinkäymisiä tulee aina kohdalle kelle tahansa, mutta jos tietoisesti valitsee tekevänsä hyvää ihmisten puolesta, niin kyllä paskojakin systeemejä saa korjattua.
  Terryn tarinat on vihasia tarinoita, mut ne on tosi inhimillisiä sillä tavalla, että se viha ei oo vaan lannistunutta inhoa ja kurja maailma, vaan se on niinku… siitä voi saada voimaa rakentaa jotain parempaa ja vieläpä tehdä sen yhdessä. Siitä tykkään tosi paljon.


 • WESTERNRIDERS

  @j said in Kirjoittajakeskustelu:

  vastoinkäymisiä tulee aina kohdalle kelle tahansa, mutta jos tietoisesti valitsee tekevänsä hyvää ihmisten puolesta, niin kyllä paskojakin systeemejä saa korjattua

  Tämä! Hyvin muotoiltu 🕺 • Oon tän viikon aikana saanut viimeisteltyä mun ensimmäisen pidemmän englanninkielisen kirjoituksen ja eilen myös töissä tuli kirjoitettua yksi novelli loppuun joten jotain edistymistä on tullut tämän campin aikana saatua, vaikka siltikin se pääprojekti laahaa edelleen perässä ja sanatavotteesta jäädään reippaasti.

  Kuitenkin tuo toinen kirja, joka myös sai eilen työnimen (Vääriä Rakkauksia) etenee omalla painollaan ja siitä näyttäisi jäävän paljon lyhyempi kuin edeltäjästään, mutta katsotaan miten paljon siitä tippuu tavaraa/tulee lisää sitten joskus kun alan sitä editoimaan ennen/jälkeen nanon.

  Ja tän campin aikana on tullut huomattua että pystyn kyllä kirjoittamaan paljon kerralla jos vain on oikeanlainen projekti työn alla, joten toivottavasti sitten nanon aikana saisi tuon kolmannen kirjan valmiiksi ja mahdollisesti jotain muuta siinä sivussa jos tarvitsee jotain vaihtelua päätarinaan. • Jostain syystä nyt viime aikoina kirjoittaminen on nostanut ihan hirveästi ajatuksia ja tunteita pintaan.

  On jotenkin jännä että miten tämän projektin kohdalla on tämmöistä, mutta toisaalta se voi olla myös siitä, kun IRL asiat tuovat omaa maustetta tuohon kirjoittamiseen ja parina päivänä kirjoittaminen on ollut omalla tavallaan enemmän terapiaa kuin tavoitteellista kirjoittamista, mutta ehkä sen vuoksi on saanut paljon aikaan ja toinen kirja alkaa kääntymään viimeisille sivuilleen.

  Marraskuun Nano projektiin tuli myös tänään vahingossa kirjoiteltua jatkoa ja siihen on nyt jonkinlainen alku olemassa, joten ekana päivänä saattaa olla mahdollisuus päästä hyvälle mallille kirjouttamisessa ja ehkä jopa saada edettyä päivän verran jos tulee jotain heikompia kirjoituspäiviä tai ihan nollapäiviä.

  Kuitenkin kun kirjoitin ajatuksiani tiedostoon ylös, huomasin että myös kolmas kirja tulee olemaan itsenäinen jatko-osa kakkoselle ja se herätti pelon siitä, että mitäs jos en oo osannut kirjoittaa sen verran avaten mutta silti tyngästi viittauksia ekaan kirjaan, että kakkosta on mahdotonta lukea niin helposti, kuin jos se olisi täysin oma osansa tässä sarjassa/trilogiassa.

  Tää on näitä kirjoittamisen haittapuolia kun itse omalla tavallaan sokaistuu tekstilleen ja ei osaa poimia tarvittavia asioita ylös ja tehdä muutoksia oikeaan suuntaan, mutta ajatuksissa olisi kokeilla löytää jostain joku beta lukija auttamaan tässä ongelmassa sitten kun siirrän kakkosen editoitavaksi, sillä mieluusti korjaisin virheet nyt kuin myöhemmin.

  Edit /// okei, mahtuihan niitä itkuja ekankin kirjan osalle, mutta tämän toisen kanssa tunteet ovat olleet ihan erilaisia kun edeltäjän kohdalla ja kolmosen kanssa saatetaan jatkaa samoissa tunnelmissa kakkosen kanssa.

  Välillä sitä toivoisi että voisi vain sulkea omat aivot ja painaa menemään ennen kuin uskaltaisi taas ajatella, mutta kosla se ei oo valitettavasti mahdollista, niin pakko vain yrittää selvitä vaikeiden kohtien yli vaikka sitten sana kerrallaan ja pitää ajatukset seuraavassa kohtauksessa työ työn alla olevan kohtauksen sijaan, jos se on sitten se keino jolla saa valmista.

  Sori, romaaneja taas, mutta pakko oksentaa ajatukset jonnekkin 🤷🏻♀

  Edit 2 // olisin hakemassa 1-2 beta lukijaa tälle Vääriä Rakkauksia projektilleni. Betalta toivotaan sitoutumista projektiin ja uskallusta antaa palautetta ja kommentteja. • Millasia täytteitä keksitte tarinoihinne? Alotin tänää kolmelta aamulla kirjottaa novellii johon tulee jatko-osa tai jopa kaks (menin kuudelta nukkuu…) ja öö mulla ei oo neljääkää kokonaista ensimmäisessä luvussa ja oisin valmis katkasemaa sen, mut mun luvut tahtois semmosen 15 sivuu ettei niitä lukuja tulis tuhat ja miljoona.


 • Piirrosharrastajat

  @nikki Mitä sä meinaat täytteellä? Riippuu ihan siitä. Mun mielestä “täyte” ainoastaan sen itsensä vuoksi on aina tarinalle enemmän hyöty kuin haitta.

  “Täyte” voi olla kuitenkin varmaan esim. näitäkin asioita, joita mä en pidä täytteenä, vaan ihan olennaisena osana tekstiä:

  1. Hahmon sisäisten konfliktien pohdintaa sopivissa väleissä, sopivien ulkoisten konfliktien jälkeen tai niitä ennen, tunnemaailman avaamista lukijalle
  2. Hahmon taustatarinan avaaminen tilanteessa, jossa sen mieleen nouseminen on kiinnostavaa ja ajankohtaista ja joko selittää hahmon tämän hetken käytöstä tai pohjustaa jotakin tulevaa
  3. Ympäristön kuvailu silloin, kun sen avulla voi rakentaa tunnelmaa, tai kun siirrytään paikasta toiseen
  4. Ympäristön yksityiskohdat, jos niillä on jotain temaattista tai tunnelman kannalta olennaista
  5. Repliikkien johtolauseet ja ulkonäkökuvaukset, silloin kun niitä tarvitaan hahmojen esittelyyn.
  6. Ilmeiden ja elekielen kuvailu silloin, kun se tuo dialogiin jotakin lisää, tai kun hahmojen tunnetila muuttuu

  Esim:

  Koskaan ennen ei Julius ollut yhtä kovasti toivonut, että olisi voinut vaihtaa nimensä, kiskoa ylleen paimentytön mekon ja myssyn, ja juosta kauas nummille ja korpiin lehmipaimeneksi. Hän oli toki itse ehdottanut vierailua (tyhmäähän se olisi ollut, jollei hän niin olisi tehnyt), mutta Rostportin kartanonpuistoon astellessaan hän tunsi polviensa tutisevan. Ehkä äiti oli ollut oikeassa. Ehkä hän todella oli aina ollut typerä, typerä poika, joka ei koskaan ajatellut mitään, ennen kuin ryhtyi toimeen. (1)
  Toisaalta, äiti oli myös aina sanonut, ettei Juliuksella ollut minkäänlaista sorminäppäryyttä tai värisilmää. Monituisten riitojen muisteleminen pisti yhä vihaksi, ja Julius puri hammasta, jottei olisi mustuttanut omaa mieltään ennen tärkeää tapaamista. (2)
  Kartano oli suuri ja kauttaaltaan valkeasta marmorista rakennettu. Julius hädin tuskin näki, minne julkisivun toinen pääty kantoi, sillä niin järkälemäinen koko rakennus oli. Kerroksiakin siinä oli kaiketi kolme, jokainen kahta miehenmittaa korkeampi. Harmaan myrskytaivaan alla hohtava kartano näytti siltä, että se paloi halusta nielaista hänet. Julius vilkuili ympärilleen, ja jäi hiljaa katsomaan, kuinka viimeinenkin puiston joutsenlammessa kelluva sorsa katosi lakastuneiden iiristen sekaan. Oli ikään kuin sekin olisi halunnut paeta toisaalle. (3, 4)
  Joku rykäisi Juliuksen takana, ja hän kääntyi äkkiä ympäri. Vakavakasvoinen, kalpea mies tuijotti häntä epäluuloisesti, mutta ojensi kätensä. Miehellä oli yllään hieman liian suurelta näyttävä ratsastusasu, mutta hänen vaaleat viiksensä olivat siististi vahatut.
  “Kukas te sitten olette?” mies kysyi kevyellä äänellä, mutta puristi Juliuksen ruskeaa kättä sitäkin tiukemmin. (5)
  Julius pakotti kivuliaan irvistyksensä kohteliaaksi hymyksi. "Vaaranlaidan Julius Räätäli. Hauska tutustua. Tulin tapaamaan kreivi Rostportia."
  Viiksekäs mies naurahti kovaan ääneen, niin että se kuulosti melkein haukulta, mutta vakavoitui jälleen nopeasti. “Isän uusi lankapoika, siis”, hän sanoi, ja vaikka ilme oli kylmä, jokin äänensävyssä nauroi. Julius ei pitänyt siitä lainkaan, mutta nyökkäsi hymyillen. Ratsastaja esittäytyi viimein, mutta teki senkin olkansa yli jo käännyttyään: “Ilo on minun puolellani. Pavel Rostport. Hellurei!” (6)

  Rykäsinpä äsken tuon kasaan esimerkiksi. Nyt palaan takaisin siihen mitä sanoin ensin:

  Mun mielestä “täyte” ainoastaan sen itsensä vuoksi on aina tarinalle enemmän hyöty kuin haitta. Tärkeintä on kysyä, miksi sä sanot jotain, eikä, kuinka paljon sä sanot jotain.

  Olettaen että Julius ja Pavel on molemmat tärkeitä hahmoja, ja heidän välillään tulee olemaan jotain konfliktia (en tiedä, kun keksin heidät äsken vasta), silloin on tosi tärkeää, että se jännite on olemassa ja hahmoista lukijalla vahva ensivaikutelma jo heti lähtiessä, jotta jatkosta jaksaa kiinnostua. Silloin tekstin lihottaminen on hyväksi.

  Jos taas Pavel on täysin turha hahmo, ja Rostportin kartano pelkästään astinkivi Juliuksen matkalla tarinan oikeaan alkuun, tää on kaikki ihan perkeleen turhaa ja ikävystyttävää. Pahimmassa tapauksessa lukija kokee tulleensa huijatuksi, jos seuraava kappale alkaa “ja siellä Julius oli töissä viikon, kunnes hän sai paljon paremman työtarjouksen kuninkaan hovista”, kun kaiken jaarittelun kahlaaminen oli turhaa työtä.

  Jos tilanne on tämä jälkimmäinen, silloin ihan ehdottomasti anna kuvailun pysyä sopivan suppeana.

  Ennen kuninkaanlinnaan palkkaamistaan, Julius oli toki toiminut räätälinä monessakin paikassa. Osa niistä oli ystävällisempiä, osa kalseampia, mutta sekä kotikylän pyykkimuori että Rostportin kreivi olivat antaneet hänelle monia tärkeitä opetuksia. Esimerkiksi sen, ettei punaisia ja valkoisia kankaita kannattanut keittää samassa sammiossa, sillä sen jälkeen valkeita vaatteita ei enää ollut jäljellä, tai sen, ettei valkoinen Karmandovin silkki todellakaan ollut yhtä kivan kiiltävää kuin helmenvalkoinen Karbantovin silkki.

  Ei sitä tarvitse lihottaa, jos koko kartanolla ei tarinan kannalta ole mitään oikeaa merkitystä.


 • Piirrosharrastajat

  Sanon vielä sanomasta päästyänikin: tässäkin on toki eri koulukuntia!

  Mä oon ehdottomasti jaarittelija, puhun Tolkien-syndroomasta (vaikka viimeisen vuoden valaistumisten myötä saattaa olla että syy on ihan vaan diagnosoimatta jäänyt ADHD). Saan kappalekaupalla kasaan ihan turhaa tavaraa pelkällä sana-assosiaatiolla, silloin kun olen sillä tuulella. Mulle turhan karsiminen ja asiaan keskittyminen on aina isoin työmaa.

  Jollekulle toiselle se tarinan perusranka taas on selkeästi kasassa, ja keskustelut, kuvailut ja tunnetaistot on lisättävä myöhemmin. Jos sä oot enemmän “underwriter” kuin “overwriter” niin silloin älä tietenkään heti ekaks yhtä ankarasti haravoi kuin mitä mä. 😉


 

12
Online

952
Users

12.6k
Topics

234.7k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.