Ryhmän tiedot

Laukkaponit

Ponilaukat on kivoja. http://hertjekker.net/plj

 
 • RE: Valokuvaustopicci 1

  Mä oon lopettanut maneesikisojen kuvaamisen melkein kokonaan, tarpeeks monta vuotta istunut päivät pitkät ja pitkät päivät kylmissä katsomoissa että ei enää 😄 Just joku päivä kasailin näyttelykalentereita ja Kipaa yhteen, mitään kauhean tarkkoja suunnitelmia en yleensä pitkälle tähtäimelle tee vaan kattelen aina viikon-pari kerrallaan isosta listasta, että mitä on tarjolla. Tuo ~10 vuotta kaikissa mahdollisissa kisoissa hinkkaamista on muutenkin alkanut vähän tympimään, viime vuonna menin jo tosi paljon enemmän sen mukaan missä on kiva kuvata ja mielenkiintoista seurattavaa, heti jaksoi paremmin!

  Tänäkin vuonna jatkan todnäk kasvatukseen liittyviin tapahtumiin keskittymistä, eli nuorten hevosten tapahtumia ja näyttelyitä. Viime vuoden tapahtumakohokohtia oli suomenhevosten laattarikarsinnat, ratsuoripäivät maneesissa seuraten (eikä vain ulkona pönötysten perässä), issikkakisat oli tosi hauskoja, nuorten hevosten festivaali tarjoilee aina paljon kaikkea kivaa ja EBEFiin täytynee lähteä taas.

  Koitan myös päästä tekemään paljon aiempaa enemmän ns kotikuvauksia ja muutenkin toteuttamaan erilaisia projekteja, nyt kun niiden makuun päästiin! Viimeistään alkukeväästä aletaan suunnittelemaan kuvauspäivää/workshoppia, jos täällä olevia kiinnostaa semmoisiin osallistuminen niin tulen varmasti jakamaan tietoja tännekin puolelle 🙂

  Tämän vuoden toiset kuvaukset onnistui ensimmäisten tapaan ihan superhyvin, saatiin tosi kaunis aamu ja tosi monipuolisesti erilaisia kuvia ❤ Eka kuvattiin maneesin ovella studiot kun odoteltiin auringon nousua, sitten pellolla talteen nätit aamutaivaat ja näiden jälkeen aurinko olikin jo ehtinyt niin korkealle ja kirkkaalle, että metsään tuli tosi kaunis valo! Tämmöiset multitasking-kuvaukset alkaa kyllä olla ihan suosikkeja 😄

  0_1547720133614_saskia van vitikkala (183).jpg

  posted in Off topic
 • RE: Valokuvaustopicci 1

  @maura Mulla on ollut vuosia käytössä WD ja nimenomaan se Seagate (mitä on myös koneen sisässä kovalevynä), kummankaan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Buffalo on ainut mikä on tähän mennessä hajonnut itseensä, niihin en enää koske 😄

  posted in Off topic
 • RE: Kokeilussa Shutterstock for pikspoks! (M rakennekuvia pv sh ponit €)

  Hopsansaa.

  posted in Markkinat
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  Minun syyni lienee tiivistettävissä siihen, etten halua ärsyttää muita harrastajia hitaudellani. 😂
  Hevoskatraani on valtava, enkä välttämättä pystyisi antamaan ostamalleni hevoselle niin paljon huomiota kuin myyjä toivoo. Sivut homehtuisivat käyttämättömän näköisinä pitkään ja varsatkin hepoti saisi vasta “joskus jouluna”. Kisaan porrastetuissa niin sitäkään kautta hevosten sivuille ei välttämättä tule täytettä piiitkään aikaan.

  posted in Yleinen
 • RE: Valokuvaustopicci 1

  Jos aiempiin julkaisuihin on luottamista, niin noi mkX-versiot on hyvin usein saman hintaisia tai vain vähän kalliimpia kuin edeltävä mallinsa. Tosta 7D3 on vielä tosi huonosti tietoa saatavilla, mutta mun rohkea veikkaus on että sen hinta menee ihan max 2000e jos sinnekään ja jos menee, niin laskee melko nopeasti tuohon 1500e tietämille millä 7D2 tällä hetkellä myy 🤔 Mikäli uuden rungon hankinnalla ei oo välitön kiire ja tietää seuraavan version olevan tulossa, niin tietty kannattaa odotella sen markkinoille tulo ja ostaa sitten se edeltävä versio (jos se riittää omaan käyttöön) halvalla poistomyynneistä tai kirpparilta kun muut kuvaajat alkaa vaihtaa uudempaan 🙂 Koitin vähän huhuja kaivella niin tohon 7D3 ei välttämättä tule mitään sellaisia päivityksiä, mitkä olisi harrastelijalle erittäin tärkeitä tai merkittäviä 7D2 verrattuna. Vähän lisää pikseleitä, tarkennuspisteitä, uusi prosessori…

  Otin tähän nyt puhtaasti teknisiä tietoja vertaillen pari kameraa:

  6D mark II
  +26mpx
  +45 tarkennuspistettä, hyvä keskipiste
  +765g, kevyt!
  +/-täysi kenno
  +/-kääntyvä näyttö
  +/-uutena 1500e
  -4.5fps, parhaissa mahdollisissa olosuhteissa 6.5
  -1 korttipaikka

  7D mark II
  +20mpx (riittää harrastelijalle hyvin)
  +65 tarkennuspistettä
  +10fps
  +2 korttipaikkaa
  +uutena 1500e
  -910g

  80D
  +24mpx
  +45 tarkennuspistettä
  +730g
  +uutena 1000e
  +/-7fps (kohtalainen, riittänee useimmiten)
  +/-kääntyvä näyttö
  -1 korttipaikka

  Nää taitaa pikasella tutkimisella olla tän hetken varteenotettavimmat “keskitason” (ei kalleinta mutta ei myöskään halvinta huonointa) rungot, mitä urheilukuvaajan kannattaa harkita 🤔 Kaikissa tais olla sääsuojattu magnesium- tai magnesiumsekoitusrunko.

  posted in Off topic
 • RE: Valokuvaustopicci 1

  @screwdriver Tuossa sun viestiä ennen onkin mun vakiovastaus, minkä voisi vaikka copypastettaa tähän 😅

  Täyteen kennoon vaihtaminen ei aina välttämättä ole avain onneen, riippuu paljon sun kuvaustarpeista. Esimerkiks 6D on sarjakuvauksessa oikeasti tosi hidas, 6Dmk2 jo vähän siedettävämpi. Täyden kennon plussat on kohinan sieto ja kuvan tekninen laatu, mutta siinä myös menettää sen croppikennon “lisäkertoimen” millä saa polttoväliin lisää mittaa. Samoin EF-S objektiivit ei enää sovi täyden kennon runkoihin, eli jos niitä on niin vaihtoon menee.

  Täyden kennon rungoista kannattaa melkein valita 6D, se on tarkoituksella tehty ns matalan kynnyksen full frameksi. Mulla itellähän oli eka se ja sitten ostin 5D4, ero niillä on ihan valtava mutta niin on myös hinta ja käytettävyys 😂 Vitosista ei ehkä kannata enää urheilukuvaukseen ostaa kuin kolmosta tai nelosta, muut alkaa olla jo Wanhoja ja tekniikka kehittyy tosi kovaa vauhtia. 5D “classic” tekee kyllä uskomattoman nättiä jälkeä ja monet ammattikuvaajat pitää sitä edelleen toisena runkonaan, mutta ei se nopeissa tilanteissa enää mitenkään pärjää uusille esim kymppisarjalaisille tai seiskalle.

  posted in Off topic
 • RE: "Kuka/minkä rotuinen heppa kuvassa?"-topic

  @jenna Kolme vikaa taitaa olla oreja tai ruunia. Jos tamman kuvaa olet hakemassa niin neljästä ekasta ykkönen on mun silmään fiksuimman näkönen.

  posted in Kysymykset
 • RE: "Kuka/minkä rotuinen heppa kuvassa?"-topic

  @ekku Jos puhe on tästä hevosesta, niin emänsä näyttää olevan puhdas arabi 😄

  posted in Kysymykset
 • RE: TJ/TL: Palkitut puoliveriset viimeistä kertaa

  Noh, jos sitä vaikka kehtaisi Anarchieen tällaisia yhdistelmiä pyytää.
  Varsoille kisaamista ja jälkeläisiä, hissun kissun, kun kerran näiden tarjokkaiden osalta ei ainakaan kiire ole 😁

  Kapsaicin AWB x Nigth Stalker F
  Bye Cursed Craving x Debate at Dissertation KHw
  Scaon Dixon x Medusa PB

  posted in Tarjotaan / Etsitään jalostukseen
 • RE: "Tyhmät" yksittäiset kysymykset.

  @meera Kyllä vain!

  posted in Kysymykset

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.