• RE: Connemarat ja Newforestinponit

  @hilde Mulla on ollut myös jonot käytössä joissain luokissa, mutta ilmeisesti samat ponit ei oo sit eksyny mun kisoihin : D

  posted in Yleinen
 • RE: M: kevätconnemarat (lisätty 22.4)

  Mä oon näitä vilkuillu jo jonkin aikaa kasvattilistan kautta ja todennut et en tarjoa kun sukua löytyy jo tallista 😎 No, eipä sillä oikeasti ole mitään väliä.

  Tarjoaisin kotia Cefnmoorista varsalle nro 2, ori Hopewood Legacy. Kilpailtaisiin koulussa ja esteillä hyvin hitaasti, showkisoissa vähän aktiivisemmin. Tähtään nykyään Cefnmoorin poneilla laatuarvosteluihin 🙂

  Joylle kuuluu hyvää, olen juuri kysynyt tammalle astutusta. Vähän heikosti Joy on mahtunut mukaan kisoihin, mutta esteiltä on saatu muutama sijoitus napattua. Kantakirjaus piti tehdä viime tilaisuudessa, mutta kiireiden ansiosta onnistuin missaamaan koko tilaisuuden.

  posted in Eläinkauppa
 • Connemarat ja Newforestinponit

  Mahtuisikohan nämä samaan keskusteluun? En haulla löytänyt kummastakaan rodusta aiempia keskusteluja.

  Ketkä vielä kasvattaa connemaroja ja/tai newforestinponeja? Saataisiinkohan me nostatettua rotujen tilannetta paremmiksi järjestämällä ahkerammin tapahtumia? Omissa NJ näyttelyissä on aina jäänyt rotuluokat vajaiksi.

  Esitelkää täällä tallinne, myytävät hevosenne, jalostukseen tarjottavat hevosenne ja tietysti täällä on soveliasta rupatella muutenvaan connuista ja nyffeistä.

  Oman tallini linkki löytyy allekirjoituksesta. Cefnmoor muuttui eilen pitkän pohdinnan jälkeen vain nyffeihin, connuihin ja dartmoorinponeihin painottuvaksi. Kaikilla poneilla myös kilpaillaan tavallisissa kilpailuissa showkilpailuiden lisäksi, ja tähdätään laatiksiin. Viime yönä lähettelin astutuspyyntöjä ja pian meiltä onkin tulossa muutama varsa myyntiin.

  posted in Yleinen
 • RE: Värien ihmemaa

  @loci worldfengurin tietopankkiin jos on tunnukset (jonkin hevosjalostusliiton kautta tai sitten 165e/vuosi) niin sieltä löytyy väritaulukot.

  Jenkeiltä löysin ilmaiseksi onneksi tällaisen laskurin jonka mukaan 2500 on “Brown/Black no markings” eli varmaankin kulomusta.

  posted in Yleinen
 • RE: Värien ihmemaa

  @elsa Hopeanmusta - ne usein talvikarvassa kulottuvat tuollaisiksi tosi ruskeansävyisiksi.
  Tummanrautias liinakko voi näyttää samantyyppiseltä. Hevosella on jalat, korvat ja naama kuitenkin tuommoisia tummankirjavia, mikä ei liinakolle ole normaalia.

  posted in Yleinen
 • RE: Värien ihmemaa

  KONIKEISTA VIELÄ:

  “It is true that the Konik population at Oostvaardersplassen also contains individuals having a sorrel dun colour, individuals lacking dun (making them black), or with white marks.”
  “The two domestic colours in the Konik population are the result of their mixed origin from the Panje horses - - but also the Exmoor shows colours different from their standard colour, like “cream” (possibly dun) and white markings, despite having been and being artificially selected on colour.”
  -Breeding Back Blog

  “Alkukantaiset rodut”, mikäli niillä on kantakirja, ovat nykyisellään myös ihmisten kasvattamia. Hiirakko on se väri, joka puolalaisille maatiaishevosille valittiin sopivaksi, ihan kuten mustanruunikko ja ruunikko exmoorinponeille. Kyseessä ei siis ole mikään hamasta maailman alusta periytyvä yksivärinen hiirakkopoppoo.

  Tässä toinen artikkeli konikien historiasta ja värikirjosta.

  EE DD on varmasti yleisin ja jalostustavoittdita parhaiten tukeva genotyyppi, mutta myös eriperintäisiä Ee DD ja EE Dd ja Ee Dd on, sillä ne jättävät laumoihin myös mustia ja punahallakoita jälkeläisiä. Hiirakkohevosia on keltaisesta oliivinväriseen ja karhunruskeasta tummanharmaaseen.

  alt text

  Linkki videoon jossa hiirakkolaumassa kaksi mustaa tammaa ja toisen hiirakkovarsa (isä hiirakko).

  posted in Yleinen
 • RE: Zonjiet Studin talven kasvattimyynti (M: Koulupuoliverisiä)

  Lähtisköhän kutonen ja ysi sinne pimennossa olevaan oriasemaan asustelemaan minne se yks sun orivarsakin joutu…? : D Mitään en lupaa tekeväni, paitsi käyttäväni Mandelbacken tammoille niitä.

  posted in Eläinkauppa
 • RE: M: Suprantilaisia & Rosenhoflaisia

  @jp Sinne lähtee! 🙂 Eikä mitään paineita mistään, mä oon kovin iloinen ylipäätään et poni pääsee johonkin muualle kuin mun VRL tunnukselle makoilemaan 😄

  posted in Eläinkauppa
 • RE: m. itsepäinen ja rohkea shettisvarsa

  Ihana ❤ En rohkene tarjota kun edellinenkin sun kasvatti vielä ihan raakile 😛

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Mikä "ärsyttää" pikseliponeissa?
  • Omistajat, jotka vaihtavat koko ajan hevosten osoitteita
  • Omistajat, jotka vaihtavat koko ajan hevosten osoitteita eivätkä viitsi ilmoittaa näistä osoitteista muille harrastajille, joita nämä osoitteenmuutokset koskettavat

  Tunnustan ja pahoittelen! 😞 Mun perfektionistista silmää häiritsee suunnattomasti, jos hevoskansiossa on kuolleiden hevosten sivuja, joten siirrän ne muistosivukansioon. Yleensä olen pyrkinyt laittamaan asiasta vähintään jälkeläisten ja vanhempien omistajille sähköpostia, mutta joskus tämä on kyllä saattanut unohtua… Ja silti infoa vaille jäävät vielä ne kaikki joiden suvussa kuollut hevoseni esiintyy jossain kauemmassa polvessa. Mua vaan ahdistaa roikuttaa elossa olevien hevosten seassa niitä lähes tyhjiä tiedostoja, joihin on läntätty linkki muistosivuille.

  Päivitän kyllä muistosivujen osoitteen aina hevosen VRL-profiiliin ja tallien (toistaiseksi vain Jukolan, koska muista ei ole kuopattu hevosia) hevoslistauksesta löytyy linkki muistolistaukseen muistosivuineen. Eli ihan jäljettömiin sivut eivät katoa, mutta kuinka moni vilkaisee tällaiset paikat ennen hevosen julistamista kadonneeksi? Ymmärrän kyllä itsekin sukuja selvitellessäni, että lisätyötähän se tekee, kun ei voi suoraan klikata hevosen vanhoilta sivuilta muistosivuille.

  Oma ärsytyslistani on tällä hetkellä melko pieni, koska en ole hetkeen päässyt harrastamaan “kunnolla”. Ja siihen nuo kohdat pääsääntöisesti liittyvätkin. 😛

  • ei ole aikaa tai energiaa tehdä mitään IRL-elämän lisäksi
  • webhotellin levytila pamahti täyteen ja sivuja ei pääse muokkaamaan
  • superwanhat hevoset, jotka pitäisi saada äkkiä valmiiksi ja pois homehtumasta hevoslistoilta
  • kirjoitusinspis on melko nollissa
  • haluaisin enemmän piirrosponeja ja ehkä tallinkin, mutta en osaa piirtää eikä ole aikaa opetella 😄
  posted in Yleinen

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.