Uusia tuontihevosia/poneja (kuvineen & luonteineen) 15.1.


 • Esteratsastajat

  Ystävänpäivätuonteja myyntiin! Merkitsethän hevosille tuojan sekä luonteeseen copyn mukaan. Ohjeet kuvien copyihin löydät kultakin sivustolta. Sukutauluun saatavilla perustiedot mukaan. Kuvat saa vaihtaa.

  nro 1) ic-t. Broken Kiss "Kisu"
  kimo 148cm, s. 09.07.2012 (7v) Irlanti, kasv. Henry Hill, Galway, tuoja Jannica
  koul.taso heA / 80cm
  Kuvat 5kpl
  i. Brave Vision
  ii. Brat
  ie. Roo Roo
  e. Broken Hearted
  ei. You Are My Destiny
  ee. Sweet Heart
  Kisu on erittäin kiltti ja rauhallinen tamma, mutta on ratsuna sen verran reipas ettei välttämättä sovellu ihan vasta-alkajille. Tammalla on hyvä työmotivaatio ja se on luotettava hyppääjä. Kisu voisi soveltua hyvin paremmaksi harrastehepaksi tai vaikka kenttää kisaamaan.

  nro 2) ic-o/r. Snowheart "Snowy"
  kimo 165cm, s. 05.05.2013 (6v), kasv. Thomas Blood, Galway, tuoja Jannica
  Koul.taso he A - va B
  Kuvat 5kpl
  i. Showman
  ii. Shorty
  ie. Shining Example
  e. Snowball
  ei. Snow-Man
  ee. Elsa
  Snowy omaa kosolti luonnetta, mutta on kuitenkin hoitotilanteissa oikein mukava herra, kun siihen pääsee tutustumaan pinnan alle. Hoitaessa se on kuitenkin uusien kasvojen hyvä pitää sidottuna, sillä osaa ori testatakin steppaamalla ja muulla kokeilulla. Kisapaikoilla ori on hyväkäytöksinen ja utelias ympäristöä kohtaan. Toisia hevosia kohtaan ei Snowy yleensä välitä tehdä tuttavuutta ja tarhaa sekä matkustaa helpoiten yksinään. Ratsuna Snowy on osaava, herkkä ja tekee parhaansa, kunhan ratsastajakin antaa oman panoksensa. Maastossa ori on vähän turhankin yli-innokas, joten siellä se on päässyt vielä käymään vähäisesti Suomessa.

  nro 3) shire-t. Love Me Endlessly "Lotte"
  musta 174cm, s. 26.05.2005 (14v), kasv. William Joyce, Liverpool, tuoja Jannica
  koul.taso he C-B, ollut myös työajossa
  Kuvat 2kpl
  i. Love Me Tender
  ii. Just Love Me
  ie. Love Me More
  e. Shining Star
  ei. Shining Glory
  ee. Show Me the Love
  Lotessa ei vauhtia puutu ja sellaiselle joka haluaa tehdä paljon kaikkea aktiivista on Lotte oikea valinta. Massakas tamma pitää huolen siitä, ettei tallielämä ole tylsää puurtamista, huumoria se osaa heittää kehiin juuri sopivasti, ei niin paljon että omistajan hiuspehko liikaa harvenisi. Perusluonteeltaan Lotte on sympaattinen ja kiltti, sen kanssa onnistuu mikä tahansa. Ratsuna se osaa perusiat ja kunnioittaa ratsastajaa, vaikka tämä olisi pienempikokoinenkin. Se ei siis ole oppinut kokoaan käyttämään missään hyödyksi, päinvastoin tamma on rauhallinen joka tilanteessa, myös kodin ulkopuolella. Lotte tulee hyvin toimeen toisten tammojen kanssa ja sitä voi tarhata myös ruunien seuraan, se osaa kuitenkin olla myös yksinään.

  nro 7) conn-o. Unconditional Love "Ukko"
  mkm 140cm, s. 05.06.2016 (3v) Irlanti, kasv. Susan Brennan, Dundalk, tuoja Jannica
  Ei vielä koulutettu, vanhemmilla kisattu koulua he A - tasolla
  Kuva
  i. Valentine
  ii. Valentino
  ie. Becca
  e. Unnstoppable Babe
  ei. Unity
  ee. Misty
  Ukko on reipas ja kiltti nuori ori käsitellä ja arkirutiineissa hyvin helppo tapaus. Ukko viihtyy tarhatessa parhaiten omissa oloissaan ja on tähän asti tarhannut myös meillä Suomessa yksin. Ukko nauttii hoitamisesta ja yhdessä puuhailusta. Liikuttaessa ori on energinen ja se on toimiva juoksutuksessa ja ohjasajossa sekä pitää irtohyppäämisestä. Selässä ei ole vielä käyty, orin on annettu kasvaa hitaasti. Tarvittaessa Ukko voidaan peruskouluttaa ennen uuteen kotiin muuttoa.

  nro 8 ) conn-o. Unusual Lover "Love/Unno/Leevi"
  rnkm 145cm, s. 19.05.2016 (3v) Irlanti, kasv. Hozier Harrington, Wicklow, tuoja Jannica
  Ei koulutettu, vanhemmat kisanneet koulua va B - tasolla
  Kuva
  i. Ultimate Depth
  ii. Uno Mas
  ie. Unbridled Dream
  e. Uila
  ei. Magic Night
  ee. Uma
  Unno on perusluonteeltaan hyvin rauhallinen, asioita pitkään mietiskelevä ori, joka on ikäisekseen erittäin fiksu, helppo käsitellä ja toimiva hoitotoimenpiteissä. Oria ei varsinaisesti ole vielä koulutettu, koska sen on annettu kasvaa hitaasti, mutta selässä on kyllä jo käyty alkuvuodesta ja Unno on toimiva juoksuttaessa sekä ohjasajossa. Unno on kodin ulkopuolella hieman energisempi ja rakastaa esiintymistä, joten näyttelykehissä ja kouluradoilla näkisin orin mielelläni! Maastossa Unno on toiminut sekä käsihevosena, yksin ohjasajaen että talutuslenkeillä, rakastaa maastossa kävelyä ja uusien asioiden tutkimista. Reippaalle ja vauhtia rakastavalle hoitajalle Unno ei välttämättä ole ykkösvalinta, koska ori tykkää hitaasta elosta ja olisikin varmasti parhaimmillaan pienellä tallilla, jossa on aikaa hänelle, mahdollisesti jopa yksityisenä panostusheppana. Näkisin että osaavan opettajan alla ja ratsuttajan yhteystyössä voisi Unno sopia myös junnulle.

  nro 10) conn-o. Choco Caramell “Carlos”
  -> Carlos on myynnissä etupäässä kotiin, jossa se pääsee kilpailemaan, näyttelyihin sekä laatuarvosteluihin
  rnvkk 144cm, s. 01.06.2010 (9v) Irlanti, kasv. Damian McGainty, Burren, tuoja Jannica
  Koul.taso he A / 110 / CIC2
  Kuvat 2kpl & ratsastuskuvat 6kpl
  i. Cambridge Caliméro
  ii. Cambridge Capper
  ie. Celtic Champagne
  e. Chocolate Brownie
  ei. Chocolate Covered
  ee. Choctaw
  Carlos on orimainen tapaus, joka sopii parhaiten kisakäyttöön tai paremmaksi harrasteratsuksi pienelle aikuiselle. Se on osaavissa käsissä hyvä suoritusponi etenkin kenttään omaten rohkean asenteen, eivätkä vesitehtävätkään tuota ongelmia. Uudessa paikassa ori vaatii rataesteiden erikoisesteille hieman ratsastajalta boostia, mutta muuten tekee kyllä helposti yhteistyötä uudenkin ratsastajan kanssa, kunhan keskinäinen pomo on selvitetty. Päättäväisen ratsastajan kanssa onnistuu myös kilpaileminen, verkassa poni on melkoinen macho, eikä ole aran ratsastajan poni, koska pääsee helposti niskan päälle ja voi olla jopa haastava tuolloin tammaseurassa. Kotona Carlos on huomattavasti helpompi ratsainkin, mitään tyhmää tai vaarallista se ei kuitenkaan tee kisapaikallakaan, vaikka testata osaakin. Toisia hevosia kohtaan Carlos on hieman huonosti toimeentuleva, joten se on tarhaillut yksinään. Kisapaikoilla se sietää toisia sen verran keskittyessään töihin, ettei välttämättä punaista rusettia häntäänsä tarvitse.

  Ratsuna Carloksesta on helppoa taikoa esiin parhaat puolet: kouluponina sillä on kiva askel ja Carlos on osaava, kunhan siltä alkutunnista saakka uskaltaa vain vaatia tarpeeksi. Maneesissa ja kenttätyöskentelyssä Carlos on rauhallisempi ratsastaa ja sopii vähän vähemmänkin ratsastaneelle, mikäli mukana ei ole tammaseuraa. Maastossa Carlos käy mielellään, vaikka voikin esittää, ettei muka yksin haluaisi lähteä. Aremmalla maastoilijalla Carlos voi yksinään yrittää kääntyillä kotiinpäin, mutta kaveriporukassa se on rennompi. Laukkapätkillä saa kaverien kanssa tosin varoa, ettei orin kilpailuvietti herää ja se on parempi sijoittaa jonossa vähän taaemmaksi, vetohevosena jos ori toimii on selässä oltava kuski, joka pysyy mukana kiukuttelussa perässä tulevia kohtaan, tuolloin on myös hyvä pitää oriin hieman väliä, sillä vetohevosena ollessaan se voi potkia laukkasuorilla takana olevia.

  Rataesteillä Carlos on mukava opetusponi, joka antaa paljon virheitä anteeksi ja pelastaa vaikeimmissa tilanteissa. Se ei ole turhantarkka jaloistaan, mutta ei kuitenkaan mikään automaatti: jos ratsastajan huomio herpaantuu osaa Carlos kiertää esteet, mikään varsinainen kieltäjä se ei kuitenkaan ole ennen esteitä, kiertämällä se selvittää hankalat tilanteet ja tekee sitä paljon, jos annetaan mahdollisuus. Tämän jälkeen tapaa voi olla hitusen hankala kitkeä pois, joten kannattaa pitää huoli, ettei se pääse esteillä missään kohden kiertelemään lähestymisissä. Maastoesteillä ori on erittäin luotettava ja menee hankalistakin paikoista ylitse, sillä on erittäin hyvä tasapaino joka mahdollistaa rohkeammat reitit ja tuo lisää aikaa koon puolesta, jossa vähän aina hävitään sekunteja isommille ratsuille. Kun Carloksen oppii tuntemaan, on se nopea suorittaja myös esteradalla ja tekee lähes mahdottomia teitä uusinnassa ollen sporttinen ja pennin päällä kääntyvä ratsu.

  nro 11) she-o. Wish Upon A Star "Star"
  musta 100cm, s. 25.05.2015 GB (4v), kasv. E. Smith, Leeds, tuoja Jannica
  Koul.taso heC / 60cm / noviisi valjakko
  Kuva
  i. As you Wish
  ii. Wishing Well
  ie. Erica
  e. Winity
  ei. Winner Takes It All
  ee. Windago
  Star on kiltti ja tulee toisten ponienkin kanssa hyvin toimeen. Se on perusluonteeltaan rauhallinen oriksi ja ongelmaton tallirutiineissa. Star kunnioittaa ihmistä joka tilanteessa ja on myös kodin ulkopuolella helppo tapaus. Hoitotoimenpiteet sujuvat orin kanssa ja se rakastaa lapsia toimien myös talutusratsuna hyvin. Star on rotunsa tavoin hyvin paljon herkkujen perään ja tekee mitä tahansa temppuja niitä saadakseen. Ratsuna Star osaa perusasiat ja on enemmänkin hidasliikkeinen kuin vauhdikas sopien aloittelijoille hyvin, kunhan tunnilla ei ole tammoja. Estetunteja ennen oria saa kunnolla herätellä, mutta kun siinä onnistuu on poni oikein kiva hypätä ja kapasiteettia löytyisi varmasti lisääkin sopivan kokoisen rohkean ratsastajan kanssa sillä se on yksittäisenä hypännyt jopa 80cm tehtäviä! Ajaessa orista löytyy liikettä ja voimaa, se tarvitsee vielä lisätyöstöä ja voimaa maratonosuuksille, mutta on muutoin melkovalmis noviisitason luokkiin. Koulu- ja estepuolellekin ori tarvitsee ennen kisastartteja vielä voimaharjoittelua lisää etenkin laukan suhteen, josta tulisi saada pyörivämpää lihaskunnon kasvatuksen avulla. Maastossa ori on varma ratsu ja ajettava, sillä on paljon maastoiltu myös yksinään.

  nro 11) nvh-o/r. Torbjørn "Nalle"
  hkk 141cm, koul.taso heA / 50cm
  s. 19.09.2007 NOR, kasv. G.A. Hansen, Lillesand
  i. Hodnin (hkk 141) | e. Tindra (hkk 141)
  Kuvat 3kpl
  Nalle on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta rodunomaista päättäväisyyttäkin hellän ulkokuoren alta kyllä tarvittaessa löytyy tältä vuonoherralta. Nalle on uusia asioita kohdatessaan hieman arka, mutta saatuaan rohkeutensa takaisin onnistuu uusissa paikoissa esimerkiksi maastoilu ja kilpaileminen paremmin ratsastajan tuella. Nalle on hoitaessa superkiltti ja seisoo myös varustuksen ajan paikoillaan kuin enkeli. Nalle rakastaa hoitajansa kanssa yhdessä puuhailua, eikä sitä haittaa jos hoitotuokiot vähän venähtävätkin joskus. Nallella on hyvä työmoraali ja se lähtee mielellään lenkille kelillä kuin kelillä. Nalle on rauhallinen ratsu, mutta oma moottori sillä kuitenkin on. Nalle on maastossa herkästi innostuva, mutta kuitenkin ihan kiltti. Kenttätyöskentelyssä se on maltillisempi ja sopii myös vähemmän ratsastaneille. Nalle on alkutunnista melko raskas ratsastaa ja voi painaa kädelle, jonka vuoksi etenkin estetunneilla huolellinen verryttely ja saaminen irti ohjalta on tärkeää, jotta tunti olisi onnistunut molempien osalta. Nalle on erittäin osaava koulupuolella ja mielestäni sillä voisi jopa olla annettavaa osaavalle ratsastajalle ihan vaativalle tasolle asti. Nallen kanssa onkin jo harjoiteltu vähän vaativa B - tason asioita ja laukanvaihdot sekä sulkutaivutukset sujuvat alkeistasolla, työtä se kuitenkin vielä vaatii etenkin raskaan rakenteen takia, jotta liikkeisiin saadaan elastisuutta, eikä pieni painonkaan pudottaminen olisi pahitteeksi…

  nro 15) nvh-t. Katinka "Kimble"
  hlk kasvaa vielä, ei koulutettu
  s. 02.04.2017 NOR, kasv. Jarldis Holst, Levanger
  i. Foldølen (vrnhkk 146) | e. Kriemhild (hrk 135)
  Kuva
  Kimble on reipas nuori tamma, joka tekee mitä tahansa herkkujen perässä ja näin ollen myös hoitotoimenpiteet on tämän varjolla helppoa suorittaa. Kimble on rauhallinen hoitaessa ja ikäisekseen hyvin maltillinen, emäänsä tullut. Kimble on varsapihatossa ollut Adinassa oloaikanaan enemmän omissa oloissaan viihtyvä, joten uudessakin kodissa pihattoon pääseminen tai ainakin ikätoverien seura voisi olla hyvästä paremman sosiaalisuuden takaamiseksi. Kimble on innokas oppimaan uutta ja kulkee hyvin talutuksessa. Se on myös tottunut valjaisiin ja perusrutiineihin, kuten kiinnisitominen, harjaaminen, kaviohuolto, loimitukset, suojat sekä matkustaa hyvin kaverin kanssa.

  nro 22) wA-r. Honest Bee "Honey"
  trt sab 121cm, koul.taso heC / 60-70cm
  s. 27.10.2012 GB, kasv. Honest Stud, Lontoo
  i. Hooligan (wA trt 121) | e. Hocus Pocus (wA m 120)
  ii. Hobby Heckle (wA trt 121) | ie. Can’t Do It (wA rtkm 120) | ei. Simsalabim (wA mkm 118) | ee. High Flyer (wA m 120)
  Kuvat 2kpl
  Honey on perusluonteeltaan äärimmäisen utelias, joka tuo sen jatkuvasti vaikeiden tilanteiden ja pinteiden eteen. Hoitaessa Honey on vähän malttamaton, samoin hoitotoimenpiteissä, joten ne on helpointa suorittaa reippaasti ja kiinnisidottuna. Honey on kiva hoidettava, vaikka onhan siinä aimoannos hommaa energisen luonteensa vuoksi. Honey on ratsain temperamenttinen ja sopii parhaiten jo vähän kokeneemmille ratsastajille, jotka uskaltavat tarvittaessa komentaa. Pääsääntöisesti Honey toimii hyvin, mutta toisinaan etenkin esteillä ja maastossa se saattaa vauhdinhurmassa innostua pukittamaan. Koulupuolella Honey osaa perusasiat ja kulkee hyvässä muodossa reippaasti eteen, vaikeammat tehtävät vaativat kuitenkin vielä enemmän keskittymistä. Koulussa se on yhteistyöhaluisempi ja varsin kevyt ratsastaa, kunhan ruunan saa kuuntelemaan apuja. Maastossa Honey on hieman arka ja maastoilee pääasiassa vain aikuisten kanssa isommassa porukassa tällä hetkellä. Uimisesta Honey kuitenkin pitää, joten tutulle uittolenkille voi selkään laittaa napakan junnunkin.

  Varatut joulutuonnit:
  nro 1) she-o. Wild Christmas “Viljo” @Iitu 25.1. (m)
  s. 25.04.0000 kasv. Rose Wild, GB, maahantuoja Jannica
  musta 86cm, valjakkopainotus: noviisi
  i. Wild Monster
  ii. Rose Petal
  ie. Wild Lily
  e. Wild Rose
  ei. Wild Man
  ee. Rose
  KUVA
  Viljo on hyvin ponimainen, eikä sen kanssa pahemmin vauhtia puutu harrastuksesta! Parhaiten ori soveltuukin vauhdikkaaseen kilpailemiseen ja harrastamiseen, miksei raviradoillekin. Ulkomuodoltaan Viljo helposti hämää: se on soman pyöreä ja nappisilmäinen, mutta todellisuudessa pörröisen ulkokuoren alta löytyy ihan erilainen yleiskuva. Viljo on kuitenkin suosittu ajoponi, sellaisille jotka pitävät vauhdista. Temperamenttinen ori on perso herkkujen perään ja niitä onkin syytä välttää antamasta kädestä, ettei se opi näykkimään. Hoitaessa Viljo ei ole puunausponi, sen kanssa kaiken touhuamisen pitää olla reipasta ja kärryjen edessä pian. Hoitaessa ja toimenpiteiden aikana ori usein steppailee ja voi olla hermonakin. Valjastaessa Viljo on helppo tapaus, mitä nyt saattaa vyötä kiristäessä pullistella. Taluttaessa orin kanssa saa olla silmät selässäkin, ainakin kesäaikaan, jolloin ruohotupsut houkuttavat ihan liiaksi. Viljo ei anna tarhasta helposti kiinni vieraille ja sillä on hyvä pitää alkuun uudessa kodissa riimua päässä tarhatessa, jolloin makupaloilla saa ponin helposti luokseen. Ajaessa Viljo on reipas, eikä välttämättä vauhdikkuutensa puolesta sovellu ihan vasta-alkajien käsiin. Viljo on rohkea maastoilija ja sen kanssa maratonosuudet sujuvat helposti uusien tehtävienkin parissa, tarkkuusajoon ori sen sijaan tarvitsee vielä harjoitusta, jonka jälkeen se onkin valmis vaativiin luokkiin.

  3) nf-o. Twilight Twinkle “Twinkle” @Iitu 25.1. (m)
  s. 22.03.0000 kasv. Twilight Stud, GB, maahantuoja Jannica
  punaruunikko 140cm, koulu/estepainotus: he B / 80cm
  i. Too Much Hussle
  ii. My Secret
  ie. Twilight Twonka
  e. Tomorrow’s Daydream
  ei. Can’t Survive Tomorrow
  ee. Dreaming Dot
  KUVA
  Twinkle omaa paljon luonnetta ja on hieman sellainen jekkuilija, joka ei sovellu ihan tosikoimmalle hoitajalle. Twinkle on nimensä veroinen karkailija, joka silmänräpäyksessä on muuttanut olinpaikkaansa, aivan sama vaikka olisit tarkistanut karsinan tai tarhansalvan useaan otteeseen jättäessäsi orin sinne. Onneksi tämä herkkusuu ei kuitenkaan suinkaan ryntää ensimmäisen tamman luo tuttavuutta tekemään vapaaksi päästyään vaan enemminkin rakastaa poikamieselämää ja majoittuu usein vain omaan karsinaansa syömään. Twinkle on erittäin leikkisä poni ja tulee hyvin toimeen toisten kanssa, joten sille on suotavaa päästä laumaan puuhaamaan. Käsittelyssä, toimenpiteissä ja hoitaessa ori on kilteimmästä päästä, vaikka noita jekkuja harrastaakin hoitajansa päänmenoksi. Ratsuna ori on helppo, mutta hieman liian reipas aloittelijoiden makuun.

  5) conn-o. Make-A-Wish “Make” @Luna-Laakso 11.2.
  s. 21.06.0000 kasv. John Castello, Irlanti, maahantuoja Jannica
  ruunikonkimo 144cm, koulupainotus: he A
  i. Whispering Spirit
  ii. Why Not Me?
  ie. Winalot
  e. White Darkness
  ei. White Wash
  ee. Belladonna
  KUVA
  Make on aivan ihana poni, joka kuitenkin astutustilanteissa osaa olla hitusen haasteellinen ja astuu yleensä liinasta sen sijaan, että olisi vapaana tamman kanssa. Hoitaessa Make on hyvä sitoa kiinni, jos tallissa on muuta liikennettä, etenkään tammoja, muuten sen voi kyllä hoidella karsinassa vapaanakin, eli ihmiselle se ei kyllä mitään tee. Ratsuna Make on todella reipas ja vaatii paljon puolipidätteitä keskittyäkseen itse tehtäviin. Laukkatehtävistä Make innostuu herkästi vähän liikaakin ja voi myös pukitella. Traileriin Make on helppo lastata, joten kisaponiksikin se soveltuisi mainiosti. Muiden kanssa Make osaa käyttäytyä hyvin, vaikka onkin lauman hierarkiassa yleensä pomo, eikä siedä niskoittelevia pikkuruunia. Makella on ongelmia toisinaan pysyä etenkään talvella oman tarhan puolella, joten tammat on hyvä tarhata tarpeeksi kauas. Kisapaikoilla Make on kuin kotonaan.

  9) rp-t. Cookie Dough “Cookie” @Iitu 25.1. (m)
  s. 15.08.0000 kasv. Doug Cross, GB, maahantuoja Jannica
  tummanruunikko 148cm, koul.taso he B / 60-70cm
  i. Cosmo
  ii. Cool Mint
  ie. Cookies ‘n’ Cream
  e. Copper Penny
  ei. Copper Glow
  ee. Count Sunset
  KUVAT 4kpl
  Cookie on vauhdikas ponitamma, joka vaatii aktiivisen liikunnan pysyäkseen fiksuna käsitellä. Ylimääräinen energia kertyy yleensä päähän helposti ja vaikkei tamma syö väkirehuja energiaa riittää niin paljon, ettei sitä parin vapaan jälkeen saa enää kanavoitua minnekään järkevään, vaan tamma on kuin tikittävä aikapommi. Cookie voisi säännöllisesti liikutettuna sopia myös ratsastuskouluun, vaikka periaatteessa vauhdikkuutensa vuoksi saattaa ainakin aloittelijalle olla liian haastava ja raskas ratsastaa. Tosin täällä meillä Adinassa se on tehnyt muutamia pari vuotta ratsastaneiden tunteja sivuohjien kanssa ja toiminut niissä fiksusti. Kilttiluonteinen Cookie rakastaa hoitohetkiä, rapsutuksia ja tietenkin herkkuja, joten hoitaessa se sopii perheen pienimmillekin tai kokemattomille, jotka ehkä vähän pelkäävät isompia hevosia. Hoitaessa aktiivinen tamma on hyvä sitoa kiinni, koska sen hoito ja varustus onnistuu paremmin hyörinältä, vaikkei tamma mitään varsinaisesti pahaa teekään. Ratsuna Cookie omaa jonkin verran omaa tahtoa ja sen selkään kannattaakin päästää vain topakoita junnuja. Kisapaikoilla Cookie vaatii vielä ratsastajalta tukea ja turvaa eikä ole ihan ehkä valmis tasoisiinsa luokkiin aloittamaan, vaan kannattaa aloitella ihan ristikkotasolta, jotta homman saa tutuksi ja tamma ehtii keskittyä muuhunkin kuin esteisiin alkuun. Sopivasti kisamaailmaan tutustuttamisella tästä varmasti saisi leivottua oikein kivan esteponin erityisesti. Vaikka ei sillä hassummat liikkeet ole kouluakaan ajatellen…

  11) conn-o. Kensington Gardens “Garry” @Luna-Laakso 11.2.
  s. 30.03.0000 kasv. Kensington Palace, UK, maahantuoja Jannica
  ruunivoikko 140cm, koulupainotus: he A
  i. Kensington Gabriel
  ii. Kensington Gentleman
  ie. GoGo
  e. Geneviève
  ei. Gold Leaf
  ee. Graceland
  KUVAT 2kpl
  Garry on miellyttävä ori, joka on helppo käsitellä ja hoitamaankin uskaltaa päästää kenet tahansa. Utelias ori on aina kiinnostunut ympäristöstään ja parhaiten hyvällä kelillä sen hoitaminen sujuu ulkopuomilla, jossa sillä riittää seurattavaa, taikka käytävällä. Hoitaessa Garry on kärsivällinen, mutta varustaessa saattaa hieman steppailla. Garry ei liiemmin pidä loimittelusta, joten paksusta talvikarvastaan huolimatta ori yleensä pidetään hyvän kunnon omaavana turkissaan talvenkin ylitse, jolla vältetään turha loimittelu. Toki lenkkien jälkeen se on pakko hikisenä loimittaa, mutta klippaamattomuuden myötä ylimääräiseltä loimittelulta kuitenkin säästytään aamuisin. Taluttaessa Garry on hyvä pitää pidemmässä narussa, koska sitä kiinnostaa vähän kaikki ja matka kentälle tai maneesiin saattaa kestää muutoin iäisyyden, kun kaikkea pitää jäädä katselemaan. Ratsuna Garry on tasainen askeliltaan sopien hyvin vasta-alkajalle, jos tunnilla ei ole tammoja. Garry on hyvinkoulutettu ja taitaa osaamistasonsa lisäksi laukanvaihdot, avot ja sulkutaivutukset käynnissä ainakin. Garrylla on vahva kilpailuvietti, joten laukkakisat kannattaa jättää sikseen kaveriporukassa maastoillessa. Yksin sen kanssa uskaltaa kuitenkin revitellä enemmänkin, eikä ori ole tehnyt meillä ollessaan kertaakaan mitään tyhmää pellollakaan mennessä. Kisapaikoilla Garry käyttäytyy hyvin, mutta muistaa välillä toki huudella tammaväelle olevansa paikalla, töissäollessaan se ei kuitenkaan tammoja noteeraa.

  13) trak-t. Believe’n’Miracles “Bell” @Rynn 20.1. (m)
  s. 12.12.0000 kasv. Gestüt Wunder, Saksa, maahantuoja Jannica
  tummanruunikko 165cm, koul.taso va B / 120cm
  i. Believe in You
  ii. Starting Over
  ie. Bay Petite
  e. Beau Zam
  ei. Beam Me Up
  ee. Beaver
  KUVAT 8kpl
  Bell on monipuolinen tamma, joka omaa näyttävät askeleet ja siitä saa pienellä hiomisella esiin oivan kilpakenttien ruusukehain kouluun tai esteille, miksei kenttäänkin opettelulla, rohkeutta tammalla ainakin riittää! Bell on alkuun enemmänkin viileänsorttinen uusia ihmisiä ja hevosia kohdatessaan, ei kuitenkaan mikään arka. Tutustuttuaan se tulee yleensä toimeen kenen kanssa vain ja sen kanssa on hoitajan helppo päästä sinuiksi parin kerran jälkeen. Alkutunnista töihin pyytämällä Bell työskentelee lopputunnista jo hyvinkin omalla moottorilla, esteillä sitä saa vähän himmatakin. Maastossa tamma on luotettava ja rento kaveri, joka ei pahemmin säiky mitään ja toimii myöskin yksin uuteen maastoon ensin kaverin kanssa totuttuaan. Kouluratsuna tamma omaa hyvän koottavuuden ja osaa testata ratsastajaa menemällä helpoimman kaavan mukaan, kun tullaan vaikeisiin asioihin. Potentiaalia sillä kyllä riittää koulussakin pidemmälle, jos on tomera opettaja. Esteillä tamma on rauhallinen alkuun, mutta esteiden noustessa kierrokset nousevat sen verran, ettei sen kanssa ole tuota 120 senttimetriä isompaa hypätty, ennen kuin perusasiat saadaan kuntoon. Yksin maastoillessa tamma on enemmänkin laiska kuin reipas, mutta kaverin mukaan saadessaan löytyy vauhtia etenkin laukkapätkillä sitten jo enemmän.

  VARATUT ystistuonnit:
  nro 4) sh-o/r. Rakkauslapsi “Raksu” @Minni 16.2.
  tprt 160cm, s. 18.05.2012 (7v) Suomi, kasv. Petri Suuronen, Vesivehmaa, ex-om. Jannica
  Koul.taso he A
  Kuvat 4kpl
  i. Rakkauspakkaus
  ii. Roksupoksu
  ie. Ritiratiralla
  e. Harmaahapsi
  ei. Tiskijukka
  ee. Harmaasukka
  Raksu on rauhallinen oripoika, joka on vähän yksinkertainenkin toisinaan. Se osaa kodin ulkopuolella esiintyä ja on melkoisen orimainenkin välillä, etenkin keväällä kiimojen myötä. Kotona sen kanssa kuitenkin rutiinit sujuvat helposti, eikä Raksu juuri itsestään ääntä pidä. Se on helppo ja näyttävä ratsu, joka tekee kuuliaisesti töitä. Potentiaalia on ehdottomasti enemmän koulupuolelle tällä kaverilla ja etenkin ravi on hieno. Kyllä se esteetkin ihan kohtalaisesti ylittää… Maastossa ori on kova poika testaamaan yksinään, joten mukavimmin maastolenkit sujuvat seurassa. Porukassa maastoilu sujuu uudenkin ratsastajan kanssa ongelmitta.

  nro 5) sh-t. Ystäväni “Ylli” @Minni 16.2.
  tprnkm 157-161cm, s. 02.06.2014 (5v) Suomi, kasv. Bertha Bariman, Joensuu, ex-om. Jannica
  Koul.taso he A - va B, vaikea valjakko
  Kuvat 2kpl
  i. Villasukka
  ii. Piponi
  ie. Nipponi
  e. Paras Ystävä
  ei. Ystävällismielinen
  ee. Perhooni
  Ylli on monipuolinen tamma, jonka kanssa onnistuu niin kouluratsastus kuin valjakkoajokin. Hyvinkoulutettu tamma on ikäisiään vanhemman oloinen kaikissa hoitotoimissa ja kilpailutilanteissa käyttäytyy moitteitta. Se on erittäin kiltti toisia hevosia kohtaan ja tarhailee mieluusti niin tammojen kuin ruunienkin kanssa. Ylli on ehdottomasti siitostammamateriaalia niin luonteensa, taitojensa kuin sukunsakin puolesta, joten mielellään näkisin tämän niissä tehtävissä myös. Lastatessa Yllin kanssa tarvitaan vielä aikaa, mutta nätisti tamma menee kyytiin saatuaan miettimisaikaa.

  nro 6) she-o/r. Cupid @Luna-Laakso 16.2.
  musta 105cm, s. 30.05.2011 (8v) GB, kasv. Moya Brennan, Newcastle, tuoja Jannica
  Raviponi, enn. 2.24,0ly (startattu myös montéa)
  Kuvat 2kpl
  i. Cut The Cuteness
  ii. Cute Thing
  ie. Cristabell
  e. Venus
  ei. Christoffer
  ee. Velocity
  Cupid on superkiltti käsitellä ja hoitaa, se on perusluonteeltaan myös rotutyypillisesti hyvin utelias ja rauhallinen uusia tilanteita kohdatessaan. Ori on helppo arkirutiineissa, välillä sitä ihan unohtaa, että se ori onkaan. Cupid rakastaa ihmisten kanssa puuhailua ja maastolenkkejä ajaen tai ratsain ollen erittäin varmajalkainen. Cupid tykkää käydä yksinkin maastossa ja rakastaa kesäisin uittoretkiä. Ajaessa Cupid on helppo ja sen uskaltaa antaa kokemattomallekin kuskille starttiin tai treeniin, kunhan on aikuinen tilannetta seuraamassa ja neuvoja antamassa.


 • Piirrosharrastajat

  Ihanan Skittlesin voin viedä mukanani Päivänpirttiin itselleni yksäriksi kisa- ja valmennuskäyttöön. Pari jälkeläistäkin tulisi varmasti teetettyä :). Päivänpirtti on hieman kesken (Hevosten sivujen tekeminen yms), mutta toivottavasti ei haittaa!


 • Villien kisojen harrastajat

  Lähtisikö söppänä suokkiruuna Ville Soligtiin? 🙂


 • Esteratsastajat

  Joo viekää vaan 😄 Ex-omistajaksi voi linkitellä vaikka Adinan.


 • Oreihin hurahtaneet

  Brenda meidän Jalmarin morsiameksi majailemaan Lucioukseen?:D


 • Esteratsastajat

  Joo mikä jottei @Nana 😄


 • Piirrosharrastajat

  Siiri! Sano jos jotain korjattavaa :)! • Hitto, ku Skittles ehti mennä 😬 Ps. @Iitu jos kiinnostaa korjata, niin itseasiassa väri on ruunikonpäistärikkö tiikerinkirjava 😊 Ei ruunikon(tiikerin-)kirjavanpäistärikkö (also sulla on merkittynä rautiaaks 😉) Pps. Tuun lainaamaan tätä joskus jalostukseen, jos sulle vaan sopii.

  Mut Eleanore meille Sierraan?


 • Piirrosharrastajat

  @Nikki Kiitos värin korjaamisessa! Itse en tätä hoksannutkaan. Juu jalostukseen saat lainata sitä joskus (käy iha millon vaan mulle) :).


 • Esteratsastajat

  Kiitokset @Iitu sivuilta, muista vielä mainita luonteen jälkeen ©Jannica 😉
  Ja ehdottomasti Elli teille @Nikki ! • Lähtisikö Alfrigg Myyränkoloon? Tarjolla olisi rennonletkeää eloa meidän muiden ruunien kanssa, rauhallista kisaamista villeissä ja vähän myös alaisissa. Samaa tahtia mentäis kuin Tuumiksen kanssa, eli kisataan vain max. 3 kutsun ryppäissä ynnä muuta. Tietysti pääsisi mukaan myös söpiksiin ja muihin kissanristiäisiin.


 • Esteratsastajat

  Joo sopii @Ireth hyvin!


 • Esteratsastajat

  Näähän vietiin niin nopeasti käsistä et pitänee tehdä jossain kohden toinen erä tuntsareita perustiedoilla, luonnepätkällä ja vapaastikopioitavalla kuvalla 🤔
 • Esteratsastajat

  Kiitoksia 😊


 • Oreihin hurahtaneet


 • Esteratsastajat

  Kiitti 🙂


 • Villien kisojen harrastajat

  Villen sivut vihdoin ja viimein!


 • Esteratsastajat

  Kiitti paljon 🙂


 • Esteratsastajat

  No niin, laitetaanpas uusia kehään 😉 Vinkatkaa jos joku näistä kasvattinimistä on käytössä, niin vaihdetaan!


 

1
Online

831
Käyttäjät

10.8k
Aiheet

193.9k
Viestit

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.