• RE: Viileää viiletystä - jäähdytä mielesi työviikon jälkeen

  Tässä kertomus vaelluksesta tallinomistaja Juulian näkökulmasta.

  Lähdin puolen päivän aikaan vetämään vaellusta tallin ulkopuoliselle ratsukolle. Minja lähti Topiaksen kanssa pitämään perää, vaikka Aavan ratsu Nori vaikuttikin järkevältä tapaukselta. Ansi oli ollut pari päivää kevyellä liikunnalla ja ajattelin, että parin tunnin vaellus tekisi senkin aivoille hyvää. Se pääsisi vähän puhaltamaan energioitaan pois. Vaellusta olinkin markkinoinut mielen lepuuttamisella työviikon jälkeen, mutta minun suokkiorien kanssa kiirettä piti kyllä kokoajan. Olinkin koko viikon uurastanut milloin mitäkin tehden, eikä aikaa tuntunut riittävän kaikelle, vaikka uurasti tallissa aamusta iltamyöhään. Olin siis itsekin tämän vaelluksen tarpeessa.
  ​Lähdimme matkaan puolen päivän aikaan rennosti käynnissä, tuttua reittiä. Ansi pärski innokkaasti ja kyseli kokoajan, josko alettaisiin jo ravaamaan ja laukkaamaan. Ensimmäinen vartti kuluikin rennosti kävellen ja siinä samalla rupatellen vähän kaikenlaista. Kun pääsimme hyvälle metsän suojassa olevalle polulle, aloimme ravaamaan. Sää oli hyvä, mutta tuuli tuiversi korvissa ja heilutteli puiden lehtiä. Ansi ei ollut moksiskaan, ja siitä oln ylpeä. Ravailimme oman aikaamme rennosti ottaen välillä levähdystaukoja(lähinnä ratsastajia varten). Kylläpä tekikin hyvää lähtä taas pitkästä aikaa kunnon maastolenkille. Ansin kanssa kun tämä maatoilukin oli nyt vähän jäänyt. Kello lähestyi jo yhtä, kun olimme ravailleet tiemme Jerisjärven rantaan. Uittopaikka oli aivan toisella suunnalla, joten viilennykselle emme ennättäneet, kun Aava ja Minja takanani odottivat kovasti kunnon laukkasuoralle pääsyä. Olimme ottaneet pari lyhyttä pätkää laukkaa aiemmin, mutta nyt olisi aika rallitella ihan kunnolla. Ohjasin pienen joukkiomme hiekkatielle ja nostin laukan. Laukkasin vähän aikaa mukavuuden haluisesti Ansia aika kovasti pidätellen, mutta lopulta kuitenkin päästin orin laukkaamaan aivan sydämensä kyllyydestä. Taakseni en siinä oikein voinut katsoa, mutta iloista naurua kuulin kokoajan,joten eipä tainnut Aavallakaan olla ongelmia pysyä Norin kanssa perässä. Ansi kauhoi jaloillaan ilmaa ja pärskähteli innoissaan. Se aina vaan kiihdytti, kunnes päätin, että oli aika hillitä vauhtia. Siitähän Ansi oli eri mieltä ja heitti kunnon ilopukit. Voi tätä lurjusta! Tämä ei kuitenkaan ollut mikään iso temppu, joten istuin syvälle satulaan ja jarrutin. Ori uskoi vihdoin, että hauskanpito päättyi nyt ja siirtyi raville. “Ovatko kaikki vielä matkassa mukana?” kysyin ja sain myöntävät vastaukset. Hevoset olivat laukkapätkän jälkeen jo aika uuvuksissa, joten ravailimme ja kävelimme rauhallisesti takaisin tallille vielä reilun puolen tunnin ajan. Tunnelma oli juuri kohdillaan ja maaston jälkeen olin taas virkeänä valmis uuteen viikkoon hupsujen suokkieni kanssa.

  posted in Tapahtumat
 • RE: Tarjolla hostipaikkoja! (suntuubi-pakolaiset hox)

  Aivan ihanaa kuinka ystävällistä porukkaa täältä löytyykään! 😍 Iso hatunnosto sulle! 😉

  posted in Markkinat
 • RE: Teen ulkoasuja

  Herranjumala miten ihania! 😍 ❤

  posted in Markkinat
 • RE: o: zangersheidejä

  @saaga Sopii!

  posted in Eläinkauppa
 • RE: os. 7x KERJ, 3x KRJ, 3x VVJ, KERJ Cup

  ERJ tulokset tulleet! 😄

  posted in Tapahtumat
 • RE: Piirroskeskustelu

  @kopoin Jfc, HOW. Aivo meni just naks 🤣
  Kuin pitkään meni tuon kanssa?

  Apua, joo munki täytyy tietää 😱
  Aivan valtavan upea, rakastan 😍

  posted in Yleinen
 • RE: Piirroskeskustelu

  Käytän miltei aina jonkin sortin mallikuvaa, piirränpä mitä vaan räpellystä. Ihan vaan kehittymisen kannalta. Hevoskuvista varmasti vielä helppo löytää alkuperäinen, kun töissä piirrän google auki, esim:

  alt text
  alt text

  Rakenteissa varsinkin mallia saa käyttää, että näyttää hevoselta, eikä tämäkään tarkoita, että palkintoja välttämättä tippuisi. Silmä kyllä kehittyy pikkuhiljaa.

  Toivottavasti tämmöisiä hämelöitä kommentteja kuten @Danie lta tuli, ei tarvitse tällä foorumilla lukea, ei hyödytä kyllä ketään =/

  posted in Yleinen
 • RE: o: zangersheidejä

  Täällä on viisi Z-oria viimeistä kertaa julkisesti tarjolla jalostukseen. Tietty meidän muistakin oreista on mahdollista saada varsaa niin halutessaan. Saa myös yhdistellä keskenään, jos joku kiinnostaa 🙂
  Tammoja tarjoan seuraavanlaisia (kaikilla näemmä vielä vanha ulkoasu, pahoittelen):

  Cavalerie Z
  evm, rautias

  Caramel Z
  evm, ruunikko, KTK-III

  Firefly Z
  evm, rautiaankimo

  SPN Hazel Z
  1p, musta, KTK-III

  SPN Legacy Z
  1p, ruunikko, KTK-III

  Fehler Winderig Z
  1p, rautias, KTK-III

  Fehler Celebrity Z
  2p, ruunikko, KTK-III + EV-II

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Jakurahaka: Porovasoja myynnissä

  Mulla on sun kasvatteja naavisemon nimellä niin vaihdanko ihan porpnkin nimen vai vaan sivulta poron tiedoista kasvattajan nimen ja osotteen?

  posted in Esittelyssä
 • RE: Esittelyssä virtuaalimaailman työhevostoiminta

  Kalenteriin lisätty kisat, tuleekohan päivitystä piakkoin 🙂

  posted in Esittelyssä

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.