• RE: Askellajihevoset

  @minni Jos sua ei haittaa et olisi mulla kisaamassa muita lajeja ohessa (+tuo ikääntyminen), niin tarjous edelleen voimassa 😆 Toinen on 4-käynti ja toinen 5-käynti 🙂

  posted in Yleinen
 • RE: Askellajihevoset

  @minni Kurria tai Vinkua (uudet sivut kesken ja tässä kuvat joita ajattelin Vingulle) tarjoan. Ajattelin näistä monitoimipuksuja vähän joka lajiin, mut voivat olla mun kisalistoilla ainakin osittain, riippuu mitä haluat 😄 Kummallekin on määriteltynä ikääntyminen, joten siksi kisojen tulisi pyöriä samalla, koska ovat 11-vuotiaita sitten jo vuonna 2022 😄 Ja varsan saa kyllä, tosin ei näistä keskenään, kun sitä haaveilen itselleni 😄

  posted in Yleinen
 • RE: Kirjoitan kouluvalmennuksia

  @Cery kaveriksi Eileenin isi Cashel, kirjoittajana Nelly Stenholm


  Hymähdin itsekseni, kun heitin harteillani lämmittäneen enkkufiltin maneesin katsomoon. “Siinä ne nyt on, isä ja tytär saman katon alla. Mä en oikeasti tiedä, mihin aika katoaa. Vasta sä maksoit Eileenistä varsamaksun, ja nyt se pötkii siinä jo miltei aikuisen hevosen tavoin.” naurahdin ratsastajille.

  “Eiköhän kerätä ohjat käteen ja lähdetä työskentelemään ihan perusjuttujen parissa. Vaikka Cashel on jo äärettömän osaava ja voisin teitä Kiira temputtaa maailman tappiin asti, niin tänään keskitytään teidänkin kanssa erityisesti istuntaan ja apujen käyttöön. Haluan nähdä tänään erityisen eleetöntä ja hevosystävällistä ratsastusta - ja sitä kautta haluan nähdä tyytyväisiä, rentoja hevosia jotka uskaltavat tukeutua kädelle melko pitkällekin kaulalle. Ja mitä tulee Eileeniin, sen haluan nähdä erityisesti rentoutuvan ja tukeutuvan suhun Cery. Sen on pikkuhiljaa opittava siihen, että aina ei mennä kuninkaallisen tavoin yksinäisessä ylhäisyydessään - valitettavaa kun se onkin, verryttelyt kilpailuissa on aina välillä vähän kaaosta ja siellä suhahtelee ratsukot edestä ja takaa.” kerroin ratsastajille ja ohjasin nämä työskentelemään avotaivutuksen parissa ensin käynnissä ja sitten ravissa.

  Avotaivutuksen myötä saimme houkuteltua hevosten takajalkoja aktiivisemmin vatsan alle ja saimme hevosten lapoja pikkuhiljaa paremmin liikkeelle. “Varmaan huomaattekin, että mitä enemmän käytätte aikaa ratsastamiseen, sen helpompaa avotaivutuksen ratsastaminen on. Tämä on vähän tälläistä apujen koornidaatiota, kun pitää hallita ja siirtää hevosen etuosaa ja sitten ne vielä tuppaa olemaan vähän vinoja tai toispuoleisia toiseen suuntaan.” selitin ratsastajille, jotka suorittivat tehtävää melko tasaisesti.
  Suuntaa vaihtaessamme tulikin esille se, josta olin juuri puhunut - molemmat hevoset olivat voimattomampia vasempaan kierrokseen, jolloin lavan hallitseminen oli vielä suuremmassa avainasemassa sen suhteen, että avotaivutuksesta saatiin liikkeen mukainen.

  Jumpattuamme aikamme avotaivutuksen parissa päästiin jo hyvin siihen tilanteeseen, että hevoset olivat rentoja ja ratsastajat istuivat kauniisti istuinluidensa päällä hyvässä ryhdissä korsetti kasassa. Pienten välikäyntien jälkeen lähdimme työskentelemään laukassa hyvin helpon vastalaukkaharjoituksen parissa, jossa halusin nähdä ennemmin rennon hevosen yhden hyvän vastalaukka-askeleen kun jännittyneen, kättä vasten jääneen jännittyneen hevosen suorittamassa monta vastalaukka-askelta.

  Koska vastalaukkaharjoitukset ovat yksiä lempitehtäviäni, oli tehtävän suorittaminen Cashelille itselleen helppoa ja mutkatonta - mutta se, missä ongelmia tuli oli Kiiran istunta joka tahtoi vähän kiertyä vastalaukassa myötälaukan suuntaiseksi, jonka johdosta Cashel tarjosi automaattisesti laukanvaihtoa. Heti, kun Kiira sai oman kropan hallintaan, saatiin aikaan jo ihan kivoja vastalaukkapätkiä kaarevalla uralla; jopa sellaisia, että niistä olisi saanut kivoja numeroita kouluratsastusradalla kilpailutilanteessa.

  Cerylle ja Eileenille vastalaukka ei ollut vielä tuttua, enkä sitä odottanutkaan nuorelta hevoselta. “Nämä nuoret tahtoo olla vähän tasapainottomia ja ensimmäiset vastalaukkaharjoitukset saavat niiden pään täyteen kysymysmerkkejä, mutta yritetään nyt kuitenkin ihan sillä yhdellä, maksimissaan kahdella kolmella hyvällä vastalaukka-askeleella saada Eileenille helppo ja mutkaton fiilis vastalaukkaharjoituksista. Ja koska vastalaukan polkeminen on äärettömän raskasta, ihan muutama onnistunut toisto riittää - sitten jätät asian hautumaan ja viikon kahden tauon jälkeen toistat samaa tehtävää kotona silloin tällöin.” kerroin ratsastajalle ja vannotin tätä rakentamaan pohjan vastalaukalle aikaa käyttämällä.

  Valmennuksen loppuun harjoittelimme vielä yksittäisiä tehtäväkokonaisuuksia, jotka molemmat ratsukot suorittivat omalla tasollaan varsin mallikkaasti. “Mä luulen, että tähän on hyvä päättää tältä päivältä. Te molemmat hymyilette siellä hevosen selässä kuin Naantalin auringot konsanaan. Ja ne hevoset, sekä Cashel että Eileen on erittäin tasaisia ja molemmat taittavat matkaa tyytyväisen ilmeen kera. Voitte siirtyä käyntiin, ja taputtaa hevosten lisäksi itseänne. Hyvä te!” päätin valmennuksen.

  Koska syksyn pieni sadekuuro oli valmennuksen aikana siirtynyt Roslundin mailta ja ruskan viimeistä väriloistoa väritti pienet auringonsäteet, ratsukot lähtivät vielä kävelemään pienen metsäreitin enkkufilttien alla loppukäynneiksi.

  posted in Tarinatupa
 • RE: Kirjoitan kouluvalmennuksia

  Veera ja Riku valmiina tositoimiin.

  posted in Tarinatupa
 • Kirjoitan kouluvalmennuksia

  Kirjoittelen kouluvalmennuksia ryhmävalmennuksina, jotta saisin aktivoitua omien ponien päiväkirjoja. 😎

  Heitä alle ratsastajan nimi, hevosen osoite ja lempinimi. Valkkailen sattumanvaraisesti jengiä matkaan mukaan.

  posted in Tarinatupa
 • RE: Kadonneen hevosen jäljillä

  @minni Voi kiitos! ❤

  posted in Yleinen
 • RE: Kadonneen hevosen jäljillä

  Kerran vielä heitän nämä listaukset ja sitten tyydyn kohtalooni ettei niitä vaan löydy tai tyydyn rekisterisivuihin… 😄
  Myöhemmin tulossa todennäköisesti russien metsästystä 😄

  Shettiksiä tämän suvusta (tässä listattuna vain ekat 6 polvea, myös pidemmältä kadoksissa poneja, mutta kaikkia viitsi tähän pistää… :D):

  t. Osalia NAS VH11-017-0473 osoite
  t. Suzy’s Droplet VH00-017-3969 osoite
  t. HQ Kiukutteleva Prinsessa VH00-017-3227 osoite
  t. RN Cinderella VH03-017-6685 osoite / osoite
  t. BB Wickedness VH04-017-1304 osoite
  t. VK Rose Veronic VH01-017-3996 osoite
  t. PLA Wenn (ei rekisterissä?) osoite
  t. WF Lady Hawaii VH03-017-6687 osoite
  t. Miranda RAM VH05-017-6472 osoite
  t. Ilolan Hiluvinkutin VH03-017-6509 osoite
  t. Vaapukan Moraya VH05-017-0780 osoite
  t. Gungbacks Brida VH03-017-9661 osoite
  o. Alvin Tii (ei rekisterissä?) osoite
  o. Nokikylän Hastings VH03-017-4825
  o. Sir Chichap VH04-017-7637 osoite

  Vuonoja tämän suvusta (tässä listattuna vain ekat 6 polvea, myös pidemmältä puuttuu linkkejä):

  o. Idor Jordbær VH05-053-3880 osoite
  t. Ekelund’s Kjæreste VH05-053-6809 osoite
  o. Stein Snørre VH03-053-7963 osoite
  t. Yue Nikita VH04-053-2174
  o. Djerv Tou VH05-053-0415 osoite

  Tästä suvusta kadoksissa:

  o. Hellraiser xx VH17-006-0004 osoite
  t. Em’s Belinda VH15-044-0069 osoite

  Ja pari friisiläistä tämän suvusta:

  o. Duren Traian VH11-040-0114 osoite
  t. Duren Belinka VH11-040-0150 osoite
  o. Rock’n Harald VH01-040-2762 osoite
  o. Majestueus Juwelier VH02-040-7841 osoite
  o. Omineus VH06-040-6321 osoite

  posted in Yleinen
 • RE: Rupattelutopic, kaikille tylsistyneille

  @serena Kerro toki täydellisen ponin resepti mullekin, mäki haluan sellaisen 😂

  posted in Off topic
 • RE: "Tyhmät" yksittäiset kysymykset.

  @jenna Kiitos kun jaksoit selvittää 😊❤

  posted in Kysymykset
 • RE: "Tyhmät" yksittäiset kysymykset.

  @jenna Kiitos! En tajunnut katsoa kuin tuota ensimmäistä sukupostista, kun ajattelin että muutkaan ole siellä 😆 Ihan parasta, että löyty varmistus että tuo on tamma - etsinyt miellyttäviä kuvia pitkään issikkatammalle, joten erittäin bueno 😊👌

  posted in Kysymykset

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.