Ryhmän tiedot

Vuonohevosharrastajat

Avoin ryhmä kaikille vuonohevosista kiinnostuneille.

 
 • RE: M: Muutamat sh-tamman kuvat tekstejä vastaan!

  Jees, voin kirjoittaa vaikka Leikille sekä Mellille valjakkovalmennukset sekä Jullelle estetreeniä 😄 Yritän viikonlopun aikana hoitaa nämä pois alta.

  posted in Markkinat
 • RE: Ostetaan suvullisia

  Ne kaksi sulle, ei mitään vaatimuksia mun osalta heille 😁 Tahdotko nimiehdotuksia?

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Ostetaan suvullisia

  Kiinnostaisiko hiljaisessa myynnissä oleva pv varsa yhdistelmästä Hattu x Sisu?

  Varsasta tulisi

  • HeA / 120cm luokkiin sopiva
  • ruunikonkimo, (tumman)ruunikko, rautiaankimo, rautias, mustankimo tai musta
  • syntynyt vuoden 2018 aikana
  • PP’s, Ponipalleron tai ilman liitettä, mutta Ponipalleron kasvatti
  • nimiehdotuksia Mad Hatter, Mad As A Hatter, Cheshire, Cheshire Cat, March Hare, Knave of Hearts, King of Hearts, (The) Dormouse, Paphiopedilum…

  Shettiksiä Ponipallerosta
  3-polvinen
  i. M.L. Ravin’ Keep
  e. Nira Cinnamon (/Sointuvan Ninni)

  4-polvinen
  i. Wyat Tumbleflump Monster Elf
  e. M.L. Sophie (/ Mustan Blue Blood)

  5-polvinen
  i. Mustan Bumble Bee
  e. Mayhem Pink Jelly


  Russeja Ponipallerosta
  2-polvinen
  i. Malcolm v. Ahlstedt
  e. Smulan (/Elfengård Minea)

  3-polvinen
  i. Cresendo’s Beccor
  e. Cresendon Fanny (/Cresendon Helmi)

  5-polvinen
  i. Seppäjärven Kimi (/PP’s Celsius)
  e. PP’s Da Ba Dee

  pitkä
  i. Claridge Emmer
  e. Cresendon Pärsky


  Muunrotuisia Ponipallerosta
  3-polvinen at
  i. Gin Vjatsheslav / Jarkan 'B
  e. PP’s Razy


  Thrilliumin puoliverisiä
  2-polvinen brdbg
  i. Rafael Spider / Zeplin Prime
  e. Pianca Spider / Quarrel Krypton

  2-polvinen sf
  i. Dashner Indiana
  e. Florella Delm

  2-polvinen pv
  i. Ghoststories 21 / Star From Dales KHw
  e. Serellenders Bittersweet

  posted in Eläinkauppa
 • Talleja linkkilistalle: sh, gr, w, isl, nvh

  Tallieni etusivuille olisi mukava saada listat aktiivista kasvattajista, joilta uskaltaisin tulla kyselemään jalostusoreja tai tilausvarsoja tilanteen tullen.

  Jos siis omistat seuraavista roduista talleja, joissa kasvatat vähintäänkin koulu- ja/tai estepainotuksella hevosia ja olet avoimin mielin myymässä kasvatteja, ilmianna itsesi! 🙂

  • suomenhevonen
  • gotlanninruss
  • welshponit (kaikki sektiot)
  • islanninhevonen
  • norjanvuonohevonen

  Jos tallisi sattuu jo olemaan linkkilistoillamme, hihkaise ihmeessä kuitenkin täällä niin tiedän sinun olevan edelleen mukana “pelissä”.

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  Nimi. En tee ostotarjousta, ellei hevosella ole nimiehdotuksia tai itselläni mitään ideaa, mikä nimeksi voisi tulla. Mulla saattaa kivan nimen keksimisessä mennä oikeasti tuhottomasti aikaa, enkä kehtaa venyttää sivujen tekoa montaa kuukautta vain sen takia, ettei sopivaa nimeä ole. Nimi on kuitenkin iso osa hevosen persoonaa ja huono nimen takia hevonen ei välttämättä jaksa kauaa inspiroida.

  Kuvat. Kuten nimen kohdalla, täytyy mulla olla myös tulevista kuvista jotain hajua ennen hevosen ostoa. En tykkää pitää hevosia kuvattomina, vaan haluan ne sivuille heti sivujen teon yhteydessä. Kuvia ei siis tarvitse saada mukaan, mutta mun tulee tietää että omista varastoista tai jostain vapaasti kopioitavien joukosta löytyy jonkinlaista tarjontaa. Harvinaisempien rotujen kohdalla olen tästä tarkempi, esimerkiksi puoliveristen kanssa taas hövelimpi, ellei ole jokin tietty väri haussa.

  Kasvatusnimi. Kasvatusnimen tulee näyttää ja kuulostaa kivalta. Oikeasti epämiellyttäviä kasvatusnimiä en osaisi montaakaan mainita, iso osa voi olla sellaisenaan ok mutta niihin voi olla hankala keksiä varsinaista nimeä jatkoksi. Joskus kasvatusnimen puutekin saattaa häiritä, ja hevonen jää myös tällöin ostamatta.

  Sukulaiset. Sukulaisissa kiinnitän huomiota etenkin nimiin, kuviin, sisällön asetteluun sekä värien periytymiseen. Jos (lähi)suvussa on yksikin oikeasti häiritsevä nimi, en osta hevosta. Nykyään oon sukulaisten nimistä tarkempi kuin ennen, aiemmat hairahdukset ovat kaikki tainneet päätyä jo manan maille 😁 Kuvia vilkuilen lähinnä ensimmäisen sukupolven kohdalla, ja kunhan hevoset eivät kuvattomia ja kuvat ovat jokseenkin edustuskelpoisia, ollaan jo voiton puolella. Vanhempien sivut saisivat olla myös asettelultaan siistit, sekavat skippaan suosiolla ellei hevosessa muuten ole sitä jotain. Värien kanssa en itse pelaa geenimerkinnöillä, eli niitä en odota sukulaisiltakaan, mutta muutoin ne oikea periytyminen edesauttaa mulle myyntiä. Yksittäiset hairahdukset eivät haittaa, mutta toistuvina vaikuttaa negatiivisesti hevosen ostoon.

  Nämä ovat isoimmat syyt, miksen jollekin hevoselle tarjoa kotia. Tietty myös mm. aivan liian tuttu suku, liuta kadonneita sukulaisia ja rotu voivat myös jarrutella ostopäätöstä, mutteivat samanlaisessa mittakaavassa kuin yo. luetellut asiat 😄

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  En osta jos…

  -epämieluisalta kuulostava kasvattiliite
  -omistan jo hevosia, joilla yksikin sama nimi suvussa
  -kadonneita sukulaisia kolmessa ensimmäisessä polvessa
  -sukulaisilla epämieluisen kuuloisia nimiä
  -isällä tai emällä sotkuiset tai sisällöttömät sivut

  Ehkä yksi merkittävimmistä tekijöistä on isän ja emän laatu ihan nimestä sivuihin ja meriiteistä sukuun asti 🙂 toisena merkittävänä tulee valitettavasti se kasvattajaliite.

  posted in Yleinen
 • RE: o: suomenhevostamma (löytynyt)

  @vibaja Murikka x Rintilla ois oikein passeli lisä tallin hevoskööriin! Nimeä täytyy vielä kuitenkin makustella, täytyy ensin etsiä tammalle sopivat kuvat ja vasta sitten miettiä niihin sopivaa nimeä 😁

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Mikään ei liiku mihinkään suuntaan - virtuaalihepat 2019?

  Täytyy tohon oikean hevosen omistamiseen kommentoida, että ite en enää oo yhtään kiinnostunu käymään tallilla tai tunneilla niinku joskus nuorena. Hepat on pelottavia, ratsastaminen rankkaa, henki menee tukkoon (allergia), talvella harrastamisen on perseestä, kallis harrastus… käyn lähinnä vaan issikkaretkillä koska issikat on kilttejä ja pieniä ja luonnossa liikkuminen on ihanaa 😄 joten siks ehkä nautin tästä virtuaalitalleilusta kun tää on siistiä ja kliinistä ja saa olla vaa sisällä lämpösessä ja kirjottaa haha : D

  posted in Yleinen
 • Mikään ei liiku mihinkään suuntaan - virtuaalihepat 2019?

  Onko tämä fiiis vain mun omassa päässä vai onko muut huomanneet, että kaikki on jotenkin vähän jämähtänyttä? Hepat ei mee kaupaksi, ei oikein ole tarjollakaan kivoja ostettavia, sivuja ja palkkoja saa odotella kuukausi tolkulla, uusia talleja ei ole vähään aikaan näkynyt. Sellainen yleinen höpöttely ja ajatusten vaihtokin on jäänyt vähemmälle. En väitä, että itsekään kantaisin tällä hetkellä kortta kekoon niin hyvin kuin voisin, mutta jotenkin tämä yleinen hiljaisuus lamauttaa omankin motivaation.

  Tiedän, että sisäinen motivaatio on tämän homman suola, mutta pahimmillaan se tarkoittaa sitä, että on oikeasti pienennettävä tallien toimintaa, jotta hommassa olisi jotain järkeä.

  Tavallaan inspiraatiota ruokkisi myös keskittyminen yksäreihin ja niiden kanssa kaikkiin mahdollisiin kissanristiäisiin osallistuminen, mutkun silläkin saralla on vähän hiljaista. Toisaalta taas on turha valittaa, jos en itsekään järjestä mitään.

  Mitä mieltä sinä olet, millä mielellä harrastat tällä hetkellä? Kerro vaikka sun ihanimmista virtuaaliheppahetkistä lähiaikoina, ehkä ne ruokkii muiden mielikuvitusta!

  posted in Yleinen
 • RE: LÖYTYI

  http://yeoy.suntuubi.com/?cat=15
  Mulla olis myydä tälläinen 😁
  Isän uudet sivut http://taikaponi.net/veera/yeoy/gaze.html

  Syntynyt CAS48 eli 25.09.-11.12.2017 ja CAS-ikääntymistä ei tarvitse noudattaa. Sen mukaan olisi nyt viisi vuotias ja tarinahepaksi aika passeli, kun saisi uudelleen koulutuksesta hyvää päiväkirjamateriaalia 😀 Ja painotuksen saa tietenkin vaihtaa 😆

  posted in Eläinkauppa

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.