• RE: Piirroskeskustelu

  Pikku Adelle on valmis 🙂 ❤

  posted in Yleinen
 • RE: Tekijänoikeudet

  Creative commons sivun saa suomeksi kun osoitteen perään lisää “deed.fi👍

  https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
  -> https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/deed.fi

  posted in Yleinen
 • RE: M: kaksi ktk-palkittua friisiläistammaa (1p ja 3p)

  Löytyisikö vielä Barbaralle kotia?

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?

  @noster kärkyn aihe oli selvästi ne tietyt laittomat kuvat, mutta joo, ei kukaan sua kiellä tekemästä piirrosharrastajille osoitettua pakettia omaan keskusteluunsa jos se huolta aiheuttaa 😄 mä en itse tunnista juuri hevosvalokuvaajien töitä ja piirrän itse enemmän vapaalla kädellä päästä kuin fotorealistisesti reffaten, joten en oo hirmu tuttu myöskään niiden käytäntöjen kanssa.

  Ja niin kauan kuin raha ei liiku niin EUn tekijänoikeuslakien “kotikäyttö” tietääkseni kattaisi kyllä mallin katsomisen omaan harrastuspiirrokseen. Eri asia tietysti jos tilauskuvaksi tehdään toisinto valokuvasta.

  posted in Yleinen
 • RE: Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?

  @noster Voinhan minä! Voin vaikka valistaa sua siitä miten täällä asiat yleensä sujuu.

  Ylenkatsova tekstin sävy kannattaa varmaan jättää ensimmäisenä pois. En tiedä teetkö tarkoituksella vai tuleeko se nimenomaan siitä että olet enemmän bisnes- kuin harrastusmielellä liikkeellä. Mutta täällä on piirrospiireissä tosi eritasoisia taiteilijoita, sekä ihan pöytälaatikkoharrastajia että ammatikseen freelance-mitälie. Itsekseen harrastavaa nuorempaa piirtäjää (varsinkin Suomessa kun nyt ollaan aika kaino ja katkera kansa) saattaa humblebrag ahdistaa kun ei itse samalle tasolle kuitenkaan yllä, ja samalla toisesta ammattilaisesta se voi tuntua vähän tekopyhältä.

  Jos asia esim reffikuvien tekijänoikeuksien suhteen huolettaa niin ehdotan esim. pistämään pystyyn oman yleisluontoisen keskustelun aiheesta, kuten jo ehdotit. Se on ihan fiksu tapa herätellä keskustelua.

  Kesken muuta ketjua tägääminen sen sijaan tuntuu helposti aika hyökkäävältä, varsinkin jos tägätty henkilö ei tietojensa varassa ajatellut tehneensä väärin, ja se nyt yleensä tuppaa pistämään ihmiset heti kättelyssä puolustuskannalle.

  Aloitusviestissä voisin kuvitella mainittavan esim. taidevalokuvien ja stock-kuvien, sekä omaksi iloksi tehtävien treenitutkielmien ja isojen myyntikuvitusten eroja. 🙂

  posted in Yleinen
 • RE: Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?

  @noster Ja se mitä minä sanoin, oli nimenomaan että asenne “minä teitä hölmöjä valistan” hyvin harvoin saa ketään hyvälle tuulelle. Se käytösetiketti on ihan kiva pitää netissä mielessä, kun esimerkiksi ilmettä tai äänenpainoa ei tekstistä voi aistia. Et ole ainoa ammattikuvaaja/graafikko-opintoja suorittanut tällä foorumilla.

  Asioihin on hyvä puuttua, mutta tapa jolla ne nostetaan esille merkkaa tosi paljon siinä, miten ihmiset tilanteeseen suhtautuu. Ei tarvitse olla Batman kun voi olla ihan vaan kanssataiteilija ja keskustella saarnaamisen sijaan.

  posted in Yleinen
 • RE: M: Seppäjärven suomenhevoskasvatit

  Myynnissä 2-polvinen pienori Seppäjärven Halkinaurus!

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?

  @anarchy siis ymmärrän kyllä, enkä itsekään joka soppaan tahdo - siksi tätäkin keskustelua tuli välteltyä jonkun aikaa. Mut sanottakoon vaikka että tuttujen nimimerkkien kanssa toiminen ei ainakaan hötölän anonyymiyden kanssa samalle karmeustasolle ole täällä yltänyt, ja se on mun mielestä positiivinen asia.

  @Kärkky turha vielä uhriutua, jooko, täällä on nyt enemmänkin ihmetelty että miksi sä tälle linjalle lähdit, eikä sua henkilönä arvosteltu. Ahdistuksen ymmärtää, ihan kuten @Anarchy sanoi, mutta ihan yhtä ymmärrettävää on myös Nikin ärtymys. Samanlaisia jupakoita kun on ollut, ja tämä lähestymistapa ei ole ollut yleensä se josta jää paras maku suuhun.

  posted in Yleinen
 • RE: Laittomat kuvat, mitä niille voi tehdä?

  @noster kellekään ei ole keskustassa asioiden selvittely ollut ongelmana. Täällä on hyvin pystytty yhdessä puimaan niin käytös-, käytäntö kuin käyttöasiatkin. Ihan jos joku huolettaa niin tuttujen kanssa voi puida läpi.

  Foorumi pistettiin pystyyn kuitenkin osaksi sitä varten, että hevostalli.netin täyttänyt anonyymi huutelu ja solvaaminen saataisiin kitkettyä pois. Oli niin jäätävän huono ilmapiiri siellä että on ollut helpotus, kun tällä foorumilla asiat on hoidettu kukin omalla nimimerkillään järkevästi huolensa ilmoittaen ja niihin vastaten.

  Tämä kuvakysymys esimerkiksi on niin järkevä huoli, että ottaa pattiin ihan jo minuakin joka taidetta teen ja myyn, että onko siitä pakko nimettömänä tulla “meille muille” keuhkoamaan. Varsinkin kun yleisesti ottaen suuri osa valokuvatalleista hoitaa kuvaluvat ihan fiksusti.

  Miksei omalla nimimerkillä oteta yhteyttä kys. henkilöön, tai jos ei saa yhteyttä niin sitten omalla nimellä pystyyn ketjua “hei sinä NIMI! Olisi asiaa” jossa sen voi ilmaista. “Hei te kaikki muut, NIMI TEKI NÄIN” on vähän huono lähtökohta siinä, että kukaan muuhan hänen tekemisistään ja menemisistään ei voi suoralta kädeltä vastata, vaikka asia olisikin tärkeä.

  Sillä hoituisi ilman syyttäviä sormia ja anonyymikiukuttelua, joka ei loppupeleissä tee muuta kuin ahdistaa kaikkia osapuolia - varsinkin sivulla, jolla anonyymihuutelun oli tarkoitus loppua.

  Ylenkatsova “toive siitä, että toinen hyväksyy totuuden” ei myöskään yleensä viestin lopussa lepytä tai ilahduta ihmisiä sen enempää. Nikkihän esimerkiksi ihan omalla nimimerkillään toi kantansa selvästi esille, eikä siihen kantaan kuulunut kuvavarkauksien puolustamista. Pointti oli foorumin käytösetiketin puolesta.

  posted in Yleinen
 • RE: KRJ: Intermediate I & II - 30 kilpailua

  @elisa said in KRJ: Intermediate I & II - 30 kilpailua:

  Elisa (VRL-0600) - Kontrolieren DEU VH16-011-0414

  Jjahas korjaamma tuon, kun kännykällä typos.

  Lk 3 ja 4
  Elisa (VRL-06066) - Kontrolieren DEU VH16-011-0414

  posted in Tapahtumat

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.