O: puskailupolle Trullinummeen


 • Suomenhevoskasvattajat

  Trullinummen puskapollelaumaan olisi hakusessa yksi uusi hevonen. Tällä kertaa hakusessa olisi hevonen, jonka kanssa on tarkoitus kilpailla lähinnä historiallisessa ratsastuksessa. 🛡 Alla lueteltu muutamia kriteereitä/toiveita hevosen suhteen:

  • aikuinen, jo hieman elämää nähnyt (miel. 5-12v)
  • lyhytsukuinen (evm-3-polvinen)
  • kylmäverinen, barokkityyppinen tai muuten vaan vähän jytkympi tapaus
  • tamma tai ruuna (myös oreja saa näyttää -> ruunataan jos lähtee meidän matkaan)
  • plussaa luonteesta (ei tarvitse olla pitkä, esim. pari-kolme virkettä riittää vallan hyvin) sekä jos tarjottavasta hevosesta on saatavilla lyhyt historiikki/saatesanat, mitä hevonen on tähän mennessä tehnyt elämässään

  Hevonen saisi siistit sivut (tällaiset) jotka pysyvät netissä. Hevonen tullaan käyttämään Rate My Ponysissa, ja sen kanssa kilpailtaisiin ja ehkä tarinoitaisiinkin erittäin rauhalliseen tahtiin - Trullis on tuollainen hömpöttelyprojekti, jonka pariin palaan muutamia kertoja vuodessa aina kun inspis iskee. Rauhallinen harrastelutahti ei kuitenkaan poissulje esimerkiksi näyttelyarvonimien tai laatuarvostelupalkintojen tavoittelua, mutta niihin valmistaudutaan tosiaan erittäin rauhaksiin. Hevoselle on myös luvassa jälkikasvua jossakin vaiheessa. Tarjolla olisi koti tietenkin hevosen loppuelämäksi.

  Uusi trullislainen valitaan tälläkin kertaa erittäin tarkasti, joten pahoittelen mahdollista “kiitos mutta ei kiitos”-litanjaa 😅


 • Suomenhevoskasvattajat

  Ic-tamma Tuiskulan Duana
  Tämä kulomusta sabino valjakkouraltaan eläiköityvä tamma on mitä parhain ehdokas puskailuun! Ikääntyminen on vähän karannut omistajan epäaktiivisuuden takia, mutta sitä saa säätää ihan oman mielensä mukaan. Kilpailutuloksia löytyy 40 valjakkosijoituksen verran, eikä enempää vaadita - mistään lajista. Jälkikasvua ei ole, mutta sukunsa puolesta tästä saa oikein kivoja varsoja halutessaan.

  Lisäksi Tuiskulasta löytyy hyvähermoisia, kilttejä ja kilparadoilla loistaneita suokkitammoja suoraan kasvattajalta. Ikääntymiset on näilläkin mitä sattuu, mutta edelleen säädettävissä oman mielesi mukaan. Nää on vähän laitumella pölyttyneitä, mutta varmasti pölykerroksen alta paljastuu potentiaalisia ritariheppoja.

  kolmepolvinen sh-tamma Tuiskulan Aamu-Usva tprt 155 cm
  kolmepolvinen sh-tamma Tuiskulan Himmeli m 161 cm
  pitkäsukuinen sh-tamma Tuiskulan Lorulilja tprt 154 cm
  pitkäsukuinen sh-tamma Tuiskulan Untuva rn 156 cm • Täysin ohi aiheen, mutta RIP ihana Tarja ❤ t: entinen hoitaja


 • Esteratsastajat

  Halloweenvauvoista tarkoitukseen voisi sopia suomenhevoskasvattimme. Tamma/ruuna on syntynyt 31.10, mutta sen saa ikäännyttää haluamallaan tavalla. Kasvatin isä on ravurilinjainen, joten massakkuutta varsaltakin löytyisi tehtävään, emä on kisannut villeissä kisoissa, joten muutenkaan tällainen rakkauslapsi ei oikein kisakenttien aktiivielämään sovellu, vaan voisi olla hyvinkin onnellinen teillä. Varsan vanhemmat ovat Suolanen & Jumpetar, joten niistä saisi aika vekkulinkin nimivaihtoehdon varsalle. Muutamia olenkin jo pienessä päässäni miettinyt, mm. Adinan Supersankari/Salaliitto/Hämähäkkimies/Rokkari/Karkkirosvo/Karkkivaras/Luurankoratsastaja/Klovni/Päivähaamu/Päiväkummitus/Päivärosmo/Päiväkahle tai jos vanhempien nimistä jotain haluaa kivaa yhdistellä, esim. Tuolijumppa ovat kädet vapaat 😊 Luonteeltaan tamma/ruuna tulee olemaan pitkälti isänsä kaltainen: ei vähästä hötky ja tyytyy vähään sekä hoidossa että liikunnassa, helppohoitoinen kaveri siis. Kilpailijaisästä varsallekin varmasti on tullut aimo annos rauhallisuutta ja rautaisia hermoja tekemisen suhteen. Historiallisesta ratsastuksesta ei minulla itselläni ole kokemusta, mutta vastailen mielelläni lisäkysymyksiin varsaa koskien.


 • Suomenhevoskasvattajat

  @felissa Duana, Mussu ja Tuuve harkintaan!

  @Uunilintu ❤

  @Jannica Tällä kertaa hakusessa on hevonen, jolla on jo hieman virtuaalihistoriaakin takanaan 🙂 Kiitos kuitenkin tarjouksesta!


 • Suomenhevoskasvattajat

  ylöspäin ⬆


 • Suomenhevoskasvattajat

  Hopsansaa ⬆ Huomisiltaan asti aikaa tarjota myyntihevosia 🙂 • 5-vuotias tuontisukuinen vuonistamma Fiona on myynnissä. Syntymäajan saa vaihtaa omaan ikääntymiseen sopivaksi.


 • Piirrosharrastajat

  Meiltä löytyisi musta kanadanpullatamma, joka sopisi aika täydellisesti tarkoitukseen. Kanadanhevonen luokitellaan lämminveriseksi, mutta on tuommoinen jytkympi tapaus, joka soveltuu niin perusratsastuksen lajeihin, energisempään westerniin, kärryjä tai kyntöauraa vetämään ja todellakin on kaiken sään kestävä ratsu, eli sopii myös vuoristovaelluksille, jos omistaja niin päättää. Ja onhan niitäkin yksilöitä, joilta ihanaa vuohistupsua löytyy vähän runsaammin 😉

  Kuvia kanadanhevosille löytyy Flickristä esimerkiksi “cheval canadien” hakusanalla ja Bob Langrishiltä löytyy kuvia myös melko hyvin. Pixabaysta voi myös kuvia katsella mustista hevosista, jotka menisivät kanadanhevosesta, koska eihän näistä löydy yhtä hyvin kuvia, kuten vaikka puoliverisistä.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kaikki tähän mennessä tulleet tarjoukset huomioitu! Vielä muutama tunti aikaa tarjota hevosia, rupean tuossa illemmalla tekemään päätöksiä 🙂


 • Kouluratsastajat

  @disa (jos Tinu ei ota Fionaa, mä voin napata hänet mukaani 😉)


 • Suomenhevoskasvattajat

  ⬆ Nostellaas vielä kerran • Palautunut kasvatti, vuonohevostamma Sagavik Halfrida etsii uutta kotia itselleen. Tammalla on 1-polvinen suku. Emä on painottunut kouluratsastukseen. Isä on KTK-III palkittu ja kilpaillut useammassa lajissa. Isän sivujen osoite ei muuten toimi, mutta wayback machinella löytyi. Hakusessa rento loppuelämän koti.


 • Suomenhevoskasvattajat

  Kiitos kaikille, kun toitte hevosia näytille! Mukana oli useampikin oikein potentiaalinen tapaus ja mielelläni olisin halunnut laajentaa Trulliksen rotukantaa valitsemalla jonkin muun kuin suomenhevosen. Viimekädessä ratkaisuun vaikutti lopulta Trulliksen tunnelmaan ja henkeen sopivien kuvien saatavuus, joten näyttää vähän siltä, että suokkien ylivalta tallissa sen kuin kasvaa.

  Joten @felissa ottaisin mielelläni Tuiskulan Aamu-Usvan meille Trullikseen! 🙂 Löysin omista arkistoistani tälle kivoja kuvia, joista osa mahdollistaa tulevaisuudessa sopivana ajankohtana vähän jännempiä käänteitä tamman elämään. Tämän ikää voisi säätää sen verran, että olisi nyt vaikkapa 12v?


 • Suomenhevoskasvattajat

  @tinu Jee Aamu-Usva lähtee teille tosi mieluusti 😊


 

14
Online

845
Käyttäjät

11.0k
Aiheet

199.1k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.