• RE: Valmennusarvonta posted in Yleinen
 • RE: Taukoillen eteenpäin; osta puolivalmis australianhevonen!

  @Nikki Tuo nelikko sulle! Mahtavaa, että pääsevät sukua jatkamaan ja että sulla on kiinnostusta noihin mun tuonteihin. Ota Chippendaisha kaupan päälle - se ei oo ihan niin valmis! 😉

  @R Itsekin hieman harmittaa. Crampton on niin tärkeä projekti ja silloin alkujaan otin paljon yhteyttä irl-aussikasvattajiin ja puhuin heidänkin kanssaan paljon. Pienessä mielessä pidän ehkä toivetta yllä, että jos näitä käsiin vielä jää, niin ehkä pidän ne kätkössä itselleni jossain. Mutta todellakin Cox sulle, ja suunnitelmat kuulostavat olevan juuri oria varten! Ensimmäisiä 1-polvisia kasvatteja ja isänsä kautta rakas hepo. ❤

  posted in Eläinkauppa
 • RE: "Tyhmät" yksittäiset kysymykset.

  @milja-k Missä yhteydessä? Vois tarkoittaa esimerkiksi allekirjoitusta 🙂

  posted in Kysymykset
 • RE: Kummituksia ja kurpitsalapsia (m: sh)

  sh o. Jeilin Pullapitkopentele
  Ei oikeestaan oo tilaa suokkiorille, eikä toi myyntipuhekaan oo mikään edustavin, mut jokin tässä vaan iskee 😍 Ehkä tarviin vähän hulluutta ja haastetta muuten niin seesteiseen (not) elämään. Tarjoankin siis tälle varsalle kotia Kastehelmen tallilta, sivunäyttöä taas kannataa katsoa vaikka Anssilta ja Kiiralta.

  Varsalle kilpaillaan ainakin krj ja erj sijoitukset, luultavasti myös kerj. Emä näyttää olevan jo ktk-kelpoinen, eli jos varsa saa ktk-kelpoisuuden suvun kautta niin kantakirjataan piankin, mutta muuten koitetaan näyttelyiden kautta hakea kelpoisuutta. En varsinaisesti enää kasvata suokkeja Tuiskulan lopetellessa toimintaansa, mutta eiköhän tällekin orille jälkeläisiä jollain konstilla saada. Laatiksia en satavarmaksi lupaa, mutta hyvin todennäköisesti ne kuitenkin ovat edessä.

  posted in Eläinkauppa
 • Taukoillen eteenpäin; osta puolivalmis australianhevonen!

  Hei,

  pahoittelut ensimmäisenä kasvattajille yms.
  Vuonna 2015 aloitin onnessani projektin, joka on kannattanut ja jota olen suoraan sanoen rakastanut. Tarkoituksena oli nostaa autralianhevosten mainetta virtuaalimaailmassa, ja ehkä näin neljä vuotta myöhemmin voin iloisena sanoa onnistuneeni siinä. Tiedä siitä, mitä kasvateille kuuluu tai kuinka kädenjälki aussien suvuissa näkyy. Tasan 50 kasvattia olen “saattanut” tähän maailmaan.

  Suurin huoli nykyään on vain se, ettei kiinnosta/ei jaksa. Alkujaan yritin pitää hevosmäärän pienenä ja tehdä, mitä haluan. Innostus kasvoi, hevosmäärä kasvoi, työnmäärä kasvoi ja lopulta kävi niin, että innostus loppui. Hevosmäärää olen karsinut, työnmäärää olen karsinut, mutta innostusta ei vain löydy. Kaikki se aika ja rakkaus, mitä Cramptoniin olen laittanut, tuntuu turhalta. Enää ei vain kiinnosta, vaikka kuinka olen noin puolitoista vuotta aina hiljaa yrittänyt palata ja aktivoitua, mutta siinä epäonnistuen. Oikeita ilon hetkiä ovat enää vain, kun kasvatteja syntyy ja menee kaupan ja kun omat hevoset pärjää. Se ihanuus ei ole enää tekemisessä.

  Olen pitkään miettinyt ja lopulta tullut siihen lopputulokseen, että ehkä Cramptonin aika on tullut päätökseen, ja sillä pyydän, että auttakaa ihmistä hädässä ja ostakaa itsellenne kiva puolivalmis aussi! En ole vielä tiedä, aionko lopettaa koko paikan vai jättää roikkumaan sanoilla; jos vaikka joskus kiinnostaisikin, niin paljon vaivaa nähnyt yhteen talliin.

  Jos aussit vielä kukoistasivat maailmassa, niin löydä täältä omasi! Löytyy vaikka ja minkä moista. Saa luonteineen, saavutuksineen mukaan. Ja lähtevät käyttöön kuin käyttöön, vaikka ruusukkeeksi tallin seinälle. Kaikki aussit tarjolla myytäväksi.

  Ehkä helmiä nostellen:

  Puolivalmiit pakkaukset
  1 polv o. Hotfuzzorino ABG KTK-III, 2 jälkeläistä, 28 sijoitusta WRJ
  1 polv o. Genheit Morcombo KTK-III, 1 jälkeläinen, 49 sijoitusta WRJ
  2 polv o. Maplepath’s Winzone KTK-II, 1 jälkeläinen, 53 sijoitusta WRJ, mutta kilpaillut myös ERJ
  evm t. Chippendaisha 2 jälkeläistä, 24 sijoitusta WRJ
  1-polv t. Crampton Duffy 2 jälkeläistä, 16 sijoitusta WRJ

  Melkein vauvoja vielä
  2 polv o. Crampton Hussock KTK-II, muutama sijoitus WRJ
  2 polv o. Crampton Challinor
  1 polv t. Crampton L. Thestral
  2 polv t. Crampton Rianna muutama sijoitus WRJ

  posted in Eläinkauppa
 • RE: m. gr, she, skyro, peneios, huzul, altai (lisätty: sh!)

  @aava-p Värin vaihdoksen voin ehkä pitkin hampain hyväksyä, mutta MEJ sijat vaadin sivuille näkymään. Nuo kimotkin kuvat olisivat olleet AK:n vapaasti kopioitavista, kuten sivuilla lukee.
  @Milja-K sivunäyttöä? En myy hevosia ellen tiedä millaiset sivut hevoselle on luvassa. Kuvan copyt löytyvät hevosen sivuilta ja lupa sen käyttöön tulee varmistaa sen tekijältä.

  posted in Eläinkauppa
 • RE: m. gr, she, skyro, peneios, huzul, altai (lisätty: sh!)

  @crimis Varataan Harri teille 🙂

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille

  @sylvi Apua mikä kokemus 😱 Voin vaan kuvitella, millainen shokki tulee, kun joutuu luopumaan kaikesta omaisuudestaan… Toisaalta, ainakin pääsee siitä tavaravuoren kahleesta kerralla… Pienellä tavaramäärällä se siisteydenkin ylläpitäminen on huomattavasti helpompaa ja huomaa, että kun on asunut kahdeksan vuotta omillaan, niin itellekin sitä tavaraa alkaa taas kertyä. Tässä sitä sitten konmaritetaan ja haaveillaan minimalismista. Mulle suurin ongelma vain on se ympäristöaspekti, kun hyväkuntoista tavaraa kyllä on, mutta sitä on niin sekalaista sorttia, että niiden myyminen tai ilmaiseksikin jakeleminen tuntuu työläältä, kun pitäisi tehdä ilmoituksia, sopia noudoista yms… Jollekin pikkutavaralle tulee helposti aika monta työtuntia, jos yrittää päästä kaikesta eroon niin, että ne menisivät hyötykäyttöön. 🤔

  posted in Off topic
 • RE: m. sekalaisia heppoja (vrl-tunnuksen siivoilua)

  ⬆

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille

  Haha siis joo! Meillä oli lapsuudenkodissa sen tavaramäärän ja perussotkuisuuden takia aina kauhea härdelli, kun joku oli tulossa edes piipahtamaan, kun piti siivota ja voivoivoi ei kehtaa apua. Musta oli lapsena ihan tosi outoa, jos joku oli käymässä meillä, koska sitä ei tapahtunut kovin usein tän siivousahdistuksen takia. 😄 Muistaakseni ennen jotain synttäreitäkin siivottiin monta päivää, että kehtasi päästää vieraat sisään, mutta toki lapsen muistikuvat voi tehdä tepposia. Sit taas vähän vanhempana, kun oli ja on käynyt muuallakin kylässä, on huomannut, miten korkealla se oma standardi on ollut siivoamiselle ja siisteydelle. Muilla saattaa olla ihan normaalia semmoinen vähän ummehtunut sisäilma, kun pyykit, lakanat ja tiskit on vähän sinnepäin tai ei oo vähään aikaan imuroitu. 🤷 Siinä sitä oppii itsekin sietämään “sotkuisuutta”, ymmärtämään ettei kaiken tarvii olla aina putsplank ja kouluttamaan itteään, ettei tuomitse hiljaa mielessään, että ai kamala kun on likaista hyi. 😂 Kaikki mun näkemät asunnot on kuitenkin olleet ihan ns. normaalin rajoissa ilman ruumiita ja homeisia kasoja, niin ei mulla oo mitään oikeutta tuomita tai katsoa alaspäin. Tääkin on vähän tämmöinen lapsuusjuttu, että kun pelkää muiden tuomitsevan niin tuomitsee sit ite takasin. Ihmismieli on aika höpöä.

  Mulla piti olla tällä viikolla kauhee kiire töissä ja hirvee stressi, mutta tässä mä vaan lörpöttelen.

  posted in Off topic

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.