Kirjataivas • @J. Ui juma tottakai haluun 👀 • siis herran jumala kun työt ja elämä ja kirjan kirjoittaminen on vienyt aikaa lukemiselta.

  Nyt kuitenkin oman kirjan kirjoittaminen on paketissa, kakkoskirjan kohdalla odottelen vielä varmaan hetken ennen kuin alan työstämään sitä urakalla ennen marraskuuta ja nanoilua.

  Tällä viikolla oon kuitenkin onneksi parina iltana onnistunut nappaamaan ihan fyysisen kirjan käteen ja oonkin saanut useamman luvun luettua Da Vinchi-koodin tämän hetken kierroksesta ja se olisikin tarkoituksena saada ensimmäisenä pois jotta pääsee siirtymään sitten Reijo Mäen Vares kirjojen ensimmäiseen lukemattomaan osaan jotta pääsee palauttelemaan ne äitille jossain vaiheessa ja näin samalla luomaan vähän tilaa omaan kirjahyllyyn.

  Muutenkin luettavia kirjoja on enemmän kuin laki sallii, joten toivottavasti edes jotain saisi vielä tämän vuoden aikana luettua pois, jotta pääsisi edes lukutavoitteeseensa.


 • Piirrosharrastajat

  @minni mä en yhtään jotenki tykänny da vinci -koodista sillon ku luin, jotenki se oli sellane… emmätiiä. oon ehkä niin hahmo-orientoitunu lukija ettei tollanen salaliittojuoni niin sit iske 😄

  toisaalta tykkään kyl sellasista lyhyemmistä dekkareista??? omituista. • @j Noi kirjat on kyl vähä semmosta hankalahkoa luettavaa, koska jollain tasolla niitä lukiessa tulee pitää niin open mind ku vaan pystyy varsinkin kun aihepiirit on välillä ei niin helposti ymmärrettäviä ja mitä syvemmälle mennään niin sitä enemmän sitä tuppaa ainakin itse ajoittain tippumaan kärryiltä.

  Da Vinchi-koodin jälkeen alottelinkin sitten tuon Vares-sarjan uusimman ja jostain syystä tää ei uppoo mulle niin hyvin kuin mitä nuo aiemmat, mutta toivon mukaan tuo kirja vielä paranee tuosta kun nyt oon kuitenkin toisaalta sen verran alussa koko kirjan kanssa.


 • Tarinaheppailijat

  Uu, löysin tän mielenkiintosen topan. Ite rakastan lukemista ja haaveilen kirjailijan ammatista. Uppailen tätä topaa tässä samalla 😅


 • Kouluratsastajat

  Uu täällä puhuttiin Da vinci koodista… pitkähkl aika sitte
  No kuitenki rakastan sitä kirjaa, se vaan uppoo

  Ja sellanen lukuvinkki ku Khaled Hosseinin Leijapoika. Todella mielenkiintonen ja tykkäsin ite iha hirveesti kirjotustyylistä ja kerronnasta. Itkuherkille(ja muillekin) raskaampi pala ja jos on kovin yliherkkä ei varmaan kannata lukee, kun välillä käsittelee rankempiakin aiheita. Mutta ei se kyllä mitenkään erityisen kammottava siis ole. Ihan tajuttomat hyvä kirja, jonka lukemista ei vaan voinu lopetta


 • Piirrosharrastajat

  Luin tossa yks päivä yhdeltä istumalta Vish Purin ja Kadonneen palvelijattaren tapauksen. En oo aikoihin saanu lukea mitään niin hauskaa ja ystävällistä ja jotenkin arkista kuvausta mistään Aasian maasta, saati yleisesti yhteiskuntaluokkia ruotivana dekkarina mitään niin sympaattista. Suosittelen ehdottomasti jos tykkää hahmovetoisista mysteereistä ja matkailusta! Täytyy ottaa selvää onks näitä käännetty enemmänkin, koska rakastuin ihan tosissaan. • Sainkin parissa päivässä luettua tuon Vares kirjan mistä edellisessä viestissäni mainitsin.

  Juhannusviikolla sain luettua pari kirjaa lisää pois odottamasta omaa vuoroaan ja tällä hetkellä ei oo mitään kirjaa työn alla, mutta ehkä tähän loman ratoksi voisi jonkun opuksen tuolta hyllystä poimia käsiinsä ja lukaista pois. • Mäkin oon taas loman koittaessa alkanut lueskelemaan enempi ja tällä hetkellä kesken Dmitry Glukhovskyn Metro 2033. Enkä muista oonko täällä kertonut, mutta jos yhtään tykkää ekokatastrofeista (parasta), niin Risto Isomäeltä ainakin Sarasvatin hiekkaa ja Kurganin varjot. Tykkäsin tosi paljon niistä, kaikki oli jotenkin niin hyvin perusteltu ja realistista 🙂

  Sen sijaan Vareksesta en oo jostain syystä tykännyt. Joskus luin yhden Vareksen ja ei ole sen jälkeen tullut tartuttua, siitä jäi uupumaan sellainen pakko lukea-fiilis 😄 Toisaalta en lue perinteisiä dekkareita muutenkaan, erilainen dystopia ja tietynlainen scifi on mun lemppareita, myös fantasiaa on tullut luettua. • Viimeisimpiä luettuja kirjoja:
  Lasitehdas (Katja Lahti): jätti vähän kylmäksi, vaikka pidän hirveästi Katjan Project Mama -blogista ja hänen ja Satu Rämön kirjoittamista Vuoden Mutsi -kirjoista (niistä voi pitää vaikkei ole omia lapsia edes suunnitelmissa!). Tietysti puhtaan kaunokirjallinen romaani on eri asia. Ihan kiva kirja kyllä silti ja alleviivasi hienovaraisesti sitä, miten erilaisista lähdökohdista ihmiset voivat tulla.

  Arkisatuja aikuisille (Katja Lahti ja Ina Westman): tämä kirjahan on lähtöisin kaksikon Pienestä Novelliblogista, osa tarinoista on tuttuja jo sieltä, mutta kirjaan oli päätynyt uusiakin tarinoita. Onneksi ne omat suosikit löytyivät kirjasta (ainakin Miniä ja Ei mikään aamuihminen)! Tarinoiden tyyli vaihtelee, osa on ihan arkirealismia, osa todellakin satua. Ihan jees kirja siis sinänsä, muttei välttämättä mikään never better.

  Metsästäjän sydän (Raija Oranen): Orasen historiallinen romaani on tietysti taattua laatua. Päähahmoina Mannerheim ja Hjalmar Linder, ajankohtana suunnilleen 1900-20, taustana Suomen ja Venäjän historian taitekohta. Pidin kovasti! • Onko keskustalaisilla suositella jotain psykologisia trillereitä tms.? Oon nyt aikani kuunnellu ku radiossa mainostetaan RadioPlayn Fyyri-äänikirjaa, mutta mä oon todella huono äänikirjojen kanssa, haluisin mielummin lukee ite. • @nikki Lincoln Childin ja Douglas Prestonin kirjoittamat Pendergast -kirjat on ihan huikeita! • @serena Millanen sarja kyseessä? 🤔 • @nikki Se kertoo FBI agentista nimeltä Pendergast joka selvittelee sellaisia enemmän ja vähemmän mystisiä henkirikoksia. Usein niissä on sellainen melkeimpä yliluonnollinen viba ihan viime metreille ja pitävät muutenkin otteessaan, vaikka melkoisia tiiliskiviä ovatkin.
  Myös samat sivuhenkilöt toistuvat monissa kirjoissa ja heidänkin elämäänsä on mielenkiintoista seurata siinä sivussa, unohtamatta tietenkään, että itse Pendergast on melkoinen persoona.

  Noita on suomennettu (ja mainittakoon, että harvoin luen suomennoksia, mutta näiden kohdalla en oo purnannu, ihan hyvää tekstiä) kai joku 10 tähän mennessä. Multa on itse asiassa kaks viimeisintä hankkimatta. 👀
  Ensimmäinen osa on nimeltään Ihmeiden kabinetti ja edustaa aika tyypillistä tuon sarjan kirjaa, joten siitä saa aika nopeasti selville nappaako. 🙂 • Suositelkaa (pikaisesti :D) jotain kirjaa jonka voisin ostaa pikkusiskolle joululahjaksi. Aika paljolti sama maku kirjojen suhteen kuin mullakin, mutta se on lukenut jo melkolailla ne itselleen kiinnostavimmat mun hyllystä. 😄 Enkä ikinä muista mitä Pottereita sillä jo on ja mitkä puuttuu, niin ostakoon niitä ite. Sisko on siis 20-vuotias, aika usein sille tuntuu kolahtavan sellaiset dramaattisen romanttiset jutut, niinku Water for elephants, Before I die, Me before you

  Mä itse tässä oon harkinnut joko Geishan muistelmia tai tota… mikä toi nyt on… Kirottu lapsi? 😄 Siis se näyttämö-potteri. Mutta vois muitakin itelle tuntemattomampia miettiä.

  / ed. Ja jos joku osaa suositella jotain koukuttavaa fantasiapläjäystä mulle itselleni niin oispa kiva! 😄 • @serena Fault in our stars, joko sisko on lukenut sen?

  Sulle voisin suositella sellaista sarjaa kuin Darren Shan! Se on tosi koukuttava fantasiasarja, todella omalaatuinen ja erottuu massasta! • @sonja Ei oo, mutta tilasin sille samalta kirjailijalta itse asiassa toisen kirjan. 😄


 • Piirrosharrastajat

  @serena Fantasiapläjäyksiä hei Terry Pratchettilta ehdottomasti etsimään! Varsinkin jos yhtään tykkäät kans sellasesta kuivasta tilannehuumorista. Niitä on samaan maailmaan sijoittuvia sarjoja useampi joten koukuttumisvaraa on.

  Älä aloita julkasujäjrestyksessä ensimmäisistä kuitenkaan, koska ne ei oo niitä parhaita, mut muuten tyyli on vapaa. • Oih, kirjoja! Miten paljon rakastankaan lukemista.

  Muutama vuosi sitten törmäsin sellaiseen kirjailijaan kuin Sarah. J. Maas ja rakastuin. Throne of Glass-kirjasarja, josta löytyy 4 suomennettua osaa sekä Okaruusujen valtakunta (A Court of Thorns and Roses) josta on vasta yksi osa suomennettu on ehdottomia lempikirjojani. Ollut jo muutaman vuoden - on ihanaa lukea vahvasta naispäähenkilöstä.

  Vuositolkulla olen lukenut myös sellaista kirjasarjaa kuin Langennut enkeli, joka on Becca Fitzpatrick kirjoittama. Olen lainannut kyseisen sarjan lukemattomia kertoja enkä ole koskaan kyllästynyt - sitä päivää odottaessa.

  Tällä hetkellä kirjahyllyssä on myös sellainen kirja kuin The Cruel Prince, josta ei ole vielä suomennosta. Sarjan nimellä - The Folk of the Air - pitäisi löytyä koko sarja. Se vaikuttaa todella hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta samoja piirteitä Throne of Glassin kanssa. • @serena minä en suosittele sitä Kirottua lasta ainakaan. Itse sain sen lahjaksi silloin kun se tuli. En tykännyt juurikaan. Oli vielä todella vaikeaa luettavaa omaan makuun.

  Mie oon saanu itteeni niskasta kiinni lukemisen kanssa ja olen saanut vaihdettua sarjojen katselun iltaisin sängyssä lukemiseen. Tosin olen mennyt nyt erittäin kevyellä linjalla kun päätin, että nyt aikuisiällä on hyvä lukea Nummelan Ponitalli -kirjasarja kronologisessa järjestyksessä kokonaan 😄 Ihanhan nuo hauskaa ja kevyttä lukemista on.

  Lisäksi jaksan lukea aina uudestaan ja uudestaan noita kirjoja jotka nököttävät hyllyssä. Twilight -sarja ja Harry Potterit. Lisäksi ihan älyttömän hyviä "elämänkerta"kirjoja on ollut Marilyn Mansonin, Mötley Crüen ja HIMin kirjat. Jyrki Linankiven Kulkurin valssi oli vähän pettymys.
  Lisäksi hyllystä löytyy kirja Tähtityttö, joka on vähän jotenkin tylsä, mutta kuitenkin aivan ihana kirja.
  Lisäksi Torey Haydenin Tiikerin lapsi oli upeaa luettavaa. Saman kirjailijan Sähkökissa, ei kuitenkaan ole oikein jaksanut pitää mielenkiintoa yllä. Joskin ensimmäisenä mainitsemani on tositarinaan perustuva ja tämä jälkimmäinen on fiktiivinen, niin voiko johtua siitä. En tiedä, pitää lukea joku kolmas vielä hänen kirjoistaan.


 

11
Online

1.0k
Users

13.5k
Topics

257.0k
Posts

Kysyttävää, kommentoitavaa tai palautetta? Ota yhteyttä suoraan ylläpitäjään (Tilli): maatila.pemberley@gmail.com.

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.