Group Details

Friisiläiset

Ryhmä kaikille friisiläishevosten ystäville.

 
 • RE: M: palkittuja friisiläisiä

  ⬆

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  ⬆

  posted in Yleinen
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  ⬆

  posted in Yleinen
 • RE: M: palkittuja friisiläisiä

  @miltsu Ljibbe lähtee mielellään teille 🙂

  posted in Eläinkauppa
 • RE: M: palkittuja friisiläisiä

  ⬆

  posted in Eläinkauppa
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  Pitäisikö varsaluokissa hyväksyä myös sivulta otetut liikekuvat? Jos ruunat saisivat osallistua käyttöluokissa oriluokkiin tai käyttöluokkien jakamista sukupuolen perusteella ei edes sallittaisi ja kaikki aikuiskuvalliset sukupuolesta riippumatta saisivat osallistua, niin silloin ruunaluokissa vaadittaisiin edelleen rakennekuva. Mikäli ruunilla ei saisi osallistua käyttöluokkiin (mutta miksi ei?), niin silloin niidenkin luokissa voisi sallia liikekuvat.

  Mitä mieltä olette varsaluokkien yhdistämisestä? Eli maitovarsojen ja nuorien varsojen luokkien/arvonimien tilalle tulisi kaikille varsoille yhteinen luokka/arvonimi.

  posted in Yleinen
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  Joskus on kiva kokeilla jotain uutta, mutta kerta poistettujen idea on noin kamalan vaikea ymmärtää, niin mennään sitten perinteisellä tyylillä 🙂

  posted in Yleinen
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  Miten harvinaisuus määritellään? Sanoisin, että kyseessä on joko yhdistelmä mielipiteitä ja faktoja (tilastot) tai vain jälkimmäinen, mutta mitään kiveen hakattuja lukuja ei ole.

  Esimerkiksi puoliveriset jaettiin harvinaisiin nyt pelkkien tilastojen avulla, mutta olemme valmiit muuttamaan niitä palautteen perusteella, koska tilastot eivät aina kerro totuutta, kuten ylempänä oli jo puhetta. Yhtenä esimerkkinä friisiläinen, joka oli vuonna 2013 VRL:n 3. suosituin rotu, mutta niistä 680 rekisteröinnistä 486 olivat minun hevosia. Ja tänä vuonna yhteensä 44 friisiläistä on saanut Champion tai VIR MVA Ch arvonimen, mutta näistäkin hevosista 39 ovat minun.

  Palaute on tärkeää, koska rotujen harrastajat pystyvät yleensä kertomaan, mikäli tilastot ovat harhaanjohtavia jne.

  Harvinaiseksi on muuten määritelty 276 rotua, eli “yleisiä” on vain 26.

  posted in Yleinen
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  Tällä hetkellä rotulistalla on 129 rotua + 173 poistettua. Todella monia poistetuista roduista ei ole edes olemassa (0 rekisteröityä tai kauan sitten jonkin verran ja kaikki kuolleita) ja mm. tällaisten rotujen poistamisen ansiosta rotulista on aiempaa selkeämpi. En ymmärrä miksi rotulistalla pitäisi olla kaikki mahdolliset rodut, myös sellaiset, joita kukaan ei ole tuomassa näyttelyihin. Ja jos haluaa mielenkiinnon vuoksi selailla rotulistoja, niin mehän emme ole poistamassa mitään pysyvästi, eli ne joita ei ole palautettu löytyvät kyllä sieltä poistetuista.

  Poistetut-lista ei ole täydellinen ja osa roduista on jopa saattanut joutua sinne vahingossa. Tässä on kuitenkin yli kuukausi aikaa palautella rotuja ennen uuden rotulistan käyttöönottoa ja kuten jo kerrottu, niin rotuja palautetaan jatkossakin aina tarvittaessa. On pieni homma lähettää meille viesti “Voisitteko palauttaa rodun x listoille?” ja meille yhtä pieni homma käydä palauttamassa se 🙂 Selvyyden vuoksi myös mainittakoon, että rotulistalle palautettuja rotuja ei ole missään vaiheessa tarkoitus siirtää takaisin poistettuihin.

  posted in Yleinen
 • RE: Uudet rotulistat ja varsa-/ruunaluokat (Näyttelyjaos)

  Yksi suurimmista eroista NJ:n ja esim. VSN:n välillä on se, ettei NJ:ssa riitä, että hevonen on vain yhden tuomarin mielestä palkitsemisen arvoinen, joten tähän en lähtisi koskemaan. Varsa- ja ruunaluokkien suurimpia ongelmia on mielestäni se, että vain yksi per “luokka” voi saada arvonimeen oikeuttavan palkinnon. Mutta koska nämä luokat halutaan säilyttää, niin voimme tosiaan miettiä keinoja kehittää niitä 🙂

  Olemme lisäämässä käyttöluokkia VRL:n uudistuksen yhteydessä ja näiden palkintojen jakaminen muistuttaa irtoSERTiä. Periaatteessa ainoa ero on sertien nimet ja ettei käyttöluokille ole MVA-SERTin vastinetta. Käyttöluokkien parhaiden kesken valitaan kuitenkin paras käyttöhevonen, joka on vastine rakenneluokkien BIS1:lle – hyödytön “titteli” arvonimeä varten, mutta onhan se kiva fiilis, kun oma hevonen valitaan parhaaksi.

  Mitä jos muuttaisimme varsa-/ruunaluokkia tuohon suuntaan ja Champion-arvonimen saisi jatkossa luokkakohtaisilla KUMA-palkinnoilla? Voisimme jopa soveltaa erikoisnäyttelyiden irtoSERT-sääntöä näihin, eli jokainen KUMA:n saanut saisi sen BIS-kehässä mikäli on päätuomarin mielestä sen arvoinen, sen sijaan että vain kolme per luokka saisi palkinnon. Edelleen vaadittaisiin yksi palkinto kahdelta päätuomarilta, mutta nyt ei olisi tarvetta taistella kynsin ja hampain kaikkien muiden kesken siitä yhdestä ja ainoasta näyttelyssä jaettavasta palkinnosta, koska kaikki palkitsemisen arvoiset osallistujat palkittaisiin. Jatkossakin voidaan valita se näyttelyn paras, mutta sillä ei olisi enää merkitystä arvonimen metsästyksessä.

  Tuollaisella uudistuksella jokainen voi melkein varmistaa oman varsan/ruunan Champion-arvonimen järjestämällä enintään kaksi näyttelyä. Voimme myös miettiä rajoituksia luokkien rajoittamiseen 😉 Esimerkiksi niin, että ne saa rajata poneille tai hevosille, mutta ei yhtään sen tarkemmin. Ehkä jopa niin, että varsa- ja ruunaluokkien on aina oltava kaikille avoimia.

  Entäpä piirrettyjen rooli, pitäisikö muuttaa sääntöjä niin, että on sallittua järjestää yhteisiä luokkia valokuvallisille ja piirretyille? Ehkä sen voisi laittaa pakolliseksi, että joko pitää järjestää omat varsa-/ruunaluokat sekä valokuvallisille että piirretyille tai yhteinen luokka molemmille.

  posted in Yleinen

Looks like your connection to Keskusta was lost, please wait while we try to reconnect.