• RE: Étables Challinor ⎟ tallipaikkoja & roolipeliä + e: vuokraajaa tammalle

  ilta aikaa laittaa Eurybialle vielä vuokrahakemuksia, jos kiinnostuneita löytyy 😄 huomenna päätöksiä !

  posted in Esittelyssä
 • RE: TJ: fwb, sf, westf, trak + conn, ox (päiv. 15.1.)

  hopsistaa

  posted in Tarjotaan / Etsitään jalostukseen
 • RE: ej: trak / xx / ox -ori (2-polvinen, miel. ktk)

  hopsansaa

  posted in Tarjotaan / Etsitään jalostukseen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @tuire said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  Pakko kysyä, että pitääkö sillä vanhemmalla oikeasti olla meriittejä, vaikka se oikeasti tuo vain viisi lisäpistettä? Kun pelkästään se 20 sijoitusta (tai porrastetuissa tasonsa maksimi) molemmilla tuo sukupisteestä muuten “täydet” pisteet. Okei joo, onhan se sinänsä paljon, mutta kuitenkin aika mitätön osuus, kun oletettavasti näet siihen omaan hevoseesi silti sen verran vaivaa, että se saa muista osioista reilusti pisteitä palkintoa varten.

  omat laatiksiin tähtäävät hevoseni tulevat käymään yleensä vain yhdessä laatiksessa, joten mulle ainakin riittää se, että vanhemmat ovat kilpailtuja. ainoa, mitä voin pitää painavana asianhaarana on kantakirjapalkinto, ja tämäkin yleensä silloin kun etsin tammalleni sulhoa. sekin on usein sellainen “jos nyt sattuu löytymään” -kriteeri, koska jos puoliso on muuten kiva niin en sitten jaksa alkaa tinkaamaan mistään palkinnoista enää. kasvattia ostaessani en edellytä vanhempien käyntiä missään kinkereissä, paitsi kilpailuissa, jos oma heppani menee joskus laatikseen.

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @jp said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  Ajatus: ehkäpä tässä on juuri se syy, miksi kauppa ei käy verrattuna aikaisempiin aikoihin.

  exactly tämän topan idea 😄 ja tässä on mun mielestä tullut hyvin esille seikkoja, jotka vaikuttaa ostopäätöksiin ja joista on ainakin ollut mulle hyötyä – ehkä siis tulevaisuudessa osaan ottaa näitä huomioon hevosia myydessä, ja toivottavasti muutkin, että saadaan ostolamaa pois 🙂

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @hm said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  Esimerkiksi islanninhevosilla englanninkieliset (tai muut kuin islanninkieliset nimet), tekeillä kanssa englanninkieliset, moniosaiset (pl. kasvatusliite) on ehdottomasti poissuljettuja. Puoliverisillä se ei ole niin tarkkaa, koska onhan irl kanssa näitä poikkeuksia. Mun inhokkeihin kanssa kuuluu ihmisten mukaan nimetyt hevoset (käytetäänhän toki niitäkin irl hevosilla, koska nimiä on paljon, mutta näin yleisesti ottaen). Emmä halua talliini mitään George Clooneyta.

  ihmisten nimet hevosella hirvittää myös mua (IRL on hevonen nimetty Eminemiksi, hyi kauhistus). samaten suomenkielisiä nimiä kammoksun kaikilla muilla, paitsi suokeilla 😄 joo, suomalainen puoliverinen olisi ihan loogista nimetä suomeksi, mutta en silti pysty XD puokit kuuluu nimetä esim. englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, saksaksi tai sitten siansaksaksi.

  // ihmisten erisnimet on kyllä ok, mutta juuri esim. julkkisten mukaan nimetyt on ehdoton no-no.

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @varjoaika said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  Tätä topaa seuraillut sivusta ihan uteliaisuuttani, ja kun suku tuntuu olevan monella yksi tärkeä osa ostopäätöksessä, pakko kysyä tulevaisuutta varten;
  onko evm sukuinen hevonen luontaantyöntävä tai peräti ehdoton ei? entäpä hevoset joilla on sekasuvut, eli osa evm sukuisia ja osa olemassa olevia hevosia joilta löytyy sivut?

  suokkien kanssa varmaan tulee nyt hevoskatraan rajun vähenemisen myötä sellainen, että en halua enää evm-suokkeja.

  kaikki hevosethan polveutuvat jossain kohtaa evm-sukuisista, että kyllä jos tarpeeksi pitkälle menee jostain löytyy se evm-hevonen. mulla taas riippuu myytävän hevosen muista osa-alueista, että hyväksynkö epätasaisen suvun vai en 😄

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @sorel said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  @juulia said in Miksi jätät hevosen ostamatta ?:

  Jos myynti-ilmoituksessa sanotaan, että vanhemmat menevät laatiksiin kunhan jälkeläisnäytöt on kasassa, mietin neljästi ennen kuin edes harkitsen hevosen ostamista. En halua niskaan hengittävää kasvattajaa, joka kyttää saako kasvatti kilpailutuloksia vanhempia varten.

  Tähän haluaisin omalta osaltani vastata oman näkemykseni asiaan, koska minä ilmoitan lähes kaikkien kasvattieni kohdalla, että vanhemmat ovat menossa laatikseen. Teen sen sen takia, että jos kasvatin ostaja on itse myös laatuarvosteluja harrastava, on hänellä tieto siitä, että vanhemmat ovat myös sinne menossa ja todnäk kasvatti tulee saamaan hieman paremmat pisteet laatuarvostelussa sukulaisistaan. En ole ikinä olettanut, että kasvatin omistajan on pakko kilpailla tarvittavat sijoitukset vain sen takia, että vanhemmat ovat laatikseen menossa 🙂 Jos ulkopuolelle myydyt kasvatit eivät ole tarvittavia kisannut, teen oman varsan joka kisaa vaadittavat, en todellakaan ole hönkimässä kenenkään kasvatin ostajan niskaan, että koska kisat tulee sivuille 😄

  mainitsen myös kaikissa myynti- ja jalostusilmoituksissa, jos vanhemmat ovat joskus menossa laatiksiin. mulla joskus tarkoittaa kuitenkin vähintään 1-2 IRL-vuotta. en myöskään koskaan vaadi hevosteni jälkeläisiltä kisaamista sen takia, että vanhemmat saisivat laatispiteitä – ellen mainitse tästä erikseen, esimerkiksi Lionin varsoja myydessä, jotka ovat mun omista oreista.

  eli ts. mulle tuli ainakin ihan puskista, että jos mainitaan vanhemman olevan menossa joskus laatiksiin, niin jälkeläiseltä jotenkin automaattisesti vaaditaan niitä kisoja 😅 mutta hyvä että tuli esille, niin yrittää itse sitten vaikka muistaa mainita silloinkin, kun ei vaadi jälkeläisiltä mitään ettei niitä tarvitse kisata.

  posted in Yleinen
 • RE: Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  @lynn toi värien realistinen periytyminen on kyllä yks, minkä huomaan vaikuttavan myös omissa ostopäätöksissä. sama vanhempien sivujen sotkuisuus ja tyhjyys – niistä tulee helposti sellainen mielikuva, että ei jakseta nähdä vaivaa juuri ollenkaan.

  tosin tuontisukuisilla mua ei sukutauluissa haittaa, vaikka sinne ei ookaan keksitty värejä ja säkäkorkeuksia.

  posted in Yleinen
 • Miksi jätät hevosen ostamatta ?

  Virtuaalihepat 2019 keskustelusta mua jäi mietityttämään ja ihan mielenkiinnosta haluaisinkin kuulla kanssaharrastajien näkökulmaa;

  Miksi jätät hevosen ostamatta ? Koska vaikeaa on vastata kysymykseen, miksi ostaisit kasvatin, kun ei sitä oikein osaa sanoa, miksi joku vain kolahtaa.

  Yleisimmät syyt ovat varmaan sellaisia, että nimi, suku tai kasvattiliite ei miellytä – nämä on mullakin aina painavia syitä. Entä jos otetaan pois laskuista myös ostolakot ja se, että “talli on täynnä, en tarvitse enempää hevosia”. Kaikki meistä on varmasti ostanut hevosen, vaikkei sitä harrastukseensa oikeastaan tarvitsisi. Miksi ? Koska se nyt vaan on niin kiva ja kolahtaa.

  Onko olemassa jotain muita syitä ? Vanhempien sivujen ulkonäkö ? Kasvattaja ? Kasvattajan talli ? Joku muu, mikä ? Tarkoitus ei ole alkaa mustamaalaamaan ketään, mutta haluaisin ihan mielenkinnosta tietää, että vaikuttaako tällaiset asiat ostopäätöksiin. Parhaimmassa tapauksessa muutkin harrastajat saa vähän insightia siihen, miksi hevoset eivät mene kaupaksi (muutakin kuin se, että nyt vaan on joku “lama”; kyllä tälle ostolamallekin on jotain taustatekijöitä) ja jos oikein kunnianhimoisesti ajatellaan, voitais ehkä vähän nostaakin hevosten myyntiä – ken tietää.

  posted in Yleinen

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.