Group Details

Villien kisojen harrastajat

“Villejä” kisoja kisaavien harrastajien ryhmä. #villitkunniaan

 
 • RE: Ravikeskustelu

  Näistä tulossa tuloksia?
  https://arjamoinen.weebly.com/ravit1.html

  posted in Yleinen
 • RE: M: tuontisuomenhevonen (mukana luonne, suku)

  @Nikki Paketoidaan teille 🙂

  posted in Eläinkauppa
 • M: tuontisuomenhevonen (mukana luonne, suku)

  Tuontisuokki, jonka oli alunperin tarkoitus olla itselle, mutta sitten teinkin toisen (ja tykästyin siihen) 🙂
  Toivoisin, että tiedot pysyvät nykyisinä, ei pakko myynnissä. Kaikki tekstit saa mukaan tekijänoikeusmerkintöjä vastaan. Pidätän oikeuden ottaa tuonnin takaisin, jos sitä ollaan myymässä eteenpäin. Vaadin rekisteröinnin sekä sivut myös kuoltua. Lisäksi varsaa saatan joskus tulla pyytämään 😉

  Kuolemantanssi "Kalma"
  suomenhevosori/-tamma
  12.6.2012, 159cm
  vaB/110cm/110cm
  Musta (muutkin mahdollisia, ajateltu mustana)
  Kasvattaja: Erika Koski evm, tuoja: Bella Nylund (VRL-14703)

  Kalma on synkähkö suomenhevonen, joka ei paljoa mielipiteitä kysele. Se on ratsuna upea ja sen liikkeet ovat isot sekä näyttävät. Kalman kanssa työskentely ei kuitenkaan ole helppoa missään muodossa, koska hevosella ei ole ollenkaan miellyttämisenhalua.
  Poikkeuksellinen suomenhevonen siinä mielessä, ettei ole rehellisestä kuullutkaan tai järkevyyttä tavannut. Kalma saattaa vaikuttaa jopa pelottavalta seistessään laitumen nurkassa omana synkkänä itsenään. Kalmaa ei liiemmin kiinnosta laumatoverit tai ihmiset, vaan se viihtyy mieluiten omissa oloissaan. Ei tule missään asiassa piiruakaan vastaan, vaikka osaa yleensä esimerkiksi hoidettaessa seistä paikoillaan. Jos jokin ei hevosta miellytä, saa sen tuntea nahoissaan hampaan- tai kavionjälkenä.
  Ratsastaessa hidas pohkeelle sekä ohjalle, mutta parhaimmillaan toimiva kokonaisuus. Ei siedä voimakkaita otteita tai heiluvaa istuntaa. Kalma kuitenkin osaa vaikka mitä, jos haluaa ja jaksaa yrittää. Toimii kokeneella ratsastajalla yleensä melko mutkattomasti, vaikka varuillaan sen kanssa saa koko ajan olla. Kalma ei pelkää näyttää mielipidettään pukittelemalla, pystyynnousemisella tai ylipäätään ratsastajan viskaisemisella tantereeseen. Kyttää mieluusti kaikkea - oli se sitten toinen ratsukko tai takki. Ei erityisesti pelkää mitään, mutta osaa kaikki temput, joilla voi tiputtaa ratsastajan tai kieltäytyä töistä. Esteillä ketterä, mutta hankala ratsastettava, joka ei hyppää yksin alkuunkaan.

  Kasvattajan tarina:
  “Kalma syntyi myrskyisenä kesäyönä. Se oli alusta alkaen aivan erilainen suomenhevonen. Olin toivonut siitä uutta koulumestaria emänsä tilalle. Sitä siitä ei koskaan tullut, koska se on niin erilainen. Suku Kalmalla on upea ja täynnä toinen toistaan rehellisempiä suomenhevosia. Kalma on kuitenkin kaukana niistä, eikä siitä tiedä ikinä, mitä se ajattelee. Edes varsana se ei ollut iloinen tai leikkisä, vaan meni mieluiten yksin tutkimaan uudet asiat. Ratsastuskoulutuksensa aikana se alkoi olla häijy ja siitä huomasi sen vihan kaikkea elävää kohtaan. Toivon todella, että Kalma löytäisi ihmisen, joka oppisi ymmärtämään sitä.”

  e. Kuolematar, 155cm, m (vaA, 100cm)
  " Kaunis ja upea kouluratsu, joka oli luonteeltaan kultaakin parempi. Aina niin rehellinen ja varovainen tamma, jonka kanssa tulivat toimeen kaikki vauvasta vaariin. Ratsuna liikkeiltään taidokas sekä innokas yrittäjä. Harvoin tapaa yhtä upeita ratsuja, niin hyvällä luonteella. Tamma oli värinsä puolesta myös hieno yksilö, sillä se oli musta kuin yö. Rakenne oli erittäin hyvä suomenhevoselle eikä tammalla ollut mitään vaivojakaan sen elinaikana. Kuolematar lopetettiin 24 vuoden iässä onnettomuuden seurauksena."
  ee. Ajan Varjo, 156cm, rt (heA, 120cm)
  "Ajan Varjo oli hieno suomenhevostamma, joka menestyi erityisesti esteratsuna. Reipas sekä rehellinen luonne, kiva rakenne ja taidokas hyppytyyli tekivät siitä mukavan harrastuskaverin mihin tahansa. Harmillisesti tamma sai vain yhden varsan ja menehtyi melko pian sen jälkeen ähkyyn."
  ei. Kuolematon Kipu, 162cm, m (vaA, 70cm)
  “Kuolematon Kipu oli herkkä ja reaktiivinen ori, jolta löytyi kapasiteettia erityisesti kouluradoille. Innokas sekä yritteliäs ori, joka ei pelännyt missään tilanteissa. Hieman etupainoinen, mutta silti menestyi hyvin hankalimmillakin kouluradoilla. Rakenteessa ei ollut moittimista, vaikka selkä olikin lyhyehkö. Upea väritys ja hieno hevonen, joka menehtyi vanhuuteen 32 vuoden iässä.”

  i. Yön Ritari, 164cm, m (heA, 100cm)
  " Erityisen rehellinen suomenhevosori, jolla oli mukavasti kapasiteettia niin koulu- kuin esteradoilla. Vähän jokapaikanhöylä, joka teki mieluusti kaikki työt, joita sai hoitaakseen. Hiukan kehnon rakenteensa vuoksi ei ollut mikään näyttelyiden kuningas, vaikka suurta moitittavaa ei orissa toki ollut. Ehkäpä rakenne olikin syy siihen, ettei orilla tehty kuin kaksi varsaa. Yön Ritarin kaltaisia hevosia harvemmin tulee vastaan, sillä se oli varustettu suurella sydämellä ja iloisella asenteella elämään. Hevonen lopetettiin 26 vuoden iässä vanhuuden takia.“
  ie. Taikatyttö, 158cm, rn (heA, 90cm)
  ” Taikatyttö oli erityisen rauhallinen tamma, joka viihtyi hyvin omissa oloissaan. Se kuitenkin teki kaiken mukisematta, pitäen erityisesti metsätöistä sekä pitkistä lenkeistä vaunuilla. Perusluonteeltaan helppo tamma, jonka kanssa ei tarvinnut miettiä liiaksi tekemisiään. Rakenteeltaan työhevosmainen, mutta silti erittäin ketterä. Taikatyttö kuoli kunnioitettavassa 33 vuoden iässä omalle laitumelleen yön aikana.“
  ii. Yökukkuja, 169cm, m (heB, 120cm)
  ” Yökukkuja oli massiivinen ori, jolla oli myös suuri sydän. Vauhdikas persoona, joka rakasti pitkiä lenkkejä reellä tai kärryillä. Myös esteet olivat orin mielestä ihania ja se osasikin hypätä loistavasti. Rakenne orilla oli hyvin sporttinen sekä ihanteellinen esteille. Koulupuolella oli hieman sähläävä, mutta silti yritteliäs joka tilanteessa. Rehellinen herrasmies, jonka poismeno oli iso asia vanhalle omistajalleen. Yökukkuja kuoli 28 vuoden iässä vanhuuteen."

  posted in Eläinkauppa
 • RE: "Kuka/minkä rotuinen heppa kuvassa?"-topic

  @laura ja @dookie Suuret kiitokset ♥

  posted in Kysymykset
 • RE: "Kuka/minkä rotuinen heppa kuvassa?"-topic

  Osaisikos joku kertoa mahdollisesti alla listattujen suomenhevosten nimiä? Helpottaisia huomattavasti mahdollisten lisäkuvien etsintää 🙂
  (En tiedä onko ollut aiemmin, löysin aiheen vasta.)

  heppa 1
  heppa 2
  heppa 3

  heppa 4

  posted in Kysymykset
 • RE: Kevätmaasto Soligtissa 1.5.2019 ♥

  Hopsista 🙂

  posted in Tapahtumat
 • RE: M: Uusia vapputuonteja! (sh)

  Ehdottomasti @VP 😊 !

  posted in Eläinkauppa
 • RE: M: Uusia vapputuonteja! (sh)

  Sopii hyvin @Perho 🙂

  posted in Eläinkauppa
 • RE: M: Uusia vapputuonteja! (sh)

  Hienoa, laitetaanpa ne pakettiin ^^

  posted in Eläinkauppa
 • RE: VPA laatuarvostelu villeille 5/2019

  Toukokuun kutsu 🙂

  posted in Tapahtumat

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.