Breawa 10 vuotta! • Noniin, eilen 11.1.2019 koitti se maaginen hetki, jota en rehellisesti sanottuna uskonut ikinä tulevan: Breawa täytti 10 vuotta!
  Itse juhlapäivä meni tallilaisilta hieman ohi kaikessa työn tohinassa, mutta näin viikonloppuna ehdimme hieman tätä saavutusta juhlistaakin.

  Näin alkuun hieman kerrottakoon tallista, mikäli jollekulle olemmekin uusi tuttavuus. Tosiaan Breawa on 11.01.2009 perustettu suurtalli, joka syntyi päätöksestä yhdistää kolme Miltsun pienempää tallia yhdeksi isommaksi. Breawan 10 vuotiseen historiaan mahtuu vastoinkäymisiä, mutta sitäkin enemmän hienoja muistoja: uusia rotuja, lajeja ja hienoja hevosia, kilpailuita ja kasvatteja.

  Nykyisellään Breawan kuusi tallirakennusta majoittavat yhteensä noin 360 hevosta. Hevoskasvatuksen lisäksi hyödynnämme moneen käyttöön sopivia tiluksiamme järjestämällä eri lajien kilpailuja. Vielä ennen remonttia majoitimme myös yksityishevosia, mutta tästä palvelusta olemme toistaiseksi luopuneet.


  Tähän väliin hieman pohdintoja joihin kuulen mielelläni mielipiteitä muiltakin. Tosiaan alun jälkeen tallin nimi ja kasvatusliitteet ovat pysyneet lähes samana (no nyt toistaiseksi suokeilla on liitteenä Kastilaisten). Aina silloin tällöin kasvateilla käytettävästä Rewa-liitteestä olen kuullut sen muistuttavan erästä vähemmän kaunista murresanaa. Vaikken itse liitettä yhdistäkään siihen, tieto kummittelee mielessäni.
  Pitäisikö siis liitettä mielestänne vaihtaa, mihin? Alunalkaen kaikilla liittenä ollut BRE ei nappaa.

  Itseasiassa liitettä enemmän tökkii tallin nimi. Onko kuitenkin näin monen vuoden jälkeen “myöhäistä” alkaa vaihtamaan tallin nimeä johonkin täysin toiseen, tai olisiko johonkin pienempään nimimuutokseen helpompi tottua?

  Harmillisesti viimeisimmän remontin valmistumisesta on niin lyhyt aika, etten ole 10v kasvatteja ehtinyt suunnitella mutta
  kaikki yli 4-vuotiaat tammat ja 3-vuotiaat orit ovat tarjolla jalostukseen, liisaukseen ja tilausvarsoihin. Lisäksi kaupan on toki jo aiemmin suunniteltuja kasvatteja.

  Lisäksi tallirakennuksiimme voisi mahtua myös uusia turpia 😏 Koska oma harrastusaikani on nykyään rajallinen, en uskalla luvata hevoselle mitään muuta kuin sivut. Tietenkin pyrin hevosilla kilpailemaan ja käyttämään jalostukseen, mutten tahdo paineita harrastamisesta eli jos haluat myytävän kasvatin toimivan vielä tämän vuoden puolella jälkeläisnäyttönä laatuarvostelussa, älä kauppaa hevosta minulle.

  Breawa 10v kunniaksi valmennan ja kirjoitan tallin kasvateille päiväkirjamerkintöjä ilmaiseksi! Huomioithan että kasvatilla ei tarvitse olla luonnekuvausta sivuillaan. Kirjoittelen tekstit omalla aikataulullani inspiraation mukaan 🙂

  ja psst. Jos sinun hevosesi ovat tarjolla jalostukseen (ja liisinkiin?) ilman velvollisuutta ilmoittaa sivut tietyn ajan sisällä, vinkkaa toki 🙂 • Paljon onnea pitkästä iästä! 🎂

  Kyllä tallin nimi kannattaa ehdottomasti vaihtaa, jos se ei enää tunnu omalta. Tai väännellä siitä hieman erilainen. Pienistäkin muutoksista saa uutta potkua harrastuksen kehittämiseen.=)


 • Esteratsastajat

  Adinan hepat tarjolla jalostukseen, ei paineita sivujen tai muunkaan suhteen. Orilista on jo päivitettynä, tammat löytyy täältä ja uusia tammoja täältä.

  Betty ottaa mielellään vastaan tekstin (pk/este/koulu). Ja miksei Halokin (pk/koulu). • Onnittelut kymppivuotiaalle Breawalle!

  Meiltä saapi kysellä jalostukseen niin shirejä kuin noita muutamaa muunrotuistakin. App- ja sph-tammat voi saada liisiinkin 🙂 Jos taas valmista shireyhdistelmää miettisi tallintäytteeksi, niin 1-polvinen voisi ainakin olla mahdollinen: Matriarc x Glopeland’s Elsy / Honeylake’s Golden Pearl / Ivyhill Amaryllis / Shamrock Avie. • @viveka kiitos. Täytyy tuota nimiasiaa makustella kun välillä pännii ja toisinaan taas ei 😄
  @Jannica täytyskin katella teidän heppoja ajatuksella läpi. Bettylle on pk-merkintä täällä ja voi olla että Halollekin jotain ilmestyy, jos nyt muita kirjoitettavia ei ilmesty 😄 Vinkkaan jos niin käy.
  @V-Penrose kiitos! Ja ai ettien että, kuin kivan näköisiä noi sun shiret onkaan 😍 Laitan sulle yv jos (kun) jotain kivaa keksin .


 • Esteratsastajat

  Oi kiitos paljon ❤ Lisäilen pian tuon tammalle! • Vaikka synttäreistä on jo aikaa, voisin yhä kirjoitella kasvateille tekstejä 😉


 

1
Online

888
Users

11.7k
Topics

215.2k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.